vg99 írta: ↑2021.04.18. 07:10:18
Gratu a srácoknak,
azt viszont ne felejtsük, hogy borzasztóan függ a csapat sikere Messi hangulatától.
Ha jó passzban van, mint az elmúlt hónapokban, akkor jönnek az eredmények (kivéve nagy meccsek, mert ott lefagy),
ha nincs kedve, mint ősszel, akkor a csapat is nulla.
Illetve nekem egy igazi vérbeli csatár nagyon hiányzik, pl. az első félidőben,
nem volt, akinek előre íveljék, aki megtartja, aki kiugratható, akinek becenterezhető. Griezmann nem az, Messi hátrébb van, Dembele sem az.
És minden tisztelet mellett, de ne Busi, Piqué és SR játsszon jövőre 50-60 meccset. Én azért Koemannál tartok ettől.
A fiatalitás nem teljesen volt szándékos a részéről..
Azért ez nem ilyen egyszerű,mint,amit írtál Messiről. Ősszel mindenki kereste a helyét, fejben nagyon szét voltak csúszva és rengeteg helyzetet hagytunk ki. Messi is és a többiek is. Ami amúgy óriási előrelépés volt mert az előző szezonban nem voltak helyzeteink.
És a mai meccsen is az a tanulság,hogy Messinek volt kedve játszani? Szerintem nyomott egy teljesen közepes meccset, lőhetett volna gólt is, de benne volt az is,hogy megunja és leül a földre. A kedve Griz és DeJong góljai után jött meg. És valójában ebben a kupában Grizman inkább volt kulcs,mint Messi, a kedvétől függetlenül.
Szóval szerintem nem ez a tanulság. A meccs első felében végig károgtak többen,hogy rossz a taktika,mennyire nulla mindenki és soha nem lövünk gólt csatár nélkül. Aztán most meg beállítjuk,mintha két különböző félidőt láttunk. Pedig nem.
Az első félidőben is csak a pechen múlt,hogy nem született két gól minimum,miközben azt felejtik el páran,hogy mikor csúcson volt a Barca,akkor is vért izzadtunk az úgynevezett "taktikus" csapatok ellen.
A Barca most olyan,amilyen, benne van,hogy sokáig lehet versenyben mindenhol,de a kiesések is benne vannak. Grizes a meccs legfontosabb gólját lőtte egy nagyon szép beindulása után. Lehet ekézni meg eldobni, de az,hogy kevés gólt szerez nem csak rajta múlik. Sok ilyen befutásából nagyon kevés labdát kap. Ha az új csatárt is hagyják csak melózni, de nem adjuk neki a labdát,amikor helyzetet csinálna,akkor felesleges költeni. Dembelére ugyanez igaz.
És nem mondom,hogy tartsuk meg minden áron őt és Dembelét, de a kupában kulcsemberek voltak jobban,mint Messi, a kedvétől függetlenűl.
Én nem Puigot sajnálom amúgy,hanem Trincaot és Firpot. Végre elkezdtek jól játszani,na azóta estek ki, Pedig Dest és Alba helyett néha elférnének(Dest néha olyan rosszul védekezik,hogy inkább szélső támadó amúgyis)
Ja és,hogy ne csak vesztes meccsen szidjam a VARt és a lest. Ez a szabály,egyszerűen rossz. Régen az volt az ökölszabály,hogy ha gyanús az eset,akkor a támadó csapatot segítsék. Most meg a totál egyvonalakat kicentizik és ha a broki belóg,akkor már kész. Ezen jó volna változtatni,mert a foci értékével megy szembe. Azt mondanám,hogy bízzuk ezt a partjelzőre, ha nagyot téved,akkor szóljon a VAR. azt a vonalat csak simán vastagabbal kell húzni,egy-két emberfejnyi tűréshatár simán lehetne.