gránit írta: ↑2025.10.19. 00:57:59
LG írta: ↑2025.10.18. 23:01:51
A bajnokságban bele is fér, hogy párszor belefutunk, de a BL-be elég, ha egyszer futunk bele, és lefőtt.
Olyankor lenne szükség a sokat emlegetett B-tervre, ami nincs.
LG: Persze, ez igaz, de a világ minden taktikájával bele lehet futni egy vereségbe. Összesen 1 csapat nem fog kikapni a BL egyenes kieséses rendszerében. Belefuthat valaki full védekező 3-5-2-vel, belefuthat egy Arteta-féle kiegyensúlyozottabb támadójátékkal, egy Pep-Flick-LE féle totális futballal, bármivel. Szerintem tavaly sem ez döntött, hanem az, hogy túl sok sérültünk volt egy eleve kicsit necces kerettel, pont akkor, amikor nem kellett volna, ráadásul pont a szélsőbekkek hiányoztek egy szárnyvédős rendszer ellen, és pont nekik nem volt igazán cseréje, ez egy rossz ütközés volt. Ez idén is megtörténhet, és a PSG se fog BL-t nyerni, ha Mendes-Vitinha-Dembélé-Kvara sérült lesz egy nehezebb meccsen, mindegy, mi a taktika. Pep se, ha kidől Rodri és KDB, meg mondjuk Haaland maga alatt van.
Gránit: Van B tervünk, csak nem tudom, mi alapján veszi elő néha Flick. Tavaly is hátrébb vonult párszor önként, Benfica, ATMA, stb meccseken, idén eddig a Newcastle ellen alkalmazta ezt a direktebb hozzáállást, jóval hátrébb meghúzott vonallal. Szóval ez létezik, csak Flick relatíve ritkán dönt mellette. Szerintem legtöbbször az A tervet korrigálja, az esetek 95%-ában jól. 10-20-30-40 perc alatt reagál az ellenfél megoldására, és jellemzően onnantól megfojtjuk az ellenfelet, jön a gyalulás. Persze ha közben a teljes gálakezdő támadósor hiányzik, meg mondjuk még a legjobb középpályásunk is hulla, akkor ez nem feltétlen jön össze, de még a Sevilla ellen is volt egy ilyen feltámadás, megoldotta a szitut a másdodik félidőre taktikailag, csak túl sok volt a hiányzó a megvalósításhoz. Szerintem is legalább ilyenkor eleve a B tervvel kell felmenni, de ha már nem ezt választotta, nehéz 1-2 gólos hátrányban visszaállni, mert akkor meg hogy rúgunk 3 gólt. Ezen a ponton szerintem már ragaszkodni kell az eredeti elképzeléssel, csak finomhangolással, azt meg kb mindig megoldotta, hányszor indult úgy a meccsünk, hogy 15 perc után nem tudta elképzelni az ember, hogy ússzuk meg nyolc alatt, és soha nem volt még olyan, hogy ezt kb ne tudta volna odáig finomhangolni, hogy az ellenfélnek a meccs második felében/kétharmadában már alig legyen helyzete, és átvegyük az irányítást. Ez még a Sevilla meg Girona meccseken is meg volt. Kb a PSG volt az egyetlen, ahol fordítva volt, miénk volt az első félidő, övék a második, és LE finomhangolt jobban, de hát ők nagyon-nagyon jó csapat.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy