2021.05.02. 00:36:40
Szerintem páran kicsit túltoltátok ezt a biciklit a nagy csalódás után. Nem tudtam végignézni a meccset, pár perccel az ellenfél gólja előtt mentem el,így kicsit más a perspektíva. A meccs élvezetes volt, Grizes,akinek a mezőnymunkájára sokan alibit kiáltanak, már néha átment Zidaneba. De nem csak ő volt jó, jók voltak a védők több szép megmozdulás is volt, Busi is brillírozott és nagyon érett a gól. Baromira sajnáltam elmenni a tv elől mert azt hittem a végére még lesz négy Barca gól és arra gondoltam,hogy ilyen laza,de domináns játékot a Barcától évek óta nem láttam. Igen,voltak nagy győzelmeink, de ilyen fölény a játékban nem nagyon,amikor nem veszélytelenül birtokoltuk a labdát.
Aztán ehhez képest sokkolt az eredmény,amit később láttam. De ez túlzás már megint,ami a fórumon ment,nem értem fél óra miért töröl ki hatvan percet. Nagyon rossz az irány mikor egy-egy bűnbakot keresünk. Ahogy csapatként voltak jók a meccs nagy részén,úgy csapatként veszítettek is. Tudom,sokan utálják SRt és a vesztes meccsen jó miatta utálkozni, de az első félidőben vele sem volt különösebb baj. Dest pedig jó vétel volt, de teljes meccsekre eddig sosem volt jó. Busit ugyanolyan gyűlölet lengte körbe (általam is) mint SRt,aztán most olyan tavaszt hoz le,mint fénykorában. De ő sem egészmeccses ember már. De szinte senki sem. És pont ezért lehet vicsorogni pár emberre, de valójában ez a keret ennyit tud és ez is előrelépés. A csapatban benne van a nagy menetelés és a nagy botlás is. Ősszel sok pechünk volt,tavasszal pedig sok szerencsénk is,miközben ki vannak facsarva a játékosok. A katalán klikkünk plusz Messi is egy tényező. Nekik köszönhetően nyert nagyon sok mindent a Barca és most ők gyakran a koloncok is,nehéz ezt jól kihozni. Messi csak 25percet bír játszani,de azért mindig végig kell játszania, Piqué Laportával vacsorázgatva tervezi a klub jövőjét, Alba ahány meccset hoz,annyit el is vesz, Grizes jó,de egyfelől ő is becsicskul,ha Messit 30méteren belül észreveszi,másfelől nem hatékony és ki se használjuk, Pedrit csapágyasra hajtottuk és mindent letörtünk belőle,hogy atom önzetlen legyen, SRbe az egész katalán klikk szerelmes és kb így végig lehet menni mindenkin. Ennek ellenére a meccs nagy részében nagyon jók voltak. Persze mindannyian profi edzők vagyunk,mindenki tudja a tutit,én pl Alba helyett Firpot játszatnám, félidő után Puigot Messi helyén, SR helyén Trincaot. De valójában csak a katalán klikk és Messi után tudjuk meg,hogy milyen is a keretünk. És lehet még pofára is fogunk esni, de azért jó volna,ha ez minél előbb történne. A meccseink most legalább élvezetesek, ha nem is nyerünk mindent. Olyan viszont nem lesz,hogy soha ne kapjunk gólt egy védelmi hiba miatt,vagy,hogy mindig minden helyzetet berúgjunk.