Közeleg a visszatérés…
Not a bad view, right? pic.twitter.com/uTpLDhaxy9
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 7, 2025
Én most úgy 50-50-re tenném a top8-at. A CFC sem szárnyal, pont most ikszeltek a Qarabaggal, de azért ott lehet akár vereséggel is számolni, még se Pedri, se Raphinha nem lesz, vagy max csereként, esetleg egy Joan Garciával leszünk többen. Tippre mondjuk ott Flick majd tol egy Newcastle meccs féle visszaállt témát. Fontos lenne legalább az x, mert ők közvetlen riválisok a top8-ért, és épp előttünk állnak, plusz döntő faktor lehet még ezen túl is.
Hosszútávon sose volt életképes az a taktika, hogy kaphatunk akármennyit, majd elől megoldják.Troym írta: ↑2025.11.06. 11:37:25Volt 3-4 kapufánk, lőttünk 3 gólt, egyszerűen nem dobott a gép, nem kell megfejteni a világot, tavaly egy Zvezda, Atalanta, Benfica is simán meglőtte ellenünk a 2-3-4 gólokat, csak túllőttük őket, most meg 1-2 szinttel gyengébb a helyzetkihasználás, kevesebb a szerencsefaktor.
Ez meg annyiból fakad, hogy a támadósor fogyott el idénre minőségben, nincs 40 gólos Lewa, helyette lett egy félnyugdíjas cserecsatár állapotú és formájú játékos belőle, a tavaly god-modeban játszó Raphinha, játszott 7 meccset talán, így hiába fejlődik Yamal, ameddig nincs megfelelő minőségű társa elöl, de még ő is volt kétszer sérült.
Rashford és Ferran nem rossz, de továbbra sem gondolom európai topcsapat kezdőjébe egyiket sem.
Körülbelül szórol szóra egyezik a véleményem veled ebben a tekintetben. November eleje van, mi van akkor, ha nem vagyunk a csúcsformánkban? A címeket nem most osztják. Majd akkor érdemes ekézni az edzőt, ha április környékén még ugyanez lesz a helyzet. Ki fogunk jönni a hullámvölgyből és tavaszra brutál csapatunk lesz ismét.PR42 írta: ↑2025.11.06. 08:08:58Valahogy túl kell élni amíg újra megjön a forma addig pedig minden edzés egy mennyei óázis amin lehet dolgozni mert most biztos vagyok benne hogy Flick-ék kínkeservesen keresik a megoldást hogy miként lehetne az összhangon és intenzitáson javítani.
....... továbbra is bízok a csapatban és az edzőben hogy meg tudják fordítani a helyzetet. Ettől vagyok szurkoló, ez a dolgom.
Ez akkor is hülyeség volt, most is az, és lehet hogy örökké az lesz.
Tűpontos.Zozzy 5 írta: ↑2025.11.06. 08:48:06
nekem meg ez nem tetszik, mert önmagában egy lózung, és csökkenti a saját felelősségét, miközben sokadjára küldi ki letolt gatyával a csapatot. értem, hogy szerelmese az intezitásnak, csak azon is el kéne gondolkodni, hogy a két végén égetjük a gertyát meg tövig nyomjuk a gázt hozzáállásnak vannak fizikális és mentális limitációi, és ha a huszad akkora értékű kiscsapatoknak is 3-4 ziccere van tendenciózusan, illetve novemberre látványos fizikális problémák és sérülések vannak egy szabad nyár után, akkor felmerül, hogy elértük ezeket a limiteket. arról nem beszélve, hogy elég látványosan kitanulmányozta már mindenki, hogyan lehet mögénk kerülni (csatár lesen hagyása, egyik oldalról átforgatás a másik szélre a védőnk mögé, beadás amikor a csatár már nincs lesen és ajtó ablak például, amit meccsenként többször is benyalunk), vagy kipasszolni a presszinget, és erre a megváltozott taktikai helyzetre nem lehet mindig annyi a válasz, hogy de majd intenzitással kompenzáljuk, hogy nyitott könyv a játékunk mindenki számára és nulla meglepetéssel szembesítjük őket.
azért nem szimpi nekem most, amit Flick csinál, mert kívülről olyan érzést kelt, mint aki a saját elképzelését akkor is rá akarja erőltetni egy közösségre, amikor az látványosan szenved tőle és nem tud eleget tenni az elvárásoknak. szerintem egy edzőnek az is a feladata, hogy mankókat adjon a játékosai kezébe és a gyengeségeit segítsen elfedni, ehhez képest most Flick nagy részt vállal abban, hogy ki vannak szolgáltatva a játékosok és fullon jönnek ki a gyengeségek. az, hogy rendszeresen kell 50 méteren rohanni a ziccerben lévő csatár után, vagy hogy a kapusunk 3-4 ziccerrel találkozik meccsenként, elég kiégető lehet, és szerintem muszáj lenne arra is tekintettel lenni az edzőnek, hogy milyen mentális hatásai vannak az adott rendszerben játszásnak egy játékos számára. ja, biztos tavaly is kigégető volt, csak akkor kompenzálta mindenki lelkét, hogy sokat is rúgtunk, csak hát az se volt fenntartható. én nem tudom, hogy milyen beszélgetések zajlanak erről, csak annyit látok, hogy enervált, tutyi mutyi és lelketlen vagy éppen frusztrált, stresszes és a bíróval vergődő mindenki egy ideje.
