Andrsika írta: ↑2025.10.03. 14:38:08
PR42 írta: ↑2025.10.03. 13:51:41
Megnéztem pár videót szerintem nem volt les, és ez a blog is inkább megbizhatatlannak tűnik számomra.
Ha valamit reklamálnék az a Nuno második sárga.
Egyébként pedig magunkba néznék.
Nem keresem vissza ki volt, de valaki írta hogy meglesznek a helyzeteink és attól függ mennyit lövünk be, mert nekik is meglesznek, és ők befogják lőni.
Innen is gratulálok az illetőnek mert tökéletesen igaza volt.
Voltunk fölényben, de kihagytuk a ziccereket.
Aztán ők is voltak fölényben, és belőtték a gólt.
Nekem ez les volt. Már a amikor adta a labdát akkor láttam. A pálya vonalozása is segített benne… de egyébként a második félidei játékunk miatt megérdemelten nyert a Psg. Inkább én ott keresném a hibát, hogy Ferran miért nem adja le az üresen levő Rashfordnak? Kiszorított helyzetben látva, h az ellenfél védőjének van esélye tisztázni sima passz kellett volna. Olmo esete szintén vicc. Az ilyen momentumok nem férnek bele.
Ez, hogy les volt vagy nem les engem sem nagyon izgat, sőt talán labda mögül is érkezett Ramos, de igazából mindegy, viszont rengeteg különböző külföldi fórumon megjelenik ez az eset. Mendes megmozdulása viszont egyértelműen lapot ért. Ilyen esetekben nem értem, hogy miért hozták azt a szabályt, hogy sárgákat nem lehet visszanézni. Mindenre van már kivétel, a kiállításhoz vezető ítéleteket viszont meg kellene nézni. Én már régóta hangsúlyozom, de inkább nem értem, hogy ez miért van így. Ugyanúgy vissza is lehetne vonni vagy meg is lehetne adni a második lapot, kb egyenlő a piros lappal. De ez csak egy adalék.
Hogy a letámadás nem volt olyan hatékony én részben Fermin hiányának is betudom. Ebben a szegmensben Olmo és közte hatalmas a szakadék. Az az agresszivitás, terhelés nagyon kellett volna, amire Fermin képes. A középcsapatok ellen ez nem létszükséglet, mert simán megfojtjuk őket, de egy Vitinha-Ruiz-Zaire-Emery-Joao Nevesből álló, összeszokott középpálya már más szint. Amikor már Pedri nem volt 100-as, de inkább mikor lejött, nagyon feltűnő volt, mennyire nincs ritmusa a játéknak. De legalább Flick lekapta még őt is, hiába a legfontosabb játékosunk volt, inkább kapjunk ki, mintsem ő is kiessen.
Elől pedig megtörtént, amitől féltem. Előzetesen is az egyik legfontosabb aspektusnak tartottam, hogy melyik csapat lesz gyilkosabb a kapu előtt. Így utólag meg is lepődtem, hogy nem igazán dolgoztak ki ziccereket. Gyakorlatilag 2/2-őt hoztak. Ezeken kívül talán csak Lee kapufája volt említhető, bár azt is 5 ember közül lőtte, ha beljebb megy valószínűleg blokk, illetve talán Mbayé(?) lövése említhető, amikor Tek-nek fel kellett emelnie a kezét.
Ezzel szemben mi olyan ziccereket hibáztunk, amik egy BL-ben, top-csapat ellen megengedhetetlenek.
A statisztika is tökéletesen alátámasztja. Az xG-t tekintve ők simán felülrúgták magukat, míg mi nagyon alatta voltunk.
Ez az, amit luxusnak hívnak.
Nem Tek-en akarom leverni, mert a kötelezőt lehozta, de azért kíváncsi vagyok Joan Garcia habozott volna-e, bizonytalankodik a második gólnál vagy az elsőnél képes lett volna bemutatni egy bravúrt. Még egyszer, nem okolom a lengyelt, mert összességében rendben volt., nem lepkézett, amit kellett megoldotta, csak érdekes eljátszani a gondolattal, hogy ilyen szinten JG mit tudott volna bemutatni.
Bár összességében momentumokon múlott. Ha a 90. percben lefújják egy igazságos X-ről beszélne mindenki. Egy félidő ide egy oda, játékban mindent összevetve valamivel jobbak voltak, lehetőségek terén viszont mi előztünk.