gránit írta: ↑2025.01.22. 00:46:14
A második félidőben akkora mezőnyfölényt tudtunk kialakítani, akkora nyomást tudtunk a Benficára helyezni, hogy bármit elképzelhetőnek tartottam, a mi szempontunkból 2-4-nél is éreztem, hogy ebből még bármi lehet. Hihetetlen, hogy gólszerzés terén mennyire átlépünk minden határt. 26 szerzett gólunk van a BL-ben 7 meccsen, ez meccsenként majdnem 4 gólos átlag. Brutális. A második csapat ezen a téren 19 gólos a BL-ben. Toronymagasan a legerősebb támadóalakzat a miénk. A góllövőlista első két helyén két barcelonás, Lewandowski 7 meccsen 9, Raphinha 7 meccsen 8 góllal. Egészen elképesztő támadóerő.
Éppen ezért nem a támadóalakzatba tartom legfontosabbnak az igazolásokat. Nem hiába írtam:
Szerintem pont hogy fordítva van, csupán az eredmény csalóka. Ha csak az első félidőt nézzük, ők eljutottak kb. kétszer kapuig, amiből lőttek 3 gólt, nekünk volt legalább 4 (de ha odavesszük Araujo fejesét, akkor 5) helyzetünk és sikerült belőle kereken 0 gólt lőni. (a tizenegyest nem számolom ide, az Baldenak egy totál ártalmatlan megmozdullásából jött). Hiába volt 3:1, a támadójáték alapján ennek legalább a fordítottja kellett volna legyen. De ha az egész meccset nézzük, a mi 5 gólunk is 1-2 helyzetből jött össze, amit egy közepes helyzetkihasználással is kihoztunk volna.
Talán 1-2 kivétellel (pl. Soci meccs) az utóbbi 8 liga meccsünkön ugyanezt mondhatjuk el. Hoztunk egy 1/3/4-es (18 vesztett pont a maximális 24-ből) sorozatot, ami gyengébb, mint a ligautolsó szint. És ehhez jött egy 1,37-es kapott gól átlag, ami egyáltalán nem vészes . 2-nél több gólt egyszer sem kaptunk. Csak összehasonlításképp, a Real egy 1,0-ás átlagot hozott és csak 4 pontot vesztett (a mi 18 pontunkkal szemben). Szerintem nem kérdés, hogy hol a baj, és az nem a védelem, hanem a támadók pontatlansága. Na, de ez itt már off.
De, ha a BL-t nézzük, akkor 6 meccsen volt egy 1,16-os átlag erősebb csapatok ellen, és csak 1 pontvesztésünk volt, a másodikak vagyunk Euópa (kis túlzással) 36 legjobb csapata között. Ha a tegnapi meccset hozzávesszük, ami azért torzít a képen, egy 7 győzelemből és 1 vereségből álló sorozatunk van 1,57-es kapott gól átlaggal. Nem néztem ki lett a MOM (gondolom Raphinha a góljai miatt), de pl Cubarsi is az egyik legjobbunk volt, talán az első gólnál maradt kicsit le, viszont volt két hatalmas szerelése, de a támadásépítésben is aktívan kivette a részét, ami nagy plusz.
Azért fura, hogy úgy nyertünk idegenben egy Benfica ellen, hogy a szezon egyik leggyengébb teljesítményt hoztuk. Mindenesetre annyi pozitívum van benne, hogy erre évekig emlékezni fogunk.
Peter írta: ↑2025.01.22. 09:36:48
Saviola írta: ↑2025.01.22. 08:55:02
Egyetértek a rotálással, ráfér a kulcsemberekre, fizikálisan és fejben is.
Milyen rotálási lehetőségek vannak?
Van olyan "B" kezdőnk, amelyiket örömmel látnánk a pályán és még szórakoznánk is meccs közben, de nem azon, hogy az ellenfél már 5 gólnál jár.....és az "élő" nem arról szólna, hogy zavarjunk el mindenkit szertárostol?
Ha van ilyen "B" kezdő, nyissátok már fel a szemeimet légyszíves?!
Segítsetek, hátha nem tudok valamiről....
Egy Rashford-bh igazolással simán lehetne egy olyan keret, amibe bátran lehetne rotálni. A kp-n nem állunk olyan rosszul, elől lenne 3 minőségi kezdő+1 magas szintű csere. Baldenak lenne egy jó tartaléka esetleg vkp/kkp posztra egy cserét. És nem egy 60 meccses szezonra lenne.