FcBarcelona1 írta: ↑2024.05.27. 10:17:57
superman írta: ↑2024.05.27. 09:18:06
Minden csapat minden kalapból kap 2-2 ellenfelet, azaz 8at. Ennek a 8 meccsnek a felét otthon, felét vendégként játszuk. Akár az első, akár a második kalapból indulunk, 2-2 ellenfelet kapunk az első és a második kalapból is. Tehát továbbra sem tudom, hogy a klub számára mi jelentőséggel bír, hogy melyik kalapból várja a sorsolást.
Hát akkor tényleg nem értem ezt az egész sorsolásos témát. De még ezt a 4-4 meccset sem, mi alapján dől el, mikor játszunk otthon, mikor idegenben. Ha sorsolják, a szerencsén még több fog múlni. De akkor tényleg mi értelme a kalapoknak, mikor már két hete kalapoznak a hírekben, hogy ki hová kerül.
Amit én olvastam, az alapján a klubok számára semmi előnnyel nem jár erősebb kalapba kerülni, csak az uefa számára van jelentősége. Merthogy csoportosítani akarja a csapatokat, hogy nagyjából mindenkinek egyforma erősségű ellenfelek jussanak, mint eddig - már amennyire ez lehetséges ugye. Viszont azt nem lehet mondani hogy a csapatok ne lennének ösztönözve a koefíciens pontok gyűjtésére, csak mostmár inkább közvetett, mint közvetlen módon. Merthogy amiért a pontok járnak, azt amúgy is megakarják szerezni a csapatok; pontok, győzelmek, továbbjutások.
Valaki írta itt a fórumon, hogy elvileg az azonos nemzetből származó első kalapos csapatok ősszel nem játszhatnak egymás ellen. Én ezt sehol nem találtam, de ha így is van, nem tudom ez előny-e esetleg hátrány.
Az, hogy melyik meccseket játszuk idegenben, és melyiket otthon gondolom a sorsoláson múlik.
Amúgy az új rendszerben majd az ágak sorsolásánál is lesz kiemelés, tehát nem fordulhat elő az, mint mondjuk idén, hogy volt egy kvázi esélyes ág, előrehozott döntővel, meg egy underdog ág. Az "alapszakasz" első és második helyezettje csak a döntőben futhat majd össze, ha mindketten sikerrel veszik az akadályokat, korábban nem.