Mascherano14 írta: ↑2024.12.13. 09:00:06
Látszik az utóbbi évek bénázása, mert a piaci részesedésben 13. vagyunk.
Azért az edzőink védelmében, ők egy szűkösebb lehetőségek mellett próbáltak eredményeket elérni.
Kíváncsi lennék mennyi pénztől estünk el a BL-ben az évek alatt, mert nem volt versenyképes a csapat.
22/23 csoportkörös kiesés
FC Barcelona bevétele 70
Chelsea 95 legjobb 8
PSG 105 legjobb 16
Reál 118 elődöntő
És ebben nincs benne a meccsnapi bevétel.
Akkor csak abban az évben 30-40 millió alap hangon egy jobb teljesítménnyel.
https://www.footballfinance.de/en/post/ ... -2022-2023
Troym írta: ↑2024.12.13. 10:54:52
Nem szint. Ugyanennyi lehetőséggel még a harmadosztályból érkező Victor is előrébb járna, évente 1 jó hónapért ne fizessünk valakinek 10+ milliót, vagy ha csináljuk, akkor ne panaszkodjunk az anyagi helyzetünkre. Ferran FFP szinten 20+ millióba kerül, fizetés és vételár amortizáció.
Szerintem továbbra is elég egyoldalúan nézed, pedig én aztán azt sem értettem, hogy Ferran minek, kinek a kérésére jött, és miért van még mindig itt. Gondolom sokkal többet vártak tőle, és ne felejtsük el, hogy részletekre érkezett, és akkor is kötött az FFP.
Tavaly a Porto ellen győztes gólt lőtt Ferran (általad kritizált Cancelo, Felix a másik meccsen a másik 2 gólt), idén a Dortmund ellen 2-t, hozzájárulva a tavalyi, és az esetleges idei továbbjutáshoz.
Persze ettől függetlenül jobb játékost is el tudnék képzelni helyette, de ahhoz kellene a mozgástér.
Ráfűzve a kommentem első részéhez, idei évre vetítve, igaz most már remélem meg lesz a továbbjutás, de ezzel a kerettel nem a La Liga érdeméből.
pl. idén Ferran helyett (általad is leírt 20 az FFP-ben)
120 millióért összesen: Nico Williams 60, Mikel Merino 35, Cancelo 25
5 éves szerződéssel 24 millió amortizáció/év összesen, pl. 15-10-15 (40 összesen, Capology szerint még felé is lőttem a mostaninál)milliós fizetésekkel évi 44 plussz milliót foglalva az FFP-ben (ha Ferran távozott volna 64-20 vagy Fati pl. 14, De Jong, Christensen/Garcia stb.).
Ezt valószínűleg egy sikeres BL szereplés tudná kompenzálni a fenti számok alapján.
És más extra bevételekkel (marketing, La Liga szereplés, meccsnapi, játékos eladás) nem is számoltam, amikkel lehetne kompenzálni a játékosok vásárlását (leírt 120 milliós vételár), ami évekre történő befektetés, ezért is számítana normál esetben csak az amortizációjuk az FFP-be.
De az esélyeink eléggé korlátozva vannak/voltak.