2023.10.29. 00:21:26
Szerintem egyáltalán nem volt hagyományos balbekk Baldé. Védekezésben folyton kisegítették szélen, és valamelyest beljebb tudott védekezni a vonaltól, támadás építésben pedig legtöbbször Inigo volt a balbekk alap pozíciójában, és sokkal inkább szélső támadóként /tkp-ként játszott Baldé, míg Felix bentebb játszott sokszor.
Igazán nincs értelme továbbra sem feszegetni a statikus 4-3-3 vagy 3-4-1-2 vagy bármi hasonló leírásmódok részleteit, már rég meghaladtuk ezeket a modern fociban, és szerencsére a Barcánál is.
Cancelo sem vonalszélsőt játszott, mint Yamal, vagy Dembelé, sokkal inkább hajazott Raphi azon meccseire, amikor nem kifejezetten a vonalról indul, alapvonalig csak elvétve jut el, és inkább befele játszik. Bár előrébb volt tolva összességében, mint előzetesen gondoltam.
A 3 középső védőnknek, és a 3 középpályásunknak volt igazán izgalmas szerepköre, kb mindenkinek egyedi. Araujo és Gavi meccse gyakorlatilag emberfogásról és labdabirtoklás esetén feljuttatásról szólt. Gündogant leginkább labdaelosztó szerepben láttam, alkalmankénti nyílegyenes labda-felcipeléssel, amit amúgy Frenkie tízszer ilyen minőségben csinál, de még ez se volt rossz. Fermin kb árnyék éket tolt, bizonyos szituációkban kifejezetten hasonlóan muzsikált, mint amit Bellinghamtől látunk legtöbbször. Inigo full középső védőt tolt védekezésben, míg támadásban valahol a duplaszűrő és a balbekk között, közben Christensen volt az utolsó biztosító ember (végig).
Tulajdonképp iszonyúan felforgattuk a pozíciós szerepek dinamikáit, ennél a hagyományos dolgoktól jobban el se lehetett volna térni, ehhez képest meglepően hatékony volt. Erre szükség volt ahhoz, hogy a legjobb 11 mehessen fel a pályára valamiféle formációban, és hogy legyen válaszunk Bellinghamre és Vinire is, teljesen azért nem feladva a támadásépítéseket. Én emelem kalapom a dolog kidolgozottsága előtt is (edzői stáb), meg a játékosok nagyrészének hihetetlen fegyelmezettsége előtt is.
Kár, hogy fizikailag és cserékkel se bírtuk végig a szint tartását, de csodák nincsenek. Halkan mondanám, h szerintem picit pechünk is volt, ami a gólokat-eredményt illeti.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila