2022.01.08. 22:28:06
Szerintem Alves volt az egyik legjobb és Piqué is jól játszott, de az Ő esetükben nem a fénykorhoz, hanem az életkorhoz szükséges viszonyítani, nem az Ő hibájuk, hogy még ennyire számítani kell rájuk, hanem, hogy kevés a jelenlegi érdemi alternatíva. Alves sebessége meg lenne, azt hiszem a világ legjobbja lenne a posztján a mostani mezőnyt illetően (is), de számomra még az is csoda, hogy ilyen szinten tud muzsikálni. Persze komolyabb ellenfelek esetében ezen "lyukakat" nem hagyják szabadon, de lassan a gyerekeivel játszik egy mezőnyben.
Marc-André is nagyon sokat tett hozzá a mérkőzéshez, az utolsó két mérkőzés már a korábbi énjét idézi.
Gavi esetében tudatosan játszanak már rá az ellenfelek a lapra, ezt is észre kell venni, sok mérkőzésen a lassításokon látszott, hogy közel sem olyan brutális a belépője, mint ahogy az ellenfél primadonnái már az egyeztetett koreográfia szerint éppen meghalnak. Nem mondom, hogy tisztán játszik, de a körülette lévő dolgok sokszor manipuláltak.
Remélem ettől még nem fogja fülét-farkát behúzni, mert az visszafelé is elsülhet a játékában.
Luuk esetében már múltkor írtam, hogy ha az erősségei kamatoztatva vannak, akkor a jelenlegi keretben nem feltétlenül lesajnálandó kategória és van intelligenciája a játékhoz, nem véletlenek bizonyos megmozdulásai, mozgásai, csak sosem volt és már nem is lesz az a szint (fizikai korlátok miatt), hogy a korábbi időszak csatár sztárjaival egy lapon lehessen emlegetni.
Nem túl szerencsés pali, mert ha az egyik vagy esetleg mindkét szenzációs mozdulata az elmúlt két mérkőzés során gólt eredményezett volna, azt hiszem sokáig beivódtak volna még a közömbös szurkolók retináiba is.
Nico ma is a jobbak közé tartozott, igaz hullámzó a teljesítménye, de van benne potenciál.
Elől viszont már sokszor kezdtünk átesni a másik oldalra, azaz az egyéni megoldásokat sokszor olyankor is erőltetjük, amikor más célravezetőbb lenne.
Depayt ezen mérkőzés részlet alapján nem szabad túlzottan lehúzni, mert bár az egyik leggyengébb láncszem volt, de nem N1 "kategória" - csak egy jó spíler -, így megesik, hogy ennyi kihagyás után nem tudja a jobbik formáját egyből hozni. Reméljük újra lendületet kap és eredményesebb lesz a közreműködése a csapat szempontjából.
Miközben a jövő évi rangosabb nemzetközi szereplés érdekében eredménykényszerben van a csapat, de egyben építkezni is kell, amelyet számos körülmény nehezít, ezért én nem látom egyelőre annyira katasztrófának a szituációt, mert már rég át kellett programozni a (belső) attitűdöt arra, hogy a közelében sem vagyunk a korábbi szintnek, de legalább vannak jó alapok a jövőre tekintettel. Persze, ha két év múlva is itt fog tartani a csapat, akkor tényleg nagy bajról lehet majd beszélni.
Szerintem az nem igaz, hogy az utolsó percekben 1-1 után nem akartunk előre játszani emberhátrányban, inkább az ellenfél gyávasága volt fura számomra, mert lett volna még keresni valójuk. Sajnos 1-0 után a meglódulásainkat a támadó harmadban elkönnyelműsködtük, ez is kellett a döntetlenhez.