Barça a Bajnokok Ligájában

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
Chino
Llegenda del Barça

2025.01.23. 09:35:32

Peter írta:
2025.01.22. 15:13:38
bence0330 írta:
2025.01.22. 11:02:32
Most sem értem. Tökmindegy ki mit tudott nyáron, menjünk vissza mondjuk decemberig, vagy legyen akár most. Van egy B sora, azt berakhatja. Felsoroltam kik a B sor, nem ütősek, de nem is vészesek, de ha tuti vereség lenne bedobni őket, akkor is meg kéne néha tenni, különben kivégezzük a kezdőnk, és már ők sem lesznek jók.
Én pedig azt nem értem, hogy mit lehet azon nem érteni, hogy csapatépítés, miközben az "A" sor fele máreleve "B" sorból indult, miközben csak decemberre épült fel úgy, ahogy Gavi és Frenkie is miközben még az "A" sornak nevezett csapat sem képes úgy összeállni (teljesen érthető módon szerintem!), hogy stabilan képes lenne hozni a Liga meccseit megfelelő minőségű játékkal és eredményességgel együtt.
Az, hogy van egy B-sor nem azt jelenti, hogy már 0. perctől úgy kell játszani, hogy 3 ember van a kezdőből. A belső védők közü, ha kiveszem Araujot és Cubarsít, még mindig ott van Chris, EG valamint Fort beállításával. Bár előbbit nyugodtan lehetne kezdetni, ha valaki, akkor ő az, akinek nem szabadna, hogy baj legyen a fizikumával terheltséggel kapcsolatban.
Kp-ra is szintén bent lehet hagyni egy embert, akit mondjuk 45 perc után egy újabb kezdőre cserélni. Nem ámokfutást kell csinálni, hanem okosan, mégis relatíve sok embert kivenni a stabilak közül és korán cserélgetni.
Elől komolyabb baj van, mert nincs olyan ember, akinek ne lenne létszükséglet a pihenés. Yamal és Lewa mindenképpen, már csak korukból adódóan is, de a brazil és széthajtotta már magát. Ide van egy FT és PV (Fati szerintem mindenképpen off-os, őt már nem fogja pályára küldeni Flick, ezt már nyilvánosan is elég egyértelműen megfogalmazta)

Ha a Pool kedden játszana, akkor egyértelműbb lenne a döntés, egy esetleges vereség esetén nagyon nagy dilemma, hogy mennyit is merjünk rotálni. Egy X otthon egy felforgatott csapattal is simán realitás, a nagyobb gond inkább, hogy az olaszoknak ha nem is elet-halál, de egy iszonyúan fontos meccs lesz. Nem fog döntetlennél visszavenni a két csapat mert mindkettőnek megfelelő az eredmény, ők azzal a top8-at biztosan bukják.
Forca Barca!!!!
Peter
Director del Fútbol

2025.01.23. 02:01:19

A lényeg, hogy teljesen más a helyzet egy már összeszokott és működő csapatnál rotálni, ahol a keret mélysége is megfelelő, mint egy éppen összeszoktatás alatt álló csapatnál, ahol még a keret mélysége sem adott.
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2025.01.23. 01:42:41

Peter írta:
2025.01.23. 01:38:53
bence0330 írta:
2025.01.23. 00:56:34
Persze, szerintem sincs, sőt, főleg nem volt minőségi csere, de ez tökmindegy, erre írtam, hogy MMÓ III játékosait kell beállítani, akkor is rotálni kell, teljesen mindegy, mi a minőség. Máskülönben a kezdő sorunk is meghal,
Nem fognak meghalni, nyugodt lehetsz.... :D

Egyébként pedig építkeznie is kellett, összeszoktatni, jóban, rosszban, hibában, kudarcban....stb stb.
Ezért hangsúlyoztam ki, hogy augusztustól gyakorlatilag újraindultunk, építkezünk, de szűk alapanyag háttérrel, ráadásul a minőséget sem igazán ismertük.
Cubarsi, tavaszi Inigo (akit elzavartunk volna már tavasszal), Bernal, Casado, tavaszi Raphi, tavaszi Lewa, Fermin, Olmo, Pedri.....

Elindult a szekér, aki benne volt, nem is akart volna kimaradni, ugyanakkor a szekérnek nem csak a sikerre, a kudarcra is szüksége van, hogy tudják mi merre mennyi, azaz mindenből minél több tapasztalat.együtt.

A mai napig nem tudjuk még mi sem, hogy valójában, ha mindenki egészséges, vajon melyik is legerősebb kezdőnk....
Nyilván. :D De fociszinten igen.
Persze, imádom Flicket, az építkezés, ahogy a játékosokból kihozza az állatot a legjobb helyeiken, az egész támaógépezet ötletessége, a realtionism (mi ez magyarul?) modern, jó arányú alkalmazása, a győztes mentalitás, a jobb fizikai felkészítés, és lehetne sorolni, az mind a remek és az istencsászár szint között mozog. De szerintem a rotációt pont rosszul csinálja, és erre a bajnokságunk rámehet. Más kérdés, hogy eleve a 3. hely volt reális a nyár után, simán aláírtam volna, főleg ha mellette még egy kupát is behúzunk és jó BL-t futunk. Engem nem zavar, hogy ha ez egy kupasorozatokra kihegyezett év lesz, sőt, abban vagyunk lemaradva évek óta, örülök, ha ott jön az előrelépés. De még oda is elfogyhatunk, ha nem vigyáz jobban.

Kizárólag ezt a részét kritizálom, nem összességében, mint edzőt. A rotáció hiánya meg jegelt játékosokat eredményez, gyengébb produkcióval. ha itt-ott mégis kapnak pár percet, nem csak fáradt kezdőt, ez alacsonyabb értékesítési árat jelent, stb. Szóval szerintem ez a része nincs rendben jelenleg nálunk, és ez független attól, hogy nem adtak a kezébe egy City szintű cseresort, mert ez nyilvánvaló. Torre például rendre MOM volt, mikor játszott, hozzáteszem, még jobbszélsőként is volt ilyen, ő is egy opció.

Ha valamit kritizálnék még, az a védekezés-támadás közti egyensúly megtalálása lenne, de ott még nehezebb dolga van, ezzel a kerettel valamelyik kezébe harapnia kellett, én örülök, hogy 8 gólos meccseink vannak és nem 1, és a plafonunk pokoli magas, cserében kicsit kevésbé vagyunk stabilak. Amúgy szerintem a szuperkupán volt ez meg az az egyensúly leginkább. Nem éreztem, hogy megfuthatnak minket, nem is tudtak, elég kompaktak voltunk, de a támadásunk nemigen gyengült. Valahogy ott volt az, hogy megvolt az a balansz, minden a helyén volt, kb ezt tűzném ki célnak.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.01.23. 01:38:53

bence0330 írta:
Persze, szerintem sincs, sőt, főleg nem volt minőségi csere, de ez tökmindegy, erre írtam, hogy MMÓ III játékosait kell beállítani, akkor is rotálni kell, teljesen mindegy, mi a minőség. Máskülönben a kezdő sorunk is meghal,
Nem fognak meghalni, nyugodt lehetsz.... :D

Egyébként pedig építkeznie is kellett, összeszoktatni, jóban, rosszban, hibában, kudarcban, helyezkedésben, szokásban, képességben, megbízhatóságban, taktikában, csiszolni, alakítani, illesztgetni....stb stb.
Ezért hangsúlyoztam ki, hogy augusztustól gyakorlatilag újraindultunk, építkezünk, de szűk alapanyag háttérrel, ráadásul a minőséget sem igazán ismertük.
Cubarsi, tavaszi Inigo (akit elzavartunk volna már tavasszal), Bernal, Casado, tavaszi Raphi, tavaszi Lewa, Fermin, Olmo, Pedri.....szétcsúszott csapat, komoly sérültekkel....EB után, ami azt jelenti, hogy nem is volt mindenki mindenkivel együtt Flick első edzésén....

Elindult a szekér, aki benne volt, nem is akart volna kimaradni, ugyanakkor a szekérnek nem csak a sikerre, a kudarcra is szüksége van, hogy tudják mi merre mennyi, azaz mindenből minél több tapasztalat.együtt.

A mai napig nem tudjuk még mi sem, hogy valójában, ha mindenki egészséges, vajon melyik is legerősebb kezdőnk....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Peter 2025.01.23. 01:44:07-kor.
bence0330

Peter írta:
2025.01.23. 00:25:14
bence0330 írta:
2025.01.22. 10:19:16
Tökmindegy. Ha Mosonmagyaróvár III játékosait kell beállítani, akkor őket kell. Flick is ezzel futott bele a késbe ősszel
Pena; Martin-Dominguez-Eric-Fort; Gavi-Frenkie; Fati-Torre-Torres; Pau.
Neked írtam, hogy te írsz alternatív valóságról.....amikor az őszi rotációk elmaradásának hiányáról írtál.

A jelenlegi aktuális lehetőséget nem lehet csak úgy visszamenőlegesen őszre vagy decemberre visszaültetni.
Erre írtam, hogy alternatív valósággal lehet játszani, de semmin sem változtat.

