2025.05.07. 12:43:24
Huhh, azt hiszem egy időre elegem van a fociból. Drukkolok a PSGnek, de nem hiszem, hogy nézni fogom. Kicsit reméltem reggel, hogy csak álmodtam a tegnapit, de úgy tűnik nem, hát ez van.
Az ággal szerencsénk is volt, de azért tisztességgel végigvertük a mezőnyt. Ki gondolta volna tavaly, vagy az elmúlt sok évben bármikor, hogy itt leszünk elődöntőben esélyesnek tartott csapattal, két gólos hátrányokból is felállva, három kapufát rúgva?
Flick egy zseni, elképesztő, hogy mit kihozott a csapatból, még akkor is, ha ez a meccs rajta ment el elsősorban. Minden edzőnek megvannak a maga szentjei, nem kevésszer szerencséje is volt velük, de végső soron most ez is döntőnek bizonyult.
A sérülések nem kíméltek minket. A City egy középpályás kiesése után darabokra hullott. Nálunk berobbant Bernal, fantasztikus volt, bumm, vége a szezonjának. Hozta Flick Casadót, aki előtte nem volt meggyőző és fantasztikus lett. bumm lesérült...
A mai fociban a szélső védők inkább támadók, akiknek fegyelmezetten vissza is kell szaladniuk azért, de annyi biztos, hogy nélkülük ma nincs foci. Mindkét oldalon a jó alapembereink lesérültek... Igaz, Flick hibája, hogy GM az első, akihez nyúl.
Pár játékosról: GM: hihetetlenül suta. A végén kellett volna a szabad kifelé, továbbra is rosszul használják a VAR-t, ugyanakkor elképesztően suta. Fáziskéséssel dobta el magát, testben és fejben is lassú és végtelenül ügyetlen. És majdnem mázlija volt így is Flicknek vele, de a gólpassza is milyen volt? Amatőr módon, rettentő sután rontja el a passzt, annyira meglepte az ellenfelet, hogy hozzá visszapattan. Beadja megint, egyértelmű, hogy nem Ericnek szánja, de így gól. Ez az ember nem ide való, nincs vele személyes bajom, de suta, rettentően az. Bénázik össze-vissza, beleakad a labdába. Én nem mondom, hogy Fort remek játékos, ha van Baldé, egylrtelmű a helyzet. De Fort érdemileg támogatja a támadást, ég és föld a különbség. Ráadásul úgy alig játszik Fort, hogy mindkét oldalt bevethető és mindkét oldali védőnk sérült.
Raphinha: Meccsek óta gyengélkedik. Írtam is pár meccse, hogy ez az ember kikészült, több hétnyi regenerálódásra lenne szüksége ennek az embernek. Egy könyebb meccs után mutatta a kamera, hogy földre rogy és csak liheg...
Továbbá visszatérve GM-re. Raphinha akkor tud jó lenni, ha megvan a szabadsága. Ha a szélső védő kulimunkáját is neki kell csinálnia, akkor Raphinha legtöbb előnye elveszik. És máris nem négyszer fog kapu elé érkezni, hanem egyszer. És ha négyből egy gólt lő, vagy gólpasszt ad, akkor egyből mennyit? Hát annyit.
Yamal: Ritkán a meccs embere, ennek ellenére a legfontosabb. Hihetetlen, hogy még rossz formában is mit művel. Tegnap a vállán vitte a csapatot, benne volt a gól, vagy ő rontott, vagy szerencséje nem volt, vagy a kapus védett.
Kapusunk: Itt nagy gáz van. TS nem tudom lesz-e még jó játékos valaha. Volt olyan, mikor a világ egyik legjobbja volt, aztán jött egy slrülés, ami után még bizonytalanabb beíveléseknél. Sokszor hárít vonalon reflexből, ami látbányos egyrészt, másrészt nem kéne védenie, ha ki merne menni a kapuból ilyenkor. Az ilyen reflexre építő kapus ellen nagyon dolgozik az idő... Nem temetem nyilván, de nem megnyugtató. A lengyel pedig nem jó. Nincs vele bajom, tisztességes iparos, van pár látványos védése, de azok sem bravúrok általában. Gyakorlatilag nincs bravúr. A kötelezőeket hozza általában, de azért már itt is sokat hibázgat. Nem kell messzire menni, ott van Sommer: nem tudom mennyire szuper kapus de tegnap ember feletti volt. Tek-Kel a kapuban kaptak volna vagy hat gólt. Ez a nagy különbség.
