Barça a Bajnokok Ligájában
- Chino
- Llegenda del Barça
Sok szempontból nagyon ambivalens volt a tegnapi meccs. Egy két kivételtől eltekintve pont azok a játékosok voltak gyengék, akik nem voltak benne a rotációban. Koundé nem tudom mikor játszott idén ennyire gyengén, ennyi hibával. Előrejátékban nulla, de az még nem olyan nagy gond, védekezésben rossz volt nézni. Amekkora területeket hagyott és amennyiszer lemaradt az emberéről attól sírni lehetetti. Az olaszok elvett góljánál is amit csinált a hajamat téptem.
Raphinha szintén zenész. Ha az a két assist nem lenne a statjában, szinte azt se tudnánk, hogy a pályán volt. A második félidőben már javult valamit, de ott is inkább a pontrúgásaival láttatta magát.
Ugyanakkor, ami nagyon tetszett, az a sok pofás kontra. 1-2 passzból olyan szépen átjátszottuk sokszor az Atalantát, csak az utolsó megoldások nem akartak sikerülni. Bár a játék képe kicsit csalóka volt. Rendben van, hogy győzelemért megyünk mindig, csak magunkra koncentrálunk stb., de mindnyájan tudtáka, hogy inkább vesztenivalónk van. Ha kikapunk ketten biztosan beelőznek, de még egy győzelem esetén sem biztos az első hely. Ez biztosan benne volt a fejekben. Az Atalantának pedig pont az ellentettje, nekik egy döntetlen a nagyon minimum, tényleg a 3 pontra kellett hajtani. Ez azért látszott is. Nem is toltuk fel a védekezést, ahogy szoktuk, kevés kockázatot vállatultunk.
Ha ez a harmadik-negyedik forduló körül van, biztosan egy teljesen más meccs lett volna.
Yamalt viszont egyre inkább élmény nézni. Amit megint művelt a védőkkel, azon már nem csak mosolyogni lehet. Nem akarok itt új-Messizni vagy hasonló, de utoljára tényleg nála éreztem ilyet amikor meccset néztem. Ha fejlődik a befejezésekben nem tudom hol lehet a határ.
Raphinha szintén zenész. Ha az a két assist nem lenne a statjában, szinte azt se tudnánk, hogy a pályán volt. A második félidőben már javult valamit, de ott is inkább a pontrúgásaival láttatta magát.
Ugyanakkor, ami nagyon tetszett, az a sok pofás kontra. 1-2 passzból olyan szépen átjátszottuk sokszor az Atalantát, csak az utolsó megoldások nem akartak sikerülni. Bár a játék képe kicsit csalóka volt. Rendben van, hogy győzelemért megyünk mindig, csak magunkra koncentrálunk stb., de mindnyájan tudtáka, hogy inkább vesztenivalónk van. Ha kikapunk ketten biztosan beelőznek, de még egy győzelem esetén sem biztos az első hely. Ez biztosan benne volt a fejekben. Az Atalantának pedig pont az ellentettje, nekik egy döntetlen a nagyon minimum, tényleg a 3 pontra kellett hajtani. Ez azért látszott is. Nem is toltuk fel a védekezést, ahogy szoktuk, kevés kockázatot vállatultunk.
Ha ez a harmadik-negyedik forduló körül van, biztosan egy teljesen más meccs lett volna.
Yamalt viszont egyre inkább élmény nézni. Amit megint művelt a védőkkel, azon már nem csak mosolyogni lehet. Nem akarok itt új-Messizni vagy hasonló, de utoljára tényleg nála éreztem ilyet amikor meccset néztem. Ha fejlődik a befejezésekben nem tudom hol lehet a határ.
Forca Barca!!!!
- MessiNeymarSuarez
- Presidente del Barça
Igazából első helyezettként is ugyanazt kaphatjuk mint másodikként, mivel az első 2 helyezett ami külön prioritást élvez, szóval jelenleg a Liverpool is ugyanúgy kaphatja a PSG-t mint mi(napersze a PSG-nek a Brest/Monaco egyikét még el kell ehhez verni hogy egyáltalán a nyolcaddöntőbe legyenek).Saviola írta: ↑2025.01.30. 08:18:51Kár a meccsért, meg az első helyért, azért egy PSG lehet búcsúztat, erős a keretük, Mr. Playstation is nagy formában van, lennének gondjaink.
Tegnap az első félidőben fogalmunk nem volt, milyen rendezvényen vagyunk, ott a VAR (jogosan), illetve TEK bravúrja mentett meg minket a kapott góltól, ezzel szemben max. helyzetecskéink voltak, ami majdnem gálakezdővel, otthon, nem egy jó jel.
Másodikban viszont látványosan feljavultunk, de sikerült kétszer visszahozni meccsbe az Atalantát. Ha Lewa nem bénázza el 1-0-nál, szerintem behúzzuk.
A két félidő tekintetében igazságos a döntetlen egy jól szervezett csapat ellen.
A lengyel kapus a második gólban vastagon benne volt, borzasztóan lassú, ami pozitívum nála, hogy gyorsan indítja a támadásokat 1-1 kontraesély alkalmával, de kb. ennyi.
Visca!![]()
Ami a pénzt illeti, állítólag eléggé megtévesztően volt kiemelve az első helyezettért járó 10millió eurós bónusz, mivel második helyezésért mi meg 9.7 milliót kaptunk

Az az 1 kupa meccs már nem oszt nem szoroz, mivel az elődöntő odavágója február vége, a visszavágó viszont már csak áprilisban lesz:bence0330 írta: ↑2025.01.30. 01:18:01No, hát lesz egy egészen nyugis februárunk így, ha még a kupából is sikerülne kiesni, akkor pláne.. Bár a Valencia erre sok esélyt nem ad majd. Ki gondolta volna ezt a Monaco meccs után. Le a kalappal Flick és a srácok előtt, parádés menetelés volt, egy nem is gyenge sorsolás ellenére. Reménykedjünk, hogy megússzuk a PSG-t, mert az elég lutri lenne, plusz elég peches a 2. helyről.
https://en.wikipedia.org/wiki/2024%E2%8 ... pa_del_Rey
Amúgy egyetértek, nagy pirospont, most nagyon jól jön hogy nem kell még +2 meccset játszani ahhoz hogy egyáltalán nyolcaddöntősök legyünk, főleg hogy egy RM-Bayern-PSG-Atalanta-Dortmund-City is szembejöhetett volna.
Nekem nagyon tetszik ez a lebonyolítás, az utolsó meccsig kérdésesek a helyezések, és jutalmazva vannak azok akik nem csak tavaszra szedik össze magukat hanem már ősszel jól teljesítenek, büszkék lehetnek magukra a srácok hogy ilyen vékony kerettel sikerült ez.

Feltetelezes a google segitsegevel:
What is Wojtek short for?
A variant of Wojciech, it has Polish and Czech roots and is composed of the elements wój meaning “warrior,” and ciech meaning “joy,” giving Wojtek the wonderful definition of “a warrior to whom combat brings joy.” Wojtek is also thought to mean “joy of war” or “smiling warrior,”
On:
Ha valakit erdekel a bl agrajz
https://www.espn.com.au/football/story/ ... at-bracket
Ez alapjan azert nem volt baj, hogy 1-2-be kerult a csapat, igy elkerulve az elodontoig az Atletico, Inter, Arsenal, City, Bayern, Real sort.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Persze, nem akarom, hogy kiessünk, irónia volt.

A nagyon fonetizált kiejtése Wojciech-nek "Woitek", és ebből jött a Tek, ami az ő "hivatalos" beceneve. Minenki nagy megkönnyebbülésére.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
-
- Entrenador del Barça
Pénteken lesz sorsolás.
Real pl. kaphatja a Celticet vagy a Cityt.
Mi kaphatjuk a PSG, Brest/Monaco
Vagy Benfica Brest/Monaco győztesét
Ha jól értelmezem.
Ne már, az a versenysorozat, ahol van reális esélyünk nyerni. BL negyeddöntő, talán spanyolkupa győzelem és top3 a bajnokságban lehet a realitás...
- ocsike83
- Jugador d'estrella
Bocsánat, lehet én vagyok értetlen.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.30. 06:51:10
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... semis.html
PSG-t el kellene kerülni, nagyon összeálltak, Neves és Kvaradona nagy igazolás, az alapból erős keretükbe.
8 között nem lenne olyan nehéz,
Aston Villa, Atalanta, Dortmund, Lille, Brugges, Sporting egyike.
Ha jól látom, Bayern, City, Real, Celtic egy kalapban![]()
Ezt a 4 csapatot még összesorsolják, vagy ezek már fixen egymással játszanak? És a 4-ből 1 marad a végén? Vagy mi alapján jön nekünk ellenfél?
Més que un club 

- Camp Nou99
- Jugador d'estrella
Szerintem hülyeség ez a sorsolásirendszer. 9-24, 10-23, 11-22 stb stb... így lenne az igazságos szerintem.
- Camp Nou99
- Jugador d'estrella
Ide a rozsdás bökőt ha a RM nem a Celticet kapja.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.30. 06:51:10https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... semis.htmlbence0330 írta: ↑2025.01.30. 01:18:01No, hát lesz egy egészen nyugis februárunk így, ha még a kupából is sikerülne kiesni, akkor pláne.. Bár a Valencia erre sok esélyt nem ad majd. Ki gondolta volna ezt a Monaco meccs után. Le a kalappal Flick és a srácok előtt, parádés menetelés volt, egy nem is gyenge sorsolás ellenére. Reménykedjünk, hogy megússzuk a PSG-t, mert az elég lutri lenne, plusz elég peches a 2. helyről.
PSG-t el kellene kerülni, nagyon összeálltak, Neves és Kvaradona nagy igazolás, az alapból erős keretükbe.
Ha jól látom, Bayern, City, Real, Celtic egy kalapban![]()
- Saviola
- Júdás 2, az áruló
Kár a meccsért, meg az első helyért, azért egy PSG lehet búcsúztat, erős a keretük, Mr. Playstation is nagy formában van, lennének gondjaink.
Tegnap az első félidőben fogalmunk nem volt, milyen rendezvényen vagyunk, ott a VAR (jogosan), illetve TEK bravúrja mentett meg minket a kapott góltól, ezzel szemben max. helyzetecskéink voltak, ami majdnem gálakezdővel, otthon, nem egy jó jel.
Másodikban viszont látványosan feljavultunk, de sikerült kétszer visszahozni meccsbe az Atalantát. Ha Lewa nem bénázza el 1-0-nál, szerintem behúzzuk.
A két félidő tekintetében igazságos a döntetlen egy jól szervezett csapat ellen.
A lengyel kapus a második gólban vastagon benne volt, borzasztóan lassú, ami pozitívum nála, hogy gyorsan indítja a támadásokat 1-1 kontraesély alkalmával, de kb. ennyi.
Visca!
Visca!

,,Azt hitted, hogy mi történt."
Azért mert az 1-2 kiemelt, és így kaphatja a legalacsonyabban rangsorolt ellenfelet. A 9-23 úgy lesz osszesorsolva, hogy a 9/10 a 23/24 közül kap, a 11/12 a 21/22 közül, stb.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.29. 23:11:06Mondjuk ezt nem értem. Miért 15-18, másodikak lettünk, miért nem az utolsó 4 továbbjutó?
Itt ha az erősorrend érvényesül, akkor a legalacsonyabban rangsorolt továbbjutó a 15/16 VS 17/18 pakkból kerülhet ki, ők jönnek a két legmagasabban kiemelt csapat ellenfelének.
Röviden: innét fix az ágrajz, nincsen újraosztás, hogy a legalacsonyabban rangsorolt továbbjutót kapd, akkor pedig ez a logikus kiemelés...

