Peter írta: ↑2024.10.07. 16:43:57
Chino írta: ↑2024.10.07. 15:28:28
Leglátványosabb pl. a második gól, ahol az indítása után a saját térfeléről indulva ért fel legelsőnek a kontrával (ennyit a kocogásról), csak az ilyenek nem maradnak meg az emberekben.
Említettem is, hogy valami mást nézhettem és nem azt amit látnom kellett volna...egyébként leginkább a második félidőről írtam az eredeti hsz-ben.
A második gólnál (ha már szóba hoztad) max 6-8 m-es passza volt Raphihoz, aki utána elindult, majd Lewa fejezte be, de ott volt még Yamal, mögöttük lemaradva a spori majd Pedri még a spori mögött sacc16 - 20 m-re a kaputól. (azt végképp nem értem, hogy érhetett fel így legelsőnek)
Pedri kocogásáról nem tettem említést, de éppen az általad említett támadásnál a spori is megelőzte őt.
A támadással felért, de a 16-os előterében lasított, hogy az esetleges kipattanóra érkezhessen, lásd Raphinha helyzeténél, ahol szinte ugyanígy zajlott, ott vette mellre és kapásból hozta helyzetbe Lewyt, aki viszont nagyon elpuskázta. (a kocogást nem Neked szántam, korábban írták róla), de Fati első helyzeténél is ő hozta helyzetbe csak elsőre nem tudta átvenni, de szerencséjére visszapattant hozzá.
Peter írta: ↑2024.10.07. 16:43:57
A statokról említést sem tettem, de amiket felhoztál azokból az is kiolvasható, hogy a legtöbb szerelés (4) ellenére ennél azért sokkal többször jutott át a labda a középpályán keresztül a védelemig, mert Cubarsi és Baldé tisztázott a legtöbbször, valamint eljutott az Alaves néhány (11) szögletig és ugyanennyi lesig (11) egyaránt.
Az eredeti hsz-ben ki is emeltem, hogy a leghatásosabb ellenszerünk a lestaktikánk volt
Tegnap még nem tudhattam, hogy ma délután főoldali cikk lesz a lestaktikánkról....
Ebből nekem nem az jön le, hogy stabil volt a középpálya - főleg a 2.félidőben - és nem Pedrire fogtam, hanem azt írtam, hogy a Pedri-Casado kp....(lásd eredti hsz)
Egy 2 vkp+ irányítóból álló középpályát nem lehet két emberre vetíteni, főleg védekezés tekintetében, ha az egyik vkp-t kivesszük. A szerelést azért emeltem ki, mert folyton azt hallani, hogy nem tud védekezni, az pedig mondjuk evidens, hogy a védők többet tisztáznak, mint az irányító.
Csak hasonlítsuk össze Olmoval, vele kb. posztriválisok (előbbi és utóbbi esetében Pedri hátrébb játszott). (Girona, Valladolid, Rayo) kb. egy fél órával többet játszott Pedri, de szerintem ettől még nagyjából releváns az összehasonlítás.
Védekezés (Olmo/Pedri): Szerelések: 3/4, Labdaszerzés: 1/3, Tisztázás: 0/2
Támadás: Gólok: 3/2, Assist: 0/0, Lövések: 8/3, Kulcspasszok: 4/7
Egyéb: Passzok: 83/141 (% kicsit Pedri felé dől), Hosszú labdák: 3/5
Ezeket a dolgokat csak azért írom és teszem be (nem mindenben Rád reagáltam, ami arra vonatkozik ne vedd magadra) , mert nagyon sokan igazságtalanul, irreleváns véleményt fogalmaznak meg Pedriről, ráadásul látványban is kimagaslik. Más módon, mint Yamal, de a sarkazásai, ahogy szlalomozik a védők között, teljesen Inire emlékeztet.