Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.08.18. 22:08:17

Sonoma írta:
2025.08.18. 21:58:50
bence0330 írta:
2025.08.18. 19:48:23
A fejsérülésekre meg 1-2 éve vezettek be "zéró toleranciát", minden gyanús esetnél, ahol egyáltalán csak hangyányi gyanú felmerül, fújni szoktak. Itt elkezdte megkérdőjelezni magát, végig hagyta menni az akciót, és gondolom rémülten látta, hogy gól lett belőle. Az alap irányvonalat nem követte egyáltalán, szerintem (ha létezik valami meccs utáni belső értékelés), nem fognak örülni neki. De ha már végigengedte, akkor ez bizony gól, ha nem szabálytalanság volt, ami kérdőjeles.
Hát ez érdekes, mert a bíró azt állította, látta, hogy Raillo nem szédült, ezért nem fújt.
Valószínűleg amikor a szájába vette a sípot, kiszúrta azt (amit gránit és én is), hogy beljebb húzta a kezét az összeesés után. Ilyet egy elvileg eszméletét vesztő játékos nem csinál.
Elképzeltem mind a két lehetőséget, ha bíró lennék, és ismerve a végkifejletet, pontosan ugyanezt mondanám jegyzőkönyvbe, akkor is, ha nem így volt. :D Nem ellenőrizhető. Ettől még lehet igaz, de azért ez nagyon kicsi, és nem egyértelmű jel. Ne felejtsd el, hogy fejsérülésre vonatkozik a szabály, nem agyrázkódásra, minden gyanúra meg szoktál állítani, bárminemű sérülés lehet fejen agyrázkódás nélkül is, szerintem ahhoz látónak kell lenni, hogy ezt ennyiből, ennyi idő alatt megítélje, hogy nincs semmi, miközben hozzátenném, hogy még a meccset is követnie kellett, ha már nem fújt, legalább fél szemmel.

Szerintem amúgy még minimális szédülésnél is behúzhatja az ember a kezét, ösztönből.

Szerintem 9/10 bíró legfújta volna az 1-2 éve bevezetett irányvonal mellett. Tényleg bárki bármilyen szinten fogja a fejét, le szokták fújni egy ideje. Meg ugye ilyenkor nem csak az van, hogy 2 mp alatt döntsd el, sérült-e, hanem a pályán mindenki megáll, a csapattársak esetleg még néha aggódva is, de legalábbis azt várják, hogy a bíró csinál valamit, mert ez a megszokott.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Sonoma
Capitá del Barça

2025.08.18. 21:58:50

bence0330 írta:
A fejsérülésekre meg 1-2 éve vezettek be "zéró toleranciát", minden gyanús esetnél, ahol egyáltalán csak hangyányi gyanú felmerül, fújni szoktak. Itt elkezdte megkérdőjelezni magát, végig hagyta menni az akciót, és gondolom rémülten látta, hogy gól lett belőle. Az alap irányvonalat nem követte egyáltalán, szerintem (ha létezik valami meccs utáni belső értékelés), nem fognak örülni neki. De ha már végigengedte, akkor ez bizony gól, ha nem szabálytalanság volt, ami kérdőjeles.
Hát ez érdekes, mert a bíró azt állította, látta, hogy Raillo nem szédült, ezért nem fújt.
Valószínűleg amikor a szájába vette a sípot, kiszúrta azt (amit gránit és én is), hogy beljebb húzta a kezét az összeesés után. Ilyet egy elvileg eszméletét vesztő játékos nem csinál.

Szerk. : menczel: De olyat sem csinál egy agyrázkódás gyanúsan összesett játékos, hogy 2 másodperc múlva behúzza a kezét, nehogy rálépjenek...
menczel
Entrenador del Barça

2025.08.18. 21:48:20

Sonoma írta:
2025.08.18. 18:13:49
bence0330 írta:
2025.08.18. 17:21:19
Meg lehetett volna tenni, szerintem is plusz pont lett volna a világ részéről...
Ha hordágyon viszik el, mert tényleg agyrázkódása
Érted?..
Nem azt mondtam, hogy elvesztette az eszméletét, hanem hogy olyan jeleket mutatott. Agyrázkódásból nem csak az eldől mint a fa-típus van, ha néztek kuzdosportot, rengeteg mini-agyrázkódást kihordanak lábon. Ez a fajta koordináltan mozgás - pár lépés előre és az alig tompitas - jellemző a fejsérüléseket és ahogy Bence helyesen megjegyezte a saját jatekosainkon is lehetett látni hogy sípszót vártak, szinte sajnálták.
Zoldbela
Jugador d'estrella

2025.08.18. 20:18:17

bence0330 írta:
gránit írta:
2025.08.18. 19:10:09
A játékos megtehette volna, hogy lent marad, hordágyon leviteti magát, és ha az orvosok megállapítják, hogy eszméletét vesztette, akkor a bíró nyilván érvényteleníti a találatot.
Őőőő milyen alapon? Nem fújt a sípjába, és nem történt szabálytalanság. Lehet van valami extra kivétel a szabálykönyben, amiről nem tudok, de most így csípőből ezt kizártnak tartanám.

Örüljön a védő, hogy nem kapott sárga lapot a sportszerűtlen viselkedéséért (szimulálás)!
bence0330

gránit írta:
A játékos megtehette volna, hogy lent marad, hordágyon leviteti magát, és ha az orvosok megállapítják, hogy eszméletét vesztette, akkor a bíró nyilván érvényteleníti a találatot.
Őőőő milyen alapon? Nem fújt a sípjába, és nem történt szabálytalanság. Lehet van valami extra kivétel a szabálykönyben, amiről nem tudok, de most így csípőből ezt kizártnak tartanám.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

Elég mesterkélten esett el, nem úgy, ahogy eszméletüket vesztő emberek összecsuklanak. Véradáskor láttam már eszméletét vesztő embert eldőlni, mint egy zsák, az nem ilyen volt. Még beljebb is húzta a kezét hasalás közben, nehogy rálépjenek a többiek. Egyértelműen nem volt eszméletén kívül, a bíró meg ezt nyilván látta. Az teljesen jogos a bíró részéről, hogy végigengedte a támadást. Ahogy a leshelyzetekben is. Menjen végig az akció, majd elveszik utólag, ha kell, miután kielemezték. Ha belefúj, akkor erre nincs lehetőség, és tévesen megfoszthatja a csapatot egy találattól.

A játékos megtehette volna, hogy lent marad, hordágyon leviteti magát, és ha az orvosok megállapítják, hogy eszméletét vesztette, akkor a bíró nyilván érvényteleníti a találatot. De nem ez történt. Kiderült, hogy mégsem volt akkora a gond, amit a hasalás közben is sejthettünk, így meg a találat értelemszerűen érvényes. Én még készséggel el is hiszem, hogy egy pillanatra megszédült, de egy találatot nem vennék el emiatt. Szépen néznénk ki, ha minden ilyenért meg kellene szakítani a játékot. A gyengébb, védekező csapatoknak nem lenne más dolguk, mint félpercenként elvágódni. Ezzel nem akarom a sérüléseket elbagatellizálni, ha valóban nagy a gond, azt az orvos megállapítja, ennyi. De nem volt ilyesmről szó.

Nagy lelkiismeretfurdalást nem láttam a mieink részéről, Ferran simán húzogatta ott a labdát pár méterre a fekvő embertől, de jól tette. Amíg a labda játékban van, nem lehet leállni. Megtehette volna, hogy kirúgja a pályáról, de miért is rúgta volna ki. Lesgyanús helyzetnél sem rúgja ki senki a labdát a pályáról, mert lehet, hogy les volt. Végigmegy az akció, aztán vagy elveszik, vagy nem.
Sonoma
Capitá del Barça

2025.08.18. 18:13:49

bence0330 írta:
Meg lehetett volna tenni, szerintem is plusz pont lett volna a világ részéről, ami most épp nem ártana, de azért ez nagyon-nagyon extra dolog, szerintem még az ellenfél sem várta el. Viszont én több fejen láttam nálunk, hogy kifejezetten rosszul érzik magukat, pl. Ferránén, de Rapha is eléggé szomorú arccal ütögette meg bocsánatkérően az ellenfél edzőjének a vállát.
Ha hordágyon viszik el, mert tényleg agyrázkódása volt oké, de itt szó sem volt róla.
Persze biztos nem esett jól abban a pillanatban, de visszanézve a labda eltalálása után úgy esett el, hogy kitette még a kezét, nehogy eséskor beverje a fejét a földbe. Ha egy pillanatra is megszédülsz úgy dölsz el, mint egy rongybaba. Ezért is reagáltam menczel kollégának, de akár neked is, hogy nem kell mindent elhinni, amit a játékosok csinálnak. Ha komolyan megsérült volna, akkor lent is marad és jön az orvosi stáb. Szerencsére nem ez történt.

Raphinha, de Ferran se láthatta pontosan mi történt, mert a játékra koncentráltak. Még mi nézők is csak a visszajátszásban láthattuk mi történt pontosan. Ha egy játékos fekszik a földön mozdulatlanul persze, hogy megijedsz. De amikor hirtelen felugrik vitatkozni a játékvezetővel, már lehet tudni akkora nagy baj nincs.
Főleg, hogy utána minden probléma nélkül végigjátsza a mérkőzést...

De tegyük fel megtesszük azaz szándékosan beszedünk egy gólt (Flick utasítására) , majd a zavarodott játékosaink miatt kapunk egy újabb gólt és máris 2-2. Utána a Mallorca látva itt ez a maximum amit ki tud hozni, beáll buszozni és 2-2 a vége. A Raillo gyerek meg vígan marad a pályán lefújásig, mert láthatóan semmi baja. Akkor meg mi kérjük a végén, hogy akkor mégis csak kellene az a gól (mármint ők is engedjenek be a mi javunkra) , mert nincs is olyan komoly baja?
Érted?..
bence0330

Sonoma írta:
2025.08.18. 16:02:09
Ha tud valaki hasonlót, ne tartsa magában, mert én nem emlékszem ilyen esetre.
Nekem a Leeds ugrik be, persze az nem nagycsapat, és Bielsa sem százas edző, ő kiabálta be a csapatának. :) Pedig ott még valahol a pálya túloldalán volt a sérülés, annyira nem is relevánsan a támadásuk szempontjából. 4-5-6 éve lehetett, lehet, hogy a brazilunk akkor már ott is volt átfedésképp.

Meg lehetett volna tenni, szerintem is plusz pont lett volna a világ részéről, ami most épp nem ártana, de azért ez nagyon-nagyon extra dolog, szerintem még az ellenfél sem várta el. Viszont én több fejen láttam nálunk, hogy kifejezetten rosszul érzik magukat, pl. Ferránén, de Rapha is eléggé szomorú arccal ütögette meg bocsánatkérően az ellenfél edzőjének a vállát. Állítom, hogy minket ez jobban megütött fociban és hozzáállásban, mint az ellent, képtelenek voltunk full erővel nekimenni szerencsétleneknek, egészen addig, míg Yamalt fel nem idegesítette valaki.
Sonoma
Capitá del Barça

2025.08.18. 16:02:09

menczel írta:
2025.08.18. 13:36:56
Kicsit reménykedtem benne, hogy miután mindenki ráeszmélt a bírói hibára, (a srác nyilvánvalóan agyrázkódás jeleit mutatta) Flick meg fogja kérni a csapatát, hogy engedjenek be egy gólt.

Annyira szép gesztus lett volna, sportszerű és sok kockázat sem volt benne. (bár valamennyi kockázat ténye még szebbé tesz egy ilyen gesztust).
Ez miből jött le neked (nyílvánvalóan), hogy agyrázkódása volt a lövéstől?
Csak azért kérdem, mert nem cserélték le a lefújásig a játékost.
Ha igaz lenne, amit állítasz, az óriási felelőtlenség lett volna az orvosi stáb részéről azonnali cserét nem kérni.
Én viszont azt láttam, hogy a gól után nem sokkal felugrott és ment reklamálni a bírónak. Egy agyrázkódás szenvedő nem így viselkedik és nem bír végig játszani még 70 percet.
Hülyét csináltunk volna magunkból, ha ezt a "szép gesztust" megtesszük.

Ez az engedjünk be egy gólt meg inkább meseszerű, mint valóságos.
Csinált ilyet az elmúlt tíz évben valamelyik (bármelyik) nagy csapat? Ha tud valaki hasonlót, ne tartsa magában, mert én nem emlékszem ilyen esetre.
menczel
Entrenador del Barça

2025.08.18. 13:36:56

Kicsit reménykedtem benne, hogy miután mindenki ráeszmélt a bírói hibára, (a srác nyilvánvalóan agyrázkódás jeleit mutatta) Flick meg fogja kérni a csapatát, hogy engedjenek be egy gólt.

Annyira szép gesztus lett volna, sportszerű és sok kockázat sem volt benne. (bár valamennyi kockázat ténye még szebbé tesz egy ilyen gesztust).

Milyen remek sajtónk lett volna, meg egy jó időre rendbe raktuk volna a karmát.
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.08.18. 06:19:55

https://prnt.sc/TSm-mbPpXfxa

Hat azert itt volt kontakt, siman megerdemelte a pirosat...
sansz
Entrenador del Barça

2025.08.18. 00:49:32

Chino írta:
2025.08.17. 14:00:46

Ha szerinted visszahúzta a lábát, akkor nincs miről beszélni:

https://www.youtube.com/watch?v=9WoH86A__cE
Fejbe találnak egy embert, aki azonnal kiterül, bíró szájában a síp, volt ideje is, mégsem fújt. Ez nyilván hiba. És itt akkor nyilván bele lehet mindent magyarázni,hogy miért tette, de egyértelmű bírói hiba.

A képsorozatról pedig remélem nem komolyan gondolod,hogy abból bármi eldönthető.
Tudod ez olyan,hogy kétféleképpen lehet rálépni éjszaka a gyerek által földön hagyott legóra: teli talppal, teljes tömegeddel,hogy összecsinálod magad, vagy a fájdalomérzet első ezredmásodpercében felemelve a lábadat.

Élőben is egyértelmű volt a kontakt, látszott is szerencsétlen kapuson, de az is egyértelmű,hogy egészen más lett volna a szitu,ha a kontakt pillanatában hagyta volna tovább a lendületét.
16oson kívül, erre azért sokan nem adnak piros lapot. Megjegyzem, én adnék.
Csak azt mondom,hogy a bíró mindig az ellenfelet hozta rosszabb helyzetbe. A mi szabálytalanságainkat alig vette észre,vagy épp megengedő volt, ha olyan volt inkább nem fújt. Az ellenfélnek pedig minden kétes esetben a legszigorúbb döntést hozta.
Pont ez az,ami fordítva nagyon szokott zavarni.

Persze inkább nekünk kedvezzenek a bírók, ha már valakinek kell, de azért, na...
Sonoma
Capitá del Barça

2025.08.17. 21:15:02

bence0330 írta:
2025.08.17. 17:05:51

Azért remélem, hogy a legjobb védőnk is pályára kerül, nem értem, miért nincs a kezdőben. Tegnap szerintem a 2. és 3. legjobb védőnk játszott. No meg Casadó (és remélhetőleg Bernal) is jobban védekező hatosok, mint a holland, ez sem mindegy szerintem.

Illetve szerintem azért a védelemnél az van, hogy egy ennyire magas rizikófaktorral járó stílusban igazából minden idők két védője sem lenne feltétlenül elég ahhoz, hogy stabilak legyünk hátul. Én azt érzem Flickben, hogy ezt elfogadja, amellett, hogy nyilván apró dolgokat akar javítani azért, de mint kalkulált rizikó, részéről rendben van.

Ettől még persze minél jobb védelmet kell összeállítani, csak csodát egyiktől sem várnék most. De tartam, hogy minden szinten Christensen a legjobb jelenleg.
Nekem az jön le az eddigi mérkőzésekből (a barátságos és a mostani bajnokiból), hogy nagyon hiányzik Martínez magabiztossága. Araujo képtelen irányítani a védelmet, Cubarsi meg még tapasztalatlan ehhez. Christensent, de még E. Garciát is megnézném Cubarsi mellett, esetleg Christensen-Araujo párost is, de ez az Araujo-Cubarsi szerintem nem lesz győztes párosítás.

Christensen jegelését én sem értem. Talán, mert elakarták adni de nem tudták/nem akart elmenni.
Azért, ha befürdik a mostani kezdő páros talán hozzanyúl Flick és meggyőzi őt, mert Araujonál én is jobbnak tartom.
bence0330

2025.08.17. 20:31:48

Kovbal88 írta:
2025.08.17. 20:20:17
Mascherano14 írta:
2025.08.17. 19:43:50
Szinte képtelenség, hogy ne találjanak ki a lestaktikánk ellen megoldást, pl amivel próbálkoztak, hogy a lesvonaltól távolról futna be, főleg oldalról, aztán belövik a korábban lesen levő középső játékosnak. Látszott, hogy nagy ugrabugra volt a lesvonalon, minden támadásnál, nem tűntünk magabiztosnak. Araujo jó vezér lenne, ha nem ez a művészi védekezésünk lenne, amiben ő még mindig gyenge.
Nem is értem ezt a lescsapdás dolgot, ahogy minek hívják. Kész öngyilkosság. Sokszor centiken múlik a dolog, ha be is fújják a lest, akkor is vissza kell futni, végigmegy a támadás, sérülés ütközés veszély, fölösleges energiák égetése. És mellette még életveszély is. Kapunk két gyors gólt a meccs elején lehet futni az eredmény után. Igaz a meccsek így, azért elég gólzáporosak voltak tavaly.
És mégis egész naptári évben az Inter elleni párharcot vesztettük el először, három sorozatban hónapokig nem kaptunk ki. :) Ezen taktika miatt tudunk 3-4-5-6-7 gólokat rúgni.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.08.17. 20:20:17

Mascherano14 írta:
Szinte képtelenség, hogy ne találjanak ki a lestaktikánk ellen megoldást, pl amivel próbálkoztak, hogy a lesvonaltól távolról futna be, főleg oldalról, aztán belövik a korábban lesen levő középső játékosnak. Látszott, hogy nagy ugrabugra volt a lesvonalon, minden támadásnál, nem tűntünk magabiztosnak. Araujo jó vezér lenne, ha nem ez a művészi védekezésünk lenne, amiben ő még mindig gyenge.
Nem is értem ezt a lescsapdás dolgot, ahogy minek hívják. Kész öngyilkosság. Sokszor centiken múlik a dolog, ha be is fújják a lest, akkor is vissza kell futni, végigmegy a támadás, sérülés ütközés veszély, fölösleges energiák égetése. És mellette még életveszély is. Kapunk két gyors gólt a meccs elején lehet futni az eredmény után. Igaz a meccsek így, azért elég gólzáporosak voltak tavaly.
Mascherano14
Entrenador del Barça

bence0330

2025.08.17. 17:05:51

Sonoma írta:
2025.08.17. 16:42:09
Nekem a védelem tűnik újra az Achilles pontunknak. Martínez távozásával nincs vezére a védelemnek. Araujo mellett Cubarsi elveszettnek tűnt időnként. Nagyon kíváncsi leszek, mit produkálnak ketten egy komolyabb csapat ellen.
Azért remélem, hogy a legjobb védőnk is pályára kerül, nem értem, miért nincs a kezdőben. Tegnap szerintem a 2. és 3. legjobb védőnk játszott. No meg Casadó (és remélhetőleg Bernal) is jobban védekező hatosok, mint a holland, ez sem mindegy szerintem.

Illetve szerintem azért a védelemnél az van, hogy egy ennyire magas rizikófaktorral járó stílusban igazából minden idők két védője sem lenne feltétlenül elég ahhoz, hogy stabilak legyünk hátul. Én azt érzem Flickben, hogy ezt elfogadja, amellett, hogy nyilván apró dolgokat akar javítani azért, de mint kalkulált rizikó, részéről rendben van.

Ettől még persze minél jobb védelmet kell összeállítani, csak csodát egyiktől sem várnék most. De tartam, hogy minden szinten Christensen a legjobb jelenleg.
Sonoma
Capitá del Barça

2025.08.17. 16:42:09

gránit írta:
2025.08.17. 12:39:01
Joan García nagyon magabiztos volt. Az ívelésekre jól jött ki, övé volt a légtér. Szkeptikus voltam vele, de meggyőzhető vagyok.

Nagyon erős ez a támadógépezet. Raphinháról sokan azt mondták, hogy nem fog már olyan szezont hozni, mint az előző, de én nem látom okát, hogy miért ne hozhatna egy akár még erősebbet, főleg, ha többet játszik középen. Raphinha, Yamal, Lewandowski, Ferran, nagyon erős ez a felhozatal.
Garciaban én is bizakodó vagyok. Sokkal magabiztosabbnak tűnik (eddig) Sznyecznynél.

A támadógépezetünk szerintem a tavalyit is felülmúlhatja Torres fejlődésével+Rashford bevethetőségével, így a második félidőre is van friss bevethető minőségi játékosok előre is.
Nekem a védelem tűnik újra az Achilles pontunknak. Martínez távozásával nincs vezére a védelemnek. Araujo mellett Cubarsi elveszettnek tűnt időnként. Nagyon kíváncsi leszek, mit produkálnak ketten egy komolyabb csapat ellen.
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.08.17. 16:16:40

Évekkel ezelőtt a Real játszott egy meccset kettős emberelőnyben. Ők nagyon csúnyán megszórták az ellenfelet. Tegnap ez nem történt meg. Ami azért nem lett volna rossz. De a lényeg a három pont, ha komolyan megyünk a bajnokságért.
A Korai gólok és a kettős emberhátrány tönkre is vágta az izgalmakat, illetve nem sikerült felmérni, hogy hol is tartunk.
Nekem egy támadó és egy szélső védő, akik hasznosan játszanának még hiányzik a keretből. A legjobb az ha saját nevelésű fiatallal sikerül feltölteni a keretet, csak hát valahogy én már Gaviban és Cubarsiban se érzem, hogy meghatározó játékosok lennének. Az meg hogy a helyet foglalják, az nem tesz jót a csapatnak.
Chino
Llegenda del Barça

2025.08.17. 14:00:46

sansz írta:
2025.08.17. 10:42:28
Chino írta:
2025.08.17. 01:01:28

A bírói ítélet itt azért kicsit más volt. Nem fújt bele időben a sípba, utána pedig nem lehet mit tenni. Nem az volt, hogy részrehajlóan nem ad/ad meg egy tizenegyest vagy hasonló. Esetleg Raphinha lapjába lehet belekötni, az ő emberhátrányaik viszont egyértelműek voltak. Csodálkoztam is hogy Murici nem kapott egyből pirosat, látványosan nem húzta vissza a lábát.
Szerintem pont ilyenekkel szoktak is szivatni minket is a bírók, amikor valami kis magyarázatot lehet adni, hozzá tenni,hogy már nem lehetett mit tenni... Fejbe találtak egy játékost,aki azonnal arcra borult, írod is,nem fújt időben a sípba... Fordítva elfogadnád,hogy nem fúj időben a sípba, utána ez van? Én nem. Aztán az eset reklamációja okozta az első sárgát, lássuk be,volt alapja a vitának, aztán Yamalról lekésett, amire ha mindenki sárgát kapna,akkor nem lenne ellenfelünk.
A másik piros pedig, 10ből 9 alkalommal sárga, de hozzáteszem én Barcától függetlenül is a szigorral vagyok. A látványos láb visszahúzás elmradt az igaz, de a végén látszik,amikor kapcsolt,hogy húzza vissza. Kereshettünk volna még egy kapust,ha tényleg nem vesz vissza az utolsó pillanatban.
Közben Fermin pl nem tudom kapott-e végül lapot, de végig nagyon alattomos volt.

