MessiNeymarSuarez írta: ↑2025.04.27. 12:04:48
Barcaman1993 írta: ↑2025.04.27. 11:10:46
Biztos, hogy fáradt a csapat, az nem kérdés. Ahogy az sem, hogy 2 büntető elmaradt, amikkel a Reál sehol nem lett volna. Teszem hozzá, hogy a hosszabbításban egy csapat volt a pályán.
Szerintem kicsit visszább vettek(túlságosan is) a második félidőben, aztán az Mbappe-jelenség belezavart a meccsképbe, de a RM vezetés megszerzése után újból csak 1 csapat volt a pályán, ami nagy erény. Örülök hogy nem lett tizipárbaj mert as RM 15-20 percén kívül ég és föld volt a 2 csapat között mezőnyben a különbség, egy Baldéval még a mostani bíróval is bedaráltuk volna őket az első félidőben. Nagy kár azért az Mbappe szabadrúgásgólért(Jóisten se tudja hányezer nap után rúgott újra), nagyon rosszul lett felállítva a sorfal ezt a kommentátor is megemlítette hogy ezt így nem lehet. Azért le a kalappal a srácok előtt hogy a szokásos RM-féle hengerlés "a semmiből kiegyenlítünk és megszerezzük a vezetést pár perc alatt" nem hatotta meg őket(nem úgy mint a csapatok 99%-át) hanem még ők raktak rá egy lapáttal és 7 perc alatt jött az egyenlítés is.
Raphinha-Yamalon látni hogy nem annyira koncentráltak mint amikor 100%-osak, mellé Baldé hiánya is nagyon látványos, sokkal több ember jut Raphira úgy hogy egyedül van, egy jó Lewandowski is hiányzik mert Ferran sokszor eltűnik a sűrűben, ezen kell még fejlődnie hogy sokkal többször megjátszható legyen.
Brutál menetelésen vannak túl, csak ezt a 2 sorsdöntő BL meccset húzzák be valahogy, ott úgy fel kell szívniuk magukat mintha életük meccsét játszanák és ha sikerül akkor utána a BL döntőig lesz 1 hónap a legjobb formába kerülni, pihentetni, félgőzzel hozni a bajnokikat.
Én azért azt sem hanyagolnám el, hogy mindkét góljuk pontrúgásból született, a második ráadásul egy direkt szabadrúgásból, amiben Tek is bőven benne volt. Szóval nem mondanám, hogy annyi helyzetük volt, hogy 3-4 gólt verjenek belőle. Ami inkább idegesített, hogy a második félidő első húsz percében volt három olyan kontránk is amikor 3vs2-ben vihettük a védőkre, de mindet sikerült elrontani valahogy. Rossz ütemű vagy pontatlan passz, rossz helyzetfelismerés és hasonlókon mentek el.
Részrehajlás nélkül, de nekem inkább azért tűnt úgy a második félidő, hogy a Real fölényben van, mert magukhoz képest javultak fel, szignifikánsan egyik csapat sem nőtt a másik fölé.
Azért is örömteli ez a győzelem, mert sem egy Yamal, Raphinha, Pedri, Olmo nem hozott brutális vagy kiemelkedő meccset, összképét tekintve mégis bőven megérdemelt a végeredmény. Sőt a brazil kifejezetten maga alatt teljesített, de Yamal is csak egy átlagosat hozott, míg a Real a szezon legjobb félidejét tette az asztalra.
Ez még frusztrálóbb lehet a madridiaknak. Ha egy top Raphinha lett volna ott 4-5 gól alatt most sem ússzák meg.
Nálam Koundé mögött szorosan Cubarsi volt a MOM, a francia is inkább a gólja/offenzív játéka miatt.
Amennyire előzően nem pörgetett fel a meccs és a presztízs, a kezdőrúgás után annál jobban ment fel a pulzusom. Az, hogy idén már két kupát vettünk el tőlük a döntőben, nagyon sok mindent megédesít, remélem ez számukra inkább negatívan csapódik le a bajnokságban. Egy 4/4 túl szép hogy igaz lenne, nem is érzem még zsebben a hazai duplázást, szerintem meg kell még küzdeni érte, bár sok szezon után most el tudom képzelni.
Hatalmas grat a srácoknak, remélem ez inkább boostot jelent a Bl-re, mint nagyobb fáradtságot vagy földtől való elrugaszkodást. (mondjuk nem hiszem, hogy ezt Flick hagyná)