Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Sinya22
Director del Fútbol

2025.05.03. 08:29:58

Szerintem Flick nem most fogja megbontani a védelmet még jobban. Baldé így is most jön vissza, Koundé nem lesz, nem fogja még a 0 km.-es Christ is berakni kezdőként, akármennyire is jól fejel, nem biztos, hogy összességében meg nyerünk vele, mert nem tudjuk, hogy bír egy meccset. A dán inkább ma fog játszani, szerintem Inigo pihentetése miatt kell is. Én inkább látok ebben egy Araujo,Inigo,Cubarsi,Baldé védelmet a visszavágóra, az uru játszott többet a szélen, Koundé előre felé játékát meg amúgy is nehéz pótolni. A másik oldal fontosabb lesz, meg hogy ne csak Yamal kapja el a fonalat. Baldéval ez valószínű sikerülni is fog.
gránit
Director del Fútbol

2025.05.02. 20:29:00

Araújo Koundé helyén OK, de Martin helyéről volt szó. Amúgy támogatok egy Martinez-Christensen-Cubarsí-Araújo-féle defenzív sort is. Én a Martinez-Cubarsí-Araújo-Fort-sorra voksolnék, előttük Christensennel.

2 szögletből kaptunk 2 gólt, ami azt jelenti, hogy hatalmas problémák vannak a légvédelemmel. Dumfries látványos lövése egy elvesztett fejpárbaj következménye volt. Mi lesz, ha jön 10 szöglet? Megoldást kell találnia Flick-nek. Készülni is kell a szögletekre, fel is kell készíteni a csapatot erre, és növelni is kell az átlagmagasságot.
gy
Jugador del Barça

2025.05.02. 18:55:50

Chino írta:
2025.05.02. 13:32:52

És pontrúgásokat, amikből veszélyes beívelések lehetnek, minimálisat engedtünk az Internek. Összesen kétszer lőttek a sarokból, ami iszonyatosan kevés, még a kiscsapatok is rúgnak ennyi vagy több szögletet top szintűeknek.
Arra készülni, hogy majd Dumfries ollózik belőle egyet és 100%-osak lesznek lehetetlen. Max. arra lehet, hogy próbáljunk keveset engedni nekik, ami meg is volt.
Ez így konkrétan igaz, de különben meg pont az egyik szöglet tök felesleges volt, Inigo simán taccsra is kitehette volna, de visszafuzva előrefelé bikázott a labdába, nem oldalra.

Mondtam is pont hogy ezért a szögletért kár, erre jött is a gól belőle
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.05.02. 16:34:56

Ne most eroltessuk es bontsuk meg Christensennel a vedelmet..siman Araujo jobbra es kesz.Sorsdonto meccs,nem kene megvarialni pont most.Inter sztem kilotte magat az 1.meccsen.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.05.02. 15:17:11

gránit írta:
2025.05.02. 14:49:47
bence0330 írta:
2025.05.02. 13:08:08
régen Christensen sokat játszott "szélen" (oké, háromvédős rendszerben, ez nem ugyanaz, de akkor is), lényegesen nagyobb a sebessége, mint Inigonak, és hasonlóan jó a labdával, plusz ha még nem 100%-ig megbízható rendszerszinten, akkor nem kell megbontani a megszokott belső védő párost sem. Ez is egy opció. Persze Martinez cserében bal lábas.
Ez is lehet megoldás. Én Christensent a védősor elé raknám be, Pedri mellé. Kevés labdaérintése lenne, ami elvesz a támadásokból, de én most mindenképpen arra törekednék, hogy ne kapjunk gólt.
Ez is egy lehetőség. Én erre a specifikus meccsre azért nem választanám feltétlen (amúgy tavaly top2 kedvencem volt Christensen DM poszton, és szerintem ő mentette meg a szezonunkat így), mert az Inter nem így szerezte a góljait. A középpályás szűrés több, mint rendben volt, igazából alig tudtak helyzetet kialakítani, nem tudtak elmenni kontrákkal, ami amúgy meglepett kicsit. A pontrúgás az más kicsit, nemigen ezen múlik, lehetetlen megoldani, hogy ne legyen néhány szöglete az ellennek.
Nyilván az, hogy ezt amúgy jól megoldottuk, nem jelenti azt, hogy az Inter nem szalad el többször a visszavágón.

