Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
barca99
Llegenda del Barça

2009.04.02. 13:37:23

Varga Tamás írta:Én az Alain Prost és a Michael Schumacher tábort erősítem! [...]
Győzni bármi áron. Még ha a szabályokat át is hágjuk, még ha a versenyzőtársakat ki is lökjük, még ha a fair play-szellemét lábbal tiporjuk is, akkor is.
Ha egy kisebb részt átugrunk, akkor is értelmes marad a mondat. :)
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.04.02. 13:32:14

mademan írta: T. Varga Tamás!!!
én nem vagyok sem mekis sem ferraris de azért erősnek tartom amit írtál. pusztán a verseny miatt nézem az F-1-et, és én inkább nézek egy őrült brit gyereket aki megy mint a bolond, mint egy box utcai előzést... gondolom te a vörös tábort képviseled ezért vagy ennyire elfogult vele.
Én az Alain Prost és a Michael Schumacher tábort erősítem!
Ennek a két versenyzőnek szorítottam, bármelyik csapatnál is voltak.
Igen, a Ferrari egy picit szimpatikus a számomra, de még egyszer hangsúlyoznám: nem csapatnak, hanem versenyzőnek szorítok/szorítottam.
A jelen