Sajnos nem voltak megfelelő rotációra alkalmas lehetőségek.
Hangsúlyozom, megfelelő. tehát nem létszám, hanem minőség tekintetében.
Ez a valóság és ebben semmi alternatív nincs.
Márminthogy ezt arra érted, hogy nincs bizonyíték arra, hogy ha pihentet akkor jobbak lennénk azóta a bajnokságban? Mert akkor értem. Persze, bizonyíték soha nem lesz semmilyen döntésre a fociban. :) Ez mind szubjektív. Én azt láttam, hogy a sejhajukon vették a legjobbjaink a levegőt, elkezdtek pontatlanok lenni, az egyik legjobbunk izomtúlterhelésbe sérült le (ami ugye nomen est omen túljátszatást jelent, nem lett volna jobb helyette akár a takarítót is játszatni kicsit, cserébe több meccsen lehetett volna a kicsi a pályán?), és emellett 1/8-as sorozatba kezdtünk a bajnokságban, szóval részemről szembeötlő az összefüggés, hogy komoly gondok voltak a rotálással (nyilván láthatom rosszul, de én így logikázom). Elég gyanús sorozat, és elég nehéz elképzelni, hogy lehetett volna ennél rosszabb, ha néha felküldjük a B sort. 6-7 meccsenként akár csak. De amikor bedobta a B csapatot mikor fáradtak voltak a játékosaink (Osasuna meccsen asszem), simán buktunk, aztán megint jött egy győzelmi sorozat, az eléggé úgy nézett ki, hogy van összefüggés. Ott nagyon örültem, azt hittem Flick ezt a hosszabb távú gondolkodást fogja nyomatni, szerintem egy kisebb csapatnál ezt is tenné, de itt ez elég nehéz a média és a nyomás miatt (nekem legalábbis ez a tippem arra, miért hagyta félbe ezt a vonalat, ami pedig működött).

Persze, szerintem sincs, sőt, főleg nem volt minőségi csere, de ez tökmindegy, erre írtam, hogy MMÓ III játékosait kell beállítani, akkor is rotálni kell, teljesen mindegy, mi a minőség. Máskülönben a kezdő sorunk is meghal, és már velük sem fogunk tudni nyerni, főleg hosszabb távon, lásd bajnokság. Ha gyenge a cseresorunk, akkor kerek perec a B sorral le kell adni egy meccset, hogy utána húzzuk a többit. Jó lenne, ha nem így lenne, és lenne egy korrekt cseresorunk, de a kezdőink szemszögéből mindegy, kik a cserék, ők arra szorulnak. Főleg egy Yamal-Raphinha-Lewy kormegoszlású és munkamorálú trió ebben a rendszerben.

No meg az a B sor sem olyan gyenge, hogy biztos vereség lenne. Most már semmiképp, november körül sem, de akkor azért elég sanszos volt, hogy automatikusan azt jelentené. Plusz ha kicsit tűzben lennének tartva, alighanem beszállva is jobbak lennének. Ha most bedobnánk egy Fortot, aki arra sem emlékszik, milyen a pálya, és elkövetne egy hibát, elég jogtalan lenne elítélni érte.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Peter
Director del Fútbol

2025.01.23. 00:25:14

bence0330 írta:
2025.01.22. 10:19:16
Tökmindegy. Ha Mosonmagyaróvár III játékosait kell beállítani, akkor őket kell. Flick is ezzel futott bele a késbe ősszel
Pena; Martin-Dominguez-Eric-Fort; Gavi-Frenkie; Fati-Torre-Torres; Pau.
Neked írtam, hogy te írsz alternatív valóságról.....amikor az őszi rotációk elmaradásának hiányáról írtál.
Azt is írtam, hogy ősszel Gavi és Frenkie ráadásul rehabon volt....Fati a mai napig lelátózik (párszor néhány percet játszhatott)

A jelenlegi aktuális lehetőséget nem lehet csak úgy visszamenőlegesen őszre vagy decemberre visszaültetni.
Erre írtam, hogy alternatív valósággal lehet játszani, de semmin sem változtat.

Sajnos nem voltak megfelelő rotációra alkalmas lehetőségek.
Hangsúlyozom, megfelelő. tehát nem létszám, hanem minőség tekintetében.
Ez a valóság és ebben semmi alternatív nincs.
bence0330 írta:
2025.01.22. 18:08:55
valami alternatív valóságot írt
soadroli
Llegenda del Barça

2025.01.22. 23:00:52

Barça will earn €50m in UCL prize money if they defeat Atalanta next week. [Diario AS]
Kép
bence0330

2025.01.22. 18:08:55

FcBarcelona1 írta:
2025.01.22. 11:20:52
Péter általában, ahogy ma is azt írja Flick védelmében, hogy gyenge a keret, és hiányos.
Ezért sem értem, amikor feljön tőle az FFP helyzetben a vezetőség ilyen mértékű kritikája, ha van is igazság benne, és van alapja.

Utolsó fordulóban én is egy Barca C-t küldenék fel, nem ér annyit az az 2-4 millió, vagy a kiemelt hely, ha így is van.

Általában otthonról a fotelből én is úgy gondolom, hogy de jó lenne, ha Fati, Torre, Fort, Fermin többet játszana, de Flick az állásával, a klub kb. A versenyképességével játszik. Máshol (PL) kimarad 1-1 vagy több BL indulás, lehoz egy veszteséges évet, megy minden tovább. A Barcánál nem tudunk igazolni, vagy nem tudjuk regisztrálni a fiatal tehetségeinket., elindulunk a lejtőn, mint a Sevilla.
Az FFP-be előre be kell kalkulálni, mennyi lesz a BL bevétel, meddig jutunk, így Flick és a szakmai stábja, a fizikai felkészítői egyenlőre aranyat érnek, és megszolgálják a helyüket az FFP-ben :)
Ezt értem, de valami alternatív valóságot írt, azzal kapcsolatosan nem értek semmit, ilyenről nem írtam, hanem arról, hogy akik most a cserék, azok focizzanak. Itt valami kommunikációs hiba lehetett kettőnk közt.

Szerintem rotálni attól függetlenül kell, kik a cseréink. És szerintem többek közt ez (is) hozta a bukásunkat a bajnokságon, hogy elmaradozott a dolog. Jobb elbukni egy meccset kb tutira, és utána behúzni ötből négyet, mint végigbukdácsolni egy fáradt első sorral, akik már a kötelezőket is ugyanúgy bukják, mint ahogy a C sor bukta volna, semmit nem nyerünk azzal, hogy felküldjük mindig ugyanazokat 3 naponta focizni. Nem is azt írtam ugye visszaesés nélkül cseréljen be Flick, az lehetetlen ilyen kerettel, nincs semmi ilyen elvárásom, hanem hogy menedzselje jobban az első sort a cserékkel, akár bukta árán is, ez hosszútávú gondolkodás. És ebbe az irányba állt be amúgy az első hetek után. Szerintem utolérte a nyomás, és nem mer már kirakni senkit a legjobb 11-ből. Ez így szerintem egy bajnokságban teljesen tarthatatlan logika, a BL-t kupát persze nem érinti, 1-1 meccsre mindig fel tudjuk magunkat szívni.

És ez mindig a támadóknál látszik meg a legjobban. Flick letámadásánál fizikailag is szerintem ők hárman vannak kitéve a legnagyobb terhelésnek (plusz a két szélsőbekk talán), meg hát nekik kell kifogástalanul élesnek lenniük, mert gólt lőni nem könnyű. Ha fizikálisan fáradt vagy, az a koncentráción, a döntésképesség gyorsaságán is meglátszik, ami már elég egy kihagyott vagy berúgott helyzet közti különbséghez. Plusz annak ellenére, hogy alighanem a legerősebb támadóhármasunk van Európában, fizikális szempontból az összetételük botrányos. Egy lassan már extrémnek mondható öreg, egy extrém fiatal tini és egy tökéletes korú, aki viszont minden meccset végigsprintel. Nem csoda, hogy mindhárman hajlamosak visszaesni a kapu előtti teljesítményükben, de az még hagyján, a játékban is. Yamal/Rapha meccsek óta nem tud beíveléssel-passzal embert találni, Lewynél sem a helyzetkihasználás lesz botrányos, oda sem kerül már ilyenkor, és ugye labdát kezelni is elfelejt kb.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.22. 18:02:15

kmb írta:
2025.01.22. 17:28:16
Hegyitől rosszul vagyok amit lemuvel a Sport tv Ben a Barca meccsről.Rablás kamu Yamal büntető még nem adott büntetés a Benficanak stb
Volt több kétes szituáció. Yamal büntetője, Benfica büntetője, utolsó büntető gyanús eset, előtte De Jong szabályos szerelése, mégis lefújva.
Ő Realos. Olvassa el, mit nyilatkozott Raphinha, és mostanában a volt bírók a La Ligáról.
A BL-ben tegnap és a Bayern ellen is jobban jöttünk ki a kétes szituációkban, a Ligában pedig hasra ütve 10-ből 8* rosszul. De szerintem szívtunk már eleget a BL-ben is az utóbbi években, most hirtelen CR7 Juvés könnyű síppal befújt büntetője(i), a csoportelsőségbe került, Bayern ellen Dembelé buktatása, és úgy az egész Inter elleni visszavágó a csoportkörös kiesésbe
Volt már 2 ilyen meccsünk, 100 évig hallgatjuk, hogy Övrebó, Aytekin, most csatlakozik Makkelie, cserében fel tudok sorolni sok egyéb, köztük a spanyol bírók 90%-át :D :wink:
kmb
Jugador del Barça

2025.01.22. 17:28:16

Hegyitől rosszul vagyok amit lemuvel a Sport tv Ben a Barca meccsről.Rablás kamu Yamal büntető még nem adott büntetés a Benficanak stb
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.01.22. 15:53:03

