2025.03.17. 01:26:14
Én nagyon kiemelném azt a taktikai húzást, amit Flick kitalálta végére, mert azért ez nem volt teljesen evidens, és a szenvedő támadóinkat újjáélesztette vele. A brazil nyilván sokkal komolyabb labdákat tud szórni jobbról, komfortosabban mozog ott, ez nem is kérdés, áttette hát Yamal mellé. Volt egy Madrid meccs, asszem tavaly a City ellen, mikor Carlo Rodrygót és Vinit is áttette balra egymás mellé, és felzabálták az akkor azért elég jó City védelmét. Na ez történt most is. Nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy két zsenit tartsanak egy oldalon. Gondolom ha Simeone kap plusz 10 percet, lereagálja, de így váratlanul, pláne fáradó védelemnek egyszerűen ez sok volt. Kreáltak is rögtön mindketten egy gólt, megosztva a figyelmet. Yamal még jobban feléledt, Raphának meg volt esélye befelé lőni a jellegzetes lőtt-kanyarított lasztijait, amit balról nemigen tehet meg, ezt a méregfogát vesszük ki a túloldalról Yamal oltárán (jogosan). Onnan ugye sokszor átlövéses gólt is szokott lőni, amikor átteszik, ez is benne van pluszban. Közben meg nagyon szoros kötelék van kettejük között, ami tovább segíti ezt a dolgot, érzik, mikor kell melyiknek átengedni a teret.
Brutális, levédekezhetetlen volt ez a megoldás. Remélem, hogy többször meg meri lépni Flick váratlanul, mert tényleg nincs az a védelem, ami megakadályozza őket, hogy helyzeteket kreáljanak onnan, legalább az egyikük, két teljesen különbözó módon káoszt teremtő játékos, a legjobbak között a világon. Nyilván egész meccsen nem működne így, reagálna a védelem, de így... szerintem ez a húzás hozta a meccset. Lewy abszolút semmiből érkezett, világklasszis villanásán kívül.
Nem tudom, Ferrán behozatala nélkül működne-e (alighanem egy Fermín is megoldaná addig félig a balszélt), de mostanában Baldé is annyira jó, hogy ha kockáztatni kell kicsit, simán ott lehet hagyni.
Olmó viszont nekem kicsit csalódás. Kicsit olyan az érzésem, mintha megérkezne, lejátszana 1-2 zseniális meccset, aztán teljesen beleszürkülne. Lesérül, visszatér, megint szárnyal 1-2 meccsig, aztán megint szürke. Nem mondom, hogy a többiek jelen formájában ne ő kezdjen, mert nem is rossz épp, csak olyan... nem extra, nem tud húzóember lenni semmiképp sem. Remélem, hogy valahogy stabilizáljuk a formáját, mert óriási segítség lenne, top formájában nagyon-nagyon magas szint, egyszerűbbé tesz mindent, nekem a "gördülékeny" szó jut eszembe ahogy össze tudja kötni a csapatrészeket, ahogy meg tud indulni, ahogy át tudja venni tapadósan a labdát és gólt vágni belőle. Minél jobb top formában játszó támadó szellemű játékos van elöl, annál jobb.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy