Zozzy 5 írta: ↑2025.02.26. 11:30:41
hát, engem meg érdekelnek számok is, mivel az egész modern futball az adatalapú elemzésekre és kiválasztásra épül már egyrészt, másrészt számomra ez a hsz megint olyan általánosításokat tartalmaz, amik nem reflektálnak a konkrét játékrendszerünkre, pl. a csatár dolga a góllövés, miközben a centerünknek egyfolytában vissza kell lépnie felvennie a labdát, amit a védők passzolnak fel rá, és sztem elég fontos, hogy azt hogyan teszi tovább...
Mi az általánosítás? Van 30+ gólja, ez tény. Európa egyik legjobb góllövője még idén is, ez is tény, ott vannak a statisztikák, amik igazolják és amiket hiányolsz.
A játékrendszerünket meg szakmai szinten egyikünk sem ismeri, sem te, sem én, mert nem tudjuk kinek milyen egyéb utasításokat ad Flick egy meccs előtt, így nem tudhatjuk, hogy egyáltalán pl ugyanazokat a pressing feladatokat kéri-e Flick Lewytől és / vagy Ferrantól, milyen helyezkedéseket, mozgásokat, stb.
De azt ki merem jelenteni ezen ismeretek hiányában, hogy alapvetően nem a center feladat visszalépni felvenni a labdát, ez a középpálya, szélső támadók dolga, ahogy feltételezésem alapján a fluid játék biztosítása sem az ő dolga elsődlegesen.
Pont te általánosítasz, mert leírtam, hogy lövi a gólokat, erre jön tőled, vagy mástól a reakció, hogy "igen-igen, de ebben meg abban meg gyengébb". (Letámadás, játék képe, stb)
Nyilvánvaló, hogy mindenkinek van olyan játékelem, amiben gyengébb, Pedritől sem fejpárbajok megnyerését várjuk el, abban nyilván jobb Inigo és nem azt írtam, hogy nem jó csereszerepre Ferran, sőt még azt is elismerem, hogy Lewynek nem lenne helye a csapatban, ha lenne elég pénzünk, csak nincs, így ők ketten vannak.
De remélem jön 5-8 meccse Ferrannal a kezdőcsapatban, hogy kiderüljön mit tud és ne folytatódjon itt se ez a béna vita, csak bízom benne, hogy csapatszinten nem fog túl sokba kerülni.