Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.10.19. 18:58:43

Zozzy 5 írta:
2025.10.19. 08:39:53
egyetértek Bencével, szerintem sem a taktika az elsőszámú, döntő kérdés, hanem a játékosok elérhetősége, és leegyszerűsítve BL-t is az a csapat fog legnagyobb valószínűséggel nyerni, amelyik a legfontosabb meccseken folyamatosan szerepeltetni tudja a top-top játékosait. a top10ben sztem már inkább ez dönt.

Raphinhával és Baldéval (btw: tegnap azon gondolkodtam, hogy ez a GM Oleguer reinkarnációja), egy kipihent Lewával, Yamallal és Pedrivel, mellettük a padon elérhető Fermínnel és Ferrannal + az eddig top Garciával a kapuban ez körülbelül ugyanúgy fog kinézni/nézne ki, mint tavaly, csak több gólt kapnánk, mert jelenleg Inigo nélkül nincs aki vezére legyen, és akihez lehet igazodni ebben a lesreállítgatós rendszerben.

köhög nagyon a rendszer jelenleg, ezt biztos Flick is látja, mert egyértelmű, de még így is bőven megvannak a helyzeteink általában, vannak szép építkezések, csomót vagyunk boxon belül. ezek mellett felesleges várni, hogy majd markánsat változtat Flick, és szerintem egyelőre nincs is rá szükség. nekem is vannak néha ilyen gondolataim, hogy de csak egy kicsit jobban vissza kéne állni és kész, de azt nem tudjuk, hogy valójában az mivel járna, ha az egész rendszer alapját változtatnánk meg. a fizikális felkészítéssel, orvosi résszel és a játékosok testi állapotukhoz mért ideális játékperceinek a megtervezésével jelenleg égetőbb lenne kezdeni vmit. ez zalik is, ezért kezd Dro vagy a tegnapi Fernandez is egy bajnokin, hogy legalább addig is pihen a jobb játékos, aki majd a második félidőben felhoz minket. ebből főzünk jelenleg. eddig én is jobban hiányoltam, hogy miért nem pragmatikusabb Flick, de már beletörődtem, hogy úgysem lesz az, és az is igaz, hogy az eredmények és pontok terén eddig nincs nagy gond.

meg hát az valami iszonyat boost lenne, ha legalább nyomokban annyiért tudnánk igazolni, akár télen, mint azok a top csapatok, akik a fő riválisok a BLben, de ez utóbbi csak vágyálom, tudom.
Oleguer, bottal verte, sosem fogom elfelejteni. :lol:
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Peter
Director del Fútbol

2025.10.19. 14:18:41

gránit írta:
2025.10.19. 00:57:59
Olyankor lenne szükség a sokat emlegetett B-tervre, ami nincs. Tavaly a nagyobb meccseken is bejött ez a taktika, a Bayern és a Madrid ellen is, mert Martinezzel működött a lescsapda. Ebben a szezonban sajnos nem nagyon.
A tavalyi A tervet sem találjuk egyelőre, versenyképes B tervet pedig én sajnos nem is látok a jelenlegi keretben.
Megfelelő igazolások és az ezzel járó változtatások nélkül szerintem már az is nagy siker, ha megtaláljuk a tavalyi játékunkat.
PR42
Jugador d'estrella

2025.10.19. 09:50:43

FcBarcelona1 írta:
2025.10.19. 09:34:55

Többször előjött mostanában a játékosok túljatszatása, én megdícsérném Flicket, hogy 60+ percben 1-1-nél lehozta Yamalt és Pedrit, annak ellenére, hogy nagyon kellett a 3 pont.
Külön jó hogy ezt kiemelted.
Előbb hozta le őket Flick 1-1-nél mint De La Fuente 4-0-nál.
Ha valaha bárkinek kérdéses lett volna hogy ki vigyáz a játékosokra, és ki nem.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.10.19. 09:47:07

Amúgy próbálok nagyon engedékeny lenni, és azt mondom, hogy az ütés talán a 16-oson kívül történt, ezért a VAR se szólhat, rendben van. A gólt szerintem jogosan vette el Gil Manzano, én már EG-t lefújtam volna előtte simán, ő még csak az utána következőt.
De ha minden edző sárgát kapna legyintésre, kb senki nem fejezné be a padon a meccset. Ez nevetséges volt. Mivel nem tudom, mit mondott Flick, az első sárga még lehet jogos, de a második nem volt reális. Ez egy klasszik önérzetes spanyol páv... bíró viselkedése volt.

Ettől még Flick is tudhatná, hogy még ennyit se szabad, nem mentem fel, és a gólöröm alól sem, akármennyire megértem az érzéseit, néha nehéz lehet ezt feldolgozni egy német ligából érkezve, hogy mi a jó fittyfene történik itt, de nem volt profi. Viszont egy normális ligában erre sosem állítják ki. Meg kéne számolni, hányszor legyint egy átlag edző egy meccsen, és hányszor kap rá sárgát. Tippre valahol 1-2-3% körül állhat a dolog.

Szerk: meghallgattam Flick magyarázatát, az első sárgát szerinte olyasmi miatt kapta, amit nem is Manzanónak, hanem a saját játékosának kiabált, a második sárgára meg azt mondta, hogy elképzelése sincs, mi volt, ha az elsőt kétkedve is fogadom, a másodikat nem. Visszanézve még egy kifejezett legyintés sem történt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.10.19. 10:04:06-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.19. 09:34:55

Zozzy 5 írta:
Hasonlóan látom. Nemrég láttam egy 2015-ös kezdőt, ahol az volt a kérdés, a jelenlegi csapatból ki férne be.

Nem akarom ismételni magam, röviden érdemes figyelembe venni
-Keret erőssége, elérhető játékosok
-Taktika (alkalmazkodás, La Liga védekező csapatai, védelmek feltörése, hiányzó minőségi támadók az egész ligában a kisebb csapatoknál)
-Fizikai felkészítés (elérhető játékosok, intenzitás)
-Mentális felkészítés
-Riválisok keretei, igazolásai, konzisztens játéka
Mindent összevetve, mennyit sikerül kihozni a lehetőségekből egy teljes szezon alatt.

Többször előjött mostanában a játékosok túljatszatása, én megdícsérném Flicket, hogy 60+ percben 1-1-nél lehozta Yamalt és Pedrit, annak ellenére, hogy nagyon kellett a 3 pont.

A Sport/MD szerint Gavi sérülését kihasználva télen a helyére regisztrálnánk valakit, szóba került Stegen esetleges távozása, és a VIP páholyok eladásából a regisztrációra fordítani, ha üzemel addigra a Camp Nou.

Ha minden jól megy, talán télen 1 igazolás belefér, kérdés milyen posztra.

Szerk: Rafa Yuste alelnök a tegnapi meccs után
“The celebration? It’s a butifarra (sausages), a typical Catalan dish… I see that Flick is very well integrated,”
:)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.10.19. 09:51:00-kor.
bence0330

2025.10.19. 09:00:14

Deluigi írta:
2025.10.19. 02:33:14
bence0330 írta:
2025.10.19. 01:10:43
Pep se, ha kidől Rodri és KDB, meg mondjuk Haaland maga alatt van.
KDB mar a masik vilagoskekeknel van, a Napolinal...
Persze, tudom, a tavalyi szezonjukat írtam le, mikor közük nem volt a BL-hez 3 "hiányzóval". Pedig Pep nem rossz edző, és a City nem rossz csapat.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Zozzy 5
Llegenda del Barça

egyetértek Bencével, szerintem sem a taktika az elsőszámú, döntő kérdés, hanem a játékosok elérhetősége, és leegyszerűsítve BL-t is az a csapat fog legnagyobb valószínűséggel nyerni, amelyik a legfontosabb meccseken folyamatosan szerepeltetni tudja a top-top játékosait. a top10ben sztem már inkább ez dönt.

Raphinhával és Baldéval (btw: tegnap azon gondolkodtam, hogy ez a GM Oleguer reinkarnációja), egy kipihent Lewával, Yamallal és Pedrivel, mellettük a padon elérhető Fermínnel és Ferrannal + az eddig top Garciával a kapuban ez körülbelül ugyanúgy fog kinézni/nézne ki, mint tavaly, csak több gólt kapnánk, mert jelenleg Inigo nélkül nincs aki vezére legyen, és akihez lehet igazodni ebben a lesreállítgatós rendszerben.

köhög nagyon a rendszer jelenleg, ezt biztos Flick is látja, mert egyértelmű, de még így is bőven megvannak a helyzeteink általában, vannak szép építkezések, csomót vagyunk boxon belül. ezek mellett felesleges várni, hogy majd markánsat változtat Flick, és szerintem egyelőre nincs is rá szükség. nekem is vannak néha ilyen gondolataim, hogy de csak egy kicsit jobban vissza kéne állni és kész, de azt nem tudjuk, hogy valójában az mivel járna, ha az egész rendszer alapját változtatnánk meg. a fizikális felkészítéssel, orvosi résszel és a játékosok testi állapotukhoz mért ideális játékperceinek a megtervezésével jelenleg égetőbb lenne kezdeni vmit. ez zalik is, ezért kezd Dro vagy a tegnapi Fernandez is egy bajnokin, hogy legalább addig is pihen a jobb játékos, aki majd a második félidőben felhoz minket. ebből főzünk jelenleg. eddig én is jobban hiányoltam, hogy miért nem pragmatikusabb Flick, de már beletörődtem, hogy úgysem lesz az, és az is igaz, hogy az eredmények és pontok terén eddig nincs nagy gond.

meg hát az valami iszonyat boost lenne, ha legalább nyomokban annyiért tudnánk igazolni, akár télen, mint azok a top csapatok, akik a fő riválisok a BLben, de ez utóbbi csak vágyálom, tudom.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.10.19. 02:33:14

bence0330 írta:
Pep se, ha kidől Rodri és KDB, meg mondjuk Haaland maga alatt van.
KDB mar a masik vilagoskekeknel van, a Napolinal...
gránit
Director del Fútbol

2025.10.19. 02:01:42

bence0330 írta:
még a Sevilla ellen is volt egy ilyen feltámadás
1-2-es állásnál egy értékesített büntetővel szerintem azt a meccset is behúzzuk. Az egy lélektani fordulópont volt, 2-2-es állással szerintem összeroppannak, és bedaráljuk őket is. Ehelyett kockáztatnunk kellett, fel is lazultunk, és a Sevilla becsületére válik, hogy a végén még tudtak újra kontrákat vezetni. Mindent vagy semmit játék volt.

Hogy a második félidős feljavulásainkban mekkora szerepe van Flick-nek, azt nem tudom, de szerintem nagyobb szerepe van ebben az ellenfelek kipukkadásának. A második félidőben már szinte egyáltalán nem tudnak labdákat szerezni, a kontrakísérleteik még tompábbak, mint az első félidőben, a játék minden elemében visszaesnek. Emellett ha Flick villámgyorsan ki tudja elemezni az ellenfeleket a szünetre, akkor az ellenfelekből felkészülve már az első félidők sem kísérleti jellegűek lennének. Engem aggaszt, hogy meccsenként egy félidőt játszunk igazán.

A Newcastle ellen valóban visszavontabban játszottunk, igazi forgatókönyv szerintem akkor sem volt igazán, Joan García mentett ki minket, meg Rashford villanása. De akkor valóban hátrébb húzódtunk valamivel.
bence0330

gránit írta:
LG írta:
2025.10.18. 23:01:51
A bajnokságban bele is fér, hogy párszor belefutunk, de a BL-be elég, ha egyszer futunk bele, és lefőtt.
Olyankor lenne szükség a sokat emlegetett B-tervre, ami nincs.
LG: Persze, ez igaz, de a világ minden taktikájával bele lehet futni egy vereségbe. Összesen 1 csapat nem fog kikapni a BL egyenes kieséses rendszerében. Belefuthat valaki full védekező 3-5-2-vel, belefuthat egy Arteta-féle kiegyensúlyozottabb támadójátékkal, egy Pep-Flick-LE féle totális futballal, bármivel. Szerintem tavaly sem ez döntött, hanem az, hogy túl sok sérültünk volt egy eleve kicsit necces kerettel, pont akkor, amikor nem kellett volna, ráadásul pont a szélsőbekkek hiányoztek egy szárnyvédős rendszer ellen, és pont nekik nem volt igazán cseréje, ez egy rossz ütközés volt. Ez idén is megtörténhet, és a PSG se fog BL-t nyerni, ha Mendes-Vitinha-Dembélé-Kvara sérült lesz egy nehezebb meccsen, mindegy, mi a taktika. Pep se, ha kidől Rodri és KDB, meg mondjuk Haaland maga alatt van.

Gránit: Van B tervünk, csak nem tudom, mi alapján veszi elő néha Flick. Tavaly is hátrébb vonult párszor önként, Benfica, ATMA, stb meccseken, idén eddig a Newcastle ellen alkalmazta ezt a direktebb hozzáállást, jóval hátrébb meghúzott vonallal. Szóval ez létezik, csak Flick relatíve ritkán dönt mellette. Szerintem legtöbbször az A tervet korrigálja, az esetek 95%-ában jól. 10-20-30-40 perc alatt reagál az ellenfél megoldására, és jellemzően onnantól megfojtjuk az ellenfelet, jön a gyalulás. Persze ha közben a teljes gálakezdő támadósor hiányzik, meg mondjuk még a legjobb középpályásunk is hulla, akkor ez nem feltétlen jön össze, de még a Sevilla ellen is volt egy ilyen feltámadás, megoldotta a szitut a másdodik félidőre taktikailag, csak túl sok volt a hiányzó a megvalósításhoz. Szerintem is legalább ilyenkor eleve a B tervvel kell felmenni, de ha már nem ezt választotta, nehéz 1-2 gólos hátrányban visszaállni, mert akkor meg hogy rúgunk 3 gólt. Ezen a ponton szerintem már ragaszkodni kell az eredeti elképzeléssel, csak finomhangolással, azt meg kb mindig megoldotta, hányszor indult úgy a meccsünk, hogy 15 perc után nem tudta elképzelni az ember, hogy ússzuk meg nyolc alatt, és soha nem volt még olyan, hogy ezt kb ne tudta volna odáig finomhangolni, hogy az ellenfélnek a meccs második felében/kétharmadában már alig legyen helyzete, és átvegyük az irányítást. Ez még a Sevilla meg Girona meccseken is meg volt. Kb a PSG volt az egyetlen, ahol fordítva volt, miénk volt az első félidő, övék a második, és LE finomhangolt jobban, de hát ők nagyon-nagyon jó csapat.
gránit
Director del Fútbol

LG írta:
gránit írta:
2025.10.18. 18:40:10
Olyankor beleszaladunk a késbe, néha-néha, olyankor világvégét vizionálunk, ami be is következne, ha nem ilyen szerencsétlenek lennének a mai támadók. De ilyen szerencsétlenek, így ma összességében megéri ez a taktika, még ha néha bele is futunk egy-egy mútkorihoz hasonló verésbe. Sokkal többször segít, mint ahányszor a vesztünket okozza.
A bajnokságban bele is fér, hogy párszor belefutunk, de a BL-be elég, ha egyszer futunk bele, és lefőtt.
Olyankor lenne szükség a sokat emlegetett B-tervre, ami nincs. Tavaly a nagyobb meccseken is bejött ez a taktika, a Bayern és a Madrid ellen is, mert Martinezzel működött a lescsapda. Ebben a szezonban sajnos nem nagyon.

A kisebb csapatok ellen szinte mindig bejön a taktika, mert képtelenek büntetni a taktikákban levő kockázatot. A komolyabb meccseken szükségünk lenne más forgatókönyvekre is, de sajnos jelenleg ezt az egy képletet tudjuk csak.

Probléma emellett, hogy jellemzően egy félidőnyi előnyt engedünk az ellenfeleknek. A Levante meg a Girona ellen ez is belefér, de már egy Benfica meg egy Dortmund ellen is necces. A törpecsapatok ellen viszont továbbra is ezt fogjuk tolni, mert szinte sosem büntetik. Szinte mindig ugyanaz a nóta. Az első félidőben van az ellenfeleknek vagy hat ajtó-ablak ziccere, amit elbénáznak, a második félidőre meg elfogynak, így szinte mindig elintézzük őket a második játékrészben. Elég sok helyzetet tudtunk ráadásul kidolgozni, a második félidőben rendre feljavulunk, részben persze az ellenfelek kipukkadásának köszönhetően. A második félidőben már szinte egyáltalán nem szoktak jönni ezek a habkönnyű kontrák (olyankor már sokkal kevesebb labdát szereznek az ellenfelek a középpályán, de az első félidőben sajnos előfordul, és a kontrollt is el-elveszítjük a meccsek felett), ezek általában az első félidőben záporoznak, de ha nem vezetnek legalább kettővel, akkor nem aggódok, mert szinte mindig bedaráljuk őket a második félidőben.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára gránit 2025.10.19. 01:13:54-kor.
LG
Az Év fórumozója 2016