ettől független én is azt gondolom, hogy ez most egy mélypont, és ennél leszünk jobbak, mert a kulcs játékosok nélkül mindenkinek nehéz. viszont azt nem hiszem, hogy a tavalyi csúcsteljesítés elérhető, egyrészt mert a keretünk gyenge hozzá (nincs klasszis belső védő a csapatban, se center - ja, sztem a 37 éves, néha elérhető Lewa nem az), másrészt mert biztos vagyok benne, hogy jönnek még további sérülések (Baldé pl. jó eséllyel ki fog még esni a tapasztalatok alapján, aztán majd jöhet az új Oleguer a balon). bajnokságban jelenleg a második hely reális, BL-ben nehezen tudom elképzelni, hogy elődöntőig mennénk. aztán megáltjuk, mit hoz a nyár. sztem ez a szezon most egy kódolt kipuppaknás kvázi, és a kövi szezonban lehetne meg az esélye egy feltuningolt kerettel ennek a Flick focinak BL közelébe érni.
Igen, ezt óriási gondnak látom én is, szerintem ez a "fejetlen csirke" effektus ennek is köszönhető. No meg Raphinha utolsó perces találataival kb minden ilyen még magunkhoz képest is vad meccset megnyertünk tavaly, jelenleg ennyire clutch játékos sincs a csapatban, ő kb olyan itt, mint Bellingham a Madridban. De a vezérszerepük talán még ennél is fontosabb. Inigóval már nem tudunk mit kezdeni, Raphinha azért remélhetőleg majd november végén visszatér, akkor 1-2 ponton javulhat a csapat.
nekem meg ez nem tetszik, mert önmagában egy lózung, és csökkenti a saját felelősségét, miközben sokadjára küldi ki letolt gatyával a csapatot. értem, hogy szerelmese az intezitásnak, csak azon is el kéne gondolkodni, hogy a két végén égetjük a gertyát meg tövig nyomjuk a gázt hozzáállásnak vannak fizikális és mentális limitációi, és ha a huszad akkora értékű kiscsapatoknak is 3-4 ziccere van tendenciózusan, illetve novemberre látványos fizikális problémák és sérülések vannak egy szabad nyár után, akkor felmerül, hogy elértük ezeket a limiteket. arról nem beszélve, hogy elég látványosan kitanulmányozta már mindenki, hogyan lehet mögénk kerülni (csatár lesen hagyása, egyik oldalról átforgatás a másik szélre a védőnk mögé, beadás amikor a csatár már nincs lesen és ajtó ablak például, amit meccsenként többször is benyalunk), vagy kipasszolni a presszinget, és erre a megváltozott taktikai helyzetre nem lehet mindig annyi a válasz, hogy de majd intenzitással kompenzáljuk, hogy nyitott könyv a játékunk mindenki számára és nulla meglepetéssel szembesítjük őket.
A legkevésbé sem változott a véleményem.
A sok negatívum mellett ezt még hozzátenném.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.11.05. 23:43:34Tavaly azért amikor begyújtottuk a rakétákat és keményen letámadtunk, labdavesztéskor azonnal visszatámadtunk akkor a legtöbb ellenfél köpni-nyelni sem tudott, olykor egy Bayern-RM szintű sem.
Nem tudom hogy fejben vannak-e gondok igazán vagy fizikálisan, de a fizikális része az tényleg érthetetlen hogy mit csináltak az alapozás alatt miközben a lehető legjobb helyzetben voltunk miután kimaradtunk a KlubVB-féle buliból.
Kicsit számomra olyannak tűnik a csapat, mint akik tényleg elhitték már magukról hogy az egyik ha nem a legjobb csapat a BL-ben, Yamal pedig instant aranylabdás és "világlegjobbja", aztán tipikus 2 pad közé esete mikor szembejön a valóság hogy tavaly mindenki magán felül teljesített, és Yamal is még mindig egy 18 éves ígéretes tehetség, nem pedig egy teljesen kész 25-28 év körüli játékos rengeteg rutinnal és folyamatos konstanst teljesítménnyel.
Tavaly pont azért mentünk akkorát mert volt egy alapvetően hiányosságokkal teli, de nagyon tehetséges csapat, egy top edzővel és megfelelő taktikával + fizikai felkészítéssel, és elhitték hogy ha elég melót tesznek bele akkor lehetnek eredmények, és pont ez adta a sikert és azt hogy mindenki hajtott, az olyanok mint Raphinha meg csak feltették az i-re a pontot.
Tavaly azért amikor begyújtottuk a rakétákat és keményen letámadtunk, labdavesztéskor azonnal visszatámadtunk akkor a legtöbb ellenfél köpni-nyelni sem tudott, olykor egy Bayern-RM szintű sem.FCBsteve írta: ↑2025.11.05. 23:24:55
Tavaly is pont ilyen volt a letámadásunk (mínusz Raphinha), mindig lekésve értünk oda az emberre...![]()
Ami nincs, az a jó helyzetkihasználás, ami ellensúlyozni tudná a bekapott gólokat...
Nálam a Flick taktika kipukkadt, innentől próbálom nem felizgatni magam a meccseken, az elvárásokat pedig lényegesen lejjebb vettem...
Kíváncsi vagyok, ha idén nem lesz trófea, kitart-e a vezetőség Flick mellett, vagy Xavi sorsára jut???