-
- Entrenador del Barça
https://www.mundodeportivo.com/futbol/f ... semis.htmlbence0330 írta: ↑2025.01.30. 01:18:01No, hát lesz egy egészen nyugis februárunk így, ha még a kupából is sikerülne kiesni, akkor pláne.. Bár a Valencia erre sok esélyt nem ad majd. Ki gondolta volna ezt a Monaco meccs után. Le a kalappal Flick és a srácok előtt, parádés menetelés volt, egy nem is gyenge sorsolás ellenére. Reménykedjünk, hogy megússzuk a PSG-t, mert az elég lutri lenne, plusz elég peches a 2. helyről.
Ha jól látom, Bayern, City, Real, Celtic egy kalapban

- bence0330
No, hát lesz egy egészen nyugis februárunk így, ha még a kupából is sikerülne kiesni, akkor pláne.
. Bár a Valencia erre sok esélyt nem ad majd. Ki gondolta volna ezt a Monaco meccs után. Le a kalappal Flick és a srácok előtt, parádés menetelés volt, egy nem is gyenge sorsolás ellenére. Reménykedjünk, hogy megússzuk a PSG-t, mert az elég lutri lenne, plusz elég peches a 2. helyről.

ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Nagyon szép alapszakaszt zártunk, az első forduló után nem sokan gondoltuk volna.
A rengeteg kapott gól továbbra is probléma. A tabella 19. helyezettje az első mögöttünk, aki több gólt kapott nálunk, előttük senki. Adódhatnak még kellemetlenségek abból, hogy képtelenek vagyunk kapott gól nélkül lehozni egy meccset. Azért a második bohócgólnál felnevettem.
Kész kabaré. Hihetetlen. Még Penánál is bénább. A támadóinkban bízok.
A rengeteg kapott gól továbbra is probléma. A tabella 19. helyezettje az első mögöttünk, aki több gólt kapott nálunk, előttük senki. Adódhatnak még kellemetlenségek abból, hogy képtelenek vagyunk kapott gól nélkül lehozni egy meccset. Azért a második bohócgólnál felnevettem.

A táblázatot és eredményeket is figyelembe véve kimagaslóan teljesítette a csapat az alapszakaszt, sőt az augusztusi kezdetekhez képest messze túlteljesített és felülmúlt minden várakozást.
Az egyenes kieséses szakasz egy teljesen új szakasz lesz.
Az Atalanta megmutatta, hogy a középpálya plafonja hol van jelenleg.
Messze a többi csapatrész plafonja alatt.
Az egyenes kieséses szakasz egy teljesen új szakasz lesz.
Az Atalanta megmutatta, hogy a középpálya plafonja hol van jelenleg.
Messze a többi csapatrész plafonja alatt.
- bence0330
Tényleg fura volt, hogy ennyire nem érdekli látszólag a pálya, nem tudom sértődött volt-e, vagy frusztrált a meccs miatt. Azért remélem, hogy nem volt komoly szükség arra, hogy elmagyarázza neki Flick a 95. percben, mikor szögletet rúgunk, miért van több sansz egy Pau Victorral gólt rúgni. Megtette persze gond nélkül, a német ilyen.
De mindegy, nagyot focizott, gólt rúgott, egy egekig magasztalt 17 évesnek, akit Messihez hasonlítgat a fél világ, nem csoda, ha néha van egy kis tantruma is akár, ez meg még annyi sem volt. Nem lehet mindenki Cubarsi, aki kb olyan, mintha 40 éves lenne.

Lehetett volna akár rosszabb is, annyira random helyeken zártak a nagycsapatok. A Brestet kötelező verni, a Benficától 1 meccsen félnék, duplában ha nem verjük meg őket, akkor igazából mindegy is, erős esélyesek leszünk, a Monaco sötét ló, jól összerakott csapat, ki is kaptunk tőlük, de azért mégiscsak 10 emberrel, viszont az a stílus nagyon nem fekszik nekünk eleve. Azért esélyesek lennénk, de nem valami durván. A PSG nyilván komoly pech lenne, ők is kezdenek egyre jobban összeállni, nekik a ligára kb oda sem kell figyelni velünk szemben, az egy 55-45-ös lenne ide jelenleg, kb ki-ki meccs.FcBarcelona1 írta: ↑2025.01.29. 23:11:06Csodálatos.
Monaco, Brest, PSG, Benfica a lehetséges ellenfeleink
https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... -113806584
Mondjuk ezt nem értem. Miért 15-18, másodikak lettünk, miért nem az utolsó 4 továbbjutó?
FCB1: Mert először a 15.-16. helyezetteket sorolják össze a 17.-18-ik helyezettekkel.
Majd ezen párosítások lesznek kisorsolva a Barcelonának és az Arsenalnak.
Majd ezen párosítások lesznek kisorsolva a Barcelonának és az Arsenalnak.
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Meglátjuk mi lesz a délutáni matinén,ha sikerül abszolválni az előttünk lévő meccseket, akkor van tartalék a csapatban. Február kokemenynek ígérkezik. Ha elkezdünk bukdácsolni megint akkor a mai is benne lehet. Teljesen mindegy lett volna 2,4,6 bármi a helyzetünk. Továbbjutás rég megvolt, ezerrel pihentettem volna, már régóta. De bízom a szakmai stábban. Eredmény ma számomra másodlagos volt, ugyan nyerhettünk volna bőven. Yamal végre megint betalalt ez mindenképpen pozitívum ma. És a továbbjutáshoz gratulálok a csapatnak.

Ha komolyan gondoljuk idén a BL-t akkor ezeket a csapatokat meg kell tudni verni bármikorFcBarcelona1 írta: ↑2025.01.29. 23:11:06Csodálatos.
Mondjuk ezt nem értem. Miért 15-18, másodikak lettünk, miért nem az utolsó 4 továbbjutó?
Ebből nyílván Psg lessz aminek rohadtul nem örülök, egyből őket kapnánk, mert a védelmünk valamiért botrány meccsek óta( eddig sem voltam elragadtatva) remélem Flick a lengyel kapust kiveszi onnan, mert ma is egy nagy semmi volt! A kp-nk megint bebizonyította, h oda kell egy ember hiába sokan vagyunk ott kb mind egy szint ( Pedri egyedül kevés) ez az Ederson srác nagy kincs az olaszoknálFcBarcelona1 írta: ↑2025.01.29. 23:11:06Csodálatos.
csak nekem volt fura ahogy yamal lejott?
flegma/sertodott hangulat, hatat forditva az utolso akcioknak, nem is kovette, hogy mi tortenik?
flegma/sertodott hangulat, hatat forditva az utolso akcioknak, nem is kovette, hogy mi tortenik?
-
- Entrenador del Barça
Csodálatos.
Az alapcél megvan, örülök, hogy nem tartalékoltunk, simán elúszott volna a 2. hely.
A hibák zavaróak, de ebben ma nem volt több, ez az Atalanta nem a Dinamo Baku.
A hibák zavaróak, de ebben ma nem volt több, ez az Atalanta nem a Dinamo Baku.
- bence0330
Ez két nagycsapat hullámzó, de elég jó meccse volt, szerintem. Az Atalanta évek óta veszélyes, de idén már bőven nagycsapat.
Első döntetlen. Szerintem nem akartuk minden idegszálunkkal a dolgot amellett, hogy az olaszok is jók voltak.
Erős közepes volt a legtöbbünk teljesítménye, Yamal nálam MOM, szorosan követi Rapha. A kp-ról most nem tudok kiemelni senkit, ott főleg de Roon brutál hogy leszedte pl. Pedrit amíg fent volt.
Első döntetlen. Szerintem nem akartuk minden idegszálunkkal a dolgot amellett, hogy az olaszok is jók voltak.
Erős közepes volt a legtöbbünk teljesítménye, Yamal nálam MOM, szorosan követi Rapha. A kp-ról most nem tudok kiemelni senkit, ott főleg de Roon brutál hogy leszedte pl. Pedrit amíg fent volt.