Bajnoki Mérkőzések 22-23

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
enzonavas
Barça B
Hozzászólások: 37
Csatlakozott: 2019.03.14. 08:59:53

2022.12.31. 16:19:10

A meccs bíróküldésével a Liga alaposan kompenzálta azt amit a bíróság Lewandowski kapcsán döntött. Mateu Lahoz hozat amit Madrid elvár tőle: a mérkőzést alaposan befolyásoló borzalmas játékvezetést, millió sárga, piros lap, kamutizit és az Espanol kiállítás visszavonása.
Tudta mindenki, hogy ez lesz ha Ő vezeti a meccset. Tegnap egy kamutizi a madridnak. Ma egy az Espanol-nak... Nehéz lesz ilyen "hátszéllel" La Ligát nyerni....
Avatar
Andris
Adminisztrátor
Hozzászólások: 12171
Csatlakozott: 2006.05.20. 20:47:07
Tartózkodási hely: Budapest

2022.12.31. 16:18:25

No hát, ez nem volt túl jó megint, de ez van. Szerencsére már 30 perc után látszott, hogy ez vagy egy rossz meccs lesz, vagy még annál is rosszabbra fordul. Ezért csupa hasznos tevékenységgel töltöttem az elmúlt 70 percet, és csak fél szemmel figyeltem. A tévedés jogát fenntartom, hiszen mint mondom, csak fél szemmel néztem, de:

1. A pont persze fáj, de igazából nem vagyunk féltávnál se, baromira mindegy. A madriddal fej-fej mellett megyünk majd, és az számít, hogy ki bírja jól a tavaszt, télen még lehet pontokat veszítve is próbálni építkezni.
2. Nem vártam semmi jót, ahogy válogatott szünetek után se szabad soha, meg hát ez a 31.ei időpont is elég rossz nyilván. Igazából a játékról félig ezért, félig meg azért, mert nem láttam mindent, kár beszélnem.
3. Az elejétől látszott nem csak az, hogy még nem álltunk össze, hanem az is, hogy félvállról vesszük. (A gól utántól, és látva, hogy az espanyol nem való a spanyol elsőosztályba sem.) Ez alapból az edző hibája, amúgy meg a fiatal csapatoknál meggebedhet szerintem néha a legjobb edző is, akkor se tud kicsikarni 100%os koncentrációt. Úgyhogy nem kezdenék felelősség leosztásba se. Lehet hogy Xavi volt a gond a hozzáállásnál, lehet hogy senki más edző se tudta volna jobban abszolválni a konkrét helyzetet, és bármi is az igazság, legalább ekkora tényező pl ez a bíró, vagy például legalább ekkora tényező az, hogy összesen két használható támadónk van, ebből Lewa tulajdonképpen már nem is használható, mostmár nem csak fontos meccseken hagyja ki a ziccereket, Dembelé meg nem fog nekünk 15 perces megváltásokat hozni, hiába teljesített ősszel jól másokhoz képest.
4. Szóval alapból a hozzáállásunkon múlott, 1 gólos előnynél úgy kellett volna mennünk, mint a hülyének, hogy legyen meg a biztonságos különbség, mert a legminimálisabb pech is elég egy gólhoz. Meg is történt.
5. Ettől függetlenül Lahoz méltatlan teljes mértékben ehhez a sportághoz. A vicc az, hogy spanyol viszonylatban még ő egy jó bíró, nem is voltak ma se nagy hibái, de a képtelen uralni a meccseket. Nem hogy nem tudja lehozni őket jól a háttérből, még főszereplőként sem elfogadható az, ahogy menedzseli a résztvevőket és a játék folyását. Pedig ez egy langyoska dolog volt az átlagos derbihez képest.
6. Jordi Alba ugyan jó volt többé-kevésbé, de vagy kössenek rá szájkosarat, vagy játsszon Baldé meg Alonso. Ez így vállalhatatlan kockázat szerintem.

Kb ennyi, én ma nem húztam fel magam, a fent leírt taktika beválik, ajánlom mindenkinek: elég hamar látszik, hogy lehet-e majd élvezni a meccset v sem, eredménytől függetlenül.
Remélem mindenki megúszta elpattanó erek nélkül, egy boldogabb új évet kívánok minden fórumozó kollégának!
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Gaillard
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 261
Csatlakozott: 2019.04.03. 06:01:56

2022.12.31. 16:11:47

Hihetetlen, amit művelt megint ez a kretén bíró.
A videó alapján látszik, hogy a föld felé tekint az ellenfél játékosa, majd a lábát húzva, a földön tartva (nem is természetszerű a mozdulat) a gyepen belerúg Lewa fejébe.
Ez tudatos mozdulat volt, egy sportoló ennél gyorsabb reakciókkal rendelkezik.
Ezek után visszavonja a piros lapot ez a barom.
Ez valami maffia vezér, hogy szabadon garázdálkodhat a labdarúgásban?
Avatar
Cseri
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1385
Csatlakozott: 2010.11.19. 08:58:48
Tartózkodási hely: Pécs

2022.12.31. 16:10:38

Ez egy kiábrándító meccs volt 4-0 helyett 1-1. Eljutottunk oda, hogy a szélsőink többsége teljesen használhatatlan. Ferran és Fati dupla nulla. Dembelenek néha összejön 1 gólpassz, Raphi próbálkozik, de átütő siker nélkül. Kemény és nehéz év lesz, ha ilyen kieső csapatok ellen sem mutatunk átütő erőt. Sok góllal haza küldeni őket, hogy a rettegjék a Nou Campot a soros ellenfelek, és lefossák a bokájukat, már akkor amikor az elővárosokban járnak.
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
brazilfan
Capitá del Barça
Hozzászólások: 548
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2022.12.31. 13:41:44

bence0330 írta:
2022.12.31. 13:10:52
Egyáltalán nem értem, miért játszhat Lewy a kiállítása utáni első meccsen, el tudom képzelni, mit kapunk ezért madridi oldalakon... :D. Bár olyat is olvastam, hogy az egy meccses eltiltás alighanem meglesz, csak csúsztatva van a tárgyalások miatt.
Ezt én sem értem, és jogosnak tűnik az Espanyol érvelése. Remélem, nem arról van szó, hogy a háttérben minden követ megmozgattunk Lewandowski érdekében. Szerintem az Espanyol ellen nem lett volna létkérdés a játéka, nélküle is lennének góllövőink.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 3689
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.12.31. 13:10:52

visca el barca írta:
2022.12.31. 12:50:39
hivatalos

ts alba alonso christensen sr pedri de jong gavi fati lewy raphinha
Remélem ez annak a jele, hogy a Busquets hír tényleg spanyol hagyományoknak megfelelően december 28-i tréfa (vagy hogy csak cserének akarja itt tartani), és észbekapott Xavi, hogy az előző Barca sikeredzőt épp most buktatta meg a VB-n (nyilván nem csak szegény Busi, de ő az egyik vezéralakja a dolognak).
Ha hátvédsorunk még mindig elég gyenge 1-2 hétig, de ezt be kéne húzni így is.
Egyáltalán nem értem, miért játszhat Lewy a kiállítása utáni első meccsen, el tudom képzelni, mit kapunk ezért madridi oldalakon... :D. Bár olyat is olvastam, hogy az egy meccses eltiltás alighanem meglesz, csak csúsztatva van a tárgyalások miatt.
ter Stegen; Baldé - Christensen - Araujo - Koundé; De Jong - Pedri - Gavi; Dembélé - Lewy - Raphinha
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20832
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2022.12.31. 12:50:39

hivatalos

ts alba alonso christensen sr pedri de jong gavi fati lewy raphinha
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20832
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2022.12.31. 10:52:15

kivancsi leszek a mai kezdore, tippre araujo, kounde, dembele nem lesz, eg-vel nem tudom mi van

ts balde christ eg sr pedri busi gavi ferran lewa raphi
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1972
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2022.12.31. 09:10:32

bence0330 írta:
2022.12.30. 21:10:17
Ja, hát ez kemény lesz. Én az EL-t elengedtem, nem vagyunk mi képesek még megnyerni egy ilyen párharcsorozatot. A MU-ból távozott az, aki miatt még magunkat tartottam esélyesnek, és láttam, milyen felszabadultan játszottak pár napja. De ha tovább is mennénk, hamar bukunk fejben. A kupát szintén elengedtem, 4-5 ki-ki meccset nem fogunk tudni megnyerni egymás után, azzal csak akkor foglalkozom, ha valami csoda folytán döntőznénk. A szuperkupán sok múlhat, hogy legalább valami legyen a kirakatba, de megint csak nem adnék megunknak 30-40%-nál többet a rendszer miatt. Jó lenne önbizalomnövelőnek, de...
És akkor marad a Liga. Azért az minőségi kupa lenne. Valahogy meg kell őrizni azt a jó tulajdonságunkat, amit főleg az utolsó meccseken hoztunk, hogy valaki a végén eldönti a nehéz meccseket, akár rosszak vagyunk, akár emberhátrányban vagyunk, tökmindegy. Ha ezt fogjuk hozni, akkor megleszünk. Nyilván a támadóinkon is sok múlik ilyen téren, Lewy kicsit lefelé ment, de azért rajta sok minden nem fog múlni, főleg, hogy most azért van valamiféle cseréje is, és nem kell minden meccst végigtolnia. Raphinha az utolsó 2 egygólos meccsünket kvázi eldöntötte, de ki tudja, hogy a javuló tendenciával mi történt a szünetben, mert a VB utolsó 1-2 meccse neki is nagyon gyenge lett. Dembélé az utolsó meccseken és a VB 0 volt, ő ezért kérdőjel. Fatiról nem tudunk semmit, a végén nem nézett ki jól, önzőnek is tűnt. Depay szerintem hozni fogja a maga erős második polcos, korrekt formáját, de ő meg nem tudni, mennyi lehetőséget fog kapni, vagy hogy hol. Torres teljes zsákbamacska, mert volt azért egy erős feltámadása ott a Madrid meccs után, aztán megint 0.
Valahogy túl sok ebben a szekcióban a kérdőjel. Minden szélsőnknek javulnia kell, főleg a helyzetkihasználásban. Ha ez valahgy megtörténik, akkor lehetne több nyugisabb, 3-4 gólos meccsünk, és kevesebbet kéne stressz alatt megnyerni. De legalább végre a klasszis védősorunkkal állhatunk fel, elkezdhetnek végre összeszokni is.

Most egyelőre hajrá Valladolid, hátha a sokáig menetelő középpálya elfáradt, vagy csalódott egyet (Csuameni, Cama, Modric). Bár nyilván nem ez a meccsük az, ahol leginkább lehet reménykedni. Ezzel a szoros versenyfutással nekem legalább Barca-drukkerként is érdekesebb megnézni egy Reál meccset mondjuk két gólos előnyig, mert elég komoly jelentősége van az eredménynek...

Érdekesség, hogy ők is, így mindkét nagy csapat a keret 100%-ával dolgozhat. Tök fura, nagyon nem ezt vártam így VB után.
Az EL-ben nagyon fontos lenne legyőzni a MU-t és megnyerni a sorozatot, hát nem lesz egyszerű, pedig azzal egyből nyernék egy kupát és esély lenne további kettőt nyerni. Európa szuperkupa, klubvilágbajnokság, valamint első kalap a Bl-ben, mert a bajnokságban azért a Real ellen nem lesz egyszerű nyerni. Igazából itt, csak az angol csapatoktól kell félni, azért egy Fradi szintű csapatot illene verni. A BL eredmények miatt, csalóka a kép, egyrészt sok volt a sérülés, másrészt meg szerencsénk se volt, Inter is egy lövésből győzött le minket. A Bayern ellen is volt, hogy egálban voltunk és, azért nem játszottunk még olyan nagyon jól eddig.

A spanyol szuperkupát idén úgy érzem behúzzuk , ez a legkönnyebben megnyerhető és valószínűleg nagyon akarunk már eredményt. Xavi se nyert még semmit a Barcával. Van is rá esély csak komolyan kell venni és odatenni magunkat.
a spanyol kupa nem hiszem, hogy meglesz.. ott könnyű elvérezni

A bajnokságban a Real nagyon megy idén, mindig van egy-két játékosuk akik hozzák az eredményeket. Nálunk elől szükség lenne egy jó eredményre Fatitól vagy Rapinhától és már lenne is keresnivalónk. Egy biztos sokkal jobban néznek ki a dolgok, mint tavaly ilyenkor.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 3689
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.12.30. 21:10:17

Ja, hát ez kemény lesz. Én az EL-t elengedtem, nem vagyunk mi képesek még megnyerni egy ilyen párharcsorozatot. A MU-ból távozott az, aki miatt még magunkat tartottam esélyesnek, és láttam, milyen felszabadultan játszottak pár napja. De ha tovább is mennénk, hamar bukunk fejben. A kupát szintén elengedtem, 4-5 ki-ki meccset nem fogunk tudni megnyerni egymás után, azzal csak akkor foglalkozom, ha valami csoda folytán döntőznénk. A szuperkupán sok múlhat, hogy legalább valami legyen a kirakatba, de megint csak nem adnék megunknak 30-40%-nál többet a rendszer miatt. Jó lenne önbizalomnövelőnek, de...
És akkor marad a Liga. Azért az minőségi kupa lenne. Valahogy meg kell őrizni azt a jó tulajdonságunkat, amit főleg az utolsó meccseken hoztunk, hogy valaki a végén eldönti a nehéz meccseket, akár rosszak vagyunk, akár emberhátrányban vagyunk, tökmindegy. Ha ezt fogjuk hozni, akkor megleszünk. Nyilván a támadóinkon is sok múlik ilyen téren, Lewy kicsit lefelé ment, de azért rajta sok minden nem fog múlni, főleg, hogy most azért van valamiféle cseréje is, és nem kell minden meccst végigtolnia. Raphinha az utolsó 2 egygólos meccsünket kvázi eldöntötte, de ki tudja, hogy a javuló tendenciával mi történt a szünetben, mert a VB utolsó 1-2 meccse neki is nagyon gyenge lett. Dembélé az utolsó meccseken és a VB 0 volt, ő ezért kérdőjel. Fatiról nem tudunk semmit, a végén nem nézett ki jól, önzőnek is tűnt. Depay szerintem hozni fogja a maga erős második polcos, korrekt formáját, de ő meg nem tudni, mennyi lehetőséget fog kapni, vagy hogy hol. Torres teljes zsákbamacska, mert volt azért egy erős feltámadása ott a Madrid meccs után, aztán megint 0.
Valahogy túl sok ebben a szekcióban a kérdőjel. Minden szélsőnknek javulnia kell, főleg a helyzetkihasználásban. Ha ez valahgy megtörténik, akkor lehetne több nyugisabb, 3-4 gólos meccsünk, és kevesebbet kéne stressz alatt megnyerni. De legalább végre a klasszis védősorunkkal állhatunk fel, elkezdhetnek végre összeszokni is.

Most egyelőre hajrá Valladolid, hátha a sokáig menetelő középpálya elfáradt, vagy csalódott egyet (Csuameni, Cama, Modric). Bár nyilván nem ez a meccsük az, ahol leginkább lehet reménykedni. Ezzel a szoros versenyfutással nekem legalább Barca-drukkerként is érdekesebb megnézni egy Reál meccset mondjuk két gólos előnyig, mert elég komoly jelentősége van az eredménynek...

Érdekesség, hogy ők is, így mindkét nagy csapat a keret 100%-ával dolgozhat. Tök fura, nagyon nem ezt vártam így VB után.
ter Stegen; Baldé - Christensen - Araujo - Koundé; De Jong - Pedri - Gavi; Dembélé - Lewy - Raphinha
Asensi
Barça B
Hozzászólások: 93
Csatlakozott: 2022.01.30. 16:50:31

2022.12.30. 17:39:04

Kovbal88 írta:
2022.12.30. 17:25:22
Jó lenne egy bivaly erős januárt nyomni, ami később aranyat érne.
Hát igen. Erős kezdés után még egy kicsit belehúzni, mert januárban a Betis (hol máshol nyerhetnek valamit) és a Margit a szuperkupában, februárban meg jön a ManU. (Lehet addigra ez lesz a legfontosabb nekik is...)
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1972
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2022.12.30. 17:25:22

davi10 írta:
2022.12.30. 15:19:43
Kint van a holnapi keret, igazából mindenki benne van, Araujo is úgy néz ki teljesen felépült!

Reméljük most nem lesz akkora visszaesés, mint szokott lenni a válogatott szünetek után, azért Kounde és Dembele kivételével tudtak pihenni a játékosok.

Jó lenne egy bivaly erős januárt nyomni, ami később aranyat érne. Fizikálisan nem kellene, hogy gondok legyenek, egyedül a motivációval lehet(ne) gond.
Hiányzott a bajnokság. Engem a vb valahogy nem kötött le.
Avatar
davi10
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5642
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2022.12.30. 15:19:43

Kint van a holnapi keret, igazából mindenki benne van, Araujo is úgy néz ki teljesen felépült!

Reméljük most nem lesz akkora visszaesés, mint szokott lenni a válogatott szünetek után, azért Kounde és Dembele kivételével tudtak pihenni a játékosok.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
bunga
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 454
Csatlakozott: 2021.01.26. 21:13:33

2022.12.20. 10:00:27

Mikor debütálhat Victor Barbera a senioroknál?
Avatar
Troym
Capitá del Barça
Hozzászólások: 854
Csatlakozott: 2009.08.15. 12:12:47

2022.12.19. 14:12:31

Na végre vége a mellékjáratnak (VB :D ), várom már az Espanyol elleni meccset :D Kíváncsi leszek Lewy helyett a 3 meccsen ki fog kezdeni. A legtöbb támadónk nagyon nem fáradhatott el a VB-n.
Apró pici gólokkal kell megzavarni az ellenfelet.
Avatar
Cseri
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1385
Csatlakozott: 2010.11.19. 08:58:48
Tartózkodási hely: Pécs

2022.11.13. 18:02:02

Beszédes a főoldali cikk a csoda spori tevékenységéről. Jól összeszedett írás! Spanyolhonban nem lehet olyat kérni, hogy bizonyos sporttárs ne fújjon nekünk meccset, korábban a mennyeiben volt ilyen opció?
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1972
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2022.11.11. 19:05:27

Cseri írta:
2022.11.11. 06:56:23
Durva látni,így november 11.-én a főoldalon, hogy a következő meccs szilveszterkor lesz. Pénz beszél...
Nekem tetszik, hogy most lesz a VB novemberben. Viszont az nem, hogy jó egy hét van a bajnokság vége és a vb kezdette között. Valamint szintén utána már rögtön folyatódik a bajnokság. Ennyi meccset, amit a top játékosok játszanak egy évben, már nagyon nem normális dolog.
A 20 fős bajnokságokat jó lenne 18 ra csökkenteni.
Elsősorban a nézőket sajnálom, hogy ez a minőség rovására megy, aztán a játékosokat, mert ott meg az egészség rovására, nincs idő regenerálódni.
Avatar
Cseri
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1385
Csatlakozott: 2010.11.19. 08:58:48
Tartózkodási hely: Pécs

2022.11.11. 06:56:23

Durva látni,így november 11.-én a főoldalon, hogy a következő meccs szilveszterkor lesz. Pénz beszél...
„Az egyik oldalon van egy csapat. A másik oldalon is van egy csapat, amiben ott van Lionel Messi. Az úgy egy teljesen más történet. Amikor az emberek különböző csapatokat elemeznek, emlékeztetniük kell magukat arra, hogy ez az egy ember mindent megváltoztat. Vele másképp néz ki egy csapat.”
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 3689
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.11.10. 23:06:27

A Reál behúzta a meccsét, két pont előnnyel jövünk majd vissza VB után. :)
ter Stegen; Baldé - Christensen - Araujo - Koundé; De Jong - Pedri - Gavi; Dembélé - Lewy - Raphinha
Avatar
fanbarca
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2048
Csatlakozott: 2010.05.15. 09:11:15
Tartózkodási hely: Kolozsvár

2022.11.10. 10:43:59

andras953 írta:
2022.11.09. 22:50:58
...
Nem szeretem az "én mindent jobban tudok" jellegű hozzászólásokat. Ne csináld, főleg, ha hülyeséget írsz.

Pedri már most klasszis játékos. Folyamatosan fejlődik, de már nagyon jó. Idén elkezdett cselezni, sok a progresszív passza, ő lesz a középpályánk esze. Hihetetlen, hogy már most ilyen szinten van, az ő korosztályából talán Bellingham említhető hasonló szinten a középpályások közül.

Baldéért összetehetjük a kezeinket. Dinamikus, bátor, nemrég sebességrekordot döntött, mindkét oldalon eljátszik, de azért a baloson az igazi. Ha minden jól halad, 2-3 év múlva abszolút klasszis lehet.

Az Osasuna elleni meccsen pont az tetszett, hogy látszik, vannak végre játékosok, akik meccseket tudnak eldönteni. És odateszik magukat rendesen, nem hiányzik az akarás. Ilyen De Jong, Gavi, Pedri, Raphinha, Araujo, Dembélé. Szerintem ennek mindenképpen örülni lehet. Raphinha különben közel van ahhoz, hogy berobbanjon. A VB hátha jót tesz neki, nagy értékünk lehet.

Torres-t én is sajnálom, ezzel egyetértek.
A többit meg bízzuk Xavi-ra.
més que un club
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6524
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2022.11.10. 10:16:14

andras953 írta:
2022.11.09. 22:50:58
A sírból jött vissza az Osasuna elleni meccs.
A tiszteletreméltó akarás (nem pedig jó játék!) mellett kellett hozzá jókora adag szerencse is!
Nem akarok ünneprontó lenni, de ugye más is látja, hogy a kiváló egyéb képességei ellenére soha nem lesz Pedriből klasszis játékos, ha nem sikerül fejlesztenie a gyorsaságát és a fizikai erejét? (Mert mit sem ér, ha végigkocogja a 90 perceket, de igazi sprintekre már képtelen, labdát kapva pedig jól láthatóan tovább lassítja a csapatjátékot, ami már anélkül is épp elég lassú.
Hiába lát a pályán, hiába képes messzire és pontosan passzolni, ha fizikálisabb ellenfeleik ezt nem engedik meg neki! Egyszerűen és szabályosan elnyomják, leszerelik.(Földön ülés, széttárt kéz) Lassú futása miatt szerelésre akkor nyílik lehetősége, ha megáll az ellenfél.
Ilyen erőtlen középpályája régen volt a Barcénak.
Persze ha ez a kívánatos, hozzuk vissza Rickie Puigot , és tanácsoljuk el De Bruynet, Fodent,Kimmichet, Verrattit és a többi fizikailag is kifogástalan középpályást - ha ide akarnának jönni.
(Erőnlét és dinamika nélkül a "Barca-DNS" mára lötyögós körbe-körbepasszolgatássá vált, körülményes és korszerűtlen focivá lett.)
Remek volt De Jong labdája Raphinha klasszis fejesgólja előtt, de nem feledhetjük, hogy nyár óta DJ túl sok hibával, túl sok eladott labdával játszik ,a labdakihozataloknál feleslegesen és körülményesen cselezget gyors továbbítás helyett. Jelenleg már csak a munkabirását, hozzáállását szeretem - ma már Gavi kevesebb hibával hasznosabban játszik nála.
Torres sztem nem való a Barcába.

Dembelé játékával is foglalkoznia kellene az edzőnek. "Egyedül nem megy"-már Minarik Ede is megmondta. Feltűnt, hogy Baldénak egyszer passzolt a 70 perce alatt.(attól tart elrontja, vagy pedig nincs kigyakorolva a passzjátékuk?)
Lewa is csak beadások útján kap labdát, azt szerencsére befejeli vagy leveszi és egy csel után berúgja, de kizárólag egyedül! (A Bayernben 3-4 felzárkózó-befutó csatártással vagy középpályástárssal tudott kényszerítőzni, nálunk magára hagyják.)
Fatit testileg-lelkileg erősíteni kell, gyorsaság és agresszivitás nélkül nincs hasznára a csapatnak.
Busi tavaly a csapat egyik legjobbja volt, idén az egyik legrosszabbja - miért nincs ennek következménye a csapatösszeállításban? Ha neadjisten sikerülne leigazolni mondjuk egy Bernardo Silvát pl, rögtön látható lenne, mennyire lelassítja Busi a játékunkat.
Sokat reméltem Bellerintől, de felejtős.
Eric és Marcos sem megoldás hátul, hiába vannak olykor szerencsével megúszott meccseik, jobb ellenfeleket nem tudnak megállítani.
Alba a tegnapi meccsen igyekezett, ezt jó volt látni, hasznos is volt, de védekezésbeli gyengéje csak azért nem jött ki, mert erőtlen volt az Osasuna jobbszárnya.
(Már a 2. vagy a 3.meccsünkön gyakorlatilag 3 balhátvédből állt össze a védelmünk.Kellene igazolni egy negyediket is, hogy kilegyünk)
Baldéval több edzőnek külön is foglalkoznia és gyakorolnia kellene, hogy még jobb legyen.(összjáték, kényszerítőzés, beadások, kapuralövés. A gyémántot is csiszolni kell, hogy még értékesebb legyen.)
Araujot, Christ-t,Koundét folyamatosan járszatni kell, hogy összeszokjanak.
Nincs bajom Xavival, de kíváncsi lennék mit hozna ki ebből a játékoskeretből egy rutinosabb keménykezűbb edző?
A VB szünet alatt sokat lehetne javítani a fizikai mutatókon , edzőmeccseken pedig csiszolni-fejleszteni a csapatjátékot.
Nem túl sok dologban értek veled egyet.

Pedri pont, hogy rengeteget fejlődött akár a tavalyi szezonhoz képest is, ami a testfelépítését illeti. Nem egy foto volt róla, hogy a nyáron mennyit fejlődött ilyen téren és azok a megindulási amiket a meccseken tol nem csak élményszámba mennek, hanem, rendkívül hasznosak, sokszor 3 ember sem tudja megállítani, még szabálytalanság árán sem. A labda is olyan biztonságban van nála mint anno Busquietsnél vagy Xavinál és támadásban is nagyon veszélyes lett, rendre felér a kapuhoz. Az pedig, hogy sétál stb. szintén nem igaz, szinte minden meccsen ő futja a legtöbbet, 12 km alatt nem sűrűn hoz le meccset. Tőle egyedül az assistokat hiányolom.
Kimmich, de Bruyne, Verratti leigazolásához pedig sok szerencsét, 80-100 millió körül talán megszerezhetők, de még abban sem vagyok biztos. Ráadásul még 19 éves. A belga még 21-22 évesen is a Bremenben, Wolfsburgban játszott kölcsönben, ahol csak később később lett stabil ember, 24-25 évesen kezdődött gyakorlatilag a karrierje.Kimmichnek és Goretzkának is 20 éves kora fölött kezdődött el a karrierje.
Busi helyére nem véletlenül keresünk már télen játékost, folynak a tárgyalások Jorginhoval és Nevessel, plusz Tielemans is képben van. Ha elégedett lenne Busival Xavi, nem várná meg, hogy nyáron legyenek ingyen igazolhatók vagy olcsóbbak.
De Jong folyamatosan fejlődik, az utóbbi meccseken rendre a csapat egyik legjobbja. De a kp-ra van összesen 4 ember, reális, hogy ő is játsszon.

Bellerin szerintem még nagyon keveset játszott, nagyon nehéz helyzetből jött vissza, volt 1-2 rossz meccse, de ennyi miatt kirakni a csapatból szerintem nagyon korai még pálcát törni felette. Én még reménykedem benne. A jh poszt, ami jelenleg a legkeresettebb és legnezebb megszerezhető, még a nagycsapatoknak is.

Baldéra panaszkodni már a legnagyobb baromság, ne haragudj, nem személyeskedés. Gyakorlatilag első szezonja és olyan teljesítményt rak le alig 19 évesen, még posztidegen helyen is, hogy sok rutinos top védő is megirigyelhetné. Ráadásul meccsről-meccsre egyre jobb és bátrabb.

Lewandowskira pedig pont az jellemző, hogy ő maga csinálja meg a helyzeteket, nem csak várja Suarez, Inzaghi módon a labdákat. Ebből a szempontből kicsit hajaz Haalandra és rengeteget mozog, rendszeresen mozog visszafelé is, hogy labdát kérjen/szerezzen.

Nyilván az Araujo-Koundé - Christensen trió játszana, de az orvosi szobából nem léphetnek pályára. Jöhetne ide a Jóisten, akkor sem tudna ezzel mit kezdeni.

Torressel kapcsolatban egyetértek. Igazából ő az egyetlen, akiből pénzt tudnánk csinálni és nélkülözhető. Dest, Depay, Umtiti, Lenglet, Trincao mind lejáró szerződésűek, ahogy SR, Busquets is ingyen megy. Netot, Brathet, Pjanicot, Umtitit, Puigot ingyen engedtük el.
Egyedül talán Abde, és Nico akik hozhatnak minimális pénzt.
Torres távozássa és egy Jorginho/Neves+Moukoku igazolás szerintem tökéletes lenne. Remélem a német nem megy a VB-re, mert felmehet az ára.

Az Osasuna ellen szerintem egyáltalán nem a szerencsén múlt. Hiába voltunk emberhátrányban, nem nagyon tudtak helyzetet kialakítani, sőt inkább mi voltunk közelebb a gólhoz, ráadásul a legjobb védőnk is kiesett. Torres fejese, Dembélé kövése, Fati zseniális megmozdulása. MAtS-nak igazából egy távoli lövést kellett csak védenie. Plusz a góljuk is teljesen szabálytalan volt. Én nem érzek semmi szerencsefaktort. Max, akkor mikor még Lewy játszott és volt egy tűzijáték, bár abból a támaeddásból lett a gól, szóval nem számított hány lövést eresztettek meg.

Bocs a hosszú hsz-ért.
Forca Barca!!!!
raszab
Barça C
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2021.06.17. 21:38:33

2022.11.10. 00:51:03

bence0330 írta:
2022.11.09. 23:13:53
andras953 írta:
2022.11.09. 22:50:58
...
Persze, hogy nem jó játékkal nyertünk, de mennyire hiányoltuk már évek óta az akarat diadalát... ezért örültünk ennyire itt mi is, meg a videók szerint Xaviék is az öltözőben. :D Plusz ugye a körülmények, hogy elsőként megyünk a VB-re...

Mindenre nem akarok reagálni, Pedri szerintem sokat gyorsult és valamennyire erősödött is. Ha légüres teret lát, gondolkodás nélkül fut előre, nem is rossz tempóbal. Persze, hogy kelll még fejlődnie, tinédzser még, az árcímkéje sem annak szól, hogy most top5 játékos a világon, hanem hogy 1-2 év múlva akár az is lehet.

Dembélével az a legnagyobb bajom, hogy passz- csapatjátékra teljesen alkalmatlan. 1-1 szemfüles labdája neki is van, de kényszerítők, váltások, stb egyáltalán nem mennek, ő teljesen ösztönből játszik, az a "szerencséje", hogy ebben a kígyózásban ő a világ egyik legjobbja. Viszont amelyik meccsen ezek nem jönnek be, akkor védekezés, csapatjáték szintjén kb Penával előrébb lennénk ott, egészen borzasztó bennük. Csak hát én sem merném nem betenni, mert ha meg jó meccset fog ki, akkor...
Amit még nem értek benne, hogy miért nem tud soha labda nélkül megindulni. Torres pl. kifejezetten érzi ezeket, de most még Raphinha is villantott egyet tankönyvbe illő félkörös megindulással a lescsapda ellen. Dembélétől ilyet kb soha nem látni, pedig ekkora sebességgel sok ráció lehetne benne... viszont ő csak a labdával fut. Ő nem olyan profi gondolkodásmódú, nem olyan összeszedett szerintem, nem hiszem, hogy menne neki végig követni a lesvonalat, figyelni a csapattársat, mikor érdemes megindulni, stb.
Baldénak talán annyi pozitívumot hozott, hogy néha helyet csinált neki befelé, ami ebben a ritka, ideiglenes esetben ballábas balbekként a elég jó taktikának tűnik, el is jutott pár lövőhelyzetig a kölyök.

A VB "szünet" alatt nem sok fizikai mutatót lehet majd javítani, alig lesz valaki elérhető a keretből (a sérültek, Torre, meg talán Baldé), meg szerintem lesz szünet is amúgy. Persze az utolsó 1-2 hétben biztos többen hazaérnek, akik kiesnek, de nem tudom, mi lesz, hogy lesz, ez eleve egy precedens nélküli szitu.
Azt azért nem mondanám, hogy passz és csapatjátékra alkalmatlan, Dembele ebben a szezonban elég sok gólpassz adott cáfolatként. A legutolsó kényszerítő pedig a legutolsó meccsen éppen Lewával történt, bár kecsegtető helyzetben nem kapta vissza labdát, a lengyel kapura lőtt... Hogy ő labda nélkül nem tud megindulni, az sem áll. A mérkőzések elején gyakran próbálkozik elindulással, kiugrással, csakhogy legtöbbször a labdát cipelők észre sem veszik őt. Aztán persze elkedvetlenedik...
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 3689
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2022.11.09. 23:13:53

andras953 írta:
2022.11.09. 22:50:58
...
Persze, hogy nem jó játékkal nyertünk, de mennyire hiányoltuk már évek óta az akarat diadalát... ezért örültünk ennyire itt mi is, meg a videók szerint Xaviék is az öltözőben. :D Plusz ugye a körülmények, hogy elsőként megyünk a VB-re...

Mindenre nem akarok reagálni, Pedri szerintem sokat gyorsult és valamennyire erősödött is. Ha légüres teret lát, gondolkodás nélkül fut előre, nem is rossz tempóbal. Persze, hogy kelll még fejlődnie, tinédzser még, az árcímkéje sem annak szól, hogy most top5 játékos a világon, hanem hogy 1-2 év múlva akár az is lehet.

Dembélével az a legnagyobb bajom, hogy passz- csapatjátékra teljesen alkalmatlan. 1-1 szemfüles labdája neki is van, de kényszerítők, váltások, stb egyáltalán nem mennek, ő teljesen ösztönből játszik, az a "szerencséje", hogy ebben a kígyózásban ő a világ egyik legjobbja. Viszont amelyik meccsen ezek nem jönnek be, akkor védekezés, csapatjáték szintjén kb Penával előrébb lennénk ott, egészen borzasztó bennük. Csak hát én sem merném nem betenni, mert ha meg jó meccset fog ki, akkor...
Amit még nem értek benne, hogy miért nem tud soha labda nélkül megindulni. Torres pl. kifejezetten érzi ezeket, de most még Raphinha is villantott egyet tankönyvbe illő félkörös megindulással a lescsapda ellen. Dembélétől ilyet kb soha nem látni, pedig ekkora sebességgel sok ráció lehetne benne... viszont ő csak a labdával fut. Ő nem olyan profi gondolkodásmódú, nem olyan összeszedett szerintem, nem hiszem, hogy menne neki végig követni a lesvonalat, figyelni a csapattársat, mikor érdemes megindulni, stb.
Baldénak talán annyi pozitívumot hozott, hogy néha helyet csinált neki befelé, ami ebben a ritka, ideiglenes esetben ballábas balbekként a elég jó taktikának tűnik, el is jutott pár lövőhelyzetig a kölyök.

A VB "szünet" alatt nem sok fizikai mutatót lehet majd javítani, alig lesz valaki elérhető a keretből (a sérültek, Torre, meg talán Baldé), meg szerintem lesz szünet is amúgy. Persze az utolsó 1-2 hétben biztos többen hazaérnek, akik kiesnek, de nem tudom, mi lesz, hogy lesz, ez eleve egy precedens nélküli szitu.
ter Stegen; Baldé - Christensen - Araujo - Koundé; De Jong - Pedri - Gavi; Dembélé - Lewy - Raphinha
andras953
Barça B
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2020.06.14. 09:35:42

2022.11.09. 22:50:58

A sírból jött vissza az Osasuna elleni meccs.
A tiszteletreméltó akarás (nem pedig jó játék!) mellett kellett hozzá jókora adag szerencse is!
Nem akarok ünneprontó lenni, de ugye más is látja, hogy a kiváló egyéb képességei ellenére soha nem lesz Pedriből klasszis játékos, ha nem sikerül fejlesztenie a gyorsaságát és a fizikai erejét? (Mert mit sem ér, ha végigkocogja a 90 perceket, de igazi sprintekre már képtelen, labdát kapva pedig jól láthatóan tovább lassítja a csapatjátékot, ami már anélkül is épp elég lassú.
Hiába lát a pályán, hiába képes messzire és pontosan passzolni, ha fizikálisabb ellenfeleik ezt nem engedik meg neki! Egyszerűen és szabályosan elnyomják, leszerelik.(Földön ülés, széttárt kéz) Lassú futása miatt szerelésre akkor nyílik lehetősége, ha megáll az ellenfél.
Ilyen erőtlen középpályája régen volt a Barcénak.
Persze ha ez a kívánatos, hozzuk vissza Rickie Puigot , és tanácsoljuk el De Bruynet, Fodent,Kimmichet, Verrattit és a többi fizikailag is kifogástalan középpályást - ha ide akarnának jönni.
(Erőnlét és dinamika nélkül a "Barca-DNS" mára lötyögós körbe-körbepasszolgatássá vált, körülményes és korszerűtlen focivá lett.)
Remek volt De Jong labdája Raphinha klasszis fejesgólja előtt, de nem feledhetjük, hogy nyár óta DJ túl sok hibával, túl sok eladott labdával játszik ,a labdakihozataloknál feleslegesen és körülményesen cselezget gyors továbbítás helyett. Jelenleg már csak a munkabirását, hozzáállását szeretem - ma már Gavi kevesebb hibával hasznosabban játszik nála.
Torres sztem nem való a Barcába.
Dembelé játékával is foglalkoznia kellene az edzőnek. "Egyedül nem megy"-már Minarik Ede is megmondta. Feltűnt, hogy Baldénak egyszer passzolt a 70 perce alatt.(attól tart elrontja, vagy pedig nincs kigyakorolva a passzjátékuk?)
Lewa is csak beadások útján kap labdát, azt szerencsére befejeli vagy leveszi és egy csel után berúgja, de kizárólag egyedül! (A Bayernben 3-4 felzárkózó-befutó csatártással vagy középpályástárssal tudott kényszerítőzni, nálunk magára hagyják.)
Fatit testileg-lelkileg erősíteni kell, gyorsaság és agresszivitás nélkül nincs hasznára a csapatnak.
Busi tavaly a csapat egyik legjobbja volt, idén az egyik legrosszabbja - miért nincs ennek következménye a csapatösszeállításban? Ha neadjisten sikerülne leigazolni mondjuk egy Bernardo Silvát pl, rögtön látható lenne, mennyire lelassítja Busi a játékunkat.
Sokat reméltem Bellerintől, de felejtős.
Eric és Marcos sem megoldás hátul, hiába vannak olykor szerencsével megúszott meccseik, jobb ellenfeleket nem tudnak megállítani.
Alba a tegnapi meccsen igyekezett, ezt jó volt látni, hasznos is volt, de védekezésbeli gyengéje csak azért nem jött ki, mert erőtlen volt az Osasuna jobbszárnya.
(Már a 2. vagy a 3.meccsünkön gyakorlatilag 3 balhátvédből állt össze a védelmünk.Kellene igazolni egy negyediket is, hogy kilegyünk)
Baldéval több edzőnek külön is foglalkoznia és gyakorolnia kellene, hogy még jobb legyen.(összjáték, kényszerítőzés, beadások, kapuralövés. A gyémántot is csiszolni kell, hogy még értékesebb legyen.)
Araujot, Christ-t,Koundét folyamatosan járszatni kell, hogy összeszokjanak.
Nincs bajom Xavival, de kíváncsi lennék mit hozna ki ebből a játékoskeretből egy rutinosabb keménykezűbb edző?
A VB szünet alatt sokat lehetne javítani a fizikai mutatókon , edzőmeccseken pedig csiszolni-fejleszteni a csapatjátékot.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6524
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2022.11.09. 13:46:58

Amikor kiállították Lewyt egy üres reálisan egy üres garast nem adtam volna a győzelemre, de még a döntetlenre sem. Nem is az ember/eredményhátrány, hanem az előtte látottak miatt. Szerencsére valami elkattant a srácokban és feljavultunk.
Xavi azért biztos mondott egy-két dolgot az öltözőben.
Amit én hiányoltam az egy legkésőbb 60. percnyi Raphinha-Torres, Gavi-Busquets csere. Nemcsak támadásban, hanem védekezésben is erősödtünk volna. Így utólag viszont bejöttek a cserék. Féltem attól, hogy Christensen leballagott, kell valaki aki úr a levegőben, pontrúgásoknál konkrétan halálfélelmem volt.

De Jong egyre jobb, ami egy ilyen minőségű játékosnál sokat számít. Lassan-lassan meccsdöntő tényezővé válik.
Aki még mindenképp kiemelendő az Baldé. Posztidegen helyen is ismét nagyot játszott, feltűnő, hogy meccsről-meccsre egyre bátrabb. Korábban nem hiszem, hogy elvállalta volna azt a lövést, főleg jobb lábbal, a labdakihozatalai pedig élményszámba mennek.
Ha Lucho szerint Marcos Alonso és Alba jobb megoldás nem tudom milyen meccseket néz,akár a kezdőbe is mehetne vagy Gayá közvetlen riválisának, de még a keretben sincs.

Busquets tényleg kabaré volt, de nem véletlenül akar Xavi már télen a helyére igazolni. Jorginho, Rúben Neves, Tielemans nem véletlenül pörög folyamatosan. Előbbi kettővel, ha jól tudom már fel is vették a kapcsolatot. Az olasznak és a belgának nyáron le is jár a szerződése, de Nevesnek is '24-ben és nagyon lépni akar.
Lehet, hogy Piqué távozása is az egyik játékosnak ágyazott meg.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése