Ja, ott én is néztem, meg sem fordult a fejemben, hogy a lengyel véd, jó volt a múltkor a német. Christensennek örülök, Araujónak is. A két évvel ezelőtti csodapáros összeáll.

Lewyvel rúgassunk ma egy hármast.
Ja, ott én is néztem, meg sem fordult a fejemben, hogy a lengyel véd, jó volt a múltkor a német. Christensennek örülök, Araujónak is. A két évvel ezelőtti csodapáros összeáll.
Azt hittem/reméltem,hogy a bajnokságot megkapja Stéga.
Szerintem a Villareal nehezebb lesz, a Bilbao idegenben meg végképp, nem tartom célszerűnek kicentizni. Meglepődnék, ha a madrid nem húzná be minden meccsét.brazilfan írta: ↑2025.05.15. 09:16:50Pont fordítva gondolom. Mi állunk nyerésre és a Madrid vesztésre, semmilyen kényszer nincs rajtunk, semmi sem indokolja, hogy ma mindenképpen el kell dönteni a címet.
Csak lazán, nyugodtan.
Aztán az is lehet, hogy az Espanyol megint előveszi a rosszabbik énjét, és ha így lenne, nekem fontosabb az, hogy senki se dőljön ki tőlünk az utolsó két meccsre annál, mint hogy ma legyünk bajnokok.
Szurkolói rendzavarástól nem tartok, erre oda fog figyelni az Espanyol, szerintem nem kockáztatják meg a stadionbezárást.
Isten óvjon minket. Meg kell nyerni most csütörtökön, hajtani izzadni és küzdeni ahogy eddig.FcBarcelona1 írta: ↑2025.05.12. 17:24:52https://www.football-espana.net/2025/05 ... r-comments
Erre az Espanol meccsre kinevezik Soto Gradot.
Nagyon vigyázni kell a játékosoknak a saját egészségükre.
Ezen kívül jó lenne saját biztonsági embereket vinni a meccsre, emlékezhetünk 2023-ra.
Jó lenne most csütörtökön behúzni a bajnoki címet.
Szerk: még jöhet szatyros Gil Manzano a Villarreal ellen, és reaktiválják Lahoz mestert a Bilbaoira![]()
Jelentősége már nincsen, de amennyiben jelzett is a bíró bármilyen előnyszabályt vagy "mehet tovább" jelzést mutatott, még mindíg ott maradt a lehetősége annak, hogy az nem a kezezésnek szólt, hanem szimplán a labda megszerzéséért való játékra vonatkozott, miközben a kezezést nem észlelte.
Jelen esetben elonyszabaly volt, Valverdenel maradt a labda, tole halaszta el ujbol Fermin, szoval a gol ervenyes kellett volna legyen (ellenunk is volt ilyen kezezes utani ervenyes gol).
Tudomásom szerint: ha a támadás során támadó játékos kezét (bármilyen okból is) érintette a labda, akkor a támadásból szerzett gól érvénytelen.Normandia írta: ↑2025.05.12. 08:34:09drobika írta: ↑2025.05.12. 07:07:44Milyen szabályértelmezés szerint volt Fermin ,, kezezése,, szabálytalan?
És milyen a Madrid védőjének a kezezése? Akkor sem tudott volna mit tenni, ha nem gólba tart a lövés, hanem a Földközi tengerbe! Fizikai képtelenség, hogy akárcsak egy mozdulatot is tudott volna tenni, hogy ne ez történjen!
Akárcsak Fermin.
Régebben a szabály szerint a labda felé keresni kellett a kapcsolatot kézzel, megváltoztatni szándékosan annak útját. Ma meg kényszerzubbonyban kellene játszani, hogy ne legyen állandó vita.
Az UEFA ajánlása szerint:
"a játékos testéről vagy a csapattársáról a karjára pattanó labdát nem fogják szabálytalanságnak minősíteni a játékvezetők még akkor sem, ha "nem természetes helyzetben tartotta". A szankcionálásban is lesz változás, mivel a nem szándékos, de büntetőt eredményező kezezések esetében nem kell sárga lapot felmutatnia a bírónak."
én ezek után sem lettem okosabb, mert vagy nem kellett tizenegyest adnia, de akkor Fermin sem kezezett, vagy mind a kettőt le kellett fújnia, de akkor meg tizenegyes járt volna.
Yamal labtaposas esetében megint az volt hogy utólag találták meg valahogy a felvételt. Sok kétes szitu volt, mindenhol ellenünk döntöttek 1 kivételével (de Jong kezezese).FcBarcelona1 írta: ↑2025.05.12. 06:57:55Barca szurkolóként is azzal kell tisztában lenni, hogy vannak szabályok, és annak mindenkire egyformán kell alkalmazni. Én sem értek velük egyet.
-Mbappe les büntetőjéről írtam. Jogos, én nem értek vele egyet, magával a szabállyal
-Yamal lábára rátapostak, egyértelmű.
-De Jong szerintem nem kezezett, de itt nincs egyértelmű bizonyíték, így nem hívhatta ki. Egyedüli jó döntés
-Tchuameni lerántása, szerintem sárga, szabályok szerint piros.
-Tchuameni kezezése, szerintem nem büntető, szabályok szerint az, ráadásul a VAR felvételen is hallatszik (MD), gólba tartott a lövés
-Fermin kezezése szerintem szabálytalan, szabályok szerint nem hívhatja ki, és ezt a szabályt módosították (Fati gólja Inter ellen hasonló)ezért meg kellett volna adni.
Teljesen mindegy mi mit gondolunk, ismétlem a szabályokat egyformán kellene alkalmazni.
Ez egy beugratós és költői kérdés egyben
Ja, lehetett olvasni a híreket, ahogy fogadkoznak, hogy tönkre tesznek minket.
Hát, nekem az, hogy 4-ből 4-szer vertük a habfehéreket, úgy, hogy ebből 2 kupát, a 3. meg majdnem kupát eredményezett, olyan szintű eufória, hogy nem is tudom megfogalmazni. Szűk, szinte tini kerettel, szép játékkal.
Szuper, tőled is ilyen pozitív sorokat olvasni!
drobika írta: ↑2025.05.12. 07:07:44Milyen szabályértelmezés szerint volt Fermin ,, kezezése,, szabálytalan?
És milyen a Madrid védőjének a kezezése? Akkor sem tudott volna mit tenni, ha nem gólba tart a lövés, hanem a Földközi tengerbe! Fizikai képtelenség, hogy akárcsak egy mozdulatot is tudott volna tenni, hogy ne ez történjen!
Akárcsak Fermin.
Régebben a szabály szerint a labda felé keresni kellett a kapcsolatot kézzel, megváltoztatni szándékosan annak útját. Ma meg kényszerzubbonyban kellene játszani, hogy ne legyen állandó vita.