Bajnoki Mérkőzések

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.03.27. 19:49:20

Érdekelne, Gavit dobjuk-e ki, vagy Olmót, utóbbira még nem volt példa, de szerintem pont jó lehetne ott ebben a félterületes témában, jobb, mint Gavi.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
soadroli
Llegenda del Barça

2025.03.27. 19:46:39

Szczęsny; Kounde, Eric, Iñigo, Balde; Frenkie, Pedri; Lamine Yamal, Dani Olmo, Gavi; Ferran

Azt hittem Fermin kezdeni fog.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára soadroli 2025.03.27. 19:49:26-kor.
Kép
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.03.27. 12:05:42

Részemről itt nem lesz semmi galiba, ha nem húzzuk be. Nyilván mi vagyunk az esélyesek, de szerintem így azért becsúszhat a pontvesztés. Ha ezért cserébe 2 támadónk kicsit kipihentebb lesz, bőven megéri, iszonyat mennyiségű meccs jön, most ugye 4 10 nap alatt.

Azért jó lenne, ha Yamal és Ferrán villognának Pedri előtt, és behúznánk már az első félidőben, áprilisban minden ilyen lityi-lötyi félidőnek-harminc percnek nagyon komoly jelentősége lesz.

Inigo nagyon gyorsan helyrejött szerencsére.

Érdekelne, lesz-e formációváltás, mert eddig az nem jött be, amikor konkrét támadó posztokra toltunk be Fermíneket. Vagy marad az a féloldalas/képlékeny 4-2-3-1, amitől nüanszokon kívül Flick szerintem egyetlen egyszer sem tért el a szezonban.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Troym
Director del Fútbol

2025.03.27. 11:12:33

Expected lineup to face Osasuna tonight:
Szczesny, Kounde, Eric García, Iñigo Martinez, Balde, De Jong, Pedri, Gavi, Fermín, Lamine Yamal, Ferran.

@mundodeportivo

Nem rossz így sem. Hozni kell a 3 pontot.
soadroli
Llegenda del Barça

2025.03.26. 12:34:31

Due to circumstances, Hansi Flick is obliged to play this XI against Osasuna: Szczęsny, Kounde, Éric García, Iñigo Martínez, Balde, Pedri, Fermín López, Gavi, Ferran Tores, Lewandowski and Lamine Yamal.— @Alfremartinezz
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2025.03.25. 18:28:35

Flick will play with two different formations in the matches against Osasuna and Girona due to the schedule. @sport
Kép
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.21. 15:42:11

Chino írta:
2025.03.21. 15:38:02
Amúgy érdekes, hogy az U21-esek is játszanak kedden. Ez Torrét és/vagy Fermint nem érinti? Mert akkor azzal sem számolhatunk, hogy ők megoldják.
Elvileg (talán Sporton olvastam vagy MD-n) kérték az RFEF-et, hogy engedjék el Fermint, Torret és Gerard Martint a válogatottból, de gondolom annyi foganatja lesz, mint a Cubarsi topicban írt kommentemben Cubarsi hazatérésének :)
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.21. 15:38:02

Amúgy érdekes, hogy az U21-esek is játszanak kedden. Ez Torrét és/vagy Fermint nem érinti? Mert akkor azzal sem számolhatunk, hogy ők megoldják.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2025.03.21. 14:49:19

brazilfan írta:
2025.03.20. 17:10:43
szerintem túl magabiztos volt Flick kijelentése, hogy igazolások híján majd megoldjuk házilag.

az idei csodaedző
Az a kijelentése, hogy megoldjuk házilag, egyáltalán nem azt jelentette, hogy túl magabiztos volt. Ez egyáltalán nem a túl magabiztosságot jelentette, hanem pusztán annyit jelentett, ahogyan a nyilatkozataiban is többször hangsúlyozta, nagyon jó az utánpótlás képzése Barcelonában és bátran lehet számítani az onnan felkerülő játékosokra, mert bízik bennük.
Elégedett a lehetőségeivel.

Nem keresett kifogásokat, hogy nincsenek a keretben Zubimendik, Bernardo Silvak vagy egyéb világválogatottak, hanem alkalmazkodott a klub lehetőségeihez, tudomásul vette kikkell dolgozhat és elfogadta azt a helyzetet ami a jelenlegi állapot.

Nem csodaedző, pusztán egy megfelelő szakmai tudással rendlkező edző, aki teszi a dolgát.
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.21. 09:25:31

Troym írta:
2025.03.20. 19:59:37
gránit írta:
2025.03.20. 19:21:13
A keretet nem tegnap, hanem nyáron kellett kialakítani.

- Utólag könnyű okosnak lenni, de Chris végigcsinálta a felkészülést, pályára lépett az első fordulóban és sérülésekor 1-2 hónapot mondtak. Utólag látjuk, hogy nem képes felépülni, de jósgömbje gondolom nincs Flicknek.

- A tartalékcsapatból GM, Sergi Dominguez, Fort, Bernal kapott szerepet, bemutatkozott jónéhány fiatal, szerintem kimaxoltuk.

- Casado kellett Flicknek, én sem értek ezzel egyet, de a lehetőségek alapján nem gondolom irracionális döntésnek a részéről.

Ha van 6 khv, de Flick 4-el számol, akkor persze vehetünk legközelebb, de 2024 aug 31-én a keretnek tagja volt 6 khv, szerintem ezzel sokan kiegyeznének.

Nem gondolom, hogy Flick nagyon mellégondolta a keretet, illetve nem ott, ami most a téma, mindig jhv,bhv, csatár poszton érzem szűkösnek a dolgokat, de az eredmények eddig őt igazolják,
Belső védőkben bőven megvoltunk szezon előtt, ahogy hatosban is, Flicknek Casádó is második számú megoldása volt, Bernallal számolt elsődlegesen. Ott volt Olmo, Gavi, Fermin, Torre sőt Pedri is támadóbb szerepkörben (őszintén nem hiszem, hogy sokan gondolták, hogy Pedri a jelenlegi posztján fog játszani). Elől voltunk nagyon gyéren, Yamalt sem tudom mennyire hitte, hogy ennyit és így fog játszani. Egy épp, hogy 17 éves játékosról beszélünk. Mellettük volt FT és Fati, utóbbival valamiért nem számol, ezt nyáron mundjuk valamiért nem tudta előre. Én vele elég komoly kockázatot érzek. Nem hiszem hogy egyszerűen annyi lenne, hogy fizikailag nincs jó állapotban, nagyon sokat jelentene ha csak néhány száz perccel is tehhermentesíteni tudná Raphinhát. Illetve balhátvéd poszt, ami re nem volt csak egy szem emberünk.

A Real például nekiment gyakorlatilag 2 védővel. Alabára még kevésbé lehetett számítani mint Christensenre, cb kérdésben legalább kétszer jobban álltunk. Előttük is csupán Camavinga és Tchouameni volt, utóbbit vissza is kellett rendelnie . Szerintem ők nagyobbat kockáztattak mint mi.
És nekik volt lehetőségük keretet mélyíteni, míg mi ingyenes játékosokkal sem tudtunk. Nem kellett volna igazolni védőt sem, ott volt Lenglet, egyszerűen megtartjuk 4.-5. számúnak, de még az sem fért bele. 6 embernek két posztra elégnek kell lennie, még csak az Atleticből sem kellene felhozni senkit. Egy Pool, Arsenal, Bayern kerülne ilyen helyzetbe mint mi védő poszton még rosszabbul állnának. De akár egy City is, aki 6 top védővel vágott neki a szezonnak.
Nem lehet számolni előre azzal, hogy majd egy meccset halasztani kell, amire nem találnak normális időpontot , pont a válogatott mérkőzések után, ahol le is sérül valaki. Ha minden poszton erre is felkészülnénk, kb. egy 35 fős kerettel kéne nekikezdeni, ahol aztán káosz lenne a játéklehetőségek miatt, sértődnének, igazolnának el az emberek.
Ha elől is majdnem úgy állnánk számban és minőségben ahogy hátul még igazolásokban sem kellene annyira gondolkodni.
Forca Barca!!!!
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.03.20. 22:02:37

Troym írta:
2025.03.20. 17:54:16
Mit mondjon amúgy az edzó, ha darabra megvan a keret és "üres a kassza"? Amit Xavi, hogy a keret versenyképtelen? Attól jobb lenne?
Igen. Ha elég tökös, és megkockáztatja az átmeneti népszerűtlenséget, akkor mondja azt, hogy ilyen kerettel nem, vagy csak nagy erőfeszítésekkel tudunk versenyképesek lenni.
Rendben, hogy ezeket a fiúkat viszi előre a szívük, Bernalt is, Casadót is, de a testük nem bírja a terhelést. Yamal mondta pár napja, hogy a lefújás után alig várja, hogy három nap múlva újra játszhasson. Miért nem szól neki az edző, hogy a karrierjét nem májusig kellene terveznie, hanem 15 évre, ahhoz meg muszáj lenne kicsit lassítania? Szerintem ebben az idényben olyan mértékben zsigerelődnek ki a fiúk, mint más csapatoknál évek alatt.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.20. 19:59:37

gránit írta:
A keretet nem tegnap, hanem nyáron kellett kialakítani.

- Utólag könnyű okosnak lenni, de Chris végigcsinálta a felkészülést, pályára lépett az első fordulóban és sérülésekor 1-2 hónapot mondtak. Utólag látjuk, hogy nem képes felépülni, de jósgömbje gondolom nincs Flicknek.

- A tartalékcsapatból GM, Sergi Dominguez, Fort, Bernal kapott szerepet, bemutatkozott jónéhány fiatal, szerintem kimaxoltuk.

- Casado kellett Flicknek, én sem értek ezzel egyet, de a lehetőségek alapján nem gondolom irracionális döntésnek a részéről.

Ha van 6 khv, de Flick 4-el számol, akkor persze vehetünk legközelebb, de 2024 aug 31-én a keretnek tagja volt 6 khv, szerintem ezzel sokan kiegyeznének.

Nem gondolom, hogy Flick nagyon mellégondolta a keretet, illetve nem ott, ami most a téma, én még mindig jhv,bhv, csatár poszton érzem szűkösnek a dolgokat, de az eredmények eddig őt igazolják,
gránit
Director del Fútbol

Troym írta:
Van a keretben 5db 6-os poszton játszani tudó játékos. (Frenkie, Casado, Christensen, EG, Bernal) és 6 db középhátvéd poszton játszani tudó játékos (Araujo, Cubarsi, Inigo, Christensen, EG, Kounde)
Christensent miért számoljuk mindig, amikor ezer éve nem játszott egy percet sem?

A 25 fős maximált keretet úgy kell nézni, hogy kiegészíthetjük hivatalosan a tartalékcsapathoz tartozó emberekkel.

Casadó számomra a szezon talán legpozitívabb meglepetése, nagyon összeszedetten játszik. De azért egy fizikálisabb játékost megnéznék a poszton. Szerintem a mezőnyjátékosok között ez az a pont, ahol még tudunk előre lépni, mert szinte minden más poszton csúcsjátékosaink vannak. Nálam a mennyiség másodlagos, ha a posztra egy világklasszist le tudunk igazolni. Emellett nem szalasztanék el leigazolni egy klasszist csak azért, mert most per pillanat kilóra megvagyunk ott, ahol egy játékosunk jövőre száz éves lesz. Ha elérhető egy nagyágyú, aki hosszú távon hasznára lehet majd a csapatnak, nem szalasztom el, csak mert egy ma 34 éves játékosunk jövőre szódával elmegy még.

A középhátvédek között meg Flick 4 embert vesz számításba. Cubarsí, Martinez, Araújo, Garcia, ez a felhozatal. Amikor kidőlt két ember, akkor tényleg sokáig tartalék nélkül játszottunk. Valószínűleg ezért gondolhatják úgy, hogy elfér oda még egy ember, főleg, ha világklasszis.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.03.20. 18:02:28

Csak úgy mondom, a március 3-án elmaradt Villarreal-Espanol meccset április 27-én pótolják.
Article 8 of the regulations for men’s first division football:

"[...] in cases where, due to a regulatory cause, the referee suspends a match before it begins or before its completion, [...]. If the situation preventing the game persists, the match will take place on the first available date when both teams are able to materially play it."
Ennyit a döntőbíró által hivatkozott 8-as cikkelyről :)
Troym
Director del Fútbol

brazilfan írta:
szerintem túl magabiztos volt Flick kijelentése, hogy igazolások híján majd megoldjuk házilag. A cserelehetőség nélküli védelmet hónapokon át csak az imádság tartotta össze, a 6-osokat pedig már az se, már nincs Casadó, Christensen sehol nincs, a hátralévő két hónap összes meccsére csak Frenkie és Eric maradt, ami nem sok.
Van a keretben 5db 6-os poszton játszani tudó játékos. (Frenkie, Casado, Christensen, EG, Bernal) és 6 db középhátvéd poszton játszani tudó játékos (Araujo, Cubarsi, Inigo, Christensen, EG, Kounde) Egy Laliga által 25 főben maximalizált keretben hány db középhátvéd, vagy 6-os kellene? Ha nem megfelelőek a korábbi sérülések miatt fizikailag (Chris), minőségre, vagy túl nagy az átfedés és ugyanaz a játékos túl sok poszton van számításba véve, az meg nem az edző, hanem a sportigazgató feladata, hogy valamilyen megoldást keressen.

Mit mondjon amúgy az edzó, ha darabra megvan a keret és "üres a kassza"? Amit Xavi, hogy a keret versenyképtelen? Attól jobb lenne?
brazilfan
Entrenador del Barça

gránit írta:
2025.03.20. 10:48:46
Szerintem nagyon jó keretünk van
Szerintem jó, de nem nagyon. Erőn felül teljesítenek. A tavalyi korrekt edző és az idei csodaedző közötti fontos különbség volt a keretből adódó esélyek megítélése. Hiába jó a csapat, és hiába van jelenleg nagyobb esélyünk megnyerni a bajnokságot, mint elveszíteni, szerintem túl magabiztos volt Flick kijelentése, hogy igazolások híján majd megoldjuk házilag. A cserelehetőség nélküli védelmet hónapokon át csak az imádság tartotta össze, a 6-osokat pedig már az se, már nincs Casadó, Christensen sehol nincs, a hátralévő két hónap összes meccsére csak Frenkie és Eric maradt, ami nem sok.
Nagy segítség a Real meglepően sok pontvesztése és az Atletico menetrendszerű megtorpanása.
Troym
Director del Fútbol

2025.03.20. 15:45:43

Bryan Zaragoza will miss the Barcelona match due to injury.

Ha Budimir a fáradtság miatt csere lesz, akkor kb másodosztályú szintű a maradék csapat Osasunánál, le kell tudni őket is nyomni és utána a hétvégén a Gironát is.

Osasuna meccsen nem lesz Araujo és Raphinha, utána pihenhet Girona ellen mondjuk Cubarsi és Yamal, Atletico ellen újra lesz Inigo, nyomhatja akár Araujoval, akár Cubarsival. Elöl meg villoghat Ferran, ha már sokan a kezdőbe követelik, a válogatottban kétlem, hogy 180 percet kell játszania, így a 3 meccsünkön lehet kezdő akár többször is.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.03.20. 15:25:06

Szerintem azért ez elég egyértelmű üzenet. :)

Osasuna meccset el tudták rakni, érdekes módon, mik vannak.
,,Azt hitted, hogy mi történt."
Chino
Llegenda del Barça

2025.03.20. 15:04:57

MessiNeymarSuarez írta:
2025.03.20. 14:26:16
soadroli írta:
2025.03.20. 14:17:27
𝐎𝐅𝐅𝐈𝐂𝐈𝐀𝐋: Barça-Osasuna game will be played on March 27th, club’s appeal rejected.

Barcelona will 𝐍𝐎𝐓 have Raphinha and Araujo available as both players will be busy with the national team.
Büszke lehet a szövetség magára, ott szivatja a csapatokat ahol csak tudja. =D> Mindkét csapat kifejtette hogy nagyon előnytelen a dátum számukra, de már csak azért is... Van még olyan ország ahol a szövetség nem a CSAPATAIÉRT van, hanem azt nézi hogy minél inkább keresztbe tegyen nekik ahol csak tud?
És az Osasuna meg majd le se jöjjön a pályáról hanem rögtön fogadja másnap a Bilbaot? [-X Vagy akkor majd a Bilbao elleni meccset rakják át, ezzel egy ÚJABB meccs és csapat beosztása boruljon?

Én amúgy pont azt nem értem, hogy a Bilbao-Osasunát miért nem tolják pár nappal későbbre. Mindkét csapatnak csak áprilisban lesz a következő meccse, az EL is még bőven odébb van. Semmi ráció nincs benne, hogy másfél hét szünet, 2 nap 2 meccs aztán megint másfél hét pihi. Vagy nem lehet egyszerre két mérkőzés időpontján változtatni, esetleg a Bilbao vétózza meg? Bár értelmet én már rég nem keresek a ligával kapcsolatban.
Forca Barca!!!!
ab1daL
Director del Fútbol

2025.03.20. 14:53:37

Az Osasuna másnapi meccsét a Bilbao ellen viszont áttették 30-ra.. Elég nehéz máshogy értelmezni ezt, minthogy nehezíteni akarják a klub sorsát.. Én nem tudom van-e még egy ilyen bajnokság, ahol ennyire inkompetens vezetés van. És ez nem csak a Barca miatt gondolom így.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Deluigi
Entrenador del Barça

2025.03.20. 14:52:20

Szerintem siman csak jatszani kell.
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.03.20. 14:26:16

soadroli írta:
𝐎𝐅𝐅𝐈𝐂𝐈𝐀𝐋: Barça-Osasuna game will be played on March 27th, club’s appeal rejected.

Barcelona will 𝐍𝐎𝐓 have Raphinha and Araujo available as both players will be busy with the national team.
Büszke lehet a szövetség magára, ott szivatja a csapatokat ahol csak tudja. =D> Mindkét csapat kifejtette hogy nagyon előnytelen a dátum számukra, de már csak azért is... Van még olyan ország ahol a szövetség nem a CSAPATAIÉRT van, hanem azt nézi hogy minél inkább keresztbe tegyen nekik ahol csak tud?
És az Osasuna meg majd le se jöjjön a pályáról hanem rögtön fogadja másnap a Bilbaot? [-X Vagy akkor majd a Bilbao elleni meccset rakják át, ezzel egy ÚJABB meccs és csapat beosztása boruljon?

Érdekelne az indoklásuk hogy miért tartják logikusabb ötletnek a teljes borítást ahelyett hogy beraknák az utolsó 1-2 forduló köré, mint anno a RM-nak. Ez nem egy egyenes kieséses párharc hogy ne lehetne bármikor később lejátszani, ha egy BL visszavágóról lenne szó akkor érthető lenne de így...
A klub helyében hazahívnám a játékosokat(minimum a spanyolokat) hogy érezze a RFEF a törődést.
soadroli
Llegenda del Barça

Kép
Troym
Director del Fútbol

2025.03.20. 12:10:34

Peter írta:
2025.03.19. 16:12:47
Troym írta:
2025.03.19. 10:58:14
Ekkora tragédiát ne kanyarítsunk már a sztoriból.
Szerény véleményem szerint Flick úgy tekint a sztorira, mint megoldandó feladatra, amihez nekünk képesnek kell lenni alkalmazkodni.
Ezzel a mentalitással jutott el a csapat oda, ahol ma éppen tart..... :D
Nem Flickre, hanem jónéhány fórumozóra utaltam.

A csapat nagy része ott lesz a keretben, legtöbben vasárnap játszanak előtte és indulnak vissza Barcelonába, kb olyan állapotban lesznek, mint egy random bármelyik hétközi meccsen.

Csináljuk, meccseljünk...
gránit
Director del Fútbol

2025.03.20. 10:48:46

brazilfan írta:
2025.03.20. 07:47:42
A kevesebb megkötés és a nagyobb pénzügyi szabadság sem garancia semmire, velünk is megtörtént, hogy volt pénzünk, és hosszú távú csapatépítés helyett átgondolatlan igazolások lettek a vége.
Sőt, pont azért került ilyen anyagi helyzetbe a klub, mert nem volt semmilyen megkötés. Így is szórjuk a pénzt, viszi a pénzt a stadionprojekt, amivel a Liga nem foglalkozik (csak a következményeivel, hogy iszonyatosan el vagyunk adósodva). Öntjük is bele a pénzt számolatlanul.

Szerintem nagyon jó keretünk van, tavaly a csodaedző nélkül ott voltunk a BL negyeddöntőjében, a szezon második felében javuló tendenciák mutatkoztak. Az azért érezhető volt már a BL-ben is, hogy néhány húzással oda tudnánk érni a legnagyobb esélyesek közé, már akkor közel voltunk ahhoz, hogy kiejtsük a PSG-t. Néhány igazolásra persze mindenképp szükség lenne.

Én úgy látom, az Osasuna Bilbao elleni meccse március 28-ra hivatalos, így ők két egymást követő napon játszanának. De egyébként sincs értelme versenyt csinálni abból, hogy kinek kellemetlenebb az időpont, mert mi döntöttünk úgy, hogy nem állunk ki az eredeti időpontban, mi örüljünk, hogy kapunk második lehetőséget. Persze, elhunyt a csapat egyik orvosa, de ha legközelebb repülőn ülök és a pilóta megtudja, hogy elhunyt a háziorvosa, aki amúgy nagyon jó barátja volt, nem örülnénk neki, ha elengedné az aznapi teendőit. Mi kapunk második időpontot, örüljünk neki.

Amúgy kértünk új időpontot, de nem sok esélyt lát arra a klubvezetés, hogy lesz változás. Azt meg pontosan tudtuk, hogy a Liga meg fogja ragadni az alkalmat arra, hogy keresztbe tegyen nekünk, szokás szerint.

https://barcauniversal.com/barcelona-pe ... er-appeal/

Eredeti cikk:

https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -115464701
Válasz küldése