bence0330 írta: ↑2025.03.19. 21:28:47
Nem tudnak promotálni, teljesen eszeveszett szabályokkal kötik meg a klubokat, némelyeket csődbe taszítva, némelyeket "csak" néhány éves gödörbe.
Ez inkább a PL-re igaz.
A bevételeik szépen növekednek, lehet lobogtatni, hogy micsoda marketing, micsoda promóció, csak eközben meg kell nézni a költségeket is. Az utolsó két diagramot főleg érdemes megtekinteni. Mindössze 3 PL-csapat nem volt veszteséges tavaly ilyenkor. Én persze örülnék neki, ha történne ott egy hasonló csődhullám, mint ami a Serie A-ban volt az ezredforduló környékén. Jó lenne, ha néhány rivális klub csődbe menne ott.
https://www.bbc.com/sport/football/68713522
A Manchester United csődközeli helyzete egyre fenyegetőbb a számukra:
https://www.theguardian.com/football/20 ... cuts-ineos
A Liga pontosan ezt az értelmetlen pénzszórást akarja elkerülni, amit a PL-klubok művelnek, a legtöbb különösebb eredmény nélkül, és ezt az ámokfutást a PL hagyja nekik. Nekem az nem tetszik, hogy a Liga minket szigorúbban kezel, mint a többieket. Emellett egy dolog, hogy nem tehet a Liga arról, melyik csapat hány fronton érdekelt, de mindent meg kellene tennie annak érdekében, hogy Spanyolország klubjai a lehető legkedvezőbb helyzetben legyenek a megmérettetésekre, és ennek megfelelően kellene kitűzniük a meccsek időpontjait.
Amúgy nem kell messzire menni hasonló esetért. A Magyar Röplabda Szövetség keresztbe tett a Vasasnak, amely március 11-én játszott CEV-kupa elődöntőt, a szövetség meg a magyar kupadöntőt beszervezte nekik március 9-re. Kérte a Vasas, hogy halasszák későbbre a kupadöntőt, a szövetség meg ennyit tudott hozzátenni, idézem: "Nemzetközi kupamérkőzés kiírt napja előtt és után két-két nappal a nemzetközi porondon szereplő csapat nem köteles a Magyar Kupa sorozatban pályára lépni"...
Úgy látszik, egyeseknek fontosabbak egyéb tényezők annál, hogy egy ország csapata a lehető legsikeresebben szerepeljen a rangos nemzetközi kupában, és öregbítse az ország hírnevét a sportágban.
Sajnos várható volt, hogy a Liga ott fog minket gáncsolni, ahol csak tud, lásd FFP-téma, Olmo-ügy, Roque-ügy, ott szívatnak minket, ahol csak lehet. Nem meglepő, hogy ezt az alkalmat is kihasználják, hogy keresztbe tehessenek nekünk.