bence0330 írta: ↑2021.10.25. 23:36:59
Megelőzött a kolléga, én is azt szerettem volna kérdezni, hogy pontosan hol és mitől erősebb Lucho kerete. A Barcás játékosok hirtelen erősebbek lesznek ott, ez mondjuk tény.

De nálunk minden poszton jóval erősebb játékosok vannak, kivéve most talán a jobb oldalo védőt és szegény TS-t, aki mostanság tényleg csak középre menő lasztikat kap el néha.
Arról nem beszélve, hogy a fél barcelónai gárda ott van a válogatottban, és remek teljesítményeket rak le. Az itt fél éve 0 Pedri remekül játszik, Busquets egész más ember, Garcia remekel hátul, Gavi is kicsit jobb. Még talán Alba is, bár rá itt sem lehet szerintem panasz
Egyszerűen komolytalanná teszi az indulatotok a Koeman elleni érveiteket. Mindenben ő a hibás, ha kiabál, akkor kibírhatatlan disznó, ha nem szól semmit, akkor nulla lelkiismerete van.. csinálhat bármit ez a megtépett csapat nektek, csak mantrázni fogjátok tovább.
Ez azért veszélyes, mert egyfelől saját életetetek 90 perceit teszitek tönkre, mert bármi lesz is dühöngeni fogtok, másrészről, meg jönne Xavi vagy bárki és ha nem kapna embert, akkor hatalmas pofáraesés lenne a vége. Utána ki lenne a hibás? Tudom, Barto.
Egyáltalán nem jobbak fényévekkel a barcások a válogatottban, Busi az elmúlt KÉT évben játszik jól (hupsz, pont Koeman érkezése óta), Alba egy homályos folt, van amikor sokat segít, van amikor nagyon nem, a válogatottban is.
Gavi ugyanilyen volt, SR is ugyanilyen, Pedri is ugyanilyen (már amikor nem sérült ugye).
Csak tök kényelmes Pedri mellett érvelni, azt meg elfelejteni, mikor a spanyol meccset nézők éppen felrobbannak fórumon, hogy miért játszik Pedri ilyen alibivel. Eric meg a válogatottban is egy nulla.
LE-nek sincs olyan könnyű dolga, ez tény, de a Real elleni meccsen totál egy az egyben a spanyol válogatott játékát láthattuk minőségben is.
LE-nek annyival jobb, hogy bár nincsenek extra klasszisai, de azért nagy a merítési lehetősége. Nála nem az van, hogy próbál kitalálni valamit, hogy aztán utolsó pillanatban két-három kulcsembert eladjanak hirtelen. A sok kb azonos szintet képviselő játékos közül azért ki tudja választani, akivel a legjobban együtt tud dolgozni.
Én azért sem értem ezt a sopánkodást, mert a Real elleni meccs kifejezetten jó volt. Ilyen alárendelt szerepben sok éve nem láttam a Realt ellenünk. Persze, Ancelotti taktikája, aha... A Real kerete sem olyan nagyon erős, de a miénknél sokkal jobb és pont a támadószekciója maradt ép és éles, az egész csapatból sugárzik rutin, vezetik a ligát is, magabiztosak lehetnek, a kapusuk bombaformában, a védők magabiztosak és mindenkiben benne van a gól.
A Realnak így is kb volt 15 perce, amikor inkább az történt, amit ők akartak, azonkívűl fejetlenül rohangáltak és védekeztek, ha nagyon Real ellenes lennék, akkor örülnék, hogy pont Ancelottit fogták ki.
A Barcában működött nagyjából a védekezés(Araujo azért elkellett volna), a középpálya is dominált Kroosék ellen, működött a letámadás is... Én nem számítottam ilyen jó meccsre.
A kispad eszetlenül rövid. Még a védelem az egyetlen, ahol lehetett volna variálni, Umtitinek és Lengletnek is Eric előtt lenne a helyük, de ők ugyebár kegyvesztettek, Eric meg díszkatalán.
Középpályán kb SR az egyetlen aki bevethető a kezdőn kívül, balszélen Alba helyén szívesebben nézném azt a fiatalt (Collado talán?), jobbosra meg nincs senkink. Lehet szidni Destet, Mingut, nem tehetnek róla, hogy ennyit tudnak. Emersont ugye el kellett adni egy zacskó ropiért. Destből meg már kínunkban támadót csinálunk, amúgy nem olyan rossz ötlet, de látszik, hogy kevés oda is. Van egy félsérült Fati és Depay, aki nem egy sztár, de egynek nem is rossz.
Ez nem nulla mozgástér, még annál is kevesebb. Ha elfárad, megsérül valaki, akkor egy szurkolót kell kb beküldeni.
Mindazonáltal, ha Fati teljesen felépül, szerintem nem olyan rossz ez, legyen bármilyen béna edzője a Realnak, azért így ledominálni őket a meccs nagy részén, több, mint korrekt. Tőlem a játékosoknak és edzőnek is jár a pacsi.
Szerintem kéne egy Kessié-féle szuper robot (vagy egy Camavinga..) és egy gólerős támadó még (mert ki tudja felépül-e Dembele).
Kb ennyi hiányzott a Real meccsről is. Az, hogy Eric szereti nézni messziről az ellenfél lövéseit, vagy hogy Vinicius megforgatja Mingut, ez benne van és önmagában nem is tragédia. A Barcások által sokat gúnyolt Vini egészen ügyes gyerek, nem csak Mingunak okoz fejfájást. Az egy másik dolog, hogy egy erős Barcában nem lenne helye Mingunak, mint ahogy a szakmai vélemények is ezt támasztják alá, de most nincs más.
Én pont azért nem szeretném most Xavit, mert ugyanaz várna rá, mint Koemanra függetlenül, hogy milyen lesz. Tét nélkül építekzés, na nehogymár. A Barca elveszti évről évre a góllövőinek nagy részét, de azért mindig mindent megkell nyerni és ha van egy JÓ meccs, ahol mégis kikapnak, akkor is már megy a fröcsögés.
Ez nem friss dolog, a Barcánál ez mindigis egy őrület volt, az egyik legjobb sikeredzőnk Guardiola minden évben öregedett hármat, bevallottan kikészült itt.
Xavinak se lenne semmi ideje és ha most jön, embert se kap. Kulcsfontosságú lenne az előrelépéshez egy olyan átigazolási időszak, ahol nem gyengülünk egyértelműen és egy Messi-Grizes pakk helyére nem egy sevillai kispadról kellene kukázni valakit az utolsó pillanatban.