Bajnoki Mérkőzések 22-23

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.12.08. 14:58:05

Khyzz írta:
2024.12.08. 13:20:46
Úgy gondolom, hogy a jelenlegi formahanyatlásnak több oka van.

1. Irgalmatlanul sűrű a versenynaptár,
2. Sokan bajlódtak hosszú sérüléssel: kimaradt a nyári felkészülés és több idő formába lendülni,
3. Ezekből kifolyólag a stabil kezdők túl vannak hajtva és kifáradtak.

Ha Gavi, Fermin és FdJ is formába tudna lendülni januárban a kupában a ki csapatok ellen egy Araujo-Chris párossal kiegészítve az hatalmas erősités lenne. Viszont balhátvéd posztra kéne valaki aki Baldet vagy kicsit feljebb húzza vagy le is körözi mert a bal szél egyelőre elég gyenge.
Az általad felsorolt pontok ugyanúgy hátráltatják a többi csapatot is. A legnagyobb bajnoki rivális, a Real sok sebből vérzik az egész szezonban, mégis a nyakunkon vannak, ha elmaradt meccsüket hozzák, még előttünk is lesznek. Persze tavasszal még bármi lehet, javulhatunk is, de ők szinte biztos, hogy javulni fognak, ők most voltak/vannak mélyponton, és nem tudjuk kihasználni. Szerintem ez baj. Egy Celta, Las Palmas, Betis hármas ellenn 7 :!: pontot bukni, na az nagyon nem fér bele. A tegbapit és a Celta elleni hozni kellett volna, a Las Palmas ellen pedig egy x, és máris sokkal jobban mutat a tabella. :roll:
Khyzz
Barça B

2024.12.08. 13:20:46

Úgy gondolom, hogy a jelenlegi formahanyatlásnak több oka van.

1. Irgalmatlanul sűrű a versenynaptár,
2. Sokan bajlódtak hosszú sérüléssel: kimaradt a nyári felkészülés és több idő formába lendülni,
3. Ezekből kifolyólag a stabil kezdők túl vannak hajtva és kifáradtak.

Ha Gavi, Fermin és FdJ is formába tudna lendülni januárban a kupában a ki csapatok ellen egy Araujo-Chris párossal kiegészítve az hatalmas erősités lenne. Viszont balhátvéd posztra kéne valaki aki Baldet vagy kicsit feljebb húzza vagy le is körözi mert a bal szél egyelőre elég gyenge.
brazilfan
Entrenador del Barça

2024.12.08. 12:28:01

FcBarcelona1 írta:
2024.12.08. 12:13:05
brazilfan írta:
2024.12.08. 11:54:26
Kicsit csalóka, mert Koeman és Xavi sokkal hosszabb idő alatt hozta össze a két-két pirosat, Flick meg fél év alatt. És volt egy sárgája is.
Ettől függetlenül elhiszem neki, hogy nem mondott semmi durvát.
Most nem fogom visszanézni az utóbbi 4,5 év meccseit, de tippre idén "tévednek" a legtöbbet a csapat kárára.
Flick elmondta, hogy nem foglalkozik a bírókkal, de szerintem ez lehetetlen.
Tegnap jó volt a játékvezetés, ami nem mondható el minden meccsről idén. Lehet pont most szakadt ki belőle. Írtam, lehet, hogy a csapatra volt mérges, vagy nem látta a cipő letaposását, ahogy elsőre a bíró sem.
Bármi lehet. Egyetlen dolgot nem lehet megtenni, hogy az egyik edzőt leidegbetegezik a kiállítása miatt, a másikat meg nem. Ez nem azt jelenti, hogy Flicket is le kell, hanem azt, hogy Xavit sem kell.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.12.08. 12:13:05

brazilfan írta:
FcBarcelona1 írta:
2024.12.08. 11:28:48
Vezetjük az edzői kiállításokat 19/20-as szezontól a bajnokságban
Koeman 2
Xavi 2
Flick 1
Kicsit csalóka, mert Koeman és Xavi sokkal hosszabb idő alatt hozta össze a két-két pirosat, Flick meg fél év alatt. És volt egy sárgája is.
Most nem fogom visszanézni az utóbbi 4,5 év meccseit, de tippre idén "tévednek" a legtöbbet a csapat kárára.
Flick elmondta, hogy nem foglalkozik a bírókkal, de szerintem ez lehetetlen.
Tegnap jó volt a játékvezetés, ami nem mondható el minden meccsről idén. Lehet pont most szakadt ki belőle. Írtam, lehet, hogy a csapatra volt mérges, vagy nem látta a cipő letaposását, ahogy elsőre a bíró sem.
brazilfan
Entrenador del Barça

FcBarcelona1 írta:
Koeman 2
Xavi 2
Flick 1
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.12.08. 11:50:12

FCBsteve írta:
2024.12.07. 21:52:06
Hanem, hogy nincs lereagálva az az alapvető taktikai változtás, hogy egyre inkább megvan az ellenszere a magas lestaktikás védelmünknek...
És erre Flick nem reagál...
Pedig elmondták az előző meccsel kapcsolatosan is a taktikát, be kell rúgni egy-két passzból a védelmünk mögé és ott majd lesz valami...
Sokszor nem tudunk mit kezdeni az agresszív letámadással, amíg nincs 2 gólos előnyünk, addig ideges a csapat hátul...

A középpálya állapota...
Most mondta el, nála mindig a 11 legjobb kezd - holott kéne ésszel rotálni!
Rotálni, ami nem egyenlő a kényszerből kieső játékosok pótlásával.
Ezt kiemelném.
Pontosan, hogy reagált. Tegnap hátrébb lett húzva a csapat. Idén először nem állítottuk lesre az ellenfelet. Így még rosszabbnak látszott a helyzet.
Valószínűleg ez, és a másik fele összefügg a keretünkkel.
LG
Az Év fórumozója 2016

2024.12.08. 11:45:20

Ronaldinho&Barca írta:
2024.12.08. 10:38:01
Bár a mérkőzést sajnos nem láttam, vagyis kb 15 percet és pont elcsíptem a büntetőt illetve azt megelőző eseményeket, a lesajnált “kutyaütő” Roque csak összehozott ismét egy büntetőt és egy sárga-piros kombót mint tavaly azon a kevés lehetőségek egyikén nálunk.

Mivel nem láttam a teljes meccset így a statisztikára tudok hagyatkozni, hiába nehéz terep a betis, ez mutatja a rengeteg, sokkal több kidolgozott helyzet, a középpályánk nagyon gyenge, és valahol az a baj, hogy Olmo-Pedri párosnak pl. sokkal több a középszer-gyenge meccse mint a kiemelkedő, de évek óta ezt fújjuk páran, hogy az ilyen 40 kg-os középpályásokkal a mai fociban nagy reményeket ne kergessünk. Hátra kell Araujo mert Inigo átlaga is kezd bejönni ahogy tavaly Penának minden meccsen 1 gól.
Annyira nehéz terep a Betis pályája, hogy október végén nyertek ott utoljára. Igaz, akkor nagy skalpot vittek az Atletico személyében. De ha a Copa-t nem nézzük, ahol alacsonyabb osztályú ellenféllel játszottak, 3 meccses vesztes szériában voltak, amit mi szakítottunk meg. És még azt sem mondanám, hogy valami fú de jó játékkal megleptek volna minket. Mi voltunk nagyon gyengék tegnap, amit ki tudtak használni. Ha képzettebb játékosaik vannak, még csúnyán meg is vernek. Részünkről katasztrófa volt a tegnapi, a szezon egyik legorsszabb teljesítménye.

Roque kb. ugyanaz, mint a csapata. Sután mozgott, látszott, hogy képzetlen, sokat hibázott, de a rossz védekezésünkkel sikerült őt naggyá tenni. Pl. Abde lőhetett volna hármat is akár, szerencsére bénázott, vagy Pena védett nagyot. De még véletlenül sem sírnám vissza egyiket sem, tegnap olyan rosszul védekeztünk, hogy ha Torghelle a Betis csatára, még ő is fickándozhatott volna.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

Cseri írta:
2024.12.08. 10:00:43
bence0330 írta:
2024.12.08. 09:05:11

Amúgy kíváncsi vagyok, kamuzik-e a német, azt mondja, nem mondott egy szót sem a játékvezetőnek. Ha ez igaz, akkor eléggé érthetetlen a piros, egy hevesebb ugrándozásért, technikai zónából kilépésért, ki lehet osztani egy sárgát simán, de pirosat? Persze lehet, hogy Flick csak védi magát, és mondott is azért valamit.
Gondolom,ha mondott is valamit azt nem katalánul/spanyolul mondta.Természetesen a játékvezető beszélhet/érthet németül,esetleg valami ndk-s szexfilmből rémlettek neki testrészek,vagy tevékenységek német megnevezései.
:)
“leaving the technical area shouting and gesticulating protesting one of the decisions.”
Ez került a jegyzőkönyvbe.
Amúgy a büntető jogos volt, és az ítélet is, a VAR szobás kommunikáció alapján a bíró nem látott szabálytalanságot "derék fölött", viszont kétségtelenül volt érintkezés a lábak között. Nem tekintette kíméletlen belépőnek.
Jó kérdés, hogy Flick besokallt, esetleg nem látta a letaposott cipőt, vagy tényleg csak a helyzet miatt volt mérges, és azért káromkodott
Valószínűleg egy meccses lesz az eltiltás a jegyzőkönyvben írtak miatt.
Elvileg a klub fellebbez, én sem tudom, hogy jogos volt e a kiállítás, nem találok róla videót, így nem foglalok állást.
Szerk: MD 2 meccset ír
Koeman 2
Xavi 2
Flick 1
Elég frusztráló lehet a helyzet :)
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.12.08. 10:38:01

Bár a mérkőzést sajnos nem láttam, vagyis kb 15 percet és pont elcsíptem a büntetőt illetve azt megelőző eseményeket, a lesajnált “kutyaütő” Roque csak összehozott ismét egy büntetőt és egy sárga-piros kombót mint tavaly azon a kevés lehetőségek egyikén nálunk.

Mivel nem láttam a teljes meccset így a statisztikára tudok hagyatkozni, hiába nehéz terep a betis, ez mutatja a rengeteg, sokkal több kidolgozott helyzet, a középpályánk nagyon gyenge, és valahol az a baj, hogy Olmo-Pedri párosnak pl. sokkal több a középszer-gyenge meccse mint a kiemelkedő, de évek óta ezt fújjuk páran, hogy az ilyen 40 kg-os középpályásokkal a mai fociban nagy reményeket ne kergessünk. Hátra kell Araujo mert Inigo átlaga is kezd bejönni ahogy tavaly Penának minden meccsen 1 gól.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Cseri
Entrenador del Barça

2024.12.08. 10:00:43

bence0330 írta:

Amúgy kíváncsi vagyok, kamuzik-e a német, azt mondja, nem mondott egy szót sem a játékvezetőnek. Ha ez igaz, akkor eléggé érthetetlen a piros, egy hevesebb ugrándozásért, technikai zónából kilépésért, ki lehet osztani egy sárgát simán, de pirosat? Persze lehet, hogy Flick csak védi magát, és mondott is azért valamit.
Gondolom,ha mondott is valamit azt nem katalánul/spanyolul mondta.Természetesen a játékvezető beszélhet/érthet németül,esetleg valami ndk-s szexfilmből rémlettek neki testrészek,vagy tevékenységek német megnevezései.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.12.08. 09:18:22

FcBarcelona1 írta:
2024.12.08. 09:14:02
Cseri írta:
2024.12.08. 08:35:19
Szóval Xavi gáz mert 1-0-s eredményekkel bajnokságot nyert,Koeman meg szegény mert Griezmanokkal egy rangadót sem volt képes behúzni,olyan meccsekkel,amikor kapura sem rúgtunk...
Nem írtam, hogy gáz. Sokkal jobbak az eredményei, de a körülmények nincsenek figyelembe véve.
Nem fogom összehasonlítani, mert Xavinál túl sok a szubjektivitás.
Már írtam, játékosként évekig a 2-3. kedvenc játékosom volt (az első, második mindig változott)Edzőként nincs a top 5-ben.
Játékosból volt azóta mióta szurkolok a klubnak 100+ (nem számolom ki)
Edző 14 (megbízott edzőket nem számítva)
Xavit eredményben, játékban Koeman elé teszem, ahogy Rijkaardot Van Gaál elé. Ettől függetlenül a körülményeket is figyelembe veszem, ami torzítja a képet.
Milyen körülményekre gondolsz? Koeman volt az utolsó edző, akinek a csapatában ott volt minden idők legjobb játékosa. 3. lett, és agyonvertek minket a BL nyolcaddöntőben. Xavi kapott erősítést, de még az első szezonjában is többet hozott ki a Messi nélküli csapatból, mint Koeman vele.
Aztán Koeman 9. helyezett volt a tinicsapattal, kapuralövés nélkül lehozott meccsekkel. Xavi csak bő 2 hónapra rá kapott erősítéseket, és már ennyi idő alatt köröket vert a hollandra játékban, eredményekben. Szerintem semmilyen felmentő kontextus nincs. Koemanról úgy írtál, mintha csak az utolsó 2 hónapja lett volna, vagy mintha Xavi nem kb pontosan ugyanannyi időt kapott volna pontosan ugyanazzal a kerettel Aubáék érkezéséig (Koeman 2,5 hónap, Xavi 2), vagy mintha nem ugyanazt a csapatot vertük volna ugyanazzal a kerettel majdnem, aki ellen Koeman kapuralövés nélkül hozta le 0-3-ra a meccset.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.12.08. 09:14:02

Cseri írta:
Szóval Xavi gáz mert 1-0-s eredményekkel bajnokságot nyert,Koeman meg szegény mert Griezmanokkal egy rangadót sem volt képes behúzni,olyan meccsekkel,amikor kapura sem rúgtunk...
Nem írtam, hogy gáz. Sokkal jobbak az eredményei, de a körülmények nincsenek figyelembe véve.
Nem fogom összehasonlítani, mert Xavinál túl sok a szubjektivitás.
Már írtam, játékosként évekig a 2-3. kedvenc játékosom volt (az első, második mindig változott)Edzőként nincs a top 5-ben.
Játékosból volt azóta mióta szurkolok a klubnak 100+ (nem számolom ki)
Edző 14 (megbízott edzőket nem számítva)
Xavit eredményben, játékban Koeman elé teszem, ahogy Rijkaardot Van Gaál elé. Ettől függetlenül a körülményeket is figyelembe veszem, ami torzítja a képet.
bence0330

No igen, Koeman második idényének az első két hónapja tényleg egy Barca B volt, de Xavi ugyanazzal a csapattal azért veretlen maradt az igazolásokig is, és kapura is rúgtunk. :D Előtte meg Messiékkel lett 3. Xavi szintekkel volt jobb. Az első 1,5 éve megsüvegelendő, nem is kicsit. (Még akkor is, ha szerintem ugyanazt a szezont egy Inigo-Cubarsi-Penával lejátszva mondjuk a 4. helyen zárta volna legjobb esetben) Koemanban nem volt az első évében sem majdnem, amit dicsérni lehet. Mingueza talán. Plusz Koeman jobban elvesztette az öltözőt, mint Xavi a végén, ott aztán tényleg nem volt miről beszélni, Busi kérte interjúban a leváltását, ez szerintem mindent elmond. :D

Xavi nagy előrelépés volt Koemanhoz képest, Flick nyilván nagy előrelépés Xavihoz képest, pechünkre a keret meg fél osztálynyit zuhant közben. Ezt nagyon sajnálom, hogy pont rá jött ki. Még így is remek szezont futunk ehhez képest, és rengeteg meccsünket élmény nézni, ezt nem veheti el senki. :) Pedig Tebas/Liga próbálkozik rendesen.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2024.12.08. 09:14:38-kor.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Cseri
Entrenador del Barça

„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.12.08. 08:29:15

ElBartimaeus írta:
2024.12.07. 21:50:46
Persze, hogy kapott ennyi jatekost Xavi, mert amugy 3 jatekos kivetelevel az egesz keretet le kellett cserelnie (amit meg is tett es lefektetett egy alapot egy mukodo csapattal). Valaki linkelte, hogy alatta volt a legnagyobb difi negativ iranyba, hogy mennyit koltottunk jatekosvetelre (+) es eladasra (-). Mas szoval pusztanba penzraforditasokat nezve alatta folyamatosan gyengult a keret, ami Flicknel mar pozitiv volt.

