Végeredmény: Barcelona – Sevilla 1-0

Ezért kezdtem azzal, hogy szemlélet és mentalitás.
Oké. Jobb volt a Brighton, lényegesen több helyzetet kreáltak, a City meg nem kapkodta magát, amit jól is tettek. Csak mivel nyilván jobb csapat mint mi, jü korú játékosokkal, ez egy 1-1-re volt elég az 1-3 helyett. No nem minha mi nem alakítottunk volna ki rengeteg helyzetet, 16-8 volt a kapuralövések aránya nekünk, a kaput eltalálóban is mi vezetünk. Hogy most ezekből épp nem esett be semmi, vagyis csak 1... ilyen megesik. Messze nem voltunk olyan semmik, mint amennyire zengett tőle a fórum.Peter írta: ↑2023.05.27. 13:18:20Ez szemlélet és mentalitás kérdése.
Egy kicsit óvatosabban közelítenék - én, legalábbis - a lefocizta és agyonnyert bajnokság szóhasználathoz.
Ennek a tartalmi része a lényeges, szerintem. Illetve, ha már összehasonlítás, akkor az 1-1 eredmény más jellegű mérkőzésre utal, mint egy 3-0, ami legyünk őszinték egymás között kissé lehengerlőbbnek hangzik, de talán erre megfelelőbb szóhasználat a "lefocizta" kifejezés, mint az 1-1-re.
Ezt megfejelném azzal, hogy behelyezem az egész szezon keretébe ezt a két eredményt (1-1 vs 0-3) és méginkább elválik egymástól a két eredmény mögötti tartalom.
De hajrá Barca és örüljünk, hogy csak 3-0-ra kaptunk ki egy agyonnyert bajnokság levezetéseként....![]()
Ha már elemezgetjük, 3:1 lett a Valladolid meccs vége...Peter írta: ↑2023.05.27. 13:18:20
Ez szemlélet és mentalitás kérdése.
Egy kicsit óvatosabban közelítenék - én, legalábbis - a lefocizta és agyonnyert bajnokság szóhasználathoz.
Ennek a tartalmi része a lényeges, szerintem. Illetve, ha már összehasonlítás, akkor az 1-1 eredmény más jellegű mérkőzésre utal, mint egy 3-0, ami legyünk őszinték egymás között kissé lehengerlőbbnek hangzik, de talán erre megfelelőbb szóhasználat a "lefocizta" kifejezés, mint az 1-1-re.
Ezt megfejelném azzal, hogy behelyezem az egész szezon keretébe ezt a két eredményt (1-1 vs 0-3) és méginkább elválik egymástól a két eredmény mögötti tartalom.
De hajrá Barca és örüljünk, hogy csak 3-0-ra kaptunk ki egy agyonnyert bajnokság levezetéseként....![]()
Ez szemlélet és mentalitás kérdése.
Egy nagy kanál szerencse is van benne, hogy megnyerte a csapat a bajnokságot. Pl a Real elleni második meccs is alakulhatott volna teljesen máshogy. Meg a rengeteg egy nullás győzelem. Ez a csapat nem volt olyan erős, mint korábbani Pep-féle, mikor az első félidőkben már 3-4 góllal is mentünk, aztán az utolsó fél óra már csak lötyögés volt a pályán. Itt van, hogy éppen összejött a győzelem.Stoichkov írta: ↑2023.05.25. 09:41:46oszinte leszek, engem nagyon lehangolt az elmult par meccs.
Igen, bajnokok lettunk, de nekem ez masodlagos. En elvezni szeretnem a csapat jatekat, gyors, otletes oromfocit nezni. Illetve azt hogy az eredmenyek utan is meg jatszik a csapat, mert elvezik a jatekot alapvetoen.
Nagyon nagyon hianyzik nehany jatekos akinek a szive focival van tele, mint pl Ronaldinho volt vagy Messi. Akikrol mindig lesutott hogy mindenuk a jatek.
Azért tényleg ez legyen a legnagyobb gondunk, hogy egy agyonnyert bajnokság végén lazítunk kicsit. Az tuti, hogy ez semmi zűrt nem jelent önmagában... és nem is ez jelzi az erőnket, hanem az, hogy rég megnyertünk egy top bajnokságot a Reál előtt.grgly50 írta: ↑2023.05.27. 08:08:25Osztom! Látva a többi csapat teljesítményét így igaz!Peter írta: ↑2023.05.27. 03:24:49A csapat gerincének a VB alatt kevesebb meccse volt, mint egy VB nélküli full szezonban.
Egy bajnok, akinek sorfalat állnak meccs előtt, az a pályán is mutassa meg, hogy miért is álltak neki sorfalat.
Ki lehet kapni bajnokhoz méltón is, nem a vereség ténye mérvadó, hanem annak mikéntje.
Egy erős csapat rendelkezik tekintéllyel, tartással, amit a pályán vív ki magának, akitől zsigerből rettegnek az éppen soron következő ellenfelei, akik tudják, hogy a "vak tyúk is talál szemet" kivételével vajmi kevés esélyük lehet a sikerre. Akit a leendő ellenfelei szurkolói a sorsoláskor nagyívben el akarnak kerülni.
Tehát akivel szemben tele lesz az a gatya.
Szerintem ezek a jellemzői egy erős csapatnak.
De ott van Guardiola csapata, a City. Igaz, nekik még van egy-két komoly próbatétel, de nem engedik meg a lazítást.
Egy szóval nem bántom Xavit, de egy igazi trénernek mindíg kell tudni motiválni a csapatát.
Vagy nagy zűr van a csapat körül, ami már csak egy klub!
a tegnapi 3-3-at nem szeretne kivizsgaltatni?Nagybarcelona írta: ↑2023.05.25. 10:39:59https://www.google.com/amp/s/as.com/fut ... utType=amp
Joan Collet az Espanol volt elnöke szeretè, ha vizsgálnák a Valladolid -Barca 3-1-es meccsen törtènteket
![]()
Egyetèrtek, bennem is ezek merültek fel. Áltathatjuk tovább magunkat, de ez a tavaszi produkció valami rettenetes. Azèrt nem ennyire gyengèk ezek a mindenki által "megtalált" játèkosok egyènenkènt, de ebben a Barcában mèg a közepes szintet sem èrik el, máshol akár húzó nevek is lehetnènek/voltak. Tegnap írtam az èlőben, a Girona sokkal szebb, látványosabb focit játszik egy jóval gyengèbb (mèg a B sorunknál is) kerettel, de van mèg pár ilyen csapat. Kereshetünk kifogásokat, de azzal nem leszünk előrèbb, jó lenne nyáron a megoldásokat megtalálni.Troym írta: ↑2023.05.24. 09:19:42Ez ismét egy kutyaürülék játék volt.
Még el is viselném az elmúlt hónapok vergődése ellenére a bajnoki cím miatt, ha valaki elmagyarázza:
1. Minek kezd TS? Hogy elrontsuk a díját?
2. Ferran és Fati ha annyira felesleges, miért nem játszák végig legalább a tét nélküli meccseket? Nem mindegy? Még ha valamelyik lőne 1-2 gólt 4-5 meccsen talán kapnánk pár millióval többet.
3. A viharnak kell még 1 évet adni SR-nek? El kell zavarni olyan messzire, hogy ha tovább megy, már visszafele jönne. Teljesen alkalmatlan még cserejátékosnak is ide, csk -ként meg röhejes.
4. Dembele, és a többi felépülő játékos szezonját most zárjuk le. Minek lépnek pályára, miért kell formába hozni bárkit 2 héttel a nyaralás előtt?
5. Én spec hittem EG-ben, mint középpályás, tévedni emberi dolog, de olyan rossz érzésem van, hogy ő lesz SR 2.0, 10+ itt töltött év úgy, hogy nem tudja alulról sem megütni még egy kiesőjelölt szintjét sem. Mik a tervek vele? Kell ide, vagy nem?
6. Milyen utasítások hangozhattak el meccs előtt és szünetben, ha ezt a hányadék hozzáállást volt képes a legtöbb ember kipréselni magából?
Plusz egy gondolat:
Ez nem tudom miféle jövőbeni csapatépítés bárki szemében. Hogyan játszunk lélektelenül, pontatlanul és gyengén és kapjunk ki tükörsimán egy tizedakkora csapattól? Ebből mit tanult bárki? Hogy ha pályára lépsz focizni kéne?
Ebben tökéletesen igazad van, én személy szerint semennyire sem bízom benne, sokat tett érte idén, hogy így legyen. Én biztosan nem hosszabbítanék vele, hanem megvárnám a következő szezont, de Laporta sajnos úgysem lesz ilyen előrelátó.