sansz írta: ↑2024.09.22. 23:56:14
Elképesztő, hogy a hiányposztokat Flick milyen ügyesen tömködi be. Nyilván más játékosokat használna, ha tehetné, de nem hisztizik a sajtóban, megalázva a játékosait, hogy milyen gyenge a keret... Eric a mai posztján szerintem Flicknél kb a harmadik opció, de szerintem ő sem volt ott rossz. Kidől Olmo, erre Torre nagyon hasonló teljesítményt tesz le az asztalra.
Raphinha esetére gondolok, aki brutálisan jól indult meg, amikor elkaszálták nagyon durván. A sebesség miatt nem lehetett nem durván elkaszálni, én ezt értem, de furcsa, hogy egy fél ujjas taktikai szabálytalanság ugyanolyan sárga, mint az ilyen csontroppantó felrúgás... Ha nem tud lightos taktikai szabálytalanságot kivitelezni a védő, akkor ne csinálja, vagy kapjon érte pirosat. Szerintem csoda, hogy nem lett sérülés belőle.
A VAR pedig ma nagyon hasznos volt. Szerintem az igazi még mindig az lenne, ha a fő vezető bíró a VAR szobai lenne és a pályán levő csak a segédje, de most elég korrektül tették a dolgukat. VAR nélkül sok minden nem így alakult volna. Egyedül azt látom hibának, hogy Yamal aprításkor nem szóltak a bírónak, hogy ez piros.
Igen. Ez van egy Levernél, vagy Arsenalnál, alacsonyabb szinten tavaly egy Gironánál, mikor látod, hogy egy jó, vagy Gironánál akár eleve közepes játékost, aki jól teljesített a rendszerben, kiveszed, és beraksz egy gyengébbet, és semmit nem változik a játék képe. Ez van, ha rendszer van, és bár nyilván kell az egyéni villanás, de nem erre épít a játék végre. Ez LE óta hanyatlott, Valverdénél még so-so jelen volt, azóta minden Messire ment ki, vagy az utódjaira, akik meg nem elég jók ehhez. És itt látszik, milyen ótvar hülyeség volt Olmót megvenni, egy Torre is képes ezt lehozni, aki vagy 3.-4. csere csak arra a posztra. Nincs az a 30 gólos szezonja, ami meggyőzne, hogy nem ezzel kaszáltuk el az utolsó kis szalmaszálat valami trófeára, helyette egy fizikális, gyors DM vagy CB milliószor többet ért volna. Mert igen, ott is egész jól csiki-csukizik Flick, de azért Garcia, Inigo és Cubarsi soha nem lesz Araujo, Christensen, Merino, de még csak nem is Nico vagy Mingueza, és ezen meccsek fognak elmenni. De állítom, ha most Torre kidőlne, és mondjuk Raphinhát nem akarná betolni középre (bár most is látványosat javult, mikor bekerült), és beállítaná az egyik Fernandezt, vagy akár Junyentet, Darvichot, alig esne vissza a játék.
Igen, bár szerintem nehéz megoldani. Szabály szerint simán csak sárga, de igen, lehetne ezzel valamit kezdeni, szerintem nem véletlen volt a mozgolódás az új lapok iránt. Kéne egy a kettő közé, vagy a sárga alá. Ma már nagyon precízen próbáljuk minél igazságosabbá tenni az ítéleteket, amiből túl sokféle van, nem elég a két lap. Két kék érne egy sárgát, mezlevételért, szabadrúgás akadályozásáért, kicsit durvább szabálytalanságokért járna. Hasamra ütöttem, alaposan meg lehetne szervezni.
Igen, az dühből történt, tiszta piros, nem tudom, hogy maradt el, pedig addig tényleg jól tevékenykedtek, a VAR-szobában mindenképp. Oda kéne egy nagyon komoly átláthatóság, és felügyelet. Kicsit olyanok, mint egy orvos magyarországon, teljesen mindegy, mit csinál a rendelőben, tévedhet, lehet paraszt is, senki nem fog a fejére koppintani soha, még csak bocsánatot sem kell évek alatt kérnie soha, akkor sem, ha akár tönkretesz valakit hanyagságból. Nem lehet egy ekkora téttel és felelősséggel lévő dolgot ennyire kontroll nélkül garázdálkodni hagyni, főleg, hogy milyen iszonyatos pénzek múlnak ítéleteken, és eleve iszonyat pénzt keresnek itt spanyolban. Kellene egy független bizottság, akinek felelnek, és komoly bírságokat kellene fizetni egyértelmű hibákért. Vagy utólag egy testületi pontozás alapján kapnák a minimál alapra a pluszt. Mindjárt észrevennének több dolgot.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy