Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
mindig szidjuk őket, pedig tegnap kifejezetten jól vezette a meccset, bár nem volt nehéz dolga. ez aránylag új csóka, talán 1 éve van fent a "nagyoknál". nem bánnám ha a sok nagynevűt (borbalan meg a haverjai) leépítenék és próbálnának egy kicsit frissíteni, mert tavaly sem voltak a helyzet magaslatán...Cestus írta:Illetve a bírókra is, mert az eddigi meccseken csak úgy dobálták a piros lapokat mindenkinek.
Nagyobb részt jobb oldalon játszott trgnap, nem értem a bal középet.Tobias88 írta:...Deulofeu egész jól játszott volna tegnap, ha mondjuk bal közép és nem bal szélső. Védekezni mindig visszajött, de így hogy elől nem csinál semmit így meg leszünk lőve ha nem jön valaki
ez az amit én sem értettem, már a szünetben is írtam, hogy le kell hozni, mert -1 ember. neki abszolút nem feküdt ez a nem is tudom micsoda, baloldali középpályás szerepe...mess2009 írta:engem az aggasztott a legjobban, hogy 80 percre volt szüksége Valverdének, hogy rájöjjön: Pacot le kell hozni
nem tudom tegnap melyik meccset nézted, de adott két assistot amikért ráadásul elég keményen meg kellett harcolnia...Tobias88 írta:de így hogy elől nem csinál semmit így meg leszünk lőve ha nem jön valaki
igen, kb ez a jó megfogalmazás. erről beszéltem tavaly egész évben mikor mindenki hajtotta, hogy gomesnek meg DS-nek idő kell meg blahblahblah. itt nincs idő. van 3 meccsed amin tudsz bizonyítani, ha nem megy akkor mehetsz a padra vagy ahova akarsz. én kifejezettem elégdetett vagyok dölöfiúval, nem önző, csinálaj amit kell, alárendeli magát a csapatnak... arról már nem is beszélek, hogy a védekezésből azért elég komolyan kivette a részét.Zozzy 5 írta:Deulofeu... ...azt érzem nála h nagyon megbecsüli a visszakerülését, B opciónak tökéletes lesz, hosszútávon azért a kezdőbe kevés lenne.
Nekem is gyanús, h tegnap nem játszott.pep71 írta:Valverde talán már most rájött, hogy Gomes-t nem kell erőltetni, nagyon remélem![]()
Már akkor előbbre leszünk mint tavaly
Igen, nem játszottunk valami jól, hát a védelembe középre kell még valaki az látszik, Semedo mögé se ártana még egy igazi jobbhátvéd.Zozzy 5 írta:ez a Semedo gyerek bazijó vétel volt. magas, erős, gyors, technikás és nagyon motivált. ez a poszt szerintem egyértelműen az övé.
Robi egy kincs nálam. top 3 világklasszis középpályás nem lesz valszeg soha, de amilyen alázattal, pofázás nélkül ez a gyerek minden meccsen felszántja a pályát, az brutális. mellé még labdabiztos és kreatív is. tegnap kifejezetten jól állt neki ez az egész pályán letámadó középpályás szerep. egy passzhatékonyságot dobna vki? én nem emlékszek rossz passzára konkrétan.
Deulofeu volt még nagyon szimpi. ahhoz képest h róla az él a köztudatban hogy a nagypofájú önző gyerek, tegnap egy hang és grimasz nélkül ment mint a golyó, adta a gólpasszokat. sosem ragadt nála feleslegesen a labda, egyáltalán nem volt önző. azt érzem nála h nagyon megbecsüli a visszakerülését, B opciónak tökéletes lesz, hosszútávon azért a kezdőbe kevés lenne.
amúgy jó meccs volt, tetszik h Valverde kísérletezget. de azért erőfelmérőnek nem mondanám a tegnapit.
ez volt, szoval kabe az amit te is irtalvisca el barca írta:jól láttam?
Szerintem valami hasonló volt, csak Paco alig találkozott a lasztival, inkább a védőkkel gyötrődött csak, és őket foglalta le, SR meg helyette is részt vett az összjátékban. Ini SR tegnapi szerepében az utolsó 30 percekre szerintem tökéletes lehetne, Seri nem tudom mennyire képes bedurvulni védekezésben, de akkor Rakitic helyén tudna játszani akár, vagy Busién néha, Paulinho szintén a hátsó kettős egyike, Denis SR vagy Paco helyén, Vidal jobbszélső akár többször, de alapból gondolom Dembélé lenne ott, Suárez meg Villát idézhetné - csak a Poolos énjét meg kéne találni ehhez. A maradék 200 embertől meg jó lenne megszabadulni..visca el barca írta:valaki leírhatná/rajzolhatná, hogy milyen volt tegnap a felállás, mert nekem 20 évnyi focibambulásssal a hátam mögött sem sikerült kitalálni. 4-2-3-1? tök úgy tűnt mintha alcacer balszélső lenne, robi mellette, de inkább baloldalt, dölöfu a jobboson, messi meg épp ahol kedve volt. jól láttam?
visca el barca írta:valaki leírhatná/rajzolhatná, hogy milyen volt tegnap a felállás, mert nekem 20 évnyi focibambulásssal a hátam mögött sem sikerült kitalálni. 4-2-3-1? tök úgy tűnt mintha alcacer balszélső lenne, robi mellette, de inkább baloldalt, dölöfu a jobboson, messi meg épp ahol kedve volt. jól láttam?palesz77 írta:Nekem nagyon tetszett ez a mai amúgy, formációstul, mindenestül.
valaki leírhatná/rajzolhatná, hogy milyen volt tegnap a felállás, mert nekem 20 évnyi focibambulásssal a hátam mögött sem sikerült kitalálni. 4-2-3-1? tök úgy tűnt mintha alcacer balszélső lenne, robi mellette, de inkább baloldalt, dölöfu a jobboson, messi meg épp ahol kedve volt. jól láttam?palesz77 írta:Nekem nagyon tetszett ez a mai amúgy, formációstul, mindenestül.
Egyet értek, szerintem ma pont az volt a felüdülés, hogy volt széljátékunk.looka írta:Ez papíron még akár jól is hangozhat, de szélsők nélkül még kevésbé tudnánk széthúzni a védelmeket, mindent pedig nem tudunk megoldani középen. Persze, az is igaz, hogy Semedo mai produkcióját látva annyi minimálisan is kijelenthető, hogy ismét két futóbolond van a védelem két szélén, és az ő felfutásaik valószínűleg így is veszélyesek lennének.Cestus írta:Esetleg egy 4-3-1-2 lehetne a megoldás, ahol Messi és Suárez elöl mindketten középen lehetnek, mögöttük négy középpályás. Ez a megoldás talán azért is adja magát, mert piszkosul sok középpályásunk van, és folyamatosan jönnek az újak is. Mondjuk így Dembélének helye nem lesz, ha jön. Ehhez jönne Coutinho talán (tkp), valószínűleg Seri (kkp), a harmadik ember lehetne Rakitic/SR (kkp), negyedik Busquets (vkp) a kezdőben.
A kp. biztos, hogy stabilabb lenne így, de szerintem egyszerűsödne a játékunk, és nem biztos, hogy hosszútávon működne.
Ez papíron még akár jól is hangozhat, de szélsők nélkül még kevésbé tudnánk széthúzni a védelmeket, mindent pedig nem tudunk megoldani középen. Persze, az is igaz, hogy Semedo mai produkcióját látva annyi minimálisan is kijelenthető, hogy ismét két futóbolond van a védelem két szélén, és az ő felfutásaik valószínűleg így is veszélyesek lennének.Cestus írta:Esetleg egy 4-3-1-2 lehetne a megoldás, ahol Messi és Suárez elöl mindketten középen lehetnek, mögöttük négy középpályás. Ez a megoldás talán azért is adja magát, mert piszkosul sok középpályásunk van, és folyamatosan jönnek az újak is. Mondjuk így Dembélének helye nem lesz, ha jön. Ehhez jönne Coutinho talán (tkp), valószínűleg Seri (kkp), a harmadik ember lehetne Rakitic/SR (kkp), negyedik Busquets (vkp) a kezdőben.
Messinek Alves távozásával nem volt partnere. Sr-el ez nem működött ezért is húzódott be. Ha Semedo is be tudna tölteni egy ilyen szerepkört, márpedig szerintem be tud, akkor újra meg lehetne próbálni. Viszont jöhet akárki Messi nem megy ki újra a szélre, pedig Suareznek is több tere nyílhatna.LG írta: Kezd beteges lenni ez a Rakitic fikázás nálad. Abszolút rendben volt a játéka, nézd meg statjait. Vagy mit kellett volna csinálni, 3 gólpasszt adni és két gólt lőni?![]()
Luchonál pont azt hozta meg a sikert, hogy lett igazi 9-sünk Suarez személyében, ő meg jobbszélső lett, ahol a leghasznosabb. Most akkor lépjünk vissza ugyanoda, ahonnan egyszer eljöttünk, mert nem volt jó? Suarez miatt el kell vetni ezt a lehetőséget, inkább a jobbszélre kéne visszamennie.Valverde: "I wanted Leo to act as a 9 or a false 9, knowing his tendency to organise the attacking game, it was a good choice."
Valóban jó döntés volt visszarakni hamis 9-be.
Kérdés, hogy Suárez visszatérésével is ezt fogja-e alkalmazni Ernő. Én örülnék, ha 9-sbe játszatná Messit, mert a labda nélküli mozgása, főleg letámadásnál, hagy kívánni valót az argentinnak, 9-sbe viszont el lehet "bújtatni". Egyetlen problémám ezzel, hogy Suárezt nem tudom elképzelni Villa szerepben, túl lassú , és ügyetlen hozzá, ő csak a kapu előtt érzi jól magát.