Barça a Bajnokok Ligájában
Szerintem meg ezek a dolgok nem zárják ki egymást. Lehet egy jó helyzetkihasználás mellett más funkciókat is fejleszteni. Egy 0-1-re vagy 1-2-re elvesztett meccsben ugyanúgy benne van a clean sheet hiánya, mint a kevés szerzett gól, semmivel sem kevésbé. Egyelőre belefér, mert vezetjük a bajnokságot. De +28 lőtt gól ellenére 1 pontra vannak tőlünk, mert 36%-kal kevesebb gólt kaptak. A BL-ben viszont szerintem most ki fognak esni, mert nem tudták hozni a kevés kapott gól mellett meccset nyerős formájukat.
Most is a clean sheet volt a lényeg, 1 lőtt gól nem nagyon sok. De lehoztuk kapott gól nélkül, ez volt a kulcs. Szczesny most jól védett.
Most is a clean sheet volt a lényeg, 1 lőtt gól nem nagyon sok. De lehoztuk kapott gól nélkül, ez volt a kulcs. Szczesny most jól védett.
- Chino
- Llegenda del Barça
Nincs probléma ennyi kapott góllal, ezt simán tudjuk ellensúlyozni, és nem is kell 3-4 gólokat lőni hozzá. Abban a hullámvölgyben sem a sok kapott góllal volt a gond, hanem egy Soci-Leganes-Las Palmas triónak összesen 1 gólt tudtunk rúgni, ami még a Valladolid sem csinál a legrosszabb időszakában. Szinte zsinórban volt három vereségünk, amiből kettő 1:0 és egy 2:1 volt. Ezért vagyunk olyan szorosan az Atmával, nem azért, mert meghalt a középpályás védekezésünk és elkezdtük nyelni a gólokat. 1-2 helyzetet "engedélyeztünk" rendre az ellenfeleknek, de mi semmivel nem tudtunk élni. Bőven visszaadja azt, hogy nem annyira fizikális a védekezésünk. Sokszor nem is vesszük észre mennyit számít ez a védelem, csak ha befújnak egy-egy lest. Rendre megbénulnak a támadók mert érzik, hogy lesen vannak/lesre futnának és a labdás ember ilyenkor nem tud mit csinálni, jobb esetben is oldalra/hátra gurítja, de többnyire eladja. Ha beállnánk hátrébb védekezni sem biztos, hogy kevesebb gólt kapnánk, talán több helyzetet is alakítani ki az ellenfél, cserébe az előnyt a támadásban elveszítenénk.bence0330 írta: ↑2025.03.07. 12:15:05Szerintem ez ilyen valamit valamiért téma. Kicsit keményebbek a középpályán, és stabilabban védekeznek, ahogy írod, nem vehemens letámadással, így kevesebb gólt kapnak. Csak halkan jegyzem meg, hogy nekünk mostanában kezdett kapusunk lenni, náluk végig van egy, aki nem is akármilyen. Ez is egy különbség.gránit írta: ↑2025.03.07. 12:04:55Ez a kulcs, a középpályás védekezés. Amellett, hogy egészen elképesztő, amit Flick letett már eddig is az asztalra, a középpályás védekezés az, amiben lehetne fejlődni. Az Atleti hasonlóan feltolt védelem mellett azért kap kevesebb gólt, mert erősebb a középpályás védekezésük. Meg teljesen máshogy védekeznek. Mi olykor presszingelni próbálunk, meg akarjuk szerezni a labdát, ők ezzel szemben nem támadnak le, hanem területet védekeznek. Aztán ha jön az ellenfél, majd leszerelik, ha meg nem jön, nekik úgy is jó. Őket kevésbé érdekli a labdabirtoklás. Meg a kapusposzt is mellettük szól. Én inkább annak örülnék, ha ők esnének ki ebben a nyolcaddöntőben, a Madrid szerintem verhetőbbnek tűnik eddig a szezonban.
Viszont cserében sokkal kevesebbet lőnek, és nálunk a kp ég és föld különbség szinten kreatívabb (a visszalépő Griez kompenzál ott ebben azért). Valamit valamiért. És azért mindkét meccsünkön olyan ordas mázlijuk volt, amire még egyszer szerintem nem lenne esélyük, szanaszét voltak focizva. Másodszor már a mázli sem segített volna, ha van egy kicsit mélyebb keretünk, és nem kellett volna levinni bizonyos játékosokat. Ha fenn tartjuk a kulcsembereket, simán marad a két gólos különbség, legalább.
Pavlidis sem azért tudott elfutni, mert tudatosan beívelték mögénk, a két ember ki volt véve teljesen a játékból és a görögöt is körbevette három védő. Taktikailag teljesen rendben volt a dolog, csak vagy egymásra vártak, hogy a másik lépjen vagy nem akarták bántani fogalmam sincs. Sőt, mikor megindult Martineznek még arra is lett volna lehetősége, hogy egy taktikai falttal megállítsa, de inkább elengedte Cubarsíval. Ez abszolút egyéni hibákon ment el, olyanokon amit a pálya bármely pontján, bármilyen taktikával elkövethetnek a védők. Én például Inigot itt ugyanúgy elővenném, mint Cubarsít. Ketten voltak egy támadó közvetlen közelében akit röhögve meg kellett volna állítani, legrosszabb esetben is egy sárgás szabálytalanság árán. Előfordulnak ilyen hibák, kihagyások. Ott volt az odavágón Tek kijövetele, Araujo öngólja stb. is , csak azok még nagyobbak és nem a középpályás védekezés vagy a feltolt védelem okozta.
Forca Barca!!!!
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Szerintem ez ilyen valamit valamiért téma. Kicsit keményebbek a középpályán, és stabilabban védekeznek, ahogy írod, nem vehemens letámadással, így kevesebb gólt kapnak. Csak halkan jegyzem meg, hogy nekünk mostanában kezdett kapusunk lenni, náluk végig van egy, aki nem is akármilyen. Ez is egy különbség.gránit írta: ↑2025.03.07. 12:04:55Ez a kulcs, a középpályás védekezés. Amellett, hogy egészen elképesztő, amit Flick letett már eddig is az asztalra, a középpályás védekezés az, amiben lehetne fejlődni. Az Atleti hasonlóan feltolt védelem mellett azért kap kevesebb gólt, mert erősebb a középpályás védekezésük. Meg teljesen máshogy védekeznek. Mi olykor presszingelni próbálunk, meg akarjuk szerezni a labdát, ők ezzel szemben nem támadnak le, hanem területet védekeznek. Aztán ha jön az ellenfél, majd leszerelik, ha meg nem jön, nekik úgy is jó. Őket kevésbé érdekli a labdabirtoklás. Meg a kapusposzt is mellettük szól. Én inkább annak örülnék, ha ők esnének ki ebben a nyolcaddöntőben, a Madrid szerintem verhetőbbnek tűnik eddig a szezonban.
Viszont cserében sokkal kevesebbet lőnek, és nálunk a kp ég és föld különbség szinten kreatívabb (a visszalépő Griez kompenzál ott ebben azért). Valamit valamiért. És azért mindkét meccsünkön olyan ordas mázlijuk volt, amire még egyszer szerintem nem lenne esélyük, szanaszét voltak focizva. Másodszor már a mázli sem segített volna, ha van egy kicsit mélyebb keretünk, és nem kellett volna levinni bizonyos játékosokat. Ha fenn tartjuk a kulcsembereket, simán marad a két gólos különbség, legalább.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Ez a kulcs, a középpályás védekezés. Amellett, hogy egészen elképesztő, amit Flick letett már eddig is az asztalra, a középpályás védekezés az, amiben lehetne fejlődni. Az Atleti hasonlóan feltolt védelem mellett azért kap kevesebb gólt, mert erősebb a középpályás védekezésük. Meg teljesen máshogy védekeznek. Mi olykor presszingelni próbálunk, meg akarjuk szerezni a labdát, ők ezzel szemben nem támadnak le, hanem területet védekeznek. Aztán ha jön az ellenfél, majd leszerelik, ha meg nem jön, nekik úgy is jó. Őket kevésbé érdekli a labdabirtoklás. Meg a kapusposzt is mellettük szól. Én inkább annak örülnék, ha ők esnének ki ebben a nyolcaddöntőben, a Madrid szerintem verhetőbbnek tűnik eddig a szezonban.Peter írta: ↑2025.03.07. 10:20:05Erről bevillant a piros lap előtti szituáció.
Nem néztem vissza, de úgy rémlik, hogy Cubarsi előtt még a félpályánál több játékosunk között lépett ki a benficás gyerek és nem a védelem mögé adott labda volt, hanem a földön vezette.
Pedri mellett csont nélkül elment a srác a lasztival, de talán még Inigo mellett is, ráadásul szerelési kísérletre sem emlékszem és Cubarsi volt akkor még talán a legtávolabb tőle.
Tehát ami pl az Atletit jellemzi az a határozottabb odalépés, akár technikai falt még azelőtt, mielőtt a veszélyesebb szitu kialakulhat.
Nem kell mindent, de ami hasznos, azt lehet tanulni másoktól, így akár az Atletitől is.
Egyáltalán nem tipikus védelem mögé lőtt lasztival indult akció, ez ellen több ellenszer is alkalmazható illetve egyszerűbben megelőzhető.
-
- Entrenador del Barça
Ebben egyetértek, ahogy a kp-nkon a hasonló profilú játékosok terén is.
Nem azt írom, hogy legyen egy 2 m magas kolosszus, aki rombol, de jó lenne egy szerelni tudó játékos.
Busquets szerintem alá volt becsülve a fizikai adottságai miatt (magas, vékony). Na ő fénykorában a passzai mellett sokszor szerelt és szerzett labdát.
Jó lenne ha jobban szűrnének a kp-n, és ebbe beletartoznak a taktikai szabálytalanságok is.
Igen, Pavlidist már szerintem is hamarabb kellett volna megállítani, de ha 16-on belül történik az eset, szerintem "csak" büntető és sárga. Lehet javítani még a koncentráción, amellett, hogy ha jól emlékszem ez volt a 7. kiállításunk idén, és csak a Monaco ellen kaptunk ki. Szerintem van fejlődés, de egy határon túl csak igazolással lehet a hiányosságokat kompenzálni
Erről bevillant a piros lap előtti szituáció.FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.07. 08:49:25Barca tolja legfeljebb a védekezését, de azon meglepődtem, hogy az Atletico a második, alig elmaradva a Barcatól.
Mi 25 ők 16 gólt kaptak.
Nem néztem vissza, de úgy rémlik, hogy Cubarsi előtt még a félpályánál több játékosunk között lépett ki a benficás gyerek és nem a védelem mögé adott labda volt, hanem a földön vezette.
Pedri mellett csont nélkül elment a srác a lasztival, de talán még Inigo mellett is, ráadásul szerelési kísérletre sem emlékszem és Cubarsi volt akkor még talán a legtávolabb tőle.
Tehát ami pl az Atletit jellemzi az a határozottabb odalépés, akár technikai falt még azelőtt, mielőtt a veszélyesebb szitu kialakulhat.
Nem kell mindent, de ami hasznos, azt lehet tanulni másoktól, így akár az Atletitől is.
Egyáltalán nem tipikus védelem mögé lőtt lasztival indult akció, ez ellen több ellenszer is alkalmazható illetve egyszerűbben megelőzhető.
-
- Entrenador del Barça
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... barca.html
Az európai kupákban szereplő csapatok közül a keretre fordított összegek szempontjából a Barca a 16. helyen áll az UEFA szerint.
Top 5
Chelsea 1656
MC 1294
MU 1098
Arsenal 1026
Real 924
.
.
.
Barca 476
Az európai kupákban szereplő csapatok közül a keretre fordított összegek szempontjából a Barca a 16. helyen áll az UEFA szerint.
