2018.10.27. 23:08:08
Szerintem ez lesz holnap: TS - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Rakitic, Busquets, Arthur - Roberto, Suárez, Coutinho.
Lényegében Valverde a sajtótájékoztatón közölte, hogy Arthur játszani fog (gondolom kezdőként):
"I have not spoken to Arthur, rather than commenting on Wednesday's game, it's a different game and he's facing it for the first time, he's fit and he has entered very well into the team's philosophy."
Rafinha játékával kapcsolatban pedig nem volt egyértelmű:
"I have decided my eleven, but I will not say it... Rafinha played a good game the other day, but this is another game."
Szerintem a két csapat hasonló abból a szempontból, hogy mindkét együttesben a bal oldal a meghatározó, így az a csapat nyerhet, amelyiknek a bal oldala jobban tud majd érvényesülni, és amelyiknek a jobb oldala jobban tud majd védekezni. Valverde szerintem látja, hogy egyrészt Marcelot ki kell venni a játékból, amennyire csak lehet, másrészt Robertot kihagyni vétek lenne, mert az EC-kon mindig nagyon jól teljesít. Úgyhogy Semedo-Robi jobb oldal lesz megint szerintem, és remélhetőleg jobban fog elsülni, mint a Róma ellen. Ha ők ketten jól játszanak, védekezésben is jók lehetnek, és a sebességük révén ki is tudják majd használni azt a területet, amit Marcelo sokszor maga mögött szabadon hagy. Rafinhával ez utóbbi szerintem nem menne olyan jól, mert sebességben nincs ott a brazil. Dembélével meg a védekezés lenne gyengébb.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára
Cestus 2018.10.28. 09:36:43-kor.
"It is what it is."
- Ernesto Valverde, 2019, közvetlenül az anfieldi vereség után.