Sonoma írta: ↑2023.02.23. 23:45:44
[Az első félidőben igaz, de a második félidőben esélyt sem adtak nekünk. Teljesen szétesett a játékunk. A Realt meg hagyjuk, mert ott lassan azt kell gondolnom mákunk volt.
Jövő héten jön a spanyol kupa odavágó. Ezek után nem sok bizodalmam van.
Hát nem sok helyzetük volt az tény. De.
Olyan körülményes kontráink voltak ( megint), nem is csodálkozom, hogy ennyire impotensek a csatáraink. Megint bebizonyosodott, hogy felállt védelem ellen Lewa nulla. Sebaj mi ragaszkodunk a nulla kockázatú lassú támadásépítésben, amivel kiheréljük a támadóinkat.
Kicsivel?! Mindkét mérkőzésen lemeccselte Ten Hag. Vártam már, hogy Andris elmagyarázza megint, hogy ennél jobban nem is tudott mit csinálni Xavi. Lassan olyan érzésem van ő lesz az új Valverde. Persze más időket élünk, most még a bajnokság megnyerése is óriási előrelépésnek tűnik ( ha behúzzuk). Ezzel együtt megint bizonyított Xavi, hogy nemzetközi kupához ő még kevés.
A Reált 4 meccsből 3-szor raktuk zsebre alatta, ebből 2-szer megalázó módon. Szerencsének nem mondanám, ettő még elveszhetjük az elődöntőt ellenük persze, de bőven mi leszünk az esélyesek. Mondjuk Pedrin is sok fog múlni, de ott legalább már lesz Gavink.
Az igaz, hogy mikor a legutóbbi mélyütés után játszottunk velük pont a BL kiesés után, az nagyon rossz volt. De szerintem a mostani nem fog megviselni ennyire minket.
Nem volt előremutató játékot játszó játékos a középpályánkon, csak DJ, nem csoda. Raphinha meg bődületesen gyenge volt, függetlenül attól, kontráztunk-e, vagy nem. Nem is értem, ki mit mondott neki, 23-ban ha jól rémlik, csak Rashfornak van több gólpontja, de nem olyan friss a stat, 1-2-en lehet előzték, akárhogy is, kétszámjegyűnél jár a VB óta. Mindezt azzal érte el, hogy folyamat gyömöszölte befelé a váratlanabbnál váratlanabb lasztikat, amikből 1-2 gól mindig lett. Az előző meccsen mindkettő. Erre ma mintha valaki azt mondta volna neki, hogy csak cselezhet. Amit nem tud, jelenleg a saját szinjén sem. Volt 23-ban is 1-2 gyengébb félideje-meccse, de ott inkább csak a hatékonyság volt a gond, ma meg odáig el sem jutott. Ez most sajna rajta ment el, legalábbis a támadás része. Az erősségére kell támaszkodnia, azt csinálnia, amiben kifejezetten brilliáns is tud lenni, nem azt, amiben átlag alatti. Ha Xavi kérte tőle az 1v1-ezést, akkor feketepont neki. Volt 1-2 jó kontralehetőség, ami egyszerűen elhalt rajta, mert cipelte a lasztit, pedig simán tálalhatott volna ilyen bal lábbal, mint ami neki van. És úgy is szokta. Ma nem tette. Jó lenne tudni, ő volt-e a hülye, vagy Xavi. Lewyt pont ezért nem venném elő, alig kapott ma lasztit. Volt olyan meccse, ahol hibát hibára halmozott, ez ma nem az volt... nem volt lehetősége hibázni.
Ráadásul DJ is inkább cipelésben progresszív, az előrepasszai is nyilván jók, de ma valahogy ez nem jött be. Volt 4 középpályásunk, akik nem támogatták passzokkal a támadóinkat...
Kicsivel... ma kicsivel, mert kevés más lehetősége volt. Volt, de azért nem tudott behozni olyan játékosokat, mint ten Hag, ez nem kérdés. A múltkor meg kicsit többel, de azért mégiscsak kicsivel jobbak voltunk ott, és 2-2 lett. Sokkal nem meccselte le ten Hag azért szerintem.
Azt meg szerintem ízlelgessük, hogy úgy jelenleg az új Valverde, hogy egyrészt amit mondasz, egész máshonnan, összehasonlíthatatlanul mélyebbről indul, és MESSI NÉLKÜL érhet el az első teljes évében hazai triplát. Egy csöppet más a szitu... Ha lenne Messije, nyilván a BL-ben maradtunk volna mindkét évben, ez szereintem aligha kérdés.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy