Troym írta: ↑2025.10.14. 10:59:49
bence0330 írta: ↑2025.10.14. 10:36:56
Ja, én más felfogású vagyok, nálam a 100%-os játékos játszana csak, mert hiába lecserélhetetlen Pedri, ha nincs energiája, akkor Casadó is jobb lesz nála, plusz a sérülésveszély is növekszik. És ha kikapunk egyszer a cseréje miatt, akkor is pihentetném pármeccsenként. Amit csinálunk vele (és Yamallal) az nálam a gyertya két végén égetése.
Másik topikban ment az összevissza aggódás, hogy akár 100+ pont is kelleni fog a bajnoki címhez, ami továbbra is első számú célunk. Könnyedén dobálgatod el a képzeletbeli pontokat, de egyszerűen nincs ilyen opció, nem fogunk 5 pontot kapni egy 5 gólos győzelemért, azért is 3 jár, amit 5el nyerünk, vagy 1-el kiszenvedünk, így nem engedhetünk el meccseket, ez nem az a csapat.
Minden meccsen nyerni kell, úgy kell kiállni. Vagy kezdjen Pedri, vagy legyen olyan megoldás, hogy tudunk nyerni nélküle.
Én mondjuk ezt nem hiszem, hogy 100 pont fog kelleni, de mindegy is. A PSG ellen látszott, hogy vége van a csapatnak, kiváltképp a két középpályásunknak. A Sevilla ellen mindkét élőhalott kezdett. Nem buktunk tán pontot? Miért volt az jó nekünk úgy? Nem pont azért, mert nem volt intenzitás, és sorra buktuk az egyéni párharcokat? Pedri hiába a világ egyik legjobb középpályása (védekezésben is), ha túl van járatva, akkor gyenge lesz, hiába ő az alapkezdő és az egyik legkihagyhatatlanabb játékosunk. De más játékosnál is igaz, hiába Yamal a világ egyik legjobb játékosa, ha 30 perces állapotban van, akkor bárki hasznosabb helyette a maradék hatvanban, amikor alig áll már a lábán.
Szerintem nagyobb esélyünk van pontot szerezni a cserékkel, ha az alapkezdő nincs tökéletes állapotban, szóval ez nem is a meccs ledobása, meg szándékos pontvesztés. Szerintem a hétvégi vért ivott Sevilla ellen úgy akár lehetett volna esélyünk, így nem volt. És így nem csak a meccset buktuk, de a frissülés lehetőségét is, 2in1 vereség egy ilyen. De ha nem lenne esély a cserékkel (ami nonszensz), akkor is ez egy maraton, egy egyre gyengébb kezdővel pontokat bukni sorra miért jobb, mint egyszer (tegyük fel a legrosszabb esetetet, biztos verseséggel) dobni egy meccset, hogy aztán 3-4-5 meccsen át az alapkezőnk magasabb szinten tolja, kevesebb pontvesztéssel? Tavaly megcsináltuk az Osasuna ellen, amikor nagyon rosszul nézett ki mindenki, utána hetekig szárnyaltunk.
Nem mondom, hogy konkrétan pár meccsenként tenném meg, hanem amikor lehet látni, hogy az adott kulcsjátékos megy lefelé. Pedriről meg ez sikított kb. Simán előfordulhat, hogy 2-3 hónapot is bír valaki kiváló fizikai formában, kor, forma, meccssűrűség függő, meg hogy milyen gyorsan zárjuk le őket, stb. De van, hogy akár már 2-3 meccs után jön egy ilyen fáradás (ilyen PSG csatáknál fokozott az esélye), amikor egy adott napon már nem lenne jobb, mint a cseréje, és amúgy is mindegy, ha még jobb is lenne, mert szüksége van pihenőre, hogy megőrizze a magas szintjét. És lám, túlterhelésre panaszkodik egy héttel a meccs után. Ezt meg lehetett volna, sőt, meg kellett volna előzni. (Nem kizért, hogy ha most tényleg lesz egy hete, akkor helyrejöhet amúgy kicsit, nem tudom.)
Gavi kiesése itt szomorú, Flick mást nem mer a helyére tenni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy