2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Az, hogy valaminek ellenére valami történik, egy dolog. Miénk a világ (jelenleg egyértelműen) legjobb edzője. Ha ez nem lenne, nagy gebasz lenne. És még így is megúszhatjuk komoly kupa nélkül simán a szezont. Nincs normális keretünk. Hogy ennek ellenére bravúrra, minden erőnket belevetve, kulcsjátékosokat 0-24-ben tolva ott vagyunk az esélyesek között, puszta mázli/edzői bravúr, aki legalább az A sorunkból egy igásló bandát csinált. A bajnokságban még így is alighanem 10 plusz pont körül állnánk, ha lett volna B sorunk november-december körül.
A lényege az volt, hogy kb. semmi közünk hozzá, hogy az angolok miből és hogyan gazdálkodnak. Vagy a PSG. Az ő pénzük, az ő döntéseik. A kevesebb megkötés és a nagyobb pénzügyi szabadság sem garancia semmire, velünk is megtörtént, hogy volt pénzünk, és hosszú távú csapatépítés helyett átgondolatlan igazolások lettek a vége.
Mármint rosszabb, mint az Osasunáé?
Ez inkább a PL-re igaz.
A többivel 100%-ban egyetértünk, de a kiemelttel nem. Vagyis szó szerint leírva nyilván, de a lényege nem az, hogy az angolok mennyi pénzzel tudnak gazdálkodni, hanem hogy a spanyolok mennyivel nem, ergo a differencia. Meg a lényeg ugye a kerettel való kapcsolata. Na erről nagyon is a La Liga tehet. Nem tudnak promotálni, teljesen eszeveszett szabályokkal kötik meg a klubokat, némelyeket csődbe taszítva, némelyeket "csak" néhány éves gödörbe. Pénzünk nekünk is lenne igazolni, csak nem hagyják. Részünkről lehetne egy normális keretünk, de ők nem engedik. És igen, az nagyon nem mindegy ebben a kérdésben, hogy néz ki a B-sor. Nekünk még az A-sorunk sem ideális, csak Flick valami csodával azzá tette. B sorunk meg max a középpályán és center poszton van, előbbin Casadó kiesésével már egy fokkal neccesebb a helyzet.brazilfan írta: ↑2025.03.19. 19:51:48Erről, hogy az angoloknak mennyi pénzük van, a La Liga nem tehet. Arról sem tehet, hogy a csapataink jelenleg három fronton is harcban állnak, plusz a válogatottak.
De én nemcsak a mi játékosaink miatt szeretnék emberi időpontot, hanem az Osasunára való tekintettel is. Szeretem, ha a futballon kívüli körülmények egyik fél számára sem terhesek.
Fair play.
Erről, hogy az angoloknak mennyi pénzük van, a La Liga nem tehet. Arról sem tehet, hogy a csapataink jelenleg három fronton is harcban állnak, plusz a válogatottak.MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.03.19. 13:46:38Azzal a különbséggel hogy a City elverhetett nyáron cirka 250 millió eurót játékosokra, előző szezonban szintén, míg nekünk meg lassan a szertárost is kinevelni kell, az amúgy is szűkös keret jelentős része meg vagy pólyás, vagy pedig veterán.brazilfan írta: ↑2025.03.19. 08:24:12
Pont az ellenkezője szokott történni, például az angoloknál a City tavaly április 13-án bajnokit játszott a Luton ellen, 17-én volt a Real-meccs, 20-án a Chelsea, és joggal bírálták a PL-t a fafejűsége miatt.
És ezek előre látható, tervezhető dátumok. A haláleset meg nem, az mindig váratlan.
Ha jól tudom, akkor Bryan Zaragoza is elhagyta a spanyol nemzeti csapatot. Ha ők ketten hiányoznak, azért egy "apró" győzelmet jó lenne aratni. Mondjuk nekem vannak kétségeim a csütörtöki meccsel kapcsolatban, nem hiszem, hogy egymás utáni napokon fog az Osasuna két meccset lejátszani.Troym írta: ↑2025.03.19. 12:11:01Szerintem meg csináljuk, rock'n roll, 27-én oda kell csapni a Budimirt valamennyire nélkülönözni kénytelen Osasunának, ne nyávogjunk az egyik legnagyobb csapatként, hogy nem mindenki elérhető. Ha jól játszunk elég a keret 90%a is a meccsre, ha ócskán, akkor meg úgyis kikapunk, ha mindenki pihent és elérhető.
Amúgy Christensen harmadszor sérült a szezonban úgy, hogy volt 1 meccse, szóval bárhogy és bármikor megsérülhet bármelyik játékos. Terhelés szempontjából a spanyol játékosainknak és Frenkienek a két egymás elleni válogatott meccs nem nagyon különbözik, mintha sima klubszezon 1 hete lenne mondjuk a PSV és a Getafe ellen. Küldjük el Madridba a magánrepülőt vasárnap és rögtön otthon lehetnek a meccs után a katalánok és Frenkie is, akkor meg csütörtökön simán bevethetőek.