Top 5
Chelsea 1656
MC 1294
MU 1098
Arsenal 1026
Real 924
.
.
.
Barca 476
Mekkora dolgokat rakunk le idén, még nem votl csapat amely idegenben 5-4-re nyert volna a BL-ben (illetve h a hazai csapat vestzít pedig rúg 4 gólt)
Nem volt még csapat amely 68 percen át játszott volna emberhátrányban és nyert volna.
Nem volt még csapat amely 68 percen át játszott volna emberhátrányban és nyert volna.
A konstans bírózás olyan, mint a fű hossza, a meccs időpontja, a szurkolás minősége, az időjárás.
Azzal nincs mit tenni, nem tudunk rajta javítani, együtt mérgelődünk és összeesküvést kiáltunk maximum, mint a Madrid oldalon kb hetente.
Lassan minden meccsen a bíró a fő téma.
Nem a játékosaink, taktikánk, edzőnk, helyzetek, hibák, akármi ami nálunk történik, hanem a bíró.
Nyilván tud ütődött lenni a bíró, néha mindannyian felemlegetjük, emlékeim szerint még én is írtam, hogy a Real meccsen lesgól volt a 2. góljuk, de lassan külön topicot kell nyitni (plz ne) a bíróknak.
Konkrétan Inigo esete is olyan, amire ítéltek már mindenfélét a múltban is, jelenben is.
Amúgy tényleg van ilyen leírás a szabálykönyvben, vagy csak te gondolod?
Egyszerűen nem hiszem el, hogy nem léphet rá valamire valaki véletlenül piros lap nélkül, ezt másold már be.
Szó szerint le van írva, hogy ha akár véletlen rálépsz egy fekvő játékosra, az automatikus piroslap?
- bence0330
Nem kellett felmentést adnia, nyertünk. Jó, engedjük el a fórumozást, semmi értelme, engedjük el a kritizálást, semmi értelme.

A szabálykönyben világosan le van írva (legalábbis amikor utoljára olvastam, le volt, nem volt régen), hogy boka fölé talpalás az piros. Ezeket a szabályokat pontosan azért hozták létre, hogy minél több fekete-fehér szabály legyen, amire nincs felmentés. Ugyanilyen a fej fölé emelt kéz a tiziknél, lehet mondani, hogy jajj, de csak arra lóbálta épp mert úgy ugrott, de fekete-fehéren le van írva, hogy az tizi, pont ezért, hogy minél több vitás esetet elkerüljünk. Engem pont ezeknél zavarnak a hibák, a fekete-fehér szabálynál. Két madridi médiumot követek, mindkettő szerint full piros volt, egyik ráadásul Benfica drukker.

Az ilyen szubjektív ki lökött kit hamarabb meg jobban témát nem is reklamálom soha, azzal nincs bajom, még a Frenkie esetet is elengedem, mert nem értek vele egyet, de szubjektív, oké. Csak azzal, ami le van írva tisztán és kikezdhetetlenül, és mégsem fújják be hébe-hóba valamiért, pedig amúgy gyakorlatilag mindenki megteszi. Nem tudom, hogy lóghat ki valaki egy ilyennel a VAR korszakában. Ugyanez egy Rüdiger féle feltartott kezes elmaradt tizi. Ezekre nincs mentség videós korszakban. Ha a munkahelyeden több ilyen hülyeséget csinálnál, kirúgnának.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- Chino
- Llegenda del Barça
Tegnap szerintem pont nem mentek át a kp-n, bár ezt 20 percből lehetett volna levonni. A vkp-nál kicsit eltúlzottnak és inkább sablonosnak érzem ezt a fizikailag erős vkp szlogent. Casádó nagyon erős a szerelésekben, ami legalább annyit számít, a labdaszerzésekben ez fokozottan kijön. A BL-ben az első 6 meccs után neki volt a legtöbb szerelése az egész mezőnyben és mellette még ott van Pedri, plusz technikailag is elég képzettnek kell lenni. Az egész építkezés tőle indul, ezért van például a Real bajban Tchouamenivel, akit mellesleg simán átjátszanak. Azzal, hogy valaki erős felépítésű még nem biztos, hogy hasznosabb.FcBarcelona1 írta: ↑2025.03.06. 11:22:09Amellett, hogy nagyon jó meccset hoztunk csapatként, szerintem a hiányosságok is látszanak.
Jó lenne egy szélső, mert Raphinha és Yamal teljesen szét van hajtva. Nem értem a sok rotációt váró kommenteket sem, amit többször leírtam. Torre, Fermin, Gavi vagy ki kerüljön a szélre a kezdőbe? Azzal viszont egyetértek, hogy mégis kellene valamilyen variációt találni, mert muszáj lenne pihentetni őket, pl. átállni 4 kp-ra, és kihagyni valamelyikőjüket, de mindenhol a véghajrába érkeztünk.
A kp-ra szerintem nagyon elférne egy fizikális jól szerelő vkp-s, mert teljesen átrohannak a kp-nkon. Tegnap szerencsére nem volt olyan éles a Benfica (nekünk és az Atletico-nak is 4-et rúgtak), és szerencse, hogy mindent a széleken erőltettek, és nem tették nagyon próbára a kp-kat, valamint a középről a második hullámból érkező lövések gyengébbre sikeredtek.
Ez viszont semmit nem von le Tek vagy a csapat érdemeiből.
Araujo bizonyította, hogy nagyon kell ő a védelembe, a sérülékenysége miatt és amiket leírtam feljebb, Tah is jól jönne.
Tartottam tőle, hogy fizikálisan elnyomnak minket, főleg a szögleteknél, ahol Lewy pályán maradása szintén jól jött.
Lehet érdemes lenne nyáron rámenni az "ingyen" megszerezhető játékosokra (Tah, Partey, Kimmich, David), mert egy Benfica is Bellotti, Cabral, Dahl, Bah, Renato Sanches és a most sérült Di Mariat tud behozni a padról.
Carreras nagyon fog hiányozni a Benficanak a visszavágóról, nagyon jó kis játékos, nálunk is el tudnám képzelni.
A kiállítás után nekem is megfordult a fejemben, hogy itt van vége idénre a BL menetelésünknek, így teljes mértékben elégedett vagyok az 1 gólos előnnyel, még 11 emberrel is aláírtam volna a meccs előtt.
A szélső tényleg egy kardinális kérdés. Yamalon mind a fizikai, mind a mentális fáradtság is érződött, gyenge meccse volt, azt ugyanakkor nem mondanám, hogy mostanában rendre az, a Soci ellen például azt vert hülyére akit akart, ahogy a LP ellen is ott lett volna a neve mellett legalább 3 assist, ha pontosabbak a befejezések. A játékán annyira nem érződik, viszont a hullámzás már inkább egy meccsen belül és már a védekezést sem nagyon bírja. Többek között sszerintem ezért is lett lekapva, logikusan hasznosabb lehetett volna egy egy gyors elfutással, de már nem bírja.
Az ingyenes játékosokkal az a gond, hogy nem férnek bele a bérkeretbe. Nem azt a 20-30-40 milliót nem tudjuk kifizetni, hanem beilleszteni őket. Egy Kimmichnek jóval 10 feletti bért kellene adni, egy Tah sem jönne az utolsó szerződésére 8-9-nél alább, Parteyt hagyjuk is, aki jelenleg közel 13-at keres és 32 éves lesz júniusban. Sajnos a szabad ügynökökkel ez a prrobléma, a bérük sokkal magasabb mint egy "normális" igazolásnál (plusz az aláírási pénz).
Jól jött volna tegnap is egy kicsit bővebb választék, de szinte mindenki magas szinten teljesített, hiába kellett komfortzónáján kívül játszíani. Talán a legnagyobb helyzetük még 11vs11 ellen volt, stabilan, önfeláldozóan védekeztek és hiába a sok kapuralövés nem nagyon hagyták Tek-et kiszolgáltatott helyzetben, adtak ziccereket az ellenfélnek.. Az ilyen Renato Sanches-féle 30 méteres átlövések és olyan labdákatengedtek többnyire, amikhez nem kellett olyan bravúr, mint például az 1. percben. Kár azért a meccs eleji hatalmas helyzet(ek)ért, de leginkább attól féltem hogy Raphinha ziccere fogja megbosszulni magát a félidő végén. Még szerencse, hogy sikerült gólt lőnie, mert nagyon megorroltam volna rá.
Inigo esete erősen narancssárga, nem lett volna világi balhé, ha kiszórják Barrieirot, főleg, hogy addig sem játszott túl tisztán és már maga a "szerelés" sem volt finom. Ez a nem szándékos dolog, meg kicsit közhely puffogtatás. Nagyon sok olyan piros lap van, ami szerelésre irányul, de vagy épp hogy nem éri el a láb a labdát, vagy előbb a lábat,aztán a labdát. Mégsem mérlegelik a dolgot, ráadásul most egész talppal taposott és nehezedett rá Inigo sípcsontjára. Nem állítom, hogy ezt akarta, viszont elkerülhető volt. De azt sem láttam, hogy konzultált volna Zweyer a VAR szobával, ami azért nem korrekt, még ha nem is változtatnak az ítéleten (ha nem így volt sorry). Ugyanúgy fel lehetne hánytorgatani a kiállítás előtti lökést, de, ha erre akarunk bármit ráfogni csak a Real-féle vesztes mentalitást követnénk, amit inkább kerüljünk el.
Jogos volt Martinez felháborodása, ezért nem is hibáztatom, de akkor is a második sárgáját szedte be, a visszavágón pedig 100%, hogy ő kezd.
20 másodpercenként az órát néztem és számolgattam pliusz a szívemnek sem tett jót a tegnap este, de a lényeg, hogy sikerült előnnyel várni a visszavágót és büszkék lehetünk a csapatra, szívüket lelkükek kitették a pályára és szinte szó szerint az utolsó leheletükig küzdöttek. Össze is esett mindenki a lefújás után. (mondjuk az a 15 perc hosszabbítrás sem tudom mennyire volt korrekt) Ráadásul már harmadjára történt meg (a Celta ellen tudták kihasználni az emberelőnyt) A Monaco ellen is 80+ percet kellett lehozni, mégis szűk lett a vége, a Real ellen is lehoztunk 35-40 percet tíz emberrel.
De nem szabad abba a hibába esni, hogy félvállról vesszük a visszavágót, hiába előny, hazai pálya és 11 ember. Még nincs meg a legjobb 8, oda kell majd figyelni kedden, iszonyatosan rossz lenne kukázni a tegnapot és az egész Bl-t egy meccs miatt.
Pedrinek pedig szombaton szigorúan pad.
Forca Barca!!!!
Próbáltam fotót keresni, de csak ezt találtam.
https://x.com/ManagingBarca/status/1897 ... 40/photo/1
Cubarsi összekulcsolja a támadó lábát és csúszik rá, ez szerintem sérülésveszélyes ugyanúgy, ahogyegy rálépés / taposás, mert befordulhat a védő alá a támadó bokája, szakadhat a térdszalag. Hasonló "szerelés" volt több játékos szalagsérülésének alapja az elmúlt években.
Szerintem engedjük el a bírózást végre.
Sehova nem vezet, ez nem ad felmentést, ha kiesünk valahonnan, de nem ér kevesebbet egy kupa a túloldalon, ha a javunkra tévednek.
-
- Entrenador del Barça
Szurkolói pályafutásom leghosszabb meccse volt. Gratulálok a srácoknak, csapatként hoztuk le. Írtam a topicjában, nálam Tek a meccs embere. Pedri is kiemelkedően játszott. Őt választották a meccs emberének, de azt nyilatkozta, odaadja Tek-nek.
