Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
barca0417
Entrenador del Barça

2017.02.07. 16:50:55

Én felállnék újra a 4-4-2 vel, Vidallal és Ardával a középpálya 2 szélén, belül meg Rakitic és Gomes. a többi adott.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2017.02.07. 16:21:56

Messi, Alba, Umtiti és Busi van eltiltás veszélyben?

Cillessen, Masip, Piqué, Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Arda, Iniesta, Luis Suárez, Messi, Mascherano, Alcácer, Jordi Alba, Digne, Sergi Roberto, André Gomes, Aleix Vidal & Umtiti.

Rafinha maradt ki.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.02.07. 15:46:29

Bob_Marley írta:Otthon ezt elbukni művészet, keine panik. Két idegenbeli gól és győzelem után csak le kell hozni a "kötelező" 90 percet.
az biztos, hogy az atleti nem tudja játszani majd az idegenben jó az X vagy elég egy gólt rúgni a továbbjutáshoz játékát. biztos vagyok benne, hogy az első perctől kezdve azt fogják nyomatni mint az első meccs 2. félidejében. okosan meg kell őket kontrázgatni és akkor nem lehet baj.

ami még fontos lenne, hogy a sárgások ne sárguljanak be. messit nem féltem, bár elég sok hülye taktika faultja van mostanában, umtitit meg ha busi egészséges akkor nem is kezdetném. albát viszont játszani kell, ha ő kiesik egy celta ellen dignenek is elég kell lenni.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.02.07. 15:39:44

Otthon ezt elbukni művészet, keine panik. Két idegenbeli gól és győzelem után csak le kell hozni a "kötelező" 90 percet.
Kép
Kép
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2017.02.07. 12:55:35

zeli39 írta:
Nero. írta:Remélem Lucho nem óvatoskodik és egyből kezdeni fog Pique, Busquets és Iniesta is. Utoljára 10 éve nyert az Atletico nálunk, de Simeonéval bármire képesek.
Okosan rá kell készülni a kontrákra, be kell verni legalább 2 gólt és nem lehet baj. Ha innen nincs meg a kupa hatalmas blama.
Gondolod Pique,Busquets és Iniesta garancia a jó játékunkra ?Mind három játékos képes bűn gyenge játékra is .Imiesta jobb lenne ha nem játszana rá nagy szükség a BL meccseken van
Hát szerintem ezt nem nagyon kell magyaráznom, de ha nem is garancia azért az esélyeink nagyobbak. Amugy meg Iniesta túlságosan is pihentetve van szerintem. Ha teljes értékű edzésmunkát végez már napok óta akkor a kezdőben a helye mert ha bohóckodunk akkor elbukjuk a kupát.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
visca el barca
Presidente del Barça

2017.02.07. 12:40:05

vinszentvega írta:Tudjuk ki lesz a csodás Spanyol Szövetség, még csodásabb akkreditált síprángatója a mai meccsre?
gil manzano

ezen az oldalon mindig megtudjátok nézni, amint kijelölik a bírókat be is kerül a naptárba.

http://www.laliga.es/calendario-horario" target="_blank
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
vinszentvega
Capitá del Barça

2017.02.07. 12:10:51

Megmondom őszintén, egy nagyobb összeget is feltennék arra, hogy az atleti mai játéka, sajnos, Messi és Ini(ha kezdő lesz) darabolásáról fog szólni. Előbbit provokàcióból is, utóbbit, a középpàlya szétverése miatt... :(( Mondjuk az egyik legsunyibb Alpár Gyuri nem játszik(Gabi), de sajnos van ott még másik kihívó is...
Szóval LE ma délután, remélem küldött Leonak egy Feng Shui dvd-t a chillhez :))
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2017.02.07. 11:35:23

Busquets, Iniesta és Digne is megkapta a játékengedélyt, mindhárman ott vannak a mai keretben. :)

Cillessen, Masip, Sergi Roberto, Aleix Vidal, Piqué, Umtiti, Mascherano, Jordi Alba, Digne, Busquets, Rakitic, André Gomes, Iniesta, Denis Suárez, Messi, Luis Suárez, Paco Alcácer, Arda Turan

Hasonlóan kemény és lendületes játékot várok az Atléticótól, mint amit az odavágó második félidejében produkáltak, remélem, azért kellően stabilak leszünk hátul és Busquets/Iniesta jelenlétének köszönhetően a labdatartás is jobban fog menni, mint az említett 45 percben.
MatyiG
Adminisztrátor

2017.02.06. 19:52:04

Szerintem simán húzzuk, 2-0 vagy 3-1 a tippem. Iniékkel gyerekjáték lesz. :D 8)
Nero.
Llegenda del Barça

2017.02.06. 19:45:41

Remélem Lucho nem óvatoskodik és egyből kezdeni fog Pique, Busquets és Iniesta is. Utoljára 10 éve nyert az Atletico nálunk, de Simeonéval bármire képesek.
Okosan rá kell készülni a kontrákra, be kell verni legalább 2 gólt és nem lehet baj. Ha innen nincs meg a kupa hatalmas blama.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Nyiri81
Entrenador del Barça

2017.02.06. 09:18:00

Persze, csinálok
Csak is Puyol
csabooo
Capitá del Barça

2017.02.06. 00:28:45

Nyiri eloszor is jo szorakozast hozza, kellemes idotoltest 8) Nekem is tervben van, hogy amig ez a generacio van a csapatnal addig meg kell oket nezzem, addig nem hallhatok meg :mrgreen:

Esetleg lennel szives par kepet csinalni, kivancsisagbol, hogy milyen onnan az a szektor, ha esetleg eljutok erdemese oda arra a felere menni.. Mennyire lehet latni, elvezetese stb... :wink:
Barça,Barça,Baaarça!!!
Nero.
Llegenda del Barça

2017.02.06. 00:25:01

Kossz, ennyit boven meger. Ha tavasszal lesz idom en is kiugrok egy par napra. Jo szorakozast! :)
Nyiri81
Entrenador del Barça

2017.02.05. 23:09:11

Nero. írta:
Nyiri81 írta:Ma esett le hogy az atletico meccs kedden lesz és csak szerdán utazom haza. Gyorsan vettem is jegyet. Sokkal jobb helyre. Legalább látom Suarezt is. Ha továbbjutunk (miért ne), akkor az egyik legjobb élmény lesz ez a pár nap
Mennyi egy zsuga? Csak kíváncsiságból.
231es szektor 131 eur. Volt közelebb is, de az Bilbao meccs előtt volt időm körbejárni és ez az egyik legjobb szerintem. Pont szemben van a kispaddal, nincs nagyon lent emiatt pont jól belátni, de nincs is túl fent. Nekem simán oké. Szerintem a meccs napján még olcsóbb lehet, de mivel kupa és tele van a város turistával, nem mertem kockáztatni.
Csak is Puyol
Nero.
Llegenda del Barça

2017.02.05. 22:12:36

Nyiri81 írta:Ma esett le hogy az atletico meccs kedden lesz és csak szerdán utazom haza. Gyorsan vettem is jegyet. Sokkal jobb helyre. Legalább látom Suarezt is. Ha továbbjutunk (miért ne), akkor az egyik legjobb élmény lesz ez a pár nap
Mennyi egy zsuga? Csak kíváncsiságból.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.02.05. 21:59:22

Sőt, Inire és Busira is jó esélyed lesz. Te mázlista.. :D
Nyiri81
Entrenador del Barça

2017.02.05. 21:14:56

Ma esett le hogy az atletico meccs kedden lesz és csak szerdán utazom haza. Gyorsan vettem is jegyet. Sokkal jobb helyre. Legalább látom Suarezt is. Ha továbbjutunk (miért ne), akkor az egyik legjobb élmény lesz ez a pár nap
Csak is Puyol
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.02.04. 19:27:56

BarcafanTomee írta:Az Atletico egyáltalán nem tartalékol a Leganes ellen, csak Carrasco van a padon és Torres kezdő. Remélem nyugodt visszavágó lesz majd kedden.
2:1-es idegenbeli győzelem óriási előny. Tréfáltak meg már minket és mikor kiejtettek pl a BL-ben idegenbeli gól kellett hozzá, de két gólt rúgni nem sűrűn szoktak a NC-ban nem csak ők mások se. Megpróbálják majd, de innen ezt művészet lenne nem abszolválni.
Kép
Kép
Kép
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2017.02.04. 19:16:55

Az Atletico egyáltalán nem tartalékol a Leganes ellen, csak Carrasco van a padon és Torres kezdő. Remélem nyugodt visszavágó lesz majd kedden.
csabooo
Capitá del Barça

2017.02.03. 23:26:38

Nero. írta:Bár ez nem egy befektetés, de ha az elmúlt 10-12 évet nézzük akkor egyértelmű hogy Barcelona szurkolónak éri meg a leginkább lenni és nem csak a beteges mennyiségű trófeák miatt, hanem a mutatott játékra és a világklasszisainkra is büszkék lehettünk/lehetünk.

Nem hiszem hogy a bajnokságot feladtuk volna, sőt biztos hogy nem. Hétvégén megy a Real a Celtahoz imádkozni kell!
De ha idén bajnok lesz a Madrid, akkor az egy teljesen természetes jelenség. Aki folyamatosan csak veszít az elobb utóbb olyan motivált lesz, hogy beleszalad a győzelembe, aki meg állandóan nyer az elobb utóbb jól lakik és kiég és ez minden sportban így megy nem csak a fociban.
Persze, azt nem gondolom en sem, hogy egy az egyben a jatekosok feladtak a harcot a bajnoksagert. En is rosszul fogalmaztam valszeg, ugy akartam, hogy mivel nincs meg a folyamatossag a csapatban egyelore, igy nem hiszem hogy behuzzuk, es ezt gondolom a jatekosok is erzik, igy raalnak a kupara, meg BL, de ettol fuggetlenul biztos hogy a ligat nem adjak fel, csak amig 1et lepunk elore,s 2t hatra, addig meg bajok vannak :)

A mondat elso felevel egyet ertek. Ezert is mondtam, kenyelmesek lehetunk, vagyunk, s luxus amit kaptunk a csapattol, kb 10 eve. Es igen a jatek miatt is buszkek lehetunk, mert amikor vegig vertuk europat, akkor olyan jatekkal, hogy minden bajnokot, nagycsapatot joforman megcsaptunk rendesen. Ezert fajo a tuloldali elvakult drukkolok, akik bajnoksag 2,3val tudtak nehezen, semmitmondo jatekkal BLeket nyerni... De mindegy ebbe ne menjunk bele, en buszke vagyok arra, hogy olyan jatekkal nyertunk mindvegig amit kevesen tudnak. Es ezert is szeretem ezt a csapatot.. 8)
Barça,Barça,Baaarça!!!
Nero.
Llegenda del Barça

2017.02.03. 22:39:10

Bár ez nem egy befektetés, de ha az elmúlt 10-12 évet nézzük akkor egyértelmű hogy Barcelona szurkolónak éri meg a leginkább lenni és nem csak a beteges mennyiségű trófeák miatt, hanem a mutatott játékra és a világklasszisainkra is büszkék lehettünk/lehetünk.

Nem hiszem hogy a bajnokságot feladtuk volna, sőt biztos hogy nem. Hétvégén megy a Real a Celtahoz imádkozni kell!
De ha idén bajnok lesz a Madrid, akkor az egy teljesen természetes jelenség. Aki folyamatosan csak veszít az elobb utóbb olyan motivált lesz, hogy beleszalad a győzelembe, aki meg állandóan nyer az elobb utóbb jól lakik és kiég és ez minden sportban így megy nem csak a fociban.
csabooo
Capitá del Barça

2017.02.03. 22:21:10

Samper írta:Nehogy már a Király kupáért beáldozzák a bajnokságot! Hatalmas az értékkülönbség! Csak ezt a kupát nyerni: Barca szinten egyértelmű kudarc.
Azert eleg nagy luxus amit kaptunk a csapattol az elmult 10 evben, kupat kupara halmozni, es ezt meg meg is elni szurkolokent. Persze, ennek az a hatranya, hogy egy egy `kevesebb kupas` szezon utan, mar mindenhol panik hangulat, feszultseg keltes, meg LE tol a palyagondnokig mindenki elkuldese... :roll:

Szerintem jolenne lassan helyen kezelni a dolgokat, s beletorodni abba, hogy nem mi vagyunk az egyeduralkodoak, legalabb is iden biztos nem (MEG :!: ). Az, hogy milyen keret alatt dolgozhatnak, meg stb, most nem sorolom ide, mert tudjuk, hogy papiron jok, de ugyebar... Szoval a szvsz, el kell fogadni, a gyenebb 1,2 kupas szezont is, az 5,6 helyett. Ha a csapat rafekszik a Kupara es csak azt huzzuk be ? nehogymar elegedetlenkedjunk, `csak` egy kupaval. Istenem hany meg hany sztar csapat adnak meg sok mindent csak egy kupaert, akik jobb esetbe 3,4 evben nyernek valamit.. Es itt gondolok Arsenal, Pool, MU meg Milan s hasonlo nagyobb europai csapatokra, akik nagyagyuk, de nekik egy kupa a megvaltas, mi meg lassan visszadobjuk a Kupat, mert az kudarc !? :oops: Ertem en, hogy tenyleg kenyeztetve voltunk az elmult evekben, de azert ennyire nem kell elszalni es kudarcnak elni meg egy egy kupas szezont adott esetben.

Es meg csak februar eleje van, innen barmi lehet, ha ugy adodik, bar a Ligat szerintem elengedjuk, mivel nincs meg a csapatban a folyamatossag, na meg a szerencse, birok, stb..

De a BL, meg osszejohet siman. Bar ha ilyen gyatra jatekkal, s sokak altal kivant konnyu sorsolassal, valahogy en nem tudnek buszkelkedni a sikerrel. Persze orulnek, szose rola, de olyan nagykepusegekbe kezdeni, mint odaat, a tavalyi utan, valahogy nem birna a gyomrom. Na mindegy jol el kalandoztam.

Szerintem oruljunk annak is, mig nyerunk egy kupat is :wink: A tobbi csak hab a tortan...
Barça,Barça,Baaarça!!!
crixus
Entrenador del Barça

2017.02.03. 20:20:14

Samper írta:Nehogy már a Király kupáért beáldozzák a bajnokságot! Hatalmas az értékkülönbség! Csak ezt a kupát nyerni: Barca szinten egyértelmű kudarc.
Kudarc vagy sem de jelenleg ez az egyetlen cím, amire komoly esélyünk van. A hétvégi Betis elleni teljesítmény után szerintem ez már eldőlt. Ha egy ilyen egyszerűbb meccset sem tudunk már sokadjára megnyerni, akkor nincs miről beszélni, botolhat a Real is, de mi többet pontot fogunk elszórni, mint ők. Alaves-Malaga-Betis. 7 pont ment el ezeken a meccseken, holott mindet simán hozni kellett volna és akkor szerintem túl nagy elvárást nem támasztottam az idei csapat felé. Ha a Real behúzza az elmaradt meccsét, akkor pont ennyi lesz a különbség és akkor arról nem szóltam, hogy az idei klasszikuson ha egy kicsivel jobban ott vagyunk fejben akkor 3 pontot tehettünk volna zsebre a Madrid kárára.

Röviden: én szurkolok a kupagyőzelemért és egy esetleges jó BL-sorsolásért, bár az utóbbi elég kétséges.
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.02.03. 18:29:57

Samper írta:Amióta megismertük Umtitit, megszűnt a Bartra siratás. Ter Stegen játéka miatt is alábbhagyott a Bravozás. Nem az a tanulság, hogy bátrabban kell fiatalokhoz nyúlni akár a saját utánpótlásunkból, akár máshonnan igazolva? És persze bátrabban kell elengedni nem meghatározó vagy megrekedt játékosokat - lehetőleg jó áron.
Na, most van időm. Részben egyetértek, mert szerintem is látszik ezenken a példákon is, hogy nem a kor határozza meg azt, hogy mennyire is lehet itt jól játszani, ezért tapasztalat címszóval felesleges csak idősebb embereket hozni. Láthatóan nem is azon elv alaján igazolt a klub nyáron, bár a minőség megint más kédés, de az már másik aspektus. De azért Umtiti és MAtS se zöldfülűként jöttek ide, mindkettő évek óta az első osztályban érlelődött előtte, volt már tapasztalatuk azért bőven. Szerintem most mi is ezt az utat próbáljuk a saját nevelésekkel bejáratni, Samper például simán visszajöhet szerintem majd, még akkor is, ha akár jövőre is megy kölcsönbe. Csak közbe akkor azért az igazolásoknál figyelni kellene azt is, hogy számolunk-e a kölcsönben levőkkel hosszútávon vagy nem, mert akkor ezek a Gomes féle igazolások +30 milliókért nagyon feleslegesek..
Stalkyard írta:
hajnesz írta: Nekem meg minden szempontból az első idényes Rakitic jut róla eszembe.
A játékhoz nem tesz hozzá sokat, viszont védekezésben nagyon megérezzük, ha a pályán van.
Hát, azért az első éves Rakitic a triplázó csapat alappillére volt, és majdhogynem a legfontosabb láncszem az MSN után, megoldotta a jobboldali védekezést, ami Alves felfutásai miatt évek óta probléma volt, mellé lőtte azért az igencsak fontos gólokat is. Semmilyen szinten nem lehet Gomest ahhoz a Rakitichez mérni, de még a tavalyihoz sem.
Ezzel egyetértek, én sose szerettem annyira Rakiticet, de az első éves teljesítménye ennél azért jobb volt bőven, még ha Alvesnek sokat is köszönhetett. Február van, Gomes még mindig keresi önmagát, Rakiticnek ilyenkorra már volt jópár olyan meccse, ahol nagyon odatette magát - sőt, már hullámvölgyön is túlvolt :D -, Gomes nagyon light az akkori horváthoz képest. Védekezésben lehet van olyan jó, de előre sajna nem.
BarcafanTomee írta:3187 nap után fordult elő először, hogy a kezdőben egyik KP se a La Masiáról került ki. Utoljára még a 2007/08 as szezonban volt ilyen, akkor még Rijkaard volt az edző és Edmilson-Yaya-Deco alkotta akkor a KP-t. 511 mérkőzés után pedig jött a Masche-Rakitic-Gomes trió. Azért Deco-ék szét aláznák őket, előre játékban mindenképp. :D
Az meg komoly, remélem megint ennyi meccsnek kell eltelnie, hogy újra olyan középpálya álljon ki. Az azt jelentené, hogy az utánpótlásból sikeresen beépül legalább 1 ember.. :D
Feast4
Director del Fútbol

2017.02.03. 11:10:00

Vakmacska írta:...
Az MSN-nől egyedül neki van minőségi cseréje senki másnak.Amúgy azzal se értek egyet hogy olyan nagyon javulna önmagához képest.A cselei be-be jönnek hátul ütközüget néha visszajár a labdáért de valahogy nem elég éles.Látszik ez abban is, hogy mindent kihagy.Nekünk a tavaly őszi Neymar kéne nagyon, de az a baj, hogy nincs egymás után 3 konstans jó meccse.Szerintem ő fejben nincs most ott egy huzamosabb ideje.Ami meg számomra hihetetlen, hogy erről a gyerekes vergődésről és felesleges kakaskodásról nem igaz, hogy nem tudják leszoktatni.

Nem hiszem el hogy nincs ember a stábban aki nem áll oda hozzá figyi kölyök jó amit csinálsz de egy kicsit dekoncentrált vagy.Csináljuk azt hogy külön lesz összjáték és befejezés edzésed egy ideig, ez a folyamatos vergődés meg most már tényleg sok.Állj le!

Amúgy szerintem a kakaskodás vergődés is amiatt van mert nem jönnek úgy a gólok ahogy megszokta és szerintem ez az ami frusztrálja.

Én pl. nem kezdettem volna most.Arda sokkal motiváltabb és agilisebb lett volna a volt csapata ellen másrészt Neymar szerintem komolyabb fegyver lett volna hazai környezetben.Ha a héten a 60-65 perc körül becserélte volna úgy hogy addig Ardaval birkóztak szerintem jobban élt volna és kisebb eséllyel kap lapot is.
Kép
Válasz küldése