Peter írta:
Ezt így, hogy "ránk férne"....már értem és szerintem is.... :D
(eredetiben az volt, hogy ráfér.....)
Értem a mondandód, nem volt benne semmi támadás. Jó lenne pihentetni, ha lehetne pihentetni. :)
,,Azt hitted, hogy mi történt."
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2025.01.22. 15:46:02

Stoichkov írta:
2025.01.22. 13:13:43
Troym írta:
2025.01.22. 12:27:21
Én azt mondom pihentessünk a 2 bajnokin, húzzuk be a BL meccset és menjünk rá a CdR negyeddöntőre, aztán ha a 2 bajnokit behúzzák a főleg padon ülők, akkor hab a tortán.
kizart dolog hogy a Barca feltavnal mindosszesen 7 pont hatranynal elengedje a bajnoksagot... ennel azert magasabban van a lec szerintem

amig van matematikai esely, addig a legerosebb csapat fog a bajnoksagban jatszani. Innen talan neha nem latszik, de hatalmas presztizse van a bajnoki cimnek a spanyoloknal
Ez igaz, és nem is szabad feladni, viszont mostantól nem lehet fő prioritás, és fontosabbnak kell lennie a csapatnak a frissen tartása minthogy mindenáron meglegyen a 3 pont a bajnokságban.
Nem kell leadni, nem is szabad ráülni mert akkor tavaszra bealszunk, de bőven nyomni kellene a nagyon szükséges rotációt, a Valencia ellen simán kezdetném a Ferran-FDJ-Fermin hármast a Raphi-Yamal-Pedri/Gavi/Casado helyett, ezt Flicknek is meg kell tanulni, ez nem Bundesliga és nem Bayern hosszúságú/ideálisságú keret ahhoz hogy ezt megérje kockáztatni, ha tovább fogja tolni a fix kezdőt rotáció nélkül akkor megint eljön az ő szavával is "Sh*tty November", de most már akkor amikor a trófeák sorsa dől el.

Amúgy a másik fontos kiváltság BL csoportkör első és második helyezett számára:
A külön ágra kerülés mellett a teljes egyenes kieséses szakaszban minden visszavágót(!) otthon játszhatják le.

Amúgy nehéz szavakat mondani a tegnapira, voltak borzasztó dolgok, de dícséretes hogy még így sem a szokásos jött hogy legyalulnak, hanem sikerült újból megfordítanunk a párharcot, már-már RM magasságokba, a múltkori Dortmund elleni sem volt semmi, mindezt újból idegenben, miközben Xavi utolsó szezonját nem számítva nagyon-nagyon rég voltunk versenyképesek idegenben.
A védősorunk az első perctől rettentően magas volt egy ilyen ellenfél ellen, nem tudom hogy Flick ezt benézte, vagy pont a tabellát látva kipróbálta hogy a mostani védelmünk mit tud így egy ilyen ellenfél ellen.
Peter
Director del Fútbol

bence0330 írta:
Most sem értem. Tökmindegy ki mit tudott nyáron, menjünk vissza mondjuk decemberig, vagy legyen akár most. Van egy B sora, azt berakhatja. Felsoroltam kik a B sor, nem ütősek, de nem is vészesek, de ha tuti vereség lenne bedobni őket, akkor is meg kéne néha tenni, különben kivégezzük a kezdőnk, és már ők sem lesznek jók.
Én pedig azt nem értem, hogy mit lehet azon nem érteni, hogy csapatépítés, miközben az "A" sor fele máreleve "B" sorból indult, miközben csak decemberre épült fel úgy, ahogy Gavi és Frenkie is miközben még az "A" sornak nevezett csapat sem képes úgy összeállni (teljesen érthető módon szerintem!), hogy stabilan képes lenne hozni a Liga meccseit megfelelő minőségű játékkal és eredményességgel együtt.
Saviola írta:
2025.01.22. 14:14:33
Sehol nem írtam, hogy vannak ilyen lehetőségek, csak azt, hogy ránk férne. :lol:
Ezt így, hogy "ránk férne"....már értem és szerintem is.... :D
(eredetiben az volt, hogy ráfér.....)
Troym
Director del Fútbol

2025.01.22. 15:11:08

Stoichkov írta:
kizart dolog hogy a Barca feltavnal mindosszesen 7 pont hatranynal elengedje a bajnoksagot... ennel azert magasabban van a lec szerintem
amig van matematikai esely, addig a legerosebb csapat fog a bajnoksagban jatszani. Innen talan neha nem latszik, de hatalmas presztizse van a bajnoki cimnek a spanyoloknal
A léc magasan van, ezért nem ugorjuk 5 szezonból 4szer.
A realitás azt mutatja, hogy nem tudunk még 30 meccset lejátszani úgy, hogy eredményesek legyünk.
Nem kellemes elismerni, de ha hamarabb megtesszük, akkor a 4 hátralevő spanyolkupa és legeslegjobb esetben 8 BL meccs (1 csoportkör, 2 nyolcad-, negyen, elődöntő és a döntő) ha eljutunk odáig, ott lehetne fullgázon menni.
Ehhez a 18 bajnoki meccset kell alárendelni, akármennyire fájdalmas, mert ameddig a Real nem kerül nagyobb gödörbe, nincs esélyünk és az nem biztos, hogy megtörténik.
Nekem is a bajnokság lenne a legfontosabb, csak nem látom realitását, inkább csak egyfajta reményt.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2025.01.22. 14:14:33

Peter írta:
2025.01.22. 09:36:48
Saviola írta:
2025.01.22. 08:55:02
Egyetértek a rotálással, ráfér a kulcsemberekre, fizikálisan és fejben is.
Milyen rotálási lehetőségek vannak?
Van olyan "B" kezdőnk, amelyiket örömmel látnánk a pályán és még szórakoznánk is meccs közben, de nem azon, hogy az ellenfél már 5 gólnál jár.....és az "élő" nem arról szólna, hogy zavarjunk el mindenkit szertárostol?

Ha van ilyen "B" kezdő, nyissátok már fel a szemeimet légyszíves?!
Segítsetek, hátha nem tudok valamiről....
Sehol nem írtam, hogy vannak ilyen lehetőségek, csak azt, hogy ránk férne. :lol:
,,Azt hitted, hogy mi történt."
ElBartimaeus
Director del Fútbol

2025.01.22. 13:40:30

davi10 írta:
2025.01.22. 11:12:00

Yamal-nak kicsit le kéne szállni a földre, bőven túlzasba viszi a távoli lövöldözést meg az utolsó utáni cseleket, védekezésbe meg egyre kevesebb amit mutat.

A 4 kapott gól is nevetséges, ezt a lestaktikát egyre kevesebben nyelik be, Casado pedig szépen lassan kipukkad a védelem előtt, valamit ezzel kezdeni kéne. Remélem ha Frenkie tovább javul, vagy Christensen visszatér akkor ez javul, mert ennyi kapott góllal nagyon nehéz bármit nyerni.

Pedri-t mindenképp kiemelném, nagyon nagyot melózott tegnap. Az, hogy Ő egészséges tudott maradni, szerintem az egyik legnagyobb segítsége a csapatnak, hetek óta MOTM vagy legalább top3 szinte az összes meccsen.
Yamallal teljesen egyetértek, sőt, kiegészíteném annyival még, hogy egyre többször jön ez a nagy tini tehetségekre jellemző "most megállunk és majd szétcselezzük magunkat" mentalitás, ami hiányzott belőle, lendületesen próbálta megoldani ezeket. Korábban többször csodálattal néztem, mennyit melózik a védekezésben is, ez mostanában teljesen kiveszett és ha elveszti a labdát, akkor sétálgat. Nagyon nem tetszik ez az irány, remélem leültetik a padra és egy kicsit kimossák a fejét. Jó lenne egy Messi forma most mellé, aki az életét kimelózta a nagyobb sérüléséig.

Casadó amúgy nagyot megy még mindig, iszonyat sok lecsorgót szedett össze ezen a meccsen is, de mégis kicsit súlytalannak érződik. Szerintem FDJ lesz az első számú vkp szépen lassan.

És végül Pedri. A srác egymaga A középpályánk. Elképesztő sokat melózik, nagyon sok labdát is szerez, megtartja, forgatja, kiugratja a csapattársakat. Elképesztő a csávó. Én eredetileg Gavival szerepet cseréltettem volna velük, talán még mindig így érzem, de el kell fogadnom, hogy Pedri hatalmas zseni ott és abban, amit épp játszik. Talán majd Bernallal (ha úgy tud visszatérni, ahogy elkezdte) tudunk egy korábbi, kiegyensúlyozottabb kp-t látni, ahol nincs az egyik így feltolva középen - hasonlót, mint Busi idejében.
Stoichkov
Jugador d'estrella

Troym írta:
Én azt mondom pihentessünk a 2 bajnokin, húzzuk be a BL meccset és menjünk rá a CdR negyeddöntőre, aztán ha a 2 bajnokit behúzzák a főleg padon ülők, akkor hab a tortán.

FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.22. 12:55:23

Troym írta:
Azért engedjünk el egy 2,4 millió Euró értékű BL meccset, hogy miért is?

Az Alaves és Valencia bajnokik között van jövő héten, 7 pontra a Madrid, harcolhatunk a bajnokságban 3-4. helyért, BL indulás mindenképp meglesz, annál több meg semmiképp.

Hétvégén én kb a Pena, Kounde, EG, Araujo, GM, FdJ, Gavi, Torre, Torres, Fati, Victor sort küldeném fel kezdőként
Szerintem azért, mert jelenlegi formában az Atalanta "otthon" sem fix, viszont a BL továbbjutás igen.

Ha nem is leszünk bajnokok, több a bevétel egyes helyek között a bajnokságban, mint ez a BL pénztől való elesés.
És kellene a szuperkupa 6-10 milliója is jövőre, ami az 1-2. hellyel vagy a kupadöntővel jár.

Arról nem is beszélve, hogy ha megint bukdácsolunk a bajnokságban jönnek majd a Flick out hangok, szétverve a többi esélyünket a BL-ben és a kupában.
Peter
Director del Fútbol

2025.01.22. 12:51:40

FcBarcelona1 írta:
Péter általában, ahogy ma is azt írja Flick védelmében, hogy gyenge a keret, és hiányos.
Ezért sem értem, amikor feljön tőle az FFP helyzetben a vezetőség ilyen mértékű kritikája, ha van is igazság benne, és van alapja.
Flick : szerintem elődjeihez képest ügyesebben építkezik, teszi mindezt abból amit nagyon jól ismerünk. Nincs miért védeni, szerintem teljesen normálisan építkezik, a földön jár, teszi a dolgát, szakmailag látszik a fejlődés, változás. Halad a projekt megfelelően és biztatóan.
Szurkolóként nekem nehéz elképzelni, hogy a játékosok pályán mutatott egyéni teljesítményei alapján ebből a keretből eredményesség és tetszetőség alapján sokkal többet ki lehetne hozni.

Vezetőség : szerintem lehetne másként is bánni a pénzzel (teljesítményhez kötött fizetések, nem életreszóló időtartamú szerződések), nem a kedvencek köré igazolni,
Tény, radikálisabb fiskális politikát látnék hasznosabbnak, de amit látok és hallok a fotelből, arról az a véleményem, hogy egyáltalán nem kell csodálkozni a jelenlegi gazdasági helyzeten. Van örökség, oké, de a jelenlegi vezetőség gazdaságpolitikája sem példamutató.
Mint az életben mindent, ezt is lehetne másként csinálni, ők így csinálják, emiatt ne mutogassanak másokra.

Tisztában vagyok azzal, hogy nyáron lehet igazolni és akkor lesz alkalom javítani a keret minőségén.
Troym
Director del Fútbol

Azért engedjünk el egy 2,4 millió Euró értékű BL meccset, hogy miért is?

Az Alaves és Valencia bajnokik között van jövő héten, 7 pontra a Madrid, harcolhatunk a bajnokságban 3-4. helyért, BL indulás mindenképp meglesz, annál több meg semmiképp.

Hétvégén én kb a Pena, Kounde, EG, Araujo, GM, FdJ, Gavi, Torre, Torres, Fati, Victor sort küldeném fel kezdőként
brazilfan
Entrenador del Barça

2025.01.22. 12:24:42

davi10 írta:
Yamal-nak kicsit le kéne szállni a földre, bőven túlzasba viszi a távoli lövöldözést
De eddig mindig azt hallhatta, hogy lője el.
Az igazán nagy gáz az volt, amikor a kaputól néhány méterre lyukat rúgott, ilyet én még nem láttam tőle.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2025.01.22. 11:27:25

Stoichkov írta:
2025.01.22. 11:21:20
Messa írta:
2025.01.22. 00:01:01
Sajnos a Pool is nyert, a záró körben jövő héten pedig mennek a PSV-hez. Kár érte, mert a csoportelsőségért azt hiszem plusz 12 millió euró jár. Persze ki gondolta volna az elején a Monaco elleni zakót követően, hogy az utolsó fordulóban az első helyért megyünk.
"There is also an additional bonus based on where each side finishes in their final league phase table. The 36th-ranked side after the first phase gets roughly £230,000 ($300,000), with each loftier position entitling the team to another £230,000. The top side from the league phase will get a bonus of £8.4m ($11.0m)."

szoval ez alapjan a masodik hely is majdnem annyit fizet, $10.7m a $11m helyett, szoval ezen en nem izgulnek, tartalek csapattal kell kimenni az utolso meccsre.
Én is így gondolom, ezért írtam 2-4 milliót, ugye 2,1 jár a győzelemért egy meccsen.
A presztízs nem ér annyit egy erős Atalanta ellen. Tartalékoljunk a kupára, bajnokságra, ahol kellenek az eredmények, és nagyon kellene a formajavulás is. A BL-ben lehetne egy darabig pihenni.

Szerk: pontosan március 4,5 vagy 11-12-ig lehetne pihenni, ekkor lesznek a BL 16 első mérkőzései az UEFA honlapja alapján. Addigra eldőlhet, hogy mik az esélyeink a bajnokságban és a kupában.