Azzal a különbséggel hogy a City elverhetett nyáron cirka 250 millió eurót játékosokra, előző szezonban szintén, míg nekünk meg lassan a szertárost is kinevelni kell, az amúgy is szűkös keret jelentős része meg vagy pólyás, vagy pedig veterán.brazilfan írta: ↑2025.03.19. 08:24:12
Pont az ellenkezője szokott történni, például az angoloknál a City tavaly április 13-án bajnokit játszott a Luton ellen, 17-én volt a Real-meccs, 20-án a Chelsea, és joggal bírálták a PL-t a fafejűsége miatt.
És ezek előre látható, tervezhető dátumok. A haláleset meg nem, az mindig váratlan.
Az Osasuna elleni időponttól függetlenül a teljes szezonunk "gondját" megfogalmaztad.
Abszolút létező opció, a játékos lemondhatja a válogatottságot, nem lehet kényszeríteni. Az ő döntése, le lehet mondani.Faramuci69 írta: ↑2025.03.19. 10:14:23Az nem opció, hogy néhány játékosunk kikéri magát a válogatottból mint az ősszel Mbappe?
Ezzel egyetértek így.gránit írta: ↑2025.03.19. 08:13:53Rossz az időpont, ez az álláspontom:
Nem kellene semelyik két mérkőzés közé begyömöszölni, az eredeti naptár szerinti utolsó meccs után lejátszhatnák a meccset, mintha egyébként is az lenne az utolsó meccs. Egy héttel rövidebb lenne a nyári szünet, viszont a Benfica elleni visszavágó előtt többet pihenhettünk. Szerintem az nem a Liga dicsérete, hogy megemlítettem, hogy az Osasuna még rosszabbul jár a 27-i időponttal. 28-án is lesz meccsük. Szóval ezt nem tudom, hogy gondolják.
Pont az ellenkezője szokott történni, például az angoloknál a City tavaly április 13-án bajnokit játszott a Luton ellen, 17-én volt a Real-meccs, 20-án a Chelsea, és joggal bírálták a PL-t a fafejűsége miatt.FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.19. 07:49:23Normális helyeken úgy szervezik a versenynaptárat, hogy segítsék a bajnokságuk csapatát, pl. A BL-ben, lásd Benfica.
Rossz az időpont, ez az álláspontom:
Nem kellene semelyik két mérkőzés közé begyömöszölni, az eredeti naptár szerinti utolsó meccs után lejátszhatnák a meccset, mintha egyébként is az lenne az utolsó meccs. Egy héttel rövidebb lenne a nyári szünet, viszont a Benfica elleni visszavágó előtt többet pihenhettünk. Szerintem az nem a Liga dicsérete, hogy megemlítettem, hogy az Osasuna még rosszabbul jár a 27-i időponttal. 28-án is lesz meccsük. Szóval ezt nem tudom, hogy gondolják.
Csak ezek a csapatok ki tudnak állítani egy felnőtt keretet, mi még nem, azok is játszanak 50+ meccset.
Az angol élcsapatoknál is hasonló sorozatterhelés van, és a spanyol ligában a Realnak, az Atleticónak is zsúfolt a versenynaptára. A baszkokat még így is vernünk kellene, bár Araújo és Inigo hiányát nem lenne könnyű megoldani.
Kicsit túltolod, nem gondolod? Csókoljunk lábat is a ligának?gránit írta: ↑2025.03.18. 14:18:10
Mi szerintem örüljünk, hogy kapunk egyáltalán második időpontot. Az Osasuna mondhatta volna, hogy nem álltok ki, OK, 0-3. Normál esetben ez történik, ha egy csapat nem áll ki. Ők jófejek voltak, belementek, hogy halasszuk el a meccset, erre így kitolnak velük. Így legyen az ember jófej.
Simán beraknám a meccset egy héttel az utolsó forduló utánra. Az Osasunának meg tényleg nagy köszönet a sportszerű gesztusért.
+ Pau VictorTroym írta: ↑2025.03.18. 13:31:07Ez a kezdő akár 27.-n pályára léphet az Osasuna ellen, nem lesz 180 perc válogatott meccs a lábukban, néhányaknak 0 lesz.
Szczesny - Fort, EG, Cubarsi, Balde, Gavi, Fermin, Torre - Olmo, FT, Fati
És akkor még jöhet Inigo, Chris, ha felépül és a spanyol válogatottban szereplő játékosoknak azért 24.-ig tart a program.
Értem, hogy nem ideális és messze van a legjobb kezdőtől, de ne csináljunk már úgy, mintha ez a csapat nem esélyesként lépne pályára, főleg ha legalább pár alapember vállalja, hogy csereként segít, ha kell.