Szóval én örülnék egy szigorú bírónak, de itt egyszerűen inkább velünk volt. A megadható az mindig az adjuk meg volt. És fordítva is, mikor ellenünk vannak, ugyanígy szokott lenni, hogy a necces szituban mindig ellenünk döntenek...
Szerintem ez nem kis magyarázat. Alapból nem kevésszer fordul elő, hogy egy hasonló szituációt követően később fúj bele a bíró. Mivel most gól lett belőle nyilván fel van kapva. Fordítva ugyanígy elfogadnám, nem tűnik bírói részrehajlsnak, főleg, hogy nem tudhatta, hogy gól lesz belőle. Ha utólag ezt lehetne korrigálni és nem tenné, akkor más lenne a helyzet. Ráadásul egy védőnek sem kell úgy elterülnie veszélyes helyzetben, ha valóban nem akkora vészes, akkor addig álljon fel. (mert elég gyorsan felpattant mikor kiderült az ítélet)
Nálam a bírói részrehajlás az olyan, amikor például az egyértelmű tizenegyeseket/döntő szabálytalanságokat nem fújják be. Például a szuperkupa döntőn volt egy büntetőgyanús és két tiszta szituáció és egyet sem fújt be. Ha hasonló történik bármely, akár tőlünk teljesen független meccsen ott tényleg el lehet gondolkozni a bírói tebékenységen.
Az pedig hogy valaki nyújtott lábbal, a fején eltalál egy másik játékost kb. olyan mintha páros lábbal csúszna térdmagasábban.

Ha szerinted visszahúzta a lábát, akkor nincs miről beszélni:

https://www.youtube.com/watch?v=9WoH86A__cE
Forca Barca!!!!
gránit
Director del Fútbol

2025.08.17. 12:39:01

Joan García nagyon magabiztos volt. Az ívelésekre jól jött ki, övé volt a légtér. Szkeptikus voltam vele, de meggyőzhető vagyok.

Raphinha szabálytalansága nálam piros, ezzel együtt nem tudom komolyan venni a bírói döntésekre mutogatást úgy általában az emberek részéről. A mi esetünkben is mindig azt mondom, hogy vereség esetén saját magunkban keressük a hibát és a fejlődési lehetőséget. Ezt következetesen az ellenfelekre nézve is így gondolom. Amíg egy csapat úgy fejezi be az akcióit, mint a Mallorca, addig ne mutogasson a bíróra. Elképesztő, mennyire bénák voltak a kapu előtt, nagyon rosszul járnak azzal, hogy ragaszkodnak ehhez a Muriqihoz, aki az előző két szezonban 7-7 bajnoki gólt szerzett, és ő a kezdő csatáruk. Ez nagyon gyenge.

A második gól előtti esetet nem tudom megítélni, mert nem tudom, mi az igazság, színlelt-e, hogy megakassza a támadást, vagy tényleg megszédült. Hosszútávon mindenképpen üzenet a játékosoknak, hogy nem érdemes színlelni.

Torrents lefelé lógott ki a csapatból, minden beadást elrontott. A többiek remekül játszottak. A spanyol válogatott elgondolkodhatna már azon, hogy Ferran legyen a kezdő középcsatár. Most már tényleg ez az alap posztja, és már egy jó ideje kb 90 perc/gól az átlaga, a spanyol válogatottban meg régóta lyuk a középcsatárposzt, szerintem vele tudnák megoldani.

Nagyon erős ez a támadógépezet. Raphinháról sokan azt mondták, hogy nem fog már olyan szezont hozni, mint az előző, de én nem látom okát, hogy miért ne hozhatna egy akár még erősebbet, főleg, ha többet játszik középen. Raphinha, Yamal, Lewandowski, Ferran, nagyon erős ez a felhozatal.
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.08.17. 11:35:26

Szegény Pablo Torre, egy ilyen csapatban tudott kikötni, amelyben Muriqi sztár tud lenni.
Szokás szerint rosszat tett a meccsnek, hogy egy edző már megint teljesíthetetlen elvárásokkal küldte pályára a fellelkesült, de mérsékelt tudású fiait. Rögtön a nyitó fordulóban jön a gigacsapat a félelmetes támadóival, akiket valahogyan meg kell állítani, és közben Muriqinek be kell gyötörnie egy gólt, ez lett belőle. És utána lehet szidni a bírókat, a Barcát, mindenkit, hogy most sem sikerült.
Peter
Director del Fútbol

2025.08.17. 11:29:24

Labdarúgó mérkőzés volt a tegnapi esti, ahol az alapszabály úgy szól, hogy sípszótól sípszóig játékban van a labda.

Első forduló....megismerem a kezdő névsort.... a spori belefúj a sípjába......elkezdődik a meccs.....hozzávetőlegesen olyan meccs volt, amilyenre a felsorolt előzmények után számítani lehetett.

Sosem szoktam fogadni, de a végeredményt is telibe találtam.

3 pont, 3-0, elégséges teljesítmény....teljesen megfelelő szezonkezdés.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.08.17. 11:09:47

sansz írta:
Fejbe találtak egy játékost,aki azonnal arcra borult, írod is,nem fújt időben a sípba... Fordítva elfogadnád,hogy nem fúj időben a sípba, utána ez van?
Konkrét szabályok vonatkoznak a fejsérülésekre, ami az utóbbi időben bővült, pl. a kötelező csere, és a plusz egy csere szabállyal.
Ha ebből indulok ki, nagyon kicsi az esélye, hogy agyrázkódás (concussion rules) érje a játékost egy fejbe lőtt labdától (elismerem, hogy fájdalmas).
Állandóan az merül fel, hogy tördelik a játékot a csapatok, kevés a tényleges játékidő, az új VAR szabály szerint is a folyamatos játékra kell törekedni.
Én elhiszem, hogy a bírói szövetség megreformálasával tisztábbá, objektívabbá akarják tenni a játékot a La Ligában, de szerintem ez nagyon csúnyán vissza fog ütni, és egyre több lesz a kétes szituáció. Szerintem tegnap erre láthattunk példát. A bírók helyzete pedig még nehezebb lesz, főleg ha engedik tovább a nyomásgyakorlást, és a média is gerjeszti az ökörségeivel, mint pl. az NSO-s összefoglaló erről a meccsről.
Szerk: a madridi AS összefoglalója a szituációról
"A játékvezető nem hitte el a középhátvéd teátrális mutatványait, aki csak meg akarta állítani a játékot, és hagyni, hogy folytatódjon. Ferran Torres, a két csapat játékosainak általános apátiája közepette, akik a játékvezetőt bámulták, egy nagyszerű lövéssel a felső sarokba szerezte meg a labdát . A hálóba kerülő labdával Raíllo úgy állt fel, mint egy újonc az edzőtábor első napján. A teátrális mutatványok hirtelen véget értek"
Szerk2: Defensa Central szenzációhajhászabb: „Madridnak el kell hagynia a La Ligát" :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2025.08.17. 11:33:17-kor.
sansz
Entrenador del Barça

Chino írta:
2025.08.17. 01:01:28

A bírói ítélet itt azért kicsit más volt. Nem fújt bele időben a sípba, utána pedig nem lehet mit tenni. Nem az volt, hogy részrehajlóan nem ad/ad meg egy tizenegyest vagy hasonló. Esetleg Raphinha lapjába lehet belekötni, az ő emberhátrányaik viszont egyértelműek voltak. Csodálkoztam is hogy Murici nem kapott egyből pirosat, látványosan nem húzta vissza a lábát.
Szerintem pont ilyenekkel szoktak is szivatni minket is a bírók, amikor valami kis magyarázatot lehet adni, hozzá tenni,hogy már nem lehetett mit tenni... Fejbe találtak egy játékost,aki azonnal arcra borult, írod is,nem fújt időben a sípba... Fordítva elfogadnád,hogy nem fúj időben a sípba, utána ez van? Én nem. Aztán az eset reklamációja okozta az első sárgát, lássuk be,volt alapja a vitának, aztán Yamalról lekésett, amire ha mindenki sárgát kapna,akkor nem lenne ellenfelünk.
A másik piros pedig, 10ből 9 alkalommal sárga, de hozzáteszem én Barcától függetlenül is a szigorral vagyok. A látványos láb visszahúzás elmradt az igaz, de a végén látszik,amikor kapcsolt,hogy húzza vissza. Kereshettünk volna még egy kapust,ha tényleg nem vesz vissza az utolsó pillanatban.
Közben Fermin pl nem tudom kapott-e végül lapot, de végig nagyon alattomos volt.

Szóval én örülnék egy szigorú bírónak, de itt egyszerűen inkább velünk volt. A megadható az mindig az adjuk meg volt. És fordítva is, mikor ellenünk vannak, ugyanígy szokott lenni, hogy a necces szituban mindig ellenünk döntenek...
Válasz küldése