Raphinha valami elképesztő fontosságú játékos jelenleg a csapatban.
Ha igazolnánk egy szélsőt, nálam simán ő is lehetne a csatár (rotációban, ha más lyukat próbálunk betömni a keretben) főleg emberhátrányban.
Lewy sajnos elrúgta Yamal elől. Az ilyen helyzeteket ki kell használni, jött is a büntetés. Cubarsi nagy butaságot csinált. Ezekkel a helyzetekkel kezdeni kellene valamit (Araujo-PSG, Garcia-Monaco). Szerintem inkább el kellene engedni a támadót, még akkor, is ha gólt szerez.
Saviolaval értek egyet a bírói ítéletek és Lewy kapcsán is, amit már leírtam ezelőtt.
Nem tudom, hogy jobb lett volna e Lewyt lekapni Olmo helyett. Én azt tettem volna. Viszont szerintem azért maradt fent, mert onnantól Tek felívelgette a labdákat Lewyre.
A feltolt védekezés mellett a labdakihozatalok az ellenfél preszzingjénél amin kellene javítani. Az egy másik kérdés, hogy Lewy mennyire tudta megtartani jó helyre fejelni a fellőtt labdákat.
Amellett, hogy nagyon jó meccset hoztunk csapatként, szerintem a hiányosságok is látszanak.
Jó lenne egy szélső, mert Raphinha és Yamal teljesen szét van hajtva. Nem értem a sok rotációt váró kommenteket sem, amit többször leírtam. Torre, Fermin, Gavi vagy ki kerüljön a szélre a kezdőbe? Azzal viszont egyetértek, hogy mégis kellene valamilyen variációt találni, mert muszáj lenne pihentetni őket, pl. átállni 4 kp-ra, és kihagyni valamelyikőjüket, de mindenhol a véghajrába érkeztünk.
A kp-ra szerintem nagyon elférne egy fizikális jól szerelő vkp-s, mert teljesen átrohannak a kp-nkon. Tegnap szerencsére nem volt olyan éles a Benfica (nekünk és az Atletico-nak is 4-et rúgtak), és szerencse, hogy mindent a széleken erőltettek, és nem tették nagyon próbára a kp-kat, valamint a középről a második hullámból érkező lövések gyengébbre sikeredtek.
Araujo bizonyította, hogy nagyon kell ő a védelembe, a sérülékenysége miatt és amiket leírtam feljebb, Tah is jól jönne.
Tartottam tőle, hogy fizikálisan elnyomnak minket, főleg a szögleteknél, ahol Lewy pályán maradása szintén jól jött.
Lehet érdemes lenne nyáron rámenni az "ingyen" megszerezhető játékosokra (Tah, Partey, Kimmich, David), mert egy Benfica is Bellotti, Cabral, Dahl, Bah, Renato Sanches és a most sérült Di Mariat tud behozni a padról.
Carreras nagyon fog hiányozni a Benficanak a visszavágóról, nagyon jó kis játékos, nálunk is el tudnám képzelni.
A kiállítás után nekem is megfordult a fejemben, hogy itt van vége idénre a BL menetelésünknek, így teljes mértékben elégedett vagyok az 1 gólos előnnyel, még 11 emberrel is aláírtam volna a meccs előtt.
Raphinha valami elképesztő fontosságú játékos jelenleg a csapatban.
Ha igazolnánk egy szélsőt, nálam simán ő is lehetne a csatár (rotációban, ha más lyukat próbálunk betömni a keretben) főleg emberhátrányban.
Lewy sajnos elrúgta Yamal elől. Az ilyen helyzeteket ki kell használni, jött is a büntetés. Cubarsi nagy butaságot csinált. Ezekkel a helyzetekkel kezdeni kellene valamit (Araujo-PSG, Garcia-Monaco). Szerintem inkább el kellene engedni a támadót, még akkor, is ha gólt szerez.
Saviolaval értek egyet a bírói ítéletek és Lewy kapcsán is, amit már leírtam ezelőtt.
Nem tudom, hogy jobb lett volna e Lewyt lekapni Olmo helyett. Én azt tettem volna. Viszont szerintem azért maradt fent, mert onnantól Tek felívelgette a labdákat Lewyre.
A feltolt védekezés mellett a labdakihozatalok az ellenfél preszzingjénél amin kellene javítani. Az egy másik kérdés, hogy Lewy mennyire tudta megtartani jó helyre fejelni a fellőtt labdákat.
Amellett, hogy nagyon jó meccset hoztunk csapatként, szerintem a hiányosságok is látszanak.
- bence0330
Irreleváns évek óta a szabályok szerint. Tudom, hogy a megfogalmazás miatt írtad, de szerintem az is mindegy, akkor hívjuk rálépésnek, teljesen mindegy, szerintem sem volt szándékos, írtam is, hogy attól függetlenül.
Nagyon-nagyon sok meccset nézek, de nem emlékszem, hogy ilyenre valaha nem adtak volna pirosat. Ez az azonnal kihívás és 1-2 mp-ig tartó gondolkodás szokott lenni. Egy precendens rémlik az elmúlt időszakból, tényleg centire ugyanez, annak a bíró eltiltása lett az eredménye, és bocsánatkérés a bírói kar részéről. Itt nem csak az a kérdés, szándékos-e a rálépés, egyszerűen úgy nem megyünk oda, hogy ez egyáltalán már benne van. Sőt, továbbmegyek, szokás ilyenért kiállítani embert még úgy is, ha nem talpalja telibe, csak majdnem, és épp lecsúszik róla.Troym írta: ↑2025.03.06. 10:09:21Meccseken lépnek rá egymás lábára, kezére, esnek egymásra játékosok, nem szokott piros lenni, ha nem szándékosan, vagy gólhelyzetben kitörő játékos ellen teszik. Csúnya volt, sérülni is lehet ilyenben, de ilyen alapon minden könyökös, akhilleszre lépés, ágyékra esés, stb is piros lenne, de nem szoktak azok lenni még a VAR korszakban sem, nem 8-8 ellen szoktak meccseket befejezni.
Megrúgni egy lábat oldalról egy rosszul időzített szerelés közben teljesen más veszélyességi fok, mint stoplival teljes súllyal telibe "lépni" az ellenfél sípcsontját.
És akkor ugye ott a DJ elleni lökés, finoman szólva sem jöttünk ki jól a bírói ténykedésből, sajnos. Ez tovább növeli a szememben az eredményt.
Le a kalappal a csapat elott,nem gondoltam volna,h kihuzzuk.Viszont ez a Benfica ,ha reggelig jatszanak sem lonek golt.Szamomra ez a Benfica egy europa liga szintu csapat,visszavagon galat varok.Flicket ertettem eddig,h nem akarta,akarja megbontani az Inigo,Cubarsi parost,de Araujonak kezdoben a helye!
Hetvegen Osasuna,nem nagyon lehet pihenni
Hetvegen Osasuna,nem nagyon lehet pihenni
Igen ez jogos.brazilfan írta: ↑2025.03.06. 00:08:06Tavaly ilyenkor, a nyolcaddöntő első meccsén 1:1 volt Nápolyban, a visszavágón 3:1.Andrsika írta: ↑2025.03.05. 23:26:43Mennyi lett az állás most és mennyi tavaly? Fociba nincs, ha csak tény van( ha kiállítják a benficást, ha Raphinha még egyenlő letszámban belövi a helyzeteket stb…) ki mondta, h szèp volt a focink? ( én egy szóval sem) de pl a Psg ellen a kiállítás után konkrétán óvodás szinten védekeztünk a mai meccsen sztem nem volt annyira gáz.
A PSG-vel egy körrel később, a negyeddöntőben találkoztunk, és lényegesen jobb támadókkal rendelkeztek, mint a mostani Benfica.
- - - - - -
Én dicsérném Szczesnyt, nem is annyira az 1-2 bravúrja miatt, hanem mert nagyon labdabiztos volt, nem pattantak ki tőle, és a beívelésekre is jól jött ki, higgadtan és magabiztosan bokszolta el a labdákat. Cubarsit megvédeném, nem volt lassú, utolérte a csatárt (különben nem is tudott volna becsúszni), más kérdés, hogy nem találta el a labdát. Yamal visszaesése nem ma kezdődött, komolyabban kellett volna venni a pihentetését a mainál kevésbé fontos meccseken. Raphinha dettó, mindketten agyon lettek játszatva.
Ez a Benfica nem lennék benne biztos, nem venné fel a versenyt europában bármelyik csapattal. Én nem szeretek “hazni” de èvek óta egyik edzőnél sem volt tartàsa a csapatnak jelenleg van ès nem szaladunk vele a késbe. Hozzáteszem az idei keret vékony ès tele csikókkal! Az előző években jelentősen jobb volt( nekem) a keret ès láthattuk, hogyan aláznak meg minket a bl-ben. Tévedès ne essék nem volt szemre tetsző a focink, de célra törő volt( az màr nem is mondom, h a piros lap előtt a görög csatár két kézzel lökte el De jongot) valaki írta milyen xg-je volt a Benficának (1,72) nekünk 1,27, hát mit ne mondjak nincs ott akkora különbség. Egyèbként a hètvégén a Sociedadnak is meg volt az esélye, h emberhátrányba ezt a fociz csinálják mint mi tegnap, de hát….
Ès lezárom ezt a tèmát, ha megengeded, mert uncsi.
Szèp napot, jó szúrkolást.
- Saviola
- Júdás 2, az áruló
Hát, én nem állítom, hogy Flick zseni, meg azt sem, hogy tegnap nem volt szerencsénk, de azért azt kijelenti, hogy nem volt tartása tegnap a gárdának, kicsit erősnek érzem.
20. perctől 10 emberrel, idegenben, kapott gól és újabb kiállítás nélkül, úgy, hogy a két középső védőnk sárgával játszott, több, mint egy félidőt, plusz behúztuk a meccset, nálam az több, mint tartás. Fejben, fizikailag, mindenhogy, miközben ránk gyújtották a stadiont.
Ami intő jel, hogy Yamal meccsek óta gyenge, nem jönnek be a cselek, a passzok, lendülete is apad, lehet jó lenne pihentetni kicsit. Raphinára ugyanez igaz, de idén a semmiből képes villanni.
Pedri brutál melót tette a tegnapi meccsbe, de azért az Inigo-Ara kettős is erőn felül teljesített. Koundét én megint gyengének éreztem, folyamatosan lemarad az emberéről, előrefelé meg lassú. Ellenben Baldénak voltak szép szólói, de védekezésben Ő is kevés.
Lewa vitába nem mennék bele részletesen, mert lerágott csont, értem az érveket is, szögletnél többször is Ő fejelt, sokkal nehezebben birkózták le, mint pl. Torrest, felíveléseknél, de kb. ennyi is. Továbbra is tartom, hogy szegény ember kézzel nőz, nem Lewának kéne a kezdőcsatárnak lennie, de jelenleg Ő a legjobb alternatíva.
A játékvezetéshez:
Közvetlen kiállítás előtti szitu: Egyértelműen szabálytalan, innentől pedig a kiállítás sem jogos, ez nálam meccset befolyásoló hiba, ahogy Rumi írta az élőben, ha a lest 30 perccel az adott szitu előtt vizsgálgatják, a piros lap előtti szitukat is lehetne.
Inigo elleni szitu 50-50, van akinél piros, van akinél nem. Itt természetesen nem.
De ezt nem érzem akkora hibának, mint a fentit.
Összességében hatalmas fegyvertény, hogy nem omlottunk össze, 10 emberrel nyertünk, ebből lehet építkezni!
20. perctől 10 emberrel, idegenben, kapott gól és újabb kiállítás nélkül, úgy, hogy a két középső védőnk sárgával játszott, több, mint egy félidőt, plusz behúztuk a meccset, nálam az több, mint tartás. Fejben, fizikailag, mindenhogy, miközben ránk gyújtották a stadiont.
Ami intő jel, hogy Yamal meccsek óta gyenge, nem jönnek be a cselek, a passzok, lendülete is apad, lehet jó lenne pihentetni kicsit. Raphinára ugyanez igaz, de idén a semmiből képes villanni.
Pedri brutál melót tette a tegnapi meccsbe, de azért az Inigo-Ara kettős is erőn felül teljesített. Koundét én megint gyengének éreztem, folyamatosan lemarad az emberéről, előrefelé meg lassú. Ellenben Baldénak voltak szép szólói, de védekezésben Ő is kevés.
Lewa vitába nem mennék bele részletesen, mert lerágott csont, értem az érveket is, szögletnél többször is Ő fejelt, sokkal nehezebben birkózták le, mint pl. Torrest, felíveléseknél, de kb. ennyi is. Továbbra is tartom, hogy szegény ember kézzel nőz, nem Lewának kéne a kezdőcsatárnak lennie, de jelenleg Ő a legjobb alternatíva.
A játékvezetéshez:
Közvetlen kiállítás előtti szitu: Egyértelműen szabálytalan, innentől pedig a kiállítás sem jogos, ez nálam meccset befolyásoló hiba, ahogy Rumi írta az élőben, ha a lest 30 perccel az adott szitu előtt vizsgálgatják, a piros lap előtti szitukat is lehetne.
Inigo elleni szitu 50-50, van akinél piros, van akinél nem. Itt természetesen nem.

Összességében hatalmas fegyvertény, hogy nem omlottunk össze, 10 emberrel nyertünk, ebből lehet építkezni!

,,Azt hitted, hogy mi történt."
Szándékos volt? Akkor nyilván piros, de nem annak tűnt, akkor meg nem taposás, hanem rálépett. Meccseken lépnek rá egymás lábára, kezére, esnek egymásra játékosok, nem szokott piros lenni, ha nem szándékosan, vagy gólhelyzetben kitörő játékos ellen teszik. Csúnya volt, sérülni is lehet ilyenben, de ilyen alapon minden könyökös, akhilleszre lépés, ágyékra esés, stb is piros lenne, de nem szoktak azok lenni még a VAR korszakban sem, nem 8-8 ellen szoktak meccseket befejezni. A karrierveszélyeztető részt barokkos túlzásnak érzem, akkor Cubarsi szerelése is olyan, amikor összezárta a Benfica csatár lábait akkora tempónál és akkor mezőnyben is pirosnak kellene lennie, simán lehetett volna szalagszakadás a vége annak is.bence0330 írta: ↑2025.03.06. 00:14:13Ez nem piros, hanem bordó. Konkrétan Inigo karrierje veszélybe kerülhetett volna ennél, brutális volt, függetlenül a szándéktól, ami ma már nem releváns a pirosaknál. Megértem a dühét, amire végül asszem sárgát kapott. Ennél tényleg nehéz tisztább kiállítást elképzelni. Taposás sípcsontra, ez automatikus piros.
-
- Jugador del Barça
Felejthetetlen este volt !
Köszönet a CSAPATnak csupa nagybetűvel !!Mindenki tette a dolgát külön kiemelni -többek véleményével egyezően -kapusunkat tudom !Edzőnk jó meccstervet készített, szükséghelyzetnek megfelelően jó döntéseket hozott ! Cseréink jók voltak, ültek és hozták az eredményt !!!
Hajrá !!
Köszönet a CSAPATnak csupa nagybetűvel !!Mindenki tette a dolgát külön kiemelni -többek véleményével egyezően -kapusunkat tudom !Edzőnk jó meccstervet készített, szükséghelyzetnek megfelelően jó döntéseket hozott ! Cseréink jók voltak, ültek és hozták az eredményt !!!
Hajrá !!
- bence0330
Aztán amúgy félidő végén teljesen tisztán még egy új meccsnek kellett volna kezdődnie, lábszár taposás az pont az, ahol nincs kecmec a szabálykönyvben, el nem tudom képzelni, hogy maradhatott az el.
https://imgur.com/a/HcBNm7Z
Ez nem piros, hanem bordó. Konkrétan Inigo karrierje veszélybe kerülhetett volna ennél, brutális volt, függetlenül a szándéktól, ami ma már nem releváns a pirosaknál. Megértem a dühét, amire végül asszem sárgát kapott. Ennél tényleg nehéz tisztább kiállítást elképzelni. Taposás sípcsontra, ez automatikus piros. Érthetetlen néha, mik felett siklik el a VAR tekintete. Egy ilyen után egy olasz ligában hetekig el lenne tiltva a bíró. 2 hetes eset volt egy pont ilyen, de ennél kevésbé durva sípcsonttaposás, eltiltás lett a vége utólag, és elismerték a tévedést. Fogalmam sincs, a BL-ben milyen egy ilyen utóélete, az on field bíró nem érdekel, velük kapcsolatban elengedek dolgokat, de aki erre nem ad pirosat a VAR szobából több képi anyaggal, az ne ülhessen oda jó sokáig, és szépen menjen el egy továbbképzésre. Egy f..yout még el lehet nézni, de ez iszonyat durva volt. Még arra is azt mondom, hogy oké, elfogadom, ami a Cubarsi esetet megelőző szabálytalanságnál történt, van benne egy jó adag szubjektivitás, rendben, fogalmam sincs, visszafújnám-e, talán. De ez? Erre nincs magyarázat. Szerencse, hogy ebből most nem lett baj, bár lehet, hogy ugye akkor 3-al vertük volna őket 10 vs 10 meccsen.
Tavaly ilyenkor, a nyolcaddöntő első meccsén 1:1 volt Nápolyban, a visszavágón 3:1.Andrsika írta: ↑2025.03.05. 23:26:43Mennyi lett az állás most és mennyi tavaly? Fociba nincs, ha csak tény van( ha kiállítják a benficást, ha Raphinha még egyenlő letszámban belövi a helyzeteket stb…) ki mondta, h szèp volt a focink? ( én egy szóval sem) de pl a Psg ellen a kiállítás után konkrétán óvodás szinten védekeztünk a mai meccsen sztem nem volt annyira gáz.
A PSG-vel egy körrel később, a negyeddöntőben találkoztunk, és lényegesen jobb támadókkal rendelkeztek, mint a mostani Benfica.
- - - - - -
Én dicsérném Szczesnyt, nem is annyira az 1-2 bravúrja miatt, hanem mert nagyon labdabiztos volt, nem pattantak ki tőle, és a beívelésekre is jól jött ki, higgadtan és magabiztosan bokszolta el a labdákat. Cubarsit megvédeném, nem volt lassú, utolérte a csatárt (különben nem is tudott volna becsúszni), más kérdés, hogy nem találta el a labdát. Yamal visszaesése nem ma kezdődött, komolyabban kellett volna venni a pihentetését a mainál kevésbé fontos meccseken. Raphinha dettó, mindketten agyon lettek játszatva.
A meccsről annyit, hogy a kiállítás pillanatában a labdabirtoklás 72-28, az XG meg 0.85-0.25 a javunkra. A kiállítás után egy új meccs kezdődött.
-
- Entrenador del Barça
Sok szempont volt, hogy ki menjen, maradjon. Eddig minden bejott, amiket Flick kitalált. Nagyon kockázatos védekezéssel sikeresek vagyunk es baromi jó nézni a játékot. Elkepeszto volt, ahogy nyomás alatt is pár méteres passzokkal, finom cselekkel hoztuk ki a labdát. Es a csapatnak van tartása, és szerencséje 

- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
Ezzel indirekten azt mondod, hogy a mostani Benfica ugyanazt a tűzerőt képviseli, mint a tavalyi PSG. Ha ezt tényleg így látod, akkor biztosan nem fogunk egyetérteni.Andrsika írta: ↑2025.03.05. 23:26:43
Hogy mi a frászra alapozom? Mennyi lett az állás most és mennyi tavaly? Fociba nincs, ha csak tény van( ha kiállítják a benficást, ha Raphinha még egyenlő letszámban belövi a helyzeteket stb…) ki mondta, h szèp volt a focink? ( én egy szóval sem) de pl a Psg ellen a kiállítás után konkrétán óvodás szinten védekeztünk a mai meccsen sztem nem volt annyira gáz. Azért őrültség azt írni, h naggyá tették teket ugyanis rengeteg olyan bravurja volt ami nem középre ment. De persze tudom én hétvégén is volt nem egyetértés és ma is amivel nincs gond én így látom te úgy.
Visszavágón esélye nem lesz a Benficának erre fogadni is fogok.
Raphinha gólja nem ment volna mellé max védte volna a kapus. A gól szerencsés volt, de szokás mondani a jó csapatnak szerencséje van nekünk ma volt bőven. “Győzelmet felesleges megmagyarázni a vereséget meg nem lehet”
Visszavágón szerintem sem lesz túl sok sansza az ellennek, de várjuk ki a végét. Most se számítottam egy nehéz meccsre, mégis az első három nagy védést nekünk kellett bemutatni, utána egy akcióból mégis nekünk kellett volna nehéz helyzetben tisztázni (ami nem sikerült), a kiállítás után meg teljesen jogosan visszább húzódtunk, amivel tulajdonképpen nehezebben tudtak mit kezdeni a portugálok. Ennek ellenére volt 26 lövésük a mi 10-ünkkel szemben, egyértelműen ők voltak ma a jobbak, ha a játékot nézzük, mégis nyertünk. Ezért szerintem szerencsénk volt, mások szerint meg hatalmas zsenik vagyunk Flickkel az élen.
Ui, ennek a meccsnek is nagyon rosszat tett a kiállítás, teljesen kivette azt a pörgős, lendületes és kreatív játékra alkalmas lehetőséget, amiből amúgy láttunk egy keveset a meccs elején.
Folyamatosan alulértékelitek Lewa munkáját. Birkózik a védőivel elől, légipárbajokat nyer hátul. Ezek óriási fizikumot igényelnek. Ha már fizikum, ezt érzem Flick egyik legfontosabb változtatásának. Most a fizikai felkészültség eredményeként nem hoztak a védők rossz döntéseket. Emiatt nem kaptunk x gólt emberhátrányban. Meg a másik lengyel miatt. Lehet, hogy nem voltak a kapunkra tartó lövések egy igazi kapus számára nehezek. De Szczesny elhitette az ellenfelekkel is, meg a csapattársakkal is, hogy itt ma nem kap gólt.sansz írta: ↑2025.03.05. 23:21:12Azért Flick nagyon nehézzé tette ezt a mait azzal,hogy éppen a legjobb támadót vette le. Ha Lewát veszi le, az égvilágon semmi nem változott volna a meccsképen,márpedig a pirosig atom jók voltunk.
Kivette azt az embert aki folyamatosan nyomás alatt tartotta az ellenfelet és azonnal megváltozott a meccs képe. Lewa azt a kevés támadásunkat még hátráltatta, Olmo pedig hiányzott a pályáról, lényegében dupla emberhátrány.
Onnantól kezdve nem volt rossz cseréje,bár sztem Casadó nem volt jobb FDJnél, sőt.
Végsősoron Flick változtatásai hozzák a gólunkat,de ha az elejént Lewát küldi le,akkor nem lett volna ekkora szenvedés.
És még egy kicsit Flickről. Igenis jó döntés volt az Olmo-Arujo csere. Nem lehetett emberhátrányban egy nyílt játékot játszani. És jó volt a Yamal-Ferran csere is, ott már nem a kreativitás kellett, hanem egy olyan játékos aki ha eljut a kapuig a labdával, beveri azt.
Nagy meccs volt egy nagyon jó csapat ellen. De mi jobbak voltunk:)