Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
drobika
Entrenador del Barça

2025.05.07. 09:22:19

Azért azt a hármas hátvéd névsort megnézném , aki 60m- re feltolva nulla középpályás védekezés mellett normálisan tudna teljesíteni...
Meg azt a kapust is, akire rendszeresen ráviszik ilyen körülmények mellet egy az egybe a labdát többen is...
Nincs olyan, hogy a balhátvédtől várjuk a jobbnál jobb beadásokat csatár szinten, meg elvárjuk azt is, hogy hátul legyen.
Ha fenntartjuk ezt a rendszert, akkor szerintem az nem fog menni mindíg, hogy a 2-3 bekapott gólra hátrányokból 3-4 et vágjunk.
Ez Axioma szint.
Troym
Director del Fútbol

2025.05.07. 09:01:54

Nem nekünk való ez a BL elődöntő szint és kész.

- gyengén játszó kapus
- 4-5 gyatra védőmunka, kb mindenkit el lehetne hordani, de kb a szintjüknek megfelelően dolgoztak, csak az kevés BL-be. Rég rossz, ha csak egy EG nem kap kritikát, mindenki másnál egymásra licitál a fórum ki a legnagyobb 0.
Nálam Cubarsi, Inigo, Araujo, GM egyformán 0.

- középpályán ugyanaz a Frenkie tötyörgés, Olmo meg kb észrevehetetlen

- Ferran 0, Raphinha a gólján kívül szintén nem sok vizet zavart, Yamal 17 évesen meg nem hoz párharcot, nyilván kihagy mindent, ő se játszott jól, de az összes többi támadónk teljes betli volt.

Összességében 2-3 viszonylag elfogadható teljesítmény nem elég a BL-ben, most visszaérkeztünk a valóságba.
A mi szintünk a nyolcad és negyeddöntők világa, ez túl sok.
recrea
Llegenda del Barça

2025.05.07. 08:59:15

Az viszont rémisztő, ha kivesszük Yamal játékát a két meccsből, akkor elég sza.ul nézünk ki.

Szerintem mindent elmond az Interről, hogy a két meccsen pár játékosunk játszott jól és mégis majdnem kiejtettük őket. Ez az a csapat kb, ami a második félidőben volt, jó kis munkáscsapat, sorban adtuk nekik a gólokat.
gránit
Director del Fútbol

2025.05.07. 08:48:07

pep71 írta:
2025.05.07. 07:59:13
Kp védekezés kb nincs..Olmo, Pedri , DJ..egyik sem egy Kanté v Casemiro
Ezzel egyetértek, középpályás védekezés nagyon régóta nincs. Christensent lehetett volna játszatni, de Jong tegnap is kritikán aluli volt. Mókás, amikor eladja a labdát, szerencsétlenkedik, totojázik, körülményeskedik, elveszik tőle, aztán a gól után, mint egy rajzfilmfigura, teátrálisan fogja a fejét az ég felé nézve, mintha valami csoda folytán kaptuk volna a gólt, és nem az ő bénázása miatt. Ott is kell majd tenni valamit a nyáron. A hátsó alakzatot össze kell rakni. Elől hihetetlen mennyiségben ontjuk a gólokat. Hat lőtt góllal tovább kellett volna jutni.
drobika
Entrenador del Barça

2025.05.07. 08:44:22

Azért Lewandowski ,, megtalálása idézet :,, őt is elküldeném...
Ebben a párharcban milyen szerep jutott neki? tegyük fel már a kérdést magunknak!
Annak a ténynek a figyelmen kívül hagyását pedig, hogy minden évben messze a legtöbb gólt lövi a csapatban, ami egy csatárt legjobban minősít korához képest messze nem üveglábú, meg nem is értem. Nyilván nem a jövő, de azért elküldeni...
Mindenki szomorú a történtek után, vannak szubjektív érzések, de azért a tények tények, ne kezdjünk már vitát arról, hogy a Föld lapos vagy gömbölyű! Ebben az Inter elleni két meccsben Lewa semmilyen szerepet nem játszott.
Egyelőre nem látom sehol. hogy Inigo-t sérülés miatt kellett lehozni. Ha van valakinek tuti híre írja már meg, mert ennek a cserének döntő következményei voltak...
pep71
Entrenador del Barça

2025.05.07. 08:37:12

Cseri írta:
2025.05.07. 08:23:25
pep71 írta:
2025.05.07. 07:37:28

Inter: Lautaron kívül nincs top játékosuk, ha ő annak számít egyáltalán. Milanbol kitett Calha, örök lúzer Mikitárján kp..nagyon veretes. Bajnokságban is bukdácsoltak.
Yamal még fejlődhet ez igaz, de Cubarsi két év múlva gyorsabb lesz?? Az Interben pl. még nagyon jó is lehetne, ahol nincs feltolva a félpályáig a védelem, de ebben a Flick rendszerben...valahol az 5. perc környékén nézd vissza , h futották meg. Konkrétan még EG is métereket vert rá.
Én nem azt írtam,hogy az intert jobb játekosok alkotják,hanem,hogy stabil,jó csapat. Jó csapatot nem csak kiemelkedő képességű játékosok alkothatnak,nyilván megkönnyíti(heti)az edző dolgát,ha olyanok alkotják a keretet. Nem vagyok szakember,de a robbanékonyság,fordulékonyság biztosan fejleszthető,akkor sem lesz Bolt,de fejlődhet,amúgy a 4. gól előtti szitura gondoltam,hogy azt rutinnal megoldja majd a kesőbbiekben,és ez természetesen fikció,de lehet,hogy Lautarot is inkább hagyta volna lőni 2 évvel később. És ha már 4. gól előtti szitu,érdekes volt látni,hogy a lépni alig tudó Thuramot 2 védőnk sem tudta elnyomni,ettől még nem gondolom,hogy Ara takarodjon a csapattól.
Szerinted aki a Barcában nevelkedett az eddig nem kapta meg a legjobb fejlesztéseket? Ő ennél már sosem lesz gyorsabb..
5:07-5:12 a tegnapi meccsen, nézd meg milyen lassú még EG-hez képest is. Amúgy tényleg labdaügyességben, passzolásban, helyezkedésben nagyon jó, de egy ilyen feltolt rendszerben sosem lehet top játékos..
Cseri
Entrenador del Barça

2025.05.07. 08:23:25

pep71 írta:

Inter: Lautaron kívül nincs top játékosuk, ha ő annak számít egyáltalán. Milanbol kitett Calha, örök lúzer Mikitárján kp..nagyon veretes. Bajnokságban is bukdácsoltak.
Yamal még fejlődhet ez igaz, de Cubarsi két év múlva gyorsabb lesz?? Az Interben pl. még nagyon jó is lehetne, ahol nincs feltolva a félpályáig a védelem, de ebben a Flick rendszerben...valahol az 5. perc környékén nézd vissza , h futották meg. Konkrétan még EG is métereket vert rá.
Én nem azt írtam,hogy az intert jobb játekosok alkotják,hanem,hogy stabil,jó csapat. Jó csapatot nem csak kiemelkedő képességű játékosok alkothatnak,nyilván megkönnyíti(heti)az edző dolgát,ha olyanok alkotják a keretet. Nem vagyok szakember,de a robbanékonyság,fordulékonyság biztosan fejleszthető,akkor sem lesz Bolt,de fejlődhet,amúgy a 4. gól előtti szitura gondoltam,hogy azt rutinnal megoldja majd a kesőbbiekben,és ez természetesen fikció,de lehet,hogy Lautarot is inkább hagyta volna lőni 2 évvel később. És ha már 4. gól előtti szitu,érdekes volt látni,hogy a lépni alig tudó Thuramot 2 védőnk sem tudta elnyomni,ettől még nem gondolom,hogy Ara takarodjon a csapattól.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.05.07. 08:17:51

Nagyon mérges vagyok egész éjjel nem aludtam.
Az Internek a 2 meccsen kb 5-10 kaput eltaláló lövéséből !7! Gólja volt! Ez elképesztően elszomorító.
Kezdve a kapustól tek a két meccsen az ég világon semmit nem tett hozzá a meccshez ellenben volt potyája ill olyan is, h ha élesebb simán védhetett volna( 183cm Sommer komoly szinten hozzá tett a u Intet továbbmenéséhez) a Cubarsi, Inigo, Araujo Cubarsinak ki jött a kora, h nagyon fiatal és még rengeteg hibája van amit sztem kifog nőni. Sokak kedvence Inigo egy bizonyos szintig príma, de a nagy csapatok ellen nulla. És elérkeztünk Araujohoz, hát mit mondjak én nagyon szerettem a győzni akarást a tüzet ami benne van, de nekem ő soha nem volt a világ legjobb védője! Tegnap egy !!védő!! Szerzett mellőle gólt( még, ha előtte fault is volt) Acerbi köszönte beverte a rövidbe ahova nem szokás gólt kapni.. Aki De jongot veszi elő most különösen nem értek vele egyet ő volt tegnap is mint amilyen szokott tőle már nem várok el mást, mert nyilvánvaló, h mit tud! Viszont Pedri a két meccsen borzasztó volt tegnap is rengeteg pontatlanság volt a játékában ami az ő posztján (ő szabja a játékot) nem megengedett! Olmo lámpa lázas volt gólja szép volt, de egyébként ismèt egy úgymond magához képest rossz passzban levő játékos! Nekem Fort semmivel sem jobb vagy rosszabb mint Martin ugyanis egyik sem tud védekezni előbbi legalább technikás utóbbi nálam soha a büdös életbe nem lenne a Barcába. Rátérve a csatárokra… Ferran mint, ha a pályán sem lett volna annyira elveszett volt az óriások között ő cserének jó kezdőnek nem( nálam) raphinja tüzét imádom állandó hajtani akarását, de két meccsen hiába a gól stb Yamal nagyon egyedül volt és gondoljunk bele, ha Raphi is hoz valami mást ami a focira emlékeztet lehetett volna több veszély is.
Yamal ma is vitte a csapatot brutális a gyerek, ha csiszol a befejésein és a lövő erején, mert az nekem vicces, h alig van erő a legtöbb lövésében( tudom helyezi) tegnap két eset is volt az egyik amikor Bastoni befeküdt elé( vissza sem nézték ami azért fura) ill amikor lerántották, hát véleményes mind2..
Az Inter a hibáinkra játszott vagy tudatosan vagy a véletlen műve, de ennél tökéletesebben nem lehet. Ezt a meccset a Barca vesztette el a hibáival az Inter köszönte szépen!
Kicsitt off, de akik szerint nem kell a védelembe igazolni azok most megkapták rá a választ, h kell és előre is kell bal szélső aki ugyan úgy vagy hasonlóan bontogat mint Yamal. Nekem a védelembe Tah, Frimpong kéne( egyik sem fog idejönni) előre fogalmam nincs ( bocs az fm-ért)
Flick hozzátett ehhez a párharchoz is amit kell még, h voltak is hibái, de pech az, h a szezon végére kulcsjátékosai sérültek le. Nyugodtan kövezettek meg, de ha tegnap a döntőbe jutunk és ha a Psg lett volna az ellenfelünk ők ezt a védekezést darabokra szedték volna egy a védekezéséről híres Inter megtette akkor az a Psg akinek 3-4 brutál gyors és skillekben erős támadója van….
Sajnos megint jöhet a remény, h igazolhatunk a hiányposztokra és talán ismét lesz jövőre sanszunk elődöntőt játszani idén hoki ágon nem sikerült…
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.07. 08:08:41

Innen nem látjuk Flick mit miért tesz. Szerintem egész szezonban hosszú évek óta a legjobb döntéseket hozó edző.
A hírek szerint Inigo izomtúlterhelés miatt lett lehozva. Remélem hétvégén tud valahogy kezdeni, mert Araujo-Inigo cserén ment el a meccs.
Az Inter 3. gólja szerintem szabálytalan volt.
Az év végére teljesen elfogyott a rövid keret. Szerintem nincs 100%-os játékosunk. Sajnos Yamal, Raphinha, Pedri, Cubarsi is visszaesett szezon végére. Szerintem nem bírták ezt a terhelést. Szerintem egy egészséges Kounde, Balde, Lewy 3-al jobb lett volna az esélyünk.
Továbbra is tartom, ha engednek igazolni, akkor nagy esély lett volna a triplára, így az ostoba szabályaik kontraproduktívok. Legalább valaki dörzsölheti a tenyerét.
Nekem ez a pohár félig tele van. Szezon előtt semmit nem vártam ettől a kerettől. Látszik, hogy milyen posztokon kellene erősíteni, minden sorba kellene az erősítés, és el kell gondolkodni néhány játékos Barcás jövőjén
Faramuci69
Jugador del Barça

2025.05.07. 08:06:40

Akkor kezdjük az elejéről, Laportaval. Mit keres bálunk Deco kedves Presidente? Mert senki értelmeset nem hozott eddig, mint sportihazgató. Flicket? Ő jönni akart. Szóval így könnyű. Nálam a brazil repülne előszőr. Gonduljunk csak bele, hogy mit tenne a fehér brigád, ha egy ilyen Marcsinyák kaliberű csaló gennyládát kapnának, mint bírót? Ez a rühes lengyel (erősen próbálok pc maradni), nem először csinálta ezt velünk. Az csak efy dolog, hogy milyen szellenben vezette a meccset. Hagyta, hogy Yamalt faragják, hagyta az időhúzást is. A VAR-os esetek még csak-csak, bár érdekes, hogy itt miket néztek vissza most. Yamal esete erősen kérdése volt, mert a szabálytalanság kint kezdődött, de bent ért véget. Nálam azonnali piros lett volna, hiszen nem igazán labdára ment, ha már nem tizi. A legdurvább mégis a 3. gól előtt volt a lengyel. Ezt mindenki befújja ilyenkor, csak egy ilyen csaló nem. Miért szimulálna egy védő hasonló esetben. Simán kisöpörték a lábát. Amíg a pálya nem egyenes, addig nincs miról beszélni. Kedves Presidente ez a te dolgod lett volna.

GM/Araujo. Rémálom. Két ilyen futbal ügyetlen játékos a pályán életveszély. Kódolva volt a baj.

Sajnos ezen a meccsen Flick is nagyot hibázott. Ismételten. A hazai atmás 4:4-re gondolok. Itt ugyan ez. Kiherélte a csapatot a vége előtt pár perccel. Levitte Inigót a Vezért és Pedrit is. Bejött Araujo, aki döbbenetesen leépült, vagy csak ennyit tud. Szerintem az utóbbi. Menjen a MU-ba, az a neki való hely. Sajnos hiába az akarat, ha ennyire ügyetlen. Bejött Gavi. A srácot sajnálom, de elfelejtett focizni. Nálam Fati esete. Nagy szíve van, de az kevés ide. Megint mentünk előre, és nem álltunk be bunkerezni. Yamal kapufa, de hátul nincs senki. Ez felfoghatatlan.

Ezek utén nem gondolom, hogy mi lennénk a bajnokság esélyesei. Ha a fehérek nyernek ellenünk, akkor nem kérdés. Ha x, akkor talán behúzzuk. Nagyon nehéz meccseink vannak. Sok a sérült. Mentálisan szétestünk. Kipukkadt a lufi. Eddig elbírtuk a gyenge keretet, mert Flick a rendszert ügyesen összerakta, de nagyon gyenge játékosaink is vannak. Sajnos a két lengyelt is elküldeném. Tek semmit nem fogott, de kapott 7 gólt két meccsen. Érdekes, mióta lett új szerződése. Lewat sem szerete, oké, idén sok klasszis megmozdulása is volt, de rengetegszer dadogott nála a labda. Nem ő a jövő.
davi10
Llegenda del Barça

2025.05.07. 07:48:34

Megint előnyről sikerül kiesni, ráadásul most nem is kellett volna olyan sokat kibírni. Nagy kedvencem Araujo, de ezt nehéz nem legalább egy kicsit az Ő nyakába varrni. Óriasi mélyrepülés amit idén művel, nem tudom, hogy a PSG meccs vagy a sérülés miatt, de mintha teljesen más játékos lenne. Szerintem lépni fog, és talán nem is akkora baj. Mindenképp hozni kell védőt nyáron, mert a folyamatos 2-3-4 bekapott gól nem normális. Elöl meg mintha csak Yamal akarta volna igazán, Olmo talált egy gólt, de baromi gyenge volt, Ferran tegnap is bujócska, mindketten bőven tovább maradtak fent, mint indokolt lett volna.

2 meccsen 7 gólt kapni az Intertől nevetséges. Sommer MOTM.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
fcjoc
Entrenador del Barça

2025.05.07. 07:40:35

Cseri írta:
2025.05.07. 07:31:15
Rutin győzött,ennyi történ,nem kell itt patetikus sorscsapást viziónálni hónapokig. Az Inter lenezését sem értem,kellemetlen,rutinos,stabil csapat,más stílussal,az olaszok mindig ilyenek.Ez egy fiatal mag,Yamal 21 évesen ezeket a ziccereket majd elteszi, Cubarsi 2-3 év múlva-mennyi lesz akkor 20-21?- levédekezi ezeket a szitukat. Megtanulnak élni a lélektani elönnyel, megtanuljak hogyan kell kihúzni 3 percet elönyben. Tanulasi folyamat,ezeket,csak ilyen szitukban lehet elsajátítani. Vasárnap újabb klasszikus,már arra kell koncentrálni,ligát bekell húzni.
+1

Ez így van. Lehet GM-re fogni, de Ferranra és Raphinha életlenségére, Yamal pontatlanságára, TEK “bravúrjaira” is.

Csak azért vagyok csalódott, mert sokkal dinamikusabbak voltunk, szebben játszottunk, de ez nem érdemelt továbbjutást. Aminek viszont örülök, hogy bőven van kikre építeni és Flick is látja hol kell az erősítés.

Barca❤️
pep71
Entrenador del Barça

Cseri írta:
Rutin győzött,ennyi történ,nem kell itt patetikus sorscsapást viziónálni hónapokig. Az Inter lenezését sem értem,kellemetlen,rutinos,stabil csapat,más stílussal,az olaszok mindig ilyenek.Ez egy fiatal mag,Yamal 21 évesen ezeket a ziccereket majd elteszi, Cubarsi 2-3 év múlva-mennyi lesz akkor 20-21?- levédekezi ezeket a szitukat. Megtanulnak élni a lélektani elönnyel, megtanuljak hogyan kell kihúzni 3 percet elönyben. Tanulasi folyamat,ezeket,csak ilyen szitukban lehet elsajátítani. Vasárnap újabb klasszikus,már arra kell koncentrálni,ligát bekell húzni.
Cseri
Entrenador del Barça

„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
pep71
Entrenador del Barça

2025.05.07. 07:18:04

Lewa cseréje után én azt hittem h Flick még bedob két idohuzó cserét..és lepörög az idő, nem is értem.
A másik, hogy nem hiába ritkán szoktak khv-et cserélni.. hacsak nem sérülés miatt.
Ha egy idei PSG v Pool ellen esik ki a Barca az még elfogadhatobb lett volna, de ez az Inter egy semmilyen csapat..ilyen jó sorsolás se mostanában lesz.
A másik, h az összes KHV szidva van. Arról nem Flick és a rendszere tehet ?? Dehogynem.
Ráadásul, ahogy valaki írta Araujo-t teljesen leépítette, alig játszatta, most meg bedobta a 75.perc körül egy ilyen meccsbe..érthetetlen döntés.
superman
Jugador d'estrella

2025.05.07. 06:55:18

Rdinho10 írta:
2025.05.07. 01:42:51
Azert is fajo,mert minden "nagy" csapat leolvadt iden,itt volt a nagy lehetoseg,h behuzzuk...en fixre veszem,ha Inigo kimegy balosra es Araujo kozepen akkor megvan a donto.
Egyrészt. Másrészt meg idén is bemákoltuk a szuperráposcsirke ágat, le volt terítve a vörösszőnyeg a döntőig, mégsem tudtunk élni vele. Tavaly Xavi nem tudott élni vele, idén Flick, nem biztos, hogy jövőre is ennyire összejönnek az optimális körülmények. [-X

Nem tudjuk jövőre mennyire lépnek szintet az idén alultelhesítő hagyományos nagycsapatok (top3), mint a City, Bayern, Madrid... De legalább a bohóc leolvadás hagyományát megtörtük, ennek lehet örülni! De nyáron legalább pihenhetünk, amíg a többi nagy majd a klub vbn fárad, ez még komoly előny lehet a következő szezonban.
drobika
Entrenador del Barça

2025.05.07. 06:51:13

7 kapott góllal nyilvánvalóan egyetlen csapat sem juthat egy párharcban tovább. Mert lehet számtalan helyzeted, valószínűtlen, hogy mindegyik be is fog menni, és tudsz 8 gólt szerezni. Lehetnek vitatott esetek is, a bíró sem tökéletes, vannak ide-oda értékelhető történések. Nekünk 2 cm hiány a 11-eshez, másnak 2 cm-el beljebb látják. Ha van szerencse, most nem mindíg állt mellettünk itt, máskor pedig igen.
Ebben a játékban, ha ezt a védekezést akarjuk tolni, amit gyakorlatilag egyetlen ,, nagy csapat,, sem játszik, akkor meg kell tanulni az óhatatlan kontrák levédekezését középpályán és hátsó sorban, ha mindkettőt gyorsan átfutják, ki vagyunk szolgáltatva. Sokkal jobban kell a hátvédsorban a kontaktokat megvívni, erőszakosabban, keményebben, hogy ne legyen a megoldás pánikszerű, kockázatos. Előtte kell odalépni, elnyomni, akadályozni a csatárt.
Flick nem tudom, miért hozta le Inigo.t , de döntő hibának tartom, ha csak nem szükségszerűségből. Sajnos a csk. sérülése visszatérése után teljesen formán kívül van, nem nehéz ezt felmérni, ennyivel a vége előtt lecserélni a védelem vezetőjét...
GM.egy kényszermegoldás volt az edző részéről, nem vagyok meggyőződve arról sem. hogy Balde jobb lett volna. Miért? Mert alapvető hibának tartom, hogy nálunk évek óta a balszélsőt a balhátvéd játssza. Egyszerűen ezt a két feladatot nem lehet normálisan egyszerre ellátni. Ugyanakkor hiányzott nagyon Kounde, akivel Yamal is sokkal jobban tud játszani, bár EG. szerintem most hozta azt, amit tőle el lehet várni, sőt Ne felejtsük, néhány éve még a pokolba lett kívánva Pique, Lenglet csapattal együtt.
Ezekkel a fiatal gyerekekkel, meghatározó hiányzók mellett eddig ment. Harcoltunk, pariban voltunk, sőt! Nem vagyok elégedetlen. Nemrég még 0:2 esetén 4-5 gólos vereségek jöttek a nemzetközi téren, ezt ne felejtsük el.
gy
Jugador del Barça

2025.05.07. 06:37:16

bence0330 írta:
2025.05.06. 23:41:41
Legalább úgy estünk ki, ahogy egy nagy csapatnak ki kell esnie, két meccs alatt egy góllal, és nem szétalázva. Egy klasszikus, emlékezetes BL összecsapáson.

GM miatt majdnem bocsánatot kértem Flicktől, de azért alapvetően az ő játszatásán ment el a meccs. Főleg, hogy láthattunk egy hibátlan Fort defenzív előadást a túloldalon.

A vesztes mentalitást majdnem levetkőztük idénre, de teljesen mégsem. Flick kitartott a hülyesége mellett, és most nem úsztuk meg. Kár érte, pedig mi csapatot épített, de lábon lőtte magát.
Szép volt. Jó foci, nagy harc, ha ki kell esni akkor essünk ki így.... De nem érdemeltünk vereséget.

A góloknál sokan, sokat hibáztak... Az első félidőben Frenkie, a harmadiknál GM meg Araujo is kabarét adott elő. Mondjuk az utóbbi az aki nem kellett hogy fáradt legyen, meg alapból többet lehetne elvárni tőle.

Yamal kapufa, Sommer védések, ez van.
Ma nem minket favorizált a szerencse; mondjuk világos les után szögletet rúghat az ellenfél mert nincs var... Türám belépőjét se nézték vissza legalább... Az ilyeneket szabják meg.

De mindegy, azt kívánom ennél rosszabb sose legyen ha ki kell esni, márpedig minden évben nem fogunk BLt nyerni, úgyhogy lesz még ilyen.

Én hálás vagyok a csapatnak, a csalódottság megvan, de nem bennük, ma is kaptunk egy teljesítményt amire büszkék lehetnek a szurkolók. Ezt kell nézni, és örülni annak ami van, az sem kevés még akkor sem ha a bajnokságot sem sikerül behúzni.... Augusztusban sokan aláírtuk volna ezt a szintű élményt még akár kupa nélkül is....

De a legjobb csapat most nem fogja megnyerni a BLt, ennyi. Volt már ilyen,.pont az Inter ellen is...

De azt felejtsük már el, hogy a csere (!) balhátvédre ráverjük az egészet... Mintha mindenki más tökéletes lett volna [-X
Alcantara
Director del Fútbol

2025.05.07. 05:57:17

Mélységes csalódás az eredmény számomra. Illett volna kivédekezni a hátralevő két percet csúszva-mászva, játékot tördelve. Ami felfoghatatlan, hogy a VAR semmit nem látott az egyenlítő góljuk előtt. Nem akarok senkit kiemelni a csapatból, de van akinek a mentalitása/teljesítménye számomra óriási csalódás. Egy jóvátétel lenne: hétvégén megverni a Realt. Jelenleg egy 130 perces meccs után nem látom ennek az esélyét. Bizakodom...
vg99
Capitá del Barça

2025.05.07. 05:24:52

50-50 meccs volt, úgy, hogy
- minden helyzetüket belőtték
- Sommer miket védett
- Yamal állat volt, de egymaga még 3at rúghatott volna, bárcsak 1-1 ben jobb lenne
- Araujo és GM hibák
- fáradt játékosok
- hiányzó szélsővédők
- 2 cm a büntető (Realnak megadták volna), övéké is ennyin múlt, elmaradt lapok, tizik

Ez is így szép szezon. Vannak hiányosságok. Ha mindent nyertünk volna, nem is biztos, hogy olyan jó. Amúgy is, egy döntő még jött volna..
sokadszorra felálltunk, van mire építeni! Bár még jobb lenne, ha jövőre inkább mi vezetnénk .. :)
vidra
Entrenador del Barça

2025.05.07. 02:54:18

GM eset, egyértelmű szabálytalanság:
https://x.com/PoiticJustice/status/1919890476619968556
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2025.05.07. 01:48:16

vidra írta:
2025.05.07. 01:34:05
2-0-nál azt éreztem, hogy nagyon gáz lesz az egész, de most nem vagyok szomorú, mert teljesen helytálltunk. Lehengerlő, támadó gépezetként őrület, amit tolunk, de Yamal-on meg esetleg Pedri-n kívül egyéni teljesítményekben nem vagyunk jók. Ez egy ilyen keserédes dolog.
Én azért vagyok nagyon szomorú, mert 1 percre voltunk a döntőtől. Ilyen körülmények között ez borzalmasan fájdalmas, ráadásul továbbra is tartom, hogy ott GM lábát összerúgta Dumfries, és még csak vissza sem lassították. Le kellett volna pörgetni, egyáltalán nem nyomott az Inter, nem indokolta semmi azt a gólt, egy idióta előrevágott labda volt.

Egyébként én továbbra is tartom, hogy ilyen védelemmel/védekezéssel nem lehet BL-t nyerni, de nyilván döntőbe jutni sem... Egyszerűen ennyire könnyű gólokat adni tálcán az ellenfélnek, ezt nem lehet megúszni. Nem is tudnék egyéneket kiemelni, gyakorlatilag minden védőnknek szárad gól a lelkén a párharcban, van akinek sajnos több is. TEK sem tudott semmit hozzátenni, úgy kapott 7 gólt, hogy védése talán 3 volt az egész párharcban. Szemben Sommerrel, aki kulcsfontosságú pillanatokban szállította a bravúrokat. Ha ő nincs, kapnak a párharcban minimum 10-et, ezt merem állítani.

Hétvégén lehet javítani, de hogy sikerül-e, nagy kérdés. Egyrészt ez a cca 130 perc sztem megint rengeteget kivett a játékosokból, és most a hangulat is katasztrofális lehet.

Ezt még szurkolóként megélni is szörnyű, játékosként is pocsék lehet.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
ktm
Capitá del Barça

2025.05.07. 01:44:23

Az ilyen meccseken azert megneznem mit tudna alkotni egy NW kaliberu szelsovel a bal oldalon a csapat. Bal oldalunk 0 volt tamadasban, szinte az osszes lehetoseg kialakitasa Yamal-tol indult(felallt vedelem ellen).
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.05.07. 01:42:51

Azert is fajo,mert minden "nagy" csapat leolvadt iden,itt volt a nagy lehetoseg,h behuzzuk...en fixre veszem,ha Inigo kimegy balosra es Araujo kozepen akkor megvan a donto.
recrea
Llegenda del Barça

2025.05.07. 01:37:05

csababarca írta:
2025.05.07. 01:26:40
recrea írta:
2025.05.07. 01:18:52
Messi ugyanennyi, ha nem több helyzetet hagyott ki fiatalon (de ennél idősebben), erre tisztán emlékszem…nem akarom Yamalt hozzá hasonlítani, de a kölyöknek nem volt a 2 meccsen rossz csele, akkor hibázott, amikor passzolni akart, egészen elképesztő. Mondom ezt úgy, h még csak nem is kedvelem. Amúgy hány ziccere volt a 2 meccsen? Egy vagy egy “fél”. Hány olyan helyzet volt, amit ő tett helyzetté? Az összes többi.

Lehet védeni Araujot, én is csípem, de rajta ment ma el ez a döntő, ahogy tavaly a PSG meccs is. Én bírom, de valamiért mégsem kezdő Flicknél, aki vélhetően nem hülyébb nálunk a focihoz.

Agyonnyert párharcot csesztünk el, legfőképp egyéni hibákkal.

Kíváncsi leszek, h a parasztoknak akkor is előre pofájuk lesz, ha vasárnap negyedszerre fújjuk ki idén az orrukat…
Nem a kor számít, hanem, hogy hány meccs van a lábukban.
Elképesztő szerintem is, nagyon jól játszott, de ha hangyányival pontosabb 2-3nál pl, akkor nem erről kellene beszélni.
És azért sajnálom, mert rendben van, hogy ő ennél még jobb lehet, és megjönnek a gólok, de pl a többieknél ezt nagyon nem látom, pl Raphinhanál megeszem a kalapom, ha csak közelébe megy a kövi szezonban ennek a teljesítmények. Így meg egy elszalasztott lehetőség ez az idei bl szezon számára is.

Araujo is gyenge volt, de Cubarsi legalább annyira vakon volt, és Inigo is az egész párharcban hibát hibára halmozott. Én csak reméltem, hogy az uru megoldja, nem oldotta meg, mea culpa.

Agyonnyert párharc volt, ezzel egyetértek, nem térek magamhoz, nem tudok aludni sem.
Adom…Raphinhat különösen, neki mindent dobott a gép idén az argentin meccsig, utána eltűnt a foci, ma közepes volt, a labda meg visszapattant hozzá.

Bármit rátettem volna akkor, h ez a meccs megvan, fele kellett volna hozzá, mint amit az uraknak adott az élet a triplával.

Nálam egy kis Pedri hiányzott a győzelemhez amúgy.
Válasz küldése