Olvashatva a forumot - mivelhogy a meccset nem lattam - az jott le, hogy mind a 3 kozeppalyasunk rosszul jatszott, de meg a vedoink is. Ez szisztematikus hibanak tunik ezek alapjan, hirtelen nem romlik el 5-6 jatekos egyszerre.
Én voltam.
Az Koemannal volt. Őt senki sem sajnálta, bezzeg Xavi...
Nála kezdték lecserélni a keretet, eladták alóla mindenkit, aztán nyilatkozhatta, hogy Luuk De Jong fejjel jobb, mint Neymar.

Xavi egy ilyen helyzetben, ahol nem tudunk fiatalokat sem regisztrálni, kapott
200 millióért játékosokat (+40 millió változó)+100+ milliós értékben játékosokat ingyen, és egy Mourinho stílusban, 1-0-ra behúztuk a bajnokságot.
Majd megint kapott 100+ milliós értékben játékosokat, és tavaly nyeltük a 4-5 bekapott gólokat.
Ezért volt nagyobb az elvárásom.

Flick kapott egy Olmot, és felhoztak játékosokat. Tavalyról nincs Stegen, Araujo, Christensen, Cancelo, Gündogan, Felix
Cserében van egy Olmo
És Casado Romeu helyett.

Ott a 2 keret a kommentemben. Fatit még csak fél játékosnak sem mondanám, mert nem tud egy meccset lejátszani. Most megy De Jong kritizálása, tavaly a top 5-ben volt, az egyik legjobb játékosunk, bár a statisztikák-at sem fogadja el mindenki. Idén ha felhoznál egy B-s játékost, mondjuk Prim-et, előrébb lennénk, mert közelében nincs a 100%-os formájának. Gavi legalább novemberig teljes értékű volt tavaly, most csak keresi magát. Ezért írtam rájuk fél játékost.
Utóljára mentem szerintem ebbe bele, és az FFP helyzetbe is, mert ha nem lehet, akarja látni valaki, akkor nem is fogja, így csak elbeszélünk egymás mellett.

Szerk: csak a bajnoki versenfutás szempontjából, és nem az FFP, gazdasági helyzet ...méregetés stb., mert feljön, hogy a Realnak is gyenge a kerete.

Reál 2 év alatt 150 millióért erősítette a keretét (szaldó) és "ingyen" érkezett Mbappe (100-150 milliós aláírási pénzről írtak) Joselut bele sem veszem, mert távozott.
Érkezett 2 év alatt Bellingham, Fran Garcia, Güler, Mbappe, Endrick.
Nálunk 5 év alatt volt 20-30 millió a szaldó, és a változók, valamint az aláírási pénzek, amiről semmilyen hírt nem olvastam, ha volt, mert kiemelt fizetést kaptak.
Nálunk a tavalyi érkezők távoztak, és Olmo jött + a B-sek.
Ismétlem, nem a gazdálkodás szempontjából írom, mert a Real Madrid gazdálkodása elismerésre méltó.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára FcBarcelona1 2024.12.08. 08:58:23-kor.
gránit
Director del Fútbol

2024.12.08. 05:45:08

Álmosan kezdődött a meccs, aztán egy szép összjátékkal sikerült feltörni a Betis védelmét, és megszereztük a vezetést. Utána megnyugodtunk, magabiztosan birtokoltuk a labdát, kézben tartottuk a meccset.

A második félidőre viszont teljesen lélektelenül mentünk ki, Yamalt és Ferrant leszámítva mindenki értékelhetetlen volt a második játékrészben. A Betis rohamozott, nekik volt több helyzetük, mi 30-35 percig szinte semmit nem csináltunk. Bármiféle progressziót egyedül Yamal vitt a játékunkba, Ferrant többször indította, és ebből egy gólt sikerült szerezni. Én egyébként nem látom indokoltnak, ahogy Ferranról általában vélekedünk, mert nem tartozik a legnagyobb kerékkötők közé. Most két forduló alatt szerzett két gólt, én ugyan le nem igazoltam volna, de vannak nála sokkal nagyobb problémák is sajnos, szerintem.

A pontvesztésből Flick is kivette a részét. Amikor megláttam, hogy de Jong már a 60. percben jön, tudtam, hogy elvesztünk. A Celta Vigo ellen már a 80. percben is sok volt behozni, most pedig a hosszabbítással együtt kb 40 perce volt arra, hogy a teljesen semmilyen játékával megadja a kegyelemdöfést a már egyébként is nyűglődő csapatnak. Legkevésbé sem vagyok Xavi-párti edzői szempontból, de rá mondták, hogy idegbeteg, nem tudja kezelni a stresszt, kiállítják, bezzeg Flick a nyugalom mintaképe, akit nem lehet kihozni a sodrából. Az igazság viszont az, hogy amikor jönnek az eredmények, akkor könnyű úriembernek, nyugodtnak és higgadtnak tűnni. De róla kb három győztes meccs után megállapítottuk, hogy rendíthetetlen, nyugodt, kizökkenthetetlen, aztán tessék, válságban a csapat, és máris kiállíttatja magát... Hogy ki mennyire gentleman, az általában nem akkor derül ki, amikor fut a szekér. Egy kiállítása máris van, mindössze a 22. tétmeccsén.

Majd meglátjuk, mennyire lesz higgadt, amikor a vereségek után a vérszomjas katalán média részéről falkában, csordában fogják ócsárolni, mint valami sakálok, ahogy azt általában szokták művelni az edzőkkel. Meglátjuk, hogy mennyire lesz majd nyugodt.

A második bekapott gól előtt képtelenek voltunk felszabadítani, egy Betis beszorított minket, Pena pedig tétlenül végignézte, ahogy bepattog a labda a kapuba. A legnagyobb problémának továbbra is őt tartom. Nem fogunk minden meccsen 5 gólt lőni. Az, hogy átlagosan 3 gól lövünk meccsenként, az nem egyenletesen fog eloszlani. Lesznek meccsek, amikor ötöt lövünk, de lesznek meccsek, amikor egyet. Lesz sok meccs, amikor egyet, kettőt lövünk. Ezeket a meccseket nem tudjuk úgy megnyerni, ha minden meccsen gólt, gólokat kapunk. Sorozatosan gólt, gólokat kapunk a bajnoki meccseinken. Nem fogunk állandóan 4-5 gólt lőni, és az ilyen meccseket nem nyerhetjük meg akkor, ha állandóan betalálnak nekünk. A legnagyobb százalékban birtokoljuk a labdát, mégis, kapott gólok terén nagyon előnytelen helyen állunk a táblázaton. Sokkal kevesebb gólt kellene kapnunk, hogy az ilyen meccseket is meg tudjuk nyerni, és egyszerűen nem fér bele az, hogy a kapus bambán végignézi, ahogy szép lassan bepattog a labda a kapuba. Az sem, hogy szinte minden meccen gólt kapunk. 17 bajnokin 19 bekapott gól. 42 bekapott góllal nehezen leszünk bajnokok...

Ezzel együtt a második félidőben szinte az egész csapat nagyon gyenge volt, pedig az első félidőben hoztuk a kötelezőt.
bence0330

2024.12.07. 22:09:57

gg86 írta:
2024.12.07. 21:49:19
A mai meccset nem láttam így sajnos azt nem tudom értékelni, viszont a sorsolásunkra ránézve érdekes, hogy december elejére már 11 (!) idegenbeli és csak 6 hazai meccsünk van. Nyílván semmire se garancia a hazai pálya, de ez tavaszra nézve jelenthet egy kis előnyt. Január végétől májusig mindössze 4 idegenbeli bajnokink van, ezt jó lenne kihasználni, főleg ha visszatérhetünk a Camp Nouba.
Valami rémlik, hogy ez szándékos volt a Camp Nou miatt. Szóval igen, ez egy pozitívum, sok nehéz helyen voltunk, hazai környezetben ráadásul eddig egyszer buktunk csak.

Viszont én nem gondolom, hogy sok esélyünk lenne a bajnoki címre. A Reál hulladék, és még így is jelenleg tartják a lépést, ennél ők csak jobbak lesznek. Az elmúlt meccseknél mondjuk nyilván mi is, de kétlem, hogy mi lennénk a stabilabbak. Ne legyen igazam.
gg86
Jugador d'estrella

2024.12.07. 21:57:08

Saviola írta:
2024.12.07. 21:50:28

Épp hazai környezetben kaptunk ki a méregerős Las Palmastól, szóval ez nem tudom, mire garancia. :)
"Nyílván semmire se garancia a hazai pálya "
A hozzászólásban meg is említettem, de a csapatok általában több pontot szereznek otthon mint idegenben, szóval már csak a nagy számok törvénye alapján is (el)várható lenne hogy sok pontot szerzünk még :D
FCBsteve
Capitá del Barça

2024.12.07. 21:52:06

FcBarcelona1 írta:
2024.12.07. 20:28:42
Mindig feljön ez a Xavi VS Flick téma
Stegen/Pena
Kounde(Cancelo, Fort)-Araujo(majd Cubarsi)-Christensen(Inigo,Alonso)-Cancelo/Balde
De Jong(Romeu)
Gündogan(Gavi, aki kidőlt)-Pedri(Fermin)
Raphinha/Yamal-Lewy(Guiu)-Felix(Ferran)

Idén eddig

Pena/Stegen
Kounde(Fort)-Cubarsi (Dominguez)-Inigo (Garcia)-Balde/Martin
Casado(0,5 De Jong)-Pedri (0,5 Gavi)
Olmo (Torre)
Yamal(Fermin)-Lewy(Ferran, Pau)-Raphinha(0,5 Fati)
Ha már írod, tavalyi és idei Yamal ég és föld - a körülötte levőkre gyakorolt pozitív hatásáról nem is beszélve! És Olmo is nagyon beleillik a csapatba, semmiből képes gólokat rúgni... Casado ezerszer jobb, mint Romeu és FdJ is talán többet hagyott ki tavaly, mint játszott...

De, alapvetően nem ez a kérdés, szerintem...
Hanem, hogy nincs lereagálva az az alapvető taktikai változtás, hogy egyre inkább megvan az ellenszere a magas lestaktikás védelmünknek...
És erre Flick nem reagál...
Pedig elmondták az előző meccsel kapcsolatosan is a taktikát, be kell rúgni egy-két passzból a védelmünk mögé és ott majd lesz valami...
Sokszor nem tudunk mit kezdeni az agresszív letámadással, amíg nincs 2 gólos előnyünk, addig ideges a csapat hátul...

A középpálya állapota...
Most mondta el, nála mindig a 11 legjobb kezd - holott kéne ésszel rotálni!
Rotálni, ami nem egyenlő a kényszerből kieső játékosok pótlásával. Inkább a kiesések megelőzését szolgálná (pihentetés), illetve a beállók formában tartását...
Stb
ElBartimaeus
Entrenador del Barça

2024.12.07. 21:50:46

FcBarcelona1 írta:
2024.12.07. 20:08:59
Azért amint idejött, utána télen kapott 3+1 játékost (Alves a +1) utána ha jól emlékszem 7, majd 4 játékost.
Flick Olmot + a fiatalokat a B-ből.
Szerintem óriási a különbség, nem is cserbenhagyásról beszélnék.
Persze, hogy kapott ennyi jatekost Xavi, mert amugy 3 jatekos kivetelevel az egesz keretet le kellett cserelnie (amit meg is tett es lefektetett egy alapot egy mukodo csapattal). Valaki linkelte, hogy alatta volt a legnagyobb difi negativ iranyba, hogy mennyit koltottunk jatekosvetelre (+) es eladasra (-). Mas szoval pusztanba penzraforditasokat nezve alatta folyamatosan gyengult a keret, ami Flicknel mar pozitiv volt.

Olvashatva a forumot - mivelhogy a meccset nem lattam - az jott le, hogy mind a 3 kozeppalyasunk rosszul jatszott, de meg a vedoink is. Ez szisztematikus hibanak tunik ezek alapjan, hirtelen nem romlik el 5-6 jatekos egyszerre.

Tartok tole, hogy erosen valtoztatnia kell Flicknek a taktikajan (vagy megfelelolen kihegyezni az ellenfelekre), amiben egyelore egysrr volt tesztelve es akkor szethullott a csapat alatta. Igaz, az szovetsegi kapitanykent volt, nem edzokent.
Saviola
Júdás 2, az áruló

2024.12.07. 21:50:28

gg86 írta:
A mai meccset nem láttam így sajnos azt nem tudom értékelni, viszont a sorsolásunkra ránézve érdekes, hogy december elejére már 11 (!) idegenbeli és csak 6 hazai meccsünk van. Nyílván semmire se garancia a hazai pálya, de ez tavaszra nézve jelenthet egy kis előnyt. Január végétől májusig mindössze 4 idegenbeli bajnokink van, ezt jó lenne kihasználni, főleg ha visszatérhetünk a Camp Nouba.
Épp hazai környezetben kaptunk ki a méregerős Las Palmastól, szóval ez nem tudom, mire garancia. :)
,,Azt hitted, hogy mi történt."
gg86
Jugador d'estrella

FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.12.07. 20:28:42

Mindig feljön ez a Xavi VS Flick téma
Stegen/Pena
Kounde(Cancelo, Fort)-Araujo(majd Cubarsi)-Christensen(Inigo,Alonso)-Cancelo/Balde
De Jong(Romeu)
Gündogan(Gavi, aki kidőlt)-Pedri(Fermin)
Raphinha/Yamal-Lewy(Guiu)-Felix(Ferran)

Idén eddig

Pena/Stegen
Kounde(Fort)-Cubarsi (Dominguez)-Inigo (Garcia)-Balde/Martin
Casado(0,5 De Jong)-Pedri (0,5 Gavi)
Olmo (Torre)
Yamal(Fermin)-Lewy(Ferran, Pau)-Raphinha(0,5 Fati)
Yokozuna
Entrenador del Barça

2024.12.07. 20:09:26

Rengeteg helyzete volt a Betisnek. Főleg a bal oldalon jöttek ránk nagyon, itt nem működött a védekezés. Letámadtak és sokszor nem sikerült a labda kihozatal. Koundé nem volt sehol, Yamal sem jött vissza úgy ahogy szokott. Szerencsénk volt a rossz helyzetkihasználásukkal és Pena nagy védéseivel. Az első gólnál sem De Jongnak kellett volna reménytelenül Roque után loholnia.
Azt nem tudom hogyan, de meg kellett volna erősíteni a jobb oldali védelmet valahogy menet közben. Ehelyett Flick a baloldali védelmet is meggyengítette Baldé lecserélésével. Bejött a Betisbe egy higany mozgású szélső gyerek, akire ráküldte a darabos Fortot, látjuk mi lett a vége.
FcBarcelona1
Capitá del Barça

2024.12.07. 20:08:59

Deluigi írta:
2024.12.07. 20:00:22
FcBarcelona1 írta:
2024.12.07. 19:48:04
Sajnálom Flicket. Utóbbi években rengeteg bajom volt az edzőinkkel, és a döntéseikkel. Flicket valamiért nem tudom hibáztatni.
Xavit nem hagytak cserben a jatekosai?
Azért amint idejött, utána télen kapott 3+1 játékost (Alves a +1) utána ha jól emlékszem 7, majd 4 játékost.
Flick Olmot + a fiatalokat a B-ből.
Szerintem óriási a különbség, nem is cserbenhagyásról beszélnék.

Remélem, hogy ismét terveznek valamit januárra, mert ez a keret kevés a címekhez, és a nyáron is ezt írtam.
Tavaly jóval többet vártam egy Cancelo, Gündogan, Felix, Romeu erősítéssel az alaphoz.
Idén a játékunk miatt nőttek még az elvárások.
Válasz küldése