Szerk2: most olvasom, a balhéban Raphinhának szóltak be a Benfica játékosai, ő visszaszólt, és a biztonságiaknak kellett szétválasztani a feleket. Részt vett még benne Eric Garcia és Rui Costa a Benfica elnöke... :)-Footballespana
Stoichkov
Jugador d'estrella

2025.01.22. 11:21:20

Messa írta:
2025.01.22. 00:01:01
Sajnos a Pool is nyert, a záró körben jövő héten pedig mennek a PSV-hez. Kár érte, mert a csoportelsőségért azt hiszem plusz 12 millió euró jár. Persze ki gondolta volna az elején a Monaco elleni zakót követően, hogy az utolsó fordulóban az első helyért megyünk.
"There is also an additional bonus based on where each side finishes in their final league phase table. The 36th-ranked side after the first phase gets roughly £230,000 ($300,000), with each loftier position entitling the team to another £230,000. The top side from the league phase will get a bonus of £8.4m ($11.0m)."

szoval ez alapjan a masodik hely is majdnem annyit fizet, $10.7m a $11m helyett, szoval ezen en nem izgulnek, tartalek csapattal kell kimenni az utolso meccsre.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

bence0330 írta:
Peter írta:
2025.01.22. 10:53:52
Nagyon jól ismerjük az augusztusi kezdőt
Honnan indultunk, kikkel, hogyan és hol tartunk ma? Szerintem tudod a választ.
Góllövőlisták, sérülések, felépülések.....

Aztán próbáld meg beilleszteni párhuzamosan az általad felsorolt kezdőt :"Pena; Martin-Dominguez-Eric-Fort; Gavi-Frenkie; Fati-Torre-Torres; Pau."

Egy feltételes módban gondolt alternatív valóságról nem sokat tudok kifejteni.

Hogyan rakhatott volna össze egy Mosonmagyaróvár III.-at, amikor mi még azt a kezdőt sem ismertük és láttuk, amivel az első meccsre kiküldte a csapatot.....

Utolsó fordulóban én is egy Barca C-t küldenék fel, nem ér annyit az az 2-4 millió, vagy a kiemelt hely, ha így is van.

Általában otthonról a fotelből én is úgy gondolom, hogy de jó lenne, ha Fati, Torre, Fort, Fermin többet játszana, de Flick az állásával, a klub kb. A versenyképességével játszik. Máshol (PL) kimarad 1-1 vagy több BL indulás, lehoz egy veszteséges évet, megy minden tovább. A Barcánál nem tudunk igazolni, vagy nem tudjuk regisztrálni a fiatal tehetségeinket., elindulunk a lejtőn, mint a Sevilla.
Az FFP-be előre be kell kalkulálni, mennyi lesz a BL bevétel, meddig jutunk, így Flick és a szakmai stábja, a fizikai felkészítői egyenlőre aranyat érnek, és megszolgálják a helyüket az FFP-ben :)
Kovbal88
Entrenador del Barça

2025.01.22. 11:17:10

davi10 írta:
Komoly roncsderbi volt ez tegnap, ha jól olvastam még nem volt olyan a BL történetében, hogy egy csapat a 75. percben 2 gólos hárrányban volt és a végén megnyerte a meccset.
A mentalitasért, küzdeni akarásért jár a piros pont, de amúgy hihetetlen hibák voltak tegnap is.

Yamal-nak kicsit le kéne szállni a földre, bőven túlzasba viszi a távoli lövöldözést meg az utolsó utáni cseleket, védekezésbe meg egyre kevesebb amit mutat.
Lewy botrány, nem is ragoznám tovább.
Raphinha visszahozta magát a végén, de meccsek óta tök sima ziccereket nem tud befejezni.

A 4 kapott gól is nevetséges, ezt a lestaktikát egyre kevesebben nyelik be, Casado pedig szépen lassan kipukkad a védelem előtt, valamit ezzel kezdeni kéne. Remélem ha Frenkie tovább javul, vagy Christensen visszatér akkor ez javul, mert ennyi kapott góllal nagyon nehéz bármit nyerni. Kapus meg kell jövőre, Pena és a lengyel is elég labilis, TS meg ki tudja hogy tér vissza.

Flick jól kezelte a dolgokat, a meccs utolsó harmadában a húzásai is bejöttek, és szerintem kevés edzőnk volt, aki ilyenkor ne elégedett volna meg a 4-4-el.

Pedri-t mindenképp kiemelném, nagyon nagyot melózott tegnap. Az, hogy Ő egészséges tudott maradni, szerintem az egyik legnagyobb segítsége a csapatnak, hetek óta MOTM vagy legalább top3 szinte az összes meccsen.
Nagyon kellett ez a győzelem, mert az Atalanta se fogja magát könnyen adni a következő fordulóban. És akár még bajba is kerülhettünk volna.
Mostmár ott vagyunk a legjobb 16 között, de ahogy többen is írták jó lenne egy kis téli erősítés, amit Ansu Fati eladásából akarunk intézni.
sajnos a tegnapi meccset nem láttam
Válasz küldése