Saviola írta:
2025.10.18. 19:56:30
gránit írta:
Olyankor beleszaladunk a késbe, néha-néha, olyankor világvégét vizionálunk, ami be is következne, ha nem ilyen szerencsétlenek lennének a mai támadók. De ilyen szerencsétlenek, így ma összességében megéri ez a taktika, még ha néha bele is futunk egy-egy mútkorihoz hasonló verésbe. Sokkal többször segít, mint ahányszor a vesztünket okozza.
Köv. vasárnap este visszatérünk erre. 🫣
bence0330

2025.10.18. 22:53:01

Alcantara írta:
2025.10.18. 18:25:05
bence0330 írta:
2025.10.18. 18:13:42
Frenkie perdöntő volt megint előrefelé, tavaly ilyet kb sosem láttunk, idén meg már többedszer.
Egyetértek veled, szerintem ő jól játszott ma is. 90+ percet rakkol, nem pukkad ki 50-60 perc után, mint sok játékosunk.
Persze többen eladnák a fórumon, mert állítólag semmit nem csinál a pályán.
Rém gyenge meccs volt a mai, minőségi cseréink nincsenek jelenleg és a védekezés is akadozik. Ettől csak jobb lehet, én bízom a csapatban, hogy fel tudunk állni a gödörből. Ez a gól elképesztő érzelmeket váltott ki minden játékosból, szerintem lehet ez egy fordulópont. 1 hét hét múlva okosabb leszek ezzel kapcsolatban.
Én eddig bármikor eladtam volna, idén viszont nem, szerintem szintet lépett több dologban is, ami nekem nem tetszett benne.
Igen, simán lehet katalizátor ez a gól. Gyakorlatilag 4 támadónk hiányában (ebből 3 alighanem gálakezdő, és a tavalyi 3 leggólerősebb játékosunk, a 4. legerősebb meg visszatérőben félerőben...) is sikerült megcsinálni valahogy, amit tavaly, a végén valahogy megnyerni, és azért nem is a semmiből, nagyon komolyan nyomtunk az utolsó 20-30 percben. Ez kicsit olyan volt, mint a tavalyi Barca a nehezebb napjain. Araujo meg lehet 3.-4. számú center. :D Ez igazi "csk-húzás" volt tőle. Előtte is amúgy hogy megfutotta egyszer a szélt, és valami egész veszélyes labdát gurított belőle középre. A végén még szélsőként is látjuk majd, ha baj van. :)

Roony amúgy egyre vagányabb dolgokat művel, cselek, kényszerítők, tényleg már csak a gól hiányzik, ha az megjön, simán lehet még korrekt cseréje is akár Yamalnak, így sincs messze már az utóbbi időben egy ilyen szerepkörtől.
torotam
Jugador d'estrella

2025.10.18. 21:57:35

csababarca írta:
2025.10.18. 20:12:22
Azért kicsit konzervatívabb felfogás lehet nem lenne baj a real ellen, mert már látom előre semmi mást nem fognak csinálni, csak lövik majd be a labdákat a védelem mögé a teknőcnek.
Bizony. Tavaly is lődözték neki, lőtt is gólokat ezekből, ugyanakkor nagyon sokszor sikerült lesre állítani.

Ami a mai meccsen is probléma volt azok a labdavesztések a középpályán. Feltolt védelemnél ezeket a labdavesztéseket komolyabb csapat egyből bünteti.

A meccs alatt arra gondoltam, hogy még egy nyarat nem pörgethetünk le úgy, hogy minimum 3 vagy akár 4 minőségi játékost nem igazolunk.
Oké, most vannak sérültjeink, de sérültek lesznek a jövőben is. Minden csapatrészbe kellene minimum egy minőségi igazolás.
Csatár is nagyon fontos lenne. Lewy kiöregszik és sajnos Ferran nem hoz konstansan jó teljesítményt.
Visca el BARCA!
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2025.10.18. 20:12:22

Jó lenne ha a sérültek majd visszatérnének, nagyon hiányzik Raphinha pl, de Ferran is jelenleg.
Yamal meg vagy nem 100%-os vagy nem tudom, de elég halovány teljesítményt tolt, nyilván ennél benne is több van.

Védekezést rendbe kell tenni, mert komolyabb csapatok ellen lesz bajunk, ahogy tavaly is pedig akkor jobb volt összességében a védelem.

Mindegy 3 pont, tavaszig ott kell lenni a real nyakán vagy közelében, elől, úgyis akkor dőlnek el a dolgok.
Azért kicsit konzervatívabb felfogás lehet nem lenne baj a real ellen, mert már látom előre semmi mást nem fognak csinálni, csak lövik majd be a labdákat a védelem mögé a teknőcnek.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.18. 20:08:29

Saviola írta:
Flick gólörömével mi volt a gond, nem láttam.
Küldött Manzanonak 2* butifarra-t (katalán kolbászt- MD) :)

https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... nzano.html

Első sárgáját tapsért kapta, majd rögtön rá egy másikat a legyintésért.

Mindig Pique "out with a Bang" ajánlása jut Manzanóról eszembe :)
Saviola
Júdás 2, az áruló

gránit írta:
Köv. vasárnap este visszatérünk erre. 🫣

Valaki azért megmondhatná, hogy Rashi szájbaverése miért nem tizi?

Flick gólörömével mi volt a gond, nem láttam.
Troym
Llegenda del Barça

2025.10.18. 19:31:39

Szerintem egy ilyen meccs után egy kiesőjelölt ellen maximum Pedri dicsérhető a gólja miatt, a többiek meg jobb, ha elgondolkodnak mit szeretnének elérni a szezonban.

Rashford a szabadrúgásán túl még egy sikeres cselt sem tudott bemutatni, Frenkie a kapuval szemben 10 méterről eltotojázza a helyzetét és ellövi 28 km/h sebességgel, Yamal ad egy gólpasszt kb mindkét oldalon, Cubarsi 4 méterre helyezkedik a támadótól a góljuknál, Kounde egész szezonban halvány, ma is vesztett 2-3 labdát, amiből kontráztak, Casado szintén gyenge és így tovább.
De! még így is ma a leggyengébb láncszem az edző, aki képes a 91. percben kiállítani magát egy Classico előtt, ez egy 61 éves fickótól nagyon nagy hiba, akármennyire frusztrált.
gránit
Director del Fútbol

Alcantara írta:
Persze többen eladnák a fórumon
Például én.

Az első gól előtt azért akaratán kívül mutatott olyat, amit tudatosan kellett volna mindig alkalmazni. Menekült Pedri útjából, hogy ne álljon a lövés útjába, ezzel a keresztmozgással pedig némileg nehezítette, hogy a védő tapadjon Pedrire. Felállt védekezés ellen sosem alkalmaztuk a más sportágakban alapvető mozgásokat, elmozgásokat, elzárásokat, amelyekkel a labdás, kapura törő játékosnak segítenek és törnek utat a többiek. Ez a mostani véletlenszerűen foltokban mutatott olyasmit, amit tudatosan kellene alkalmaznunk.

Araújo centerben merész húzás volt, és bejött. Először azt hittem, hogy Christensen fog feljebb lépni, aztán ott virított Araújo a középcsatár posztján. Bejött. Nem semmi.

Az Élőben sokan kiemelték ismét az öngyilkos taktikánkat. A csapatok többsége ezt nem tudja kihasználni. Egy átlag csatár ma olyan szerencsétlen, amit hétről hétre látunk. Nem tudják büntetni ezt a taktikát, mert szerencsétlenek. Vagy ötöt lőhetett volna a Girona, de sem ők, sem mások nem nagyon tudják ezt kihasználni. Néha belefutunk egy-egy olyan pofonba, mint Sevilla ellen, de ez azért nem gyakori. A csapatok többsége egyszerűen nem tudja büntetni a taktikai hátulütőnket. Ez a Bryan Gil is milyen tehetségtelen egy játékos, te jó ég. De hát a többi csapatban is ilyenek vannak. Nem hiszem, hogy változtatni fogunk ezen a taktikán, mert alig van csapat, ami büntetni tudja. Olyankor beleszaladunk a késbe, néha-néha, olyankor világvégét vizionálunk, ami be is következne, ha nem ilyen szerencsétlenek lennének a mai támadók. De ilyen szerencsétlenek, így ma összességében megéri ez a taktika, még ha néha bele is futunk egy-egy mútkorihoz hasonló verésbe. Sokkal többször segít, mint ahányszor a vesztünket okozza.
bence0330

2025.10.18. 18:35:31

ElBartimaeus írta:
2025.10.18. 18:18:17
Ez megint elég halovány volt, még úgy is, hogy azért jobbak voltunk. Ha nincs Pedri és Yamal, hihetetlen szinteket esik vissza a játékunk, brutális, hogy mennyit számít ez a két ember.

A csapat továbbra is gödörben van, egy Koeman féle dobjuk be Araújot a támadók közé utolsó utáni elkeseredett húzással sikerül pontot mentenünk egy Girona ellen hazai pályán.

Pozitívum nekem Fermín, illetve ebben a Roony gyerekben is lehetne fantázia, ha a társak vissza tudnák adni neki pontosan a labdákat kicsiben. Nem tudtam számolni, mennyi ilyen szép kényszerítőt kezdett el, amiből labdavesztés lett egy rossz visszapassz miatt. Ügyes a srác, jó ütemérzéke van, elég jól vezeti a labdát ahhoz, hogy teret is tudjon nyitni.
Én még mindig azt gondolom, hogy mindent összevetve, minden játékelemet belevéve bőven a brazil a legnagyobb hiányzó, meg Fermín. Amíg csak Yamal hiányzott, addig fociztunk konkrétan idén a legjobban, kivétel nélkül győztünk is. Amióta Rapha és Fermín hiányzik, nem csak a gólpontok hiányoznak a pályáról, mint ami mondjuk Yamallal is nyilván hiányzik, hanem az egész játékunk összeomlik, nincs letámadás, nincs intenzitás. Meg persze kettejük gólpontszáma is durva, Rapha meg továbbra is európa legjobb helyzetkreálója, ez is hiányzik. Yamalt ma is hiányzónak veszem, mert gyakorlatilag Roony is jobb volt nála, kár volt kezdenie, inkább csak a kivetülése volt a pályán, de ha őt kiveszed, maga a stratégiánk nem szenved (sőt, egy nem top fizikai állapotban lévő Yamalnál a letámadás inkább jobban megy nélküle), "csak" hiányzik egy x faktor a pályáról, ami nyilván fontos, de szerintem teljesen más a szerepe, mint a többi nagy játékosunknak. A másik két nagy hiányzónál (meg ha Pedri az lenne) meg az egész taktika kártyavárként omlik össze, lehet látni, milyen hihetetlen különbség volt intenzitásban már csak Fermín visszatérésével is, hát ha még a másik gőzgép is visszatérhetett volna...
Yamal meg inkább a hab a tortán, nem maga a torta, mint Rapha-Pedri-Fermín-(idén DJ is) (szerintem). Mondjuk most Pedri kiválásával nem lettünk gyengébbek, sőt, de persze ez nem az ő minősége miatt volt, szépen felcsavartuk a fordulatszámot a végére.

Az, hogy most emellé hiányzott a két centerünk, szintén nem segített, 60 percig Ferrán, aztán 30 percig Lewy teljesen más szint mint Toniék. Ferrán azért a letámadásból is hiányzik.

De persze J. Garcia is nagy hiányzó (nem hibázott Tek, meg védett is egy marha nagyot ziccerben, de szerintem azt az ollót kiszedte volna Garcia, illetve amit Flick számlájára írok, hogy a védőink kb sosem lépnek ugyanúgy pályára, nem érzik egymást, és ez lescsapdánál óriási gond. Christensen mellőzése számomra teljesen érthetetlen ebből a szempontból, de az méginkább, hogy minden meccsen más sorral kezdünk ott.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.10.18. 18:41:04-kor.
Mascherano14
Entrenador del Barça

2025.10.18. 18:29:43

Az utolsó gól ritka nagy élmény volt, remélem, a fiúkat is feldobja. Maga a játék, főleg a védekezés reménytelennek tűnt. Simán atjatszottak a pressingunket, hiába mentünk hatan, mindig volt üres emberük. Szóval, az egyeni hibák azok csak elfedik a rendszerszintu hibát. Nem tudom, mit lehetne kitalálni, az biztató, hogy azert tobben vannak egyéni villanasra képesek. Csakhat a védekezés?!
Alcantara
Director del Fútbol

bence0330 írta:
Frenkie perdöntő volt megint előrefelé, tavaly ilyet kb sosem láttunk, idén meg már többedszer.
Egyetértek veled, szerintem ő jól játszott ma is. 90+ percet rakkol, nem pukkad ki 50-60 perc után, mint sok játékosunk.
Persze többen eladnák a fórumon, mert állítólag semmit nem csinál a pályán.
Rém gyenge meccs volt a mai, minőségi cseréink nincsenek jelenleg és a védekezés is akadozik. Ettől csak jobb lehet, én bízom a csapatban, hogy fel tudunk állni a gödörből. Ez a gól elképesztő érzelmeket váltott ki minden játékosból, szerintem lehet ez egy fordulópont. 1 hét hét múlva okosabb leszek ezzel kapcsolatban.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.10.18. 18:23:10

bence0330 írta:
Hát, Flick elvesztette a fonalat kicsit, voltak hibái megint, és nem nagyon tudta megoldani a hiányzók okozta gondot, de az az Ara csere meg volt annyira nagy, hogy kiegyensúlyozta a hibákat. :D

Lassan majd visszatér mindenki, Rapha, Yamal, Ferrán, addig túl kell élni minél kevesebb pontvesztéssel, ma ez megtörtént.

Tegnap nyilatkozott Pique a bírókról. Abban teljesen egyetértek, hogy nagyon nem Mind1 a kis ítéletek részrehajlása sem.
A Girona gólja előtt a szögletnél kezezezett a Girona játékos, a kommentátor is mondta. Rengeteg apró hiba bedobás rosszul ítélése, Casado szabályos szerelése, ha Garcia szabálytalan az elvett gól előtt, akkor járt volna büntető Rashford arcon csapásáért.
Lefújja a félidőt a kontránál.

Teljes mértékben megértem Flick kifakadását. A cserékkel behúztuk a meccset, Araujo nagyon megérdemelte a gólt.
Nagyon formán kívül volt mindenki, Ferminnek volt pár jó lövése, de neki és Yamalnak is formába kell lendülnie.
Kounde egész szezonban sokat hibázik.
De Jong gólpassza is szép volt.

Van hová fejlődni, de nagy fegyvertény, hogy ezzel a csapattal is hoztuk ezt a nagyon fontos 3 pontot.
Ha idén ennyi sérült lesz, Flicknek variálni kell a csapaton, és a posztokon.
Araujo mehet csatárnak :)

Szerk: különösen tetszett Flick győztes gólöröme :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.10.18. 18:35:02-kor.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.10.18. 18:20:52

Megint egy kiesőjelölt ellen sikerült otthon szenvedve nyerni, mindent elmond a mostani szezonról.

Sok lesz közte köv. vasárnap, attól félek.
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.10.18. 18:18:17

Ez megint elég halovány volt, még úgy is, hogy azért jobbak voltunk. Ha nincs Pedri és Yamal, hihetetlen szinteket esik vissza a játékunk, brutális, hogy mennyit számít ez a két ember.

A csapat továbbra is gödörben van, egy Koeman féle dobjuk be Araújot a támadók közé utolsó utáni elkeseredett húzással sikerül pontot mentenünk egy Girona ellen hazai pályán.

Pozitívum nekem Fermín, illetve ebben a Roony gyerekben is lehetne fantázia, ha a társak vissza tudnák adni neki pontosan a labdákat kicsiben. Nem tudtam számolni, mennyi ilyen szép kényszerítőt kezdett el, amiből labdavesztés lett egy rossz visszapassz miatt. Ügyes a srác, jó ütemérzéke van, elég jól vezeti a labdát ahhoz, hogy teret is tudjon nyitni.
Válasz küldése