FDJ: gondolom megint elő lesz védve, szerintem az egyik legjobbunk volt. Hibázott egyszer? Igen. De tegnap iszonyú egyedül volt. Nem lassította a játékot, nem alibizett, de ő tartotta egyben a középpályát. Gavi a nyomába sem ér, Pedri pedig rengeteget dolgozott, de sokkal előrébb volt tolva.
Araujo: Flick másik hibája. Van aki hiubázhat, ő nem. Mert akkor egyből jön a pad. Ez az ember egy nagy gyerek. A sérülése óta lehet soha nem lesz az, aki volt, de igazságtalan őt elővenni az utolsó gólnál. Az egy az egyben GM hibája. Araujo ott volt az emberén, tette oda a lábát, a támadó tűpontos labdát kapott, alig volt esélye. Egy centit másként rúgja, Araujo belelép. Annyira Araujo hiba, amennyire kapus hiba (kb semennyire). Szerencsés gól volt és GM bohóckodása.
Cubarsi, Inigo: Nem szidom őket, de nem jobbak, mint Araujo, ha összességében nem is sokkal rosszabbak.
Ferran, Lewa: Lewa a szokásos dupla nulla. Ha a társak összehoznak neki megint 4 ajtó-ablak ziccert, belőtt volna egyet. De ennyi. Ferrannal nem tartja meg jobban a labdát, alapvetően nincs labdaérzéke, így az összejátékban is csak lassít, a labdát se tudja rendesen lekezelni, mit lehet mondani. Ferran jobb képességű, de igazából ő is nagyon kevés erre a posztra. Ő is kihagy egy csomó nagy helyzetet..annyi előnye van, hogy jobban játékban van, de akkor is kevés. Muszáj lenne erre a posztra egy életképesebb formát, aki mögött nem csak statisztika van, hanem igazi csatár teljesítmény, aki önmagában is folyamatos veszély.
Gavi, Fermin: Tudom, sokan oda vannak értük, de Pedi és FDJ mellett időhúzó cserék. Fermin kicsit olyan nekem, mint Lewa: eltűnik iszonyatos módon, és ez az ő pozstján még durvább, mint a csatárnak...Aztán meg-egvillan, gól-gólpassz, de az összes perceihez képest meg emberhátrány. Cserének okék ideig-óráig, de nem megmentő cserék.
Olmo: Szerintem a legtöbben így látjuk, legalábbis a fél fórum szidja, aztán imádja..és jogosan. Ő ilyen, mindigis ilyen volt. Van két olyan meccse, hogy sziporkázik, aztán megsérül, aztán lesz 2-3 teljesen homály meccse. Nem lett volna szabad megvenni abban az anyagi helyzetben, de ha itt van nem bánom, ugyanakkor nem lehet hosszútávon rá építeni. Most lőtt egy gólt, de tipikusan az, ha jobb napját fogja ki, akkor már az első féidőben lőtt volna kettőt.
Én azt jósoltam, hogy nem jutunk túl az Interen, mert kifáradtunk, most tényleg olyan kulcsposztokra nincs ember, amit nem tudunk, vagy aki van, azzal nem akar Flick pótolni.
De azt nem gondoltam, hogy így kapunk ki... rengeteg kapufa, ajtó-ablak helyzetek, bírói tévedések, utolsó perces gól... Kiakasztó, ez most tényleg nem fair.
Én elég biztos vagyok benne, hogy nem lesz meg a bajnokság. Csalódott és kifacsart mindenki. A Real összeszedte magát, megbuktatták az edzőt, ezerrel tolják, többnyire meggyőző a játékuk is. Mi botlani fogunk legalább kétszer, ők nem hiszem.
De ha így is alakul, azért jó idény volt... Nagyon sok minőségi meccsünk volt, tíz éve nem láttam ilyet tőlünk. Remélem jövőre Laporta végre nem sz.rt kever, hanem tényleg épít és akkor fel lehet venni a versenyt akárkivel. De kellene az a középcsatár a két szerencsétlenünk helyett, kellenek szélső védők, minimum Fort szintűek cserének.. Nem értek egyet azokkal, akik belső védőket akarnak venni. Igen, Cubarsi bűn lassú, Araujo hibázgat, Inigo öreg stb, de a világ összes és legjobb védőivel se kapnánk kevesebb gólt ebben a rendszerben. Az, hogy Inigo az ellenfél térfelén van egy extra nyomás, azért van fent a védelmünk, hogy több gólt lőjünk. Ez többnyire be is válik..