Viszont a pontrúgásoknál akármilyen szerepkörben lenne a pályán, nagy előny lenne. Araujót kell betenni jobbszélre, és akkor az Ara-Chris-Inigo-(Lewy?) már akár elég is lehet a szögleteknél, de legalábbis mindenképp eséllyel vennénk fel már úgy a harcot.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.05.02. 14:49:47

bence0330 írta:
régen Christensen sokat játszott "szélen" (oké, háromvédős rendszerben, ez nem ugyanaz, de akkor is), lényegesen nagyobb a sebessége, mint Inigonak, és hasonlóan jó a labdával, plusz ha még nem 100%-ig megbízható rendszerszinten, akkor nem kell megbontani a megszokott belső védő párost sem. Ez is egy opció. Persze Martinez cserében bal lábas.
Ez is lehet megoldás. Én Christensent a védősor elé raknám be, Pedri mellé. Kevés labdaérintése lenne, ami elvesz a támadásokból, de én most mindenképpen arra törekednék, hogy ne kapjunk gólt. Ha döntetlen állásnál gólt kapunk, akkor nagyon nehéz lesz megmenteni a párharcot. A hangsúlyt én most arra helyezném, hogy ne kapjunk gólt. Lőni szinte biztos vagyok benne, hogy fogunk.

13 BL-meccsen 42 gólt szereztünk ebben a szezonban... Egészen elképesztő. Az előző 4 BL-meccsünk mindegyikében legalább 3 gólt szereztünk. A BL egyenes kieséses szakaszában, nem gyenge csapatok ellen. Hihetetlen mennyiségben ontjuk a gólokat a Flick-érában. Ha valahogy el tudjuk érni, hogy ne kapjunk gólt a visszavágón, akkor szinte biztosra veszem a továbbjutásunkat. Mi bárhol, bárkinek lövünk egy hármast.
Chino
Llegenda del Barça

2025.05.02. 13:32:52

Feast4 írta:
2025.05.02. 10:40:39
baas11 írta:
2025.05.01. 09:32:29

Egy dolgot viszont “benézett” Flick szerintem …a légvédelem !
szerintem nem nézte be, nem tudta megoldani. Ha a pengés támadóink pályán vannak Lewy az egyetlen aki elég magas, hogy partner legyen ezeknek a nagy ökröknek. A középpályásaink szintén kicsik, de Jong a legmagasabb 181 centivel. Berakhatta volna Christiansen-t középpályára, de egyrészt a pali hónapok óta nem játszott, másrészt a támadójátékban marhára látszana. Ha ennyi 190 körüli játékos van az ellennél és majdnem 10 centi különbség van az átlagmagasságban, azt tudod csinálni, hogy talajon tartod a labdát, bízva abban, hogy nem jutnak pontrúgáshoz. Ez működhetett volna, viszont, mivel nekünk kellett menni az eredmény után így az óvatosság ment a levesbe.

Nagyon észnél kell lenni a visszavágón, mert ha egyetlen alkalommal is ők vezetnek és mi pár percen belül nem tudjuk majd lereagálni kiesünk.

Lehet, rosszul láttam, de szerintem egy hosszzabbítás se lenne tragédia, mert a 80 perctől fizikálisal elfogytak. Szerintem fizikálisan bedarálhatók nem bírnának végig még 30 percet erővel, pont a máretek meg az átlagéletkor miatt. A végtelenségig nem bírnak a labdás emberrel futni. Az utolsó 10 percben meg mi még bőven mentünk.
Nem nézte be, sőt. Nem néztem utána, de szögleteknél kb. 15-20-ból kapunk egyet. (ráadásul mi is veszélyeztetünk többször ívelésekből) És pontrúgásokat, amikből veszélyes beívelések lehetnek, minimálisat engedtünk az Internek. Összesen kétszer lőttek a sarokból, ami iszonyatosan kevés, még a kiscsapatok is rúgnak ennyi vagy több szögletet top szintűeknek.
Arra készülni, hogy majd Dumfries ollózik belőle egyet és 100%-osak lesznek lehetetlen. Max. arra lehet, hogy próbáljunk keveset engedni nekik, ami meg is volt.
Sokkal inkább kell más erősségekre rámenni. A középpályát uralni, a széleket megbontva támadni, a csatárokat teljesen kikapcsolni, hogy ne kapjanak labdát, de akkor se kerüljenek párharcba. Lautaro, a legveszélyesebb játékosuk, mintha pályán sem lett volna (igaz csak egy félidőt játszott), de Thuramra sem nagyon emlékeznénk, ha nem lett volna az a gól, amiben alapból nem lett volna veszély. Távoli lövésekkel is sokat próbálkoztunk, a legtöbb nagyon veszélyes is volt.
Elég sok taktikai elem bejött, játékban meg is lettek fojtva az olaszok, nem egy ki-ki meccsen lett X.

Elvileg Lautaro 10-15 napot hagy ki (Sport), így a visszavágón nem játszik, de Pavard is kétséges. Bár ebben nem nagyon hiszek, ugyanezt mondták Thuramról és Dumfriesről is. Mondjuk ha a francia és Martinez is kiesne, az számukra elég nagy érvégás, mind támadásban, mind védekezésben komolyan megéreznék.

A balhátvédről szerintem nem kell gondolkodni. Balde szinte biztos, hogy felépül, szóval ott nincs kérdés, hogy ki legyen.
Forca Barca!!!!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

gránit írta:
2025.05.02. 12:50:50
Martinról sorra kaptuk mostanság a gólokat, bukja a fejpárbajokat. Meg lehetne próbálni Martinezt a szélre, Christensent középre.
Martinez sem a tuti megoldás, de valóban bárki előrelépés Martinhoz képest, ő egy NB1 körüli szint, és ott sem a teteje.

Viszont régen Christensen sokat játszott "szélen" (oké, háromvédős rendszerben, ez nem ugyanaz, de akkor is), lényegesen nagyobb a sebessége, mint Inigonak, és hasonlóan jó a labdával, plusz ha még nem 100%-ig megbízható rendszerszinten, akkor nem kell megbontani a megszokott belső védő párost sem. Ez is egy opció. Persze Martinez cserében bal lábas.

10 perc alatt nagyon-nagyon jól nézett ki Chris, ha ő ennyire jó, akkor viszont simán lehetne középen valóban, csak ezt ennyiből nem merem megítélni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
gránit
Director del Fútbol

2025.05.02. 12:50:50

Martinról sorra kaptuk mostanság a gólokat, bukja a fejpárbajokat. Meg lehetne próbálni Martinezt a szélre, Christensent középre. Nem szabad gólt kapnunk, inkább legyen 0-0, minthogy bekapjunk egyet.

Bízok a továbbjutásban, bárkinek bármikor lövünk 3-4 gólt. Annak kisebb esélyét látom, hogy az Inter ismét szerez hármat, mint hogy mi. Mi bármikor kitömünk bárkit. De nem szabad, hogy döntetlen állásnál vezetést szerezzenek. Minimális kockázatot kellene csak vállalnunk.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.05.02. 12:22:53

Eloszor legyen meg a 3 pont hetvegen,nehogy elkezdjen izmozni a valladolid aztan szenvedhetunk veluk..utana johet az inter! Bologna,Roma verte oket,nekunk is illene,birotol fuggetlenul is.Lewarol mi az info? Bevetheto lesz?vagy csak a clasicora?
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.05.02. 11:59:28

Az Inter-Barca meccset a Real tatyós Simon Marciniak vezeti. Mérleg vele 1 győtelem 2 döntetlen 2 vereség közte PSG-Barca 4-0, Juve Barca 3-0
Hátha a lengyeleink jelenléte kihoz egy semleges bíráskodást :)
Feast4
Director del Fútbol

2025.05.02. 10:40:39

baas11 írta:
2025.05.01. 09:32:29

Egy dolgot viszont “benézett” Flick szerintem …a légvédelem !
szerintem nem nézte be, nem tudta megoldani. Ha a pengés támadóink pályán vannak Lewy az egyetlen aki elég magas, hogy partner legyen ezeknek a nagy ökröknek. A középpályásaink szintén kicsik, de Jong a legmagasabb 181 centivel. Berakhatta volna Christiansen-t középpályára, de egyrészt a pali hónapok óta nem játszott, másrészt a támadójátékban marhára látszana. Ha ennyi 190 körüli játékos van az ellennél és majdnem 10 centi különbség van az átlagmagasságban, azt tudod csinálni, hogy talajon tartod a labdát, bízva abban, hogy nem jutnak pontrúgáshoz. Ez működhetett volna, viszont, mivel nekünk kellett menni az eredmény után így az óvatosság ment a levesbe.

Nagyon észnél kell lenni a visszavágón, mert ha egyetlen alkalommal is ők vezetnek és mi pár percen belül nem tudjuk majd lereagálni kiesünk.

Lehet, rosszul láttam, de szerintem egy hosszzabbítás se lenne tragédia, mert a 80 perctől fizikálisal elfogytak. Szerintem fizikálisan bedarálhatók nem bírnának végig még 30 percet erővel, pont a máretek meg az átlagéletkor miatt. A végtelenségig nem bírnak a labdás emberrel futni. Az utolsó 10 percben meg mi még bőven mentünk.
Kép
Peter
Director del Fútbol

2025.05.02. 10:14:17

vidra írta:
2025.05.02. 02:49:15
Ja, csak mi 3 támadásból kaptuk, ők meg 30.
Pont ez a lényege a védekezésnek, hogy az egy rendszer, biztonsági elemekkel kiegészítve.
Még visszatérve a védekezés biztonsági elemeinek a részleteire :
- mi kell ahhoz, hogy eljusson a ladba a kapu közelébe?

valahol meg kell szerezni a labdát, el kell cipelni a kapuig és túl kell jutattni a kapuson, tehát a
a védelem előtti biztonsági rendszer amennyiben átengedi a lasztit (a nagy kedvenc középpálya) a biztonsági elem következő eleme a védelem majd mögöttük szokott lenni egy kapus is..... :mrgreen:
Andrsika írta:
2025.05.02. 06:34:40
Tegnap visszanéztem a meccset
a két szögletnél kijött, h a játékosaink 160-170 cm-s játékosok ami életveszély egy pontrúgásaiban erős csapat ellen!
Ami még nagyon zavaró volt nekem az Inter elleni meccsen az Tek borzasztóan gyenge napot fogott ki.
Nálunk pl Eric és Gavi is nem egy fejesgólt szereztek már ömaguknál egy fejjel magasabb védők gyűrűjében.
Hát igen, Tek sajna olyan volt, mintha nem is lett volna senki a kapuban.
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.05.02. 09:41:13

Sztem a faradtsagnak is betudhato a rosszabb vedekezes,azert 2 honappal ezelott nem kaptunk ennyi golt,szamunkra ez az eredmeny jobb,mint a 4-2 ide.
Andrsika
Jugador d'estrella

2025.05.02. 06:34:40

vidra írta:
Végig ők álltak vezetésre.
Lehoztak egy X-et Barcelonában.
Általában nem vagyunk túl jók idegenben: lásd Dortmund.
Mondandód első felével egyetértek. De a Dortmundos résszel nem! Ha otthon nem lövünk nekik négyet a visszavágón biztos vagyok benne más meccs lett volna!
Tegnap visszanéztem a meccset ès az Inter mind3 gólja hatalmas védelmi hiba volt( nekem) az első gól gyönyörű volt, de azért viccesen nézett ki, h a védőnk elcsúszik egy ilyen helyzetben ( ha nem csúszik el simán szereli) a két szögletnél kijött, h a játékosaink 160-170 cm-s játékosok ami életveszély egy pontrúgásaiban erős csapat ellen! Pl a real is tudta ezt és biztos vagyok benne, h tudatosan készültek fel ők is a pontrúgásokra! Szeretem Flicket és nagyon tetszik amit csinál, de ezt az ő hibájának is tartom, mert azért mostanában sok gólt kapunk ilyen helyzetekből és vagy taktikával vagy a magas védőkkel lehet talán ezt kompenzálni. Ami még nagyon zavaró volt nekem az Inter elleni meccsen az Tek borzasztóan gyenge napot fogott ki.
vidra
Entrenador del Barça

Végig ők álltak vezetésre.
Lehoztak egy X-et Barcelonában.
Általában nem vagyunk túl jók idegenben: lásd Dortmund.
Peter
Director del Fútbol

2025.05.01. 22:47:18

Troym írta:
2025.05.01. 20:47:50
Az Inter azt csinálta, amit nekünk is kellett volna, felkészült a meccsre.
Túlbonyolítod vagy én gondolom olyan egyszerűen, mint a faék.... :D
Olyan nincs, hogy egy BL elődöntőben ne kerüljön kisebb nagyobb lehetőségek elé egy csapat.

Az első inter gól szép egyéni megmuzdulás volt, de bravúrral nem lett volna kitolhatatlan.
Kedden nagyon komoly kitolást láttam egy hosszúba tartó labda esetében.
(sorry, az egy másik meccs volt)
A második inter gól bement, van ilyen,
A harmadiknak egyértelműen Tek ágyazott meg és szépen be is takarta nekik.
Kedden sehol nem láttam ilyesmi kifutási kísérletet, de talán blsz3-ban sem látnék bármikor.

Szokta a fórum harsogni, hogy lesajnált játékkal a Real mennyit köszönhet(ett) Courtois-nak avagy alkalomadtán Lunyinnak.....

Vajon mekkora örömtüzek égtek volna a fórumon a kárörömtől, ha Donnarumma nem hozza azt a néhányt bravúrt kedden?
Az Arsenal már fél lábbal a döntőben lehetne.....

Azért a BL elődöntőből való továbbjutáshoz általában nem szokott elegendő lenni a pályán lévő játékosoktól csak átlagos teljesítmény.

Bármelyik mezőnyjátékostól egy villanás azonos értékkel bír egy bravúros védéssel.
Villanásokat láttunk, de bravúros védést én csak Sommertől láttam.
vidra írta:
2025.05.01. 22:26:08
Pont ez a lényege a védekezésnek, hogy az egy rendszer, biztonsági elemekkel kiegészítve.
Vajon most fél Milánó azon lovagol, hogy Inzaghi képtelen volt megszervezni a védekezését annak a csapatnak, amelyik a főtáblás 8 forduló alatt 1 azaz egyetlen gólocskát kapott....?????
Az Inter atombiztos biztonsági elemei csődöt mondtak?

Jó reggelt és ébresztő BL elődöntő..... :mrgreen:
vidra
Entrenador del Barça

2025.05.01. 22:26:08

Nem teljesen értem amúgy azt, aki azt mondja, hogy Inigo csak elcsúszott.
https://www.youtube.com/watch?v=4sELVWwFTzc
0:12
Ha nagyon jóindulatúak akarunk lenni, akkor mondhatjuk, hogy 5V5 szitu.

2V1 miért tudja így beadni a labdát? Miért egy ember elcsúszásán múlik egy ilyen gól?
Pont ez a lényege a védekezésnek, hogy az egy rendszer, biztonsági elemekkel kiegészítve. A Barcánál mondjuk notorikus, hogy a védekezés mindig valami esetleges, adhoc, improvizált művelet. Flick mondjuk ezzel nem hozott újat, de nem is javított semmit rajta. Annyit ért el, hogy több gólt lövünk.

Flick alatt is, amikor egy nagyobb csapat odaér a kapunk elé, tökéletesen jön a 2-8 vibe, meg az összes többi ilyen poszttraumás stresszt okozó meccs emléke.
Volt az a meccsünk (fogalmam sincs már melyik), amit emberhátrányban lehoztunk sok védekezéssel. Akkor egyszer nyugodt voltam, mert azt láttam, hogy szervezett a védelem.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.05.01. 22:25:26

Troym írta:
2025.05.01. 21:55:06
Amúgy szerintem 3 éve is "lenyomtuk őket" játékban, csak jöttek a fránya gólok akkor is, pont ez a lényege a mondandómnak.

- Ha Inigo állóhelyzetben van az első gólnál, akkor is bemegy, az megy hogy Dumfries fejel, ollózik, bead lényegtelen, mert ugyanaz az alapja, hogy el van csúszva a védelem, az embere nincs sehol. Dumfries első góljánál Pedri és Olmo próbálta levédekezni őt szögletnél, kételkedem, hogy ez a taktika, nincs benne túl sok ráció.
- De még csak az sem kell, hogy 50 helyzeted legyen, elég pár is, amúgy a Raphinha okozta öngól meg ugyanannyira "szerencse", mint Dumfries ollózása. Dumfries azért 4-5 helyzet kialakítását és 3 gólt összerakott.
- Ha a tavalyi Araujo piros lap egy kikényszerített hiba, akkor a mostani Inter gólok is.

Sajnos a visszavágón a gond, hogy a támadóknál vagy dob a gép, vagy nem, de a védelem jobb nem lesz, GM szinte garantáltan kezd (sajnos), egyetlen edző sem tenné be Baldét mondjuk egyetlen edzéssel.
Én mondjuk felpakolnám a 4 khv-et a visszavágóra Inigo, Cubarsi, Araujo, EG és GM szépen üljön a kispadon, Balde meg kérdőjel. De még az is oké, ha Chris kerül középre és Araujo jhv-be, de baloldalon mindenképp kell megoldás, nem szabadna 0-1re hozni a meccset.
A hírek szerint Baldé holnap megkaphatja az orvosit így szombaton már vállalhat egy 20-30 percet és a BL visszavágóra kezdhet is, mondanom sem kell mennyire nagy szükség lesz rá.. GM-et nézve szerintem Ha Baldéval 60% körüli az esélyünk a döntőbe jutásra akkor GM-el inkább 35-40% lenne.
Az sem feltétlen biztos hogy Yamal megint ilyen jó napot fog ki, így különösen fontos lesz hogy Raphinhának végre legyen érdemi segítsége is a baloson, arról nem is beszélve hogy Baldé azért az ellenfél kapuja előtt is tud felfordulásokat csinálni. :D

Amúgy pech a tegnapiért, a meccskép alapján tipikus 4-2 körüli meccs volt, kár hogy a végén nem tudtunk fordítani de így is elégedettek lehetünk mert BL-ben 0-2-ről nem mostanság hoztunk vissza párharcot, most meg már az első percben hidegzuhany és a legrosszabb forgatókönyv állt elő és úgy is sikerült visszajönni.
A pontrúgások levédekezésénél viszont nagyon gyorsan ki kell valamit találni, sokkoló adatok:
*Az Internek 2(!!) szöglete volt a meccsen, mindkettőből gólt is szerzett
*A RM-Inter ellen 2 meccs alatt kaptunk 4 gólt rögzített helyzetből, ebből 3 szögletből 1 pedig szabadrúgásból. Brutál ahhoz képest hogy a szezon nagy részén nem is tudtak veszélyeztetni minket szögletből.

Visszavágón nem szabad elkövetni ezeket a hibákat és már a kezdőrúgásnál 100%-on kell pörögnünk.
Ha pihen a kezdőcsapat a hétvégén akkor okosan kell játszani, mert még döntetlennél is az a helyzet hogy az Internek égetőbb a vezetést megszerezni, mert ha 70-80-adik perc körül döntetlenre állunk akkor ők elfogynak és nincs rá garancia hogy ezúttal nem daráljuk be őket az utolsó 20perc+hosszabbításban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MessiNeymarSuarez 2025.05.01. 22:29:10-kor.
Barcaforever
Director del Fútbol

2025.05.01. 22:22:41

Néha jó lenne ha Flick meccs közben megforgatná Raphinhát és Yamalt, az Atletico ellen amikor a kicsi lejött és a brazil átment a jobb oldalra kb god moodban tolta, azért fordítottuk meg a meccset. Anno Antic is ezt csinálta Mendietaval meg Overmarsal, a védők azt se tudták, hogy mi történik.
Kép
Rdinho10
Capitá del Barça

2025.05.01. 22:05:34

Nem is ertem,h lattak barmit is G.Martinba..Balde jatszon begyogyszerezve vagy akarhogy,de oda se Fort,se Inigo nem megoldas sztem.Jobbosra Araujo kene,aztan ott nem lesz gond.Be kell jutni a dontobe,mert egy vereseg eseten jon a real elleni hazai,ahol egy kieses utan necces lehet..Valladolid meg rem nem fog izmozni es lehet lightosan b sorral nyerni
Troym
Llegenda del Barça

2025.05.01. 21:55:06

Amúgy szerintem 3 éve is "lenyomtuk őket" játékban, csak jöttek a fránya gólok akkor is, pont ez a lényege a mondandómnak.

- Ha Inigo állóhelyzetben van az első gólnál, akkor is bemegy, az megy hogy Dumfries fejel, ollózik, bead lényegtelen, mert ugyanaz az alapja, hogy el van csúszva a védelem, az embere nincs sehol. Dumfries első góljánál Pedri és Olmo próbálta levédekezni őt szögletnél, kételkedem, hogy ez a taktika, nincs benne túl sok ráció.
- De még csak az sem kell, hogy 50 helyzeted legyen, elég pár is, amúgy a Raphinha okozta öngól meg ugyanannyira "szerencse", mint Dumfries ollózása. Dumfries azért 4-5 helyzet kialakítását és 3 gólt összerakott.
- Ha a tavalyi Araujo piros lap egy kikényszerített hiba, akkor a mostani Inter gólok is.

Sajnos a visszavágón a gond, hogy a támadóknál vagy dob a gép, vagy nem, de a védelem jobb nem lesz, GM szinte garantáltan kezd (sajnos), egyetlen edző sem tenné be Baldét mondjuk egyetlen edzéssel.
Én mondjuk felpakolnám a 4 khv-et a visszavágóra Inigo, Cubarsi, Araujo, EG és GM szépen üljön a kispadon, Balde meg kérdőjel. De még az is oké, ha Chris kerül középre és Araujo jhv-be, de baloldalon mindenképp kell megoldás, nem szabadna 0-1re hozni a meccset.
Chino
Llegenda del Barça

2025.05.01. 21:36:26

Troym írta:
Hosszú magyarázatok, de egy apróság: ugyanolyan 3-3 a meccs vége, mint 3éve, amikor mindenki a gyatra védelmünkkel takarózott, ugyanott tartunk.
Felépítették a támadójátékot a harmadosztályú GM-re, 39 mp alatt átjátszották, Inigo meg feküdt a 16oson belül kiszolgáltatva. Majd GM "embere" Dumfries a gólpassz után biztos, ami biztos még 2 gólt is vágott. (tudom a 3. gólnál már nem volt pályán GM)
Ehhez túl nagy ész nem kellett, én is rá játszanám ki a támadójátékom, kb minden meccsen egy közepes, vagy jobb képességű jobbszélső simán átjátsza többször is.
Még csak túl nagy újdonságot sem kellett megtanulniuk Inzaghiéknak, emlékeim szerint 3 éve is jobbról jöttek a beadások a hullagyenge Alonso mellett, most meg GM volt ugyanott.
Ha nem felejtjük a srácot végleg a lelátón, sem BL, sem bajnokság nem lesz.
Ha arra építettek, hogy el fog csúszni Inigo és mellé Thuram olyan gólt lő, amit 20-ból egyszer, vagy éppen Dumfries ollózik egy gólt, akkor Inzaghi egy olyan edző akit a világ még nem látott. Inkább próbálkoztak, főleg kezdetben Lautaro megindulásaira, csak azt folyamatosan levédekezték, a labda sem juthatott el az argentinhoz, gondolom ennek nem volt köze Flickhez vagy a taktikához. Ha meccs közben látják, hogy van egy gyenge pont, nyilván ott próbálkoznak jobban, ahogy nálunk is rendre a Yamal-DiMarco párharcra.
Ugyanúgy feküdt, amit mi játszottunk, működött is, voltak lehetőségeink bőven. GM ide vagy oda nem sokat tudtak onnan sem veszélyeztetni. Ami nagyobb hátrány volt Martinnal kapcsolatban, hogy támadást tekintve gyakorlatilag hátrány volt. Inkább bezavart Raphinhának vagy Olmonak mint segítette volna az offenzív játékot. Még ember se húzódott ki rá a védelemből. Ezért hiányzott igazán Balde annyira mint egy falat kenyér.
Forca Barca!!!!
vidra
Entrenador del Barça

2025.05.01. 21:02:41

Troym írta:
Hosszú magyarázatok, de egy apróság: ugyanolyan 3-3 a meccs vége, mint 3éve, amikor mindenki a gyatra védelmünkkel takarózott, ugyanott tartunk.
...
Jó elemzés. Annyit hozzátennék, hogy azért a meccs nagy részében nagyon keményen lenyomtuk őket és voltak azért olyan pontok, amikor látszódott az Interen, hogy nagyon szabadulna a nyomásból. De a végeredmény, hogy ja, taktikában jobbak voltak.
Troym
Llegenda del Barça

Felépítették a támadójátékot a harmadosztályú GM-re, 39 mp alatt átjátszották, Inigo meg feküdt a 16oson belül kiszolgáltatva. Majd GM "embere" Dumfries a gólpassz után biztos, ami biztos még 2 gólt is vágott. (tudom a 3. gólnál már nem volt pályán GM)
Ehhez túl nagy ész nem kellett, én is rá játszanám ki a támadójátékom, kb minden meccsen egy közepes, vagy jobb képességű jobbszélső simán átjátsza többször is.
Még csak túl nagy újdonságot sem kellett megtanulniuk Inzaghiéknak, emlékeim szerint 3 éve is jobbról jöttek a beadások a hullagyenge Alonso mellett, most meg GM volt ugyanott.
Ha nem felejtjük a srácot végleg a lelátón, sem BL, sem bajnokság nem lesz.
Válasz küldése