Peter írta: ↑2023.09.23. 21:41:07
Az a Félix gólpassz volt az első igazán váratlan húzás a meccsen.
Kreativitás és váratlan dolgok hiányában valóban "nem igazan valtozott semmi se a multkori meccsekhez"
Nevezhetjük akár egyéni villanásnak is, ez részletkérdés már
Azon tenyleg kar fennakadni, hogy melyik kifejezést mire használjuk.
Én arra gondoltam, hogy voltak jó kulcspasszok, jó beindulások, jó cselek, amikből simán lehettek volna olyan gólhelyzetek, mint a két 5-0ás meccs bármelyikén voltak.
9. perc Felix beadása tökéletes ritmusban, ívben, magasságban Ferrannak, kb ugyanúgy mint múltkor Lewához, csak itt jobban figyelt a védő is... maga a mozdulat, az elgondolás, a kivitelezés ugyanolyan jó volt szeirntem, csak abból gól lett.
23. perc Gündogan tökéletes labdája Felixnek. Múltkor berúgta ugyanígy Gündi labdáját, még kevésbé tiszta helyzetből, most fölévarrta. Ugyanolyan tökéletes passz, sztem még egyel tisztább helyzet, csak épp nem lett befejezve.
28. perc De Jong labdája talán minden külső körülményt figyelembevéve a legjobb mozdulat az elmúlt 3 meccsen, 110%ban gólpassz értékű szerintem, de Felix nem tudta jól lekezelni, és kimaradt üres kapura 2 méterről.
43. perc Gündogan elpuskázta, de Gavi passza tökéletes ritmusú volt, és végre lendületből mentünk 5en(!!!) és nem 11 hanem 6(!!) ellen. Simán lehetett volna gól(helyzet), annak is kellett volna lennie.
51. perc talán kevésbé helyzet mint a többi, de mégiscsak lewa, 20on belülről. Ha nem is gólhelyzet, de a nyomás és a váratlan húzás, vagy akár az egyéni villanás definícióját sztem kimeríti. Illetve, kimerítené, ha nem törte volna el, pedig lehetett volna jól is lőni. De még így is relatíve veszélyes volt.
54. perc asszem Ferran ugratja ki az 5ösre a jól beinduló, védőjét lehagyó Felixet, épp hogy csak elcsípi utolsó pillanatban körömheggyel a becsúszó védő, hajszálon múlt az ordító helyzet. Jó paszból és jó beindulásból.
55. perc szerintem elmaradt Cancelo cselsorozata után egy nagyon veszélyes szabadrúgás, ha nem szabálytalanok vele, akkor meg sztem gólhelyzet lett volna, bár ez kicsit sokszoros feltételes mód, ebben az egy esetben ezt belátom. Mindenesetre megvolt a váratlan, a merész, a 3 ember közé cselező és előre is jutó ember a kapu előtt.
56. perc Araujo távoli bombája, mintha zsinóron húznák. Kaput talált, kapust pedig nem(!), de kisebbet vetődve kivédte. Ilyen bombáknál egy hajszálon múlik hogy 1 méterrel jobbra vagy balra, fent vagy lentebb köt ki a gólvonalhoz érve. Nem ziccer, de váratlan, bevállalós, jó kivitelezés, nem evidens módon kivédett kapuralövés.
64. percben Ferran ordító ziccerét gondolom nem kell részleteznem, az tuti mindannyiunknak beégett.
67. percben kevésbé ziccer, de nagy helyzet Ferran részéről, oldalháló, volt több jobb válaszáts is a rövidsaroknál ...

mindenesetre nagy helyzet, ígéretes helyzet, jó egyéni megindulásból.
Itt vagy hiányos az összefoglaló vidi, vagy 12-13 percig nem volt helyzetünk, de utána már jött a három gólunk. Adom a videot is, hogy ne csak bemondásra legyenek meg, nyugodtan bárki végignézheti őket, 2 percet vesz igénybe így, hogy kigyűjtöttem:
https://www.youtube.com/watch?v=2kp5exmJFek
A mondandóm lényege, hogy számos hasonló és számos másfajta helyzet is volt, mint az 5-0ás meccseinken, épp csak semmi nem jött be. Nem mondom, hogy ordító helyzetekből volt egy kosárra való, de egy bő maréknyi igenis volt. És egy ennyire betömörülő Celta ellen, ráadásul egy jó képességű játékosokból álló Celta ellen ez szerintem nem elfogadhatatlan, sőt. Már a -5. percben elkönyveltem, hogy szenvedni fogunk, amikor felrajzolták a spanyolok, hogy a Celta nyíltan 5 klasszikus hátvéddel és még dupla szűrővel a középpályán érkezett. Ahhoz képest én jobbat kaptam, mint amit vártam, és nem az utolsó tíz perc, hanem az első 80 miatt. Ez támadásra értendő. A védelmünk sajna gyengébb volt, mint gondoltam volna.
Az utolsó 10 perc szerintem az emberfeletti teljesítmények és kitartás, a szerencse, és talán (bár nem érzékeltem ezt külön) a Celta elfáradása. Extra volt, nem pedig az alap elvárható, ilyen körülmények közt, ilyen ellenféllel. Szerintem.
Szóval Peter, amiket írsz, azokra összefoglalva:
1. sztem nyomás aligha volt fokozható, legalábbis a mindenmindegy hajráig már jobban nem lehetett
2. nagyonsokat mozgott minden játékosunk labda nélkül, szerintem különösen támadásban, attól függetlenül, hogy valóban volt sok körbepasszolgatás IS
3. volt váratlan húzás, villanás, x-faktor, vagy hívjuk ahogy jól esik, csak semelyik végére nem került pont... és persze nem is volt számszerűen annyi, mint egy Betis ellen.
Btw, szerintem Frenkie nem csak a csapat legjobbja, hanem a liga, talán európa legjobb formában lévő játékosa Szeptember hónapban. Az ő kiesése is komoly faktor, akkor is, ha egy esetleges pontvesztésre mentségként nem szolgálhatott volna.
Értékeljük a helyén a kapottakat, és igenis úgy kell elvárnunk dolgokat, hogy tudatosítjuk: bármely két ellenfél nagyon különböző nehézségű feladat elé állíthatja ugyanazt a csapatunkat, akkor is, ha a tabellán vagy bármilyen power rankingban egy szinten állnak.
bence0330 írta: ↑2023.09.23. 22:05:50
Kb egy óráig lemeccselte Benítez Xavit. Megesik. De aztán Xavi megmutatta idén már többedszer, hogy ő is fejlődik, jobban cserélt, bátrabban cserélt, nem tartotta be a "60:00 előtt sosem cserélünk" elvét sem, bár a félidei változtatás pont nem jött még be. Szegény Yamal volt az egyetlen játékosunk, aki lefelé lógott ma ki a jó periódusunkban is. Egy nagy hiányossága van csak, de az még nagyon nagy.
Bence: lehet úgy is nézni, és akkor igazad van, egy óráig Benitez lemeccselte Xavit.
Az én nézőpontom szerint a 11 emberrel bekkelés gyávaság, az alsóbbrendűség teljes beismerése, és a profi foci egyik közepesen erős szégyenfoltja. Aki így nyer, az szerintem is nyer, viszont ezzel nem csak a másik fél veszít, hanem a világon mindenki más is. Egyidejűleg nem valamiféle zseniális taktikákról, őrületes counter elemek kavalkádjáról és edzői nagyságról van szó, hanem egy defenzív, destruktív, játékosokat és szurkolókat egyaránt demoralizáló kényszermegoldásról, ami végső soron működhet, működik.
A Celta amúgy meglepően szépen vezetet kontrákat azért, ezt se felejtsük el. De az, hogy Benitez lemeccselte volna Xavit akármeddig is, szerintem a valid szemszögeknek csak egy bizonyos hányadából nézve igaz, maximum.
Az egy másik megközelítés, hogy Xavinak még sok dolgoznivalója van az egyre inkább az olasz bajnokság gyenge másolatává előlépő spanyol középcsapatok megfogása érdekében. Nem ők voltak az utolsó csapat, aki ezt a módszert választja ellenünk.
Szóval fejlődnie kell, és vele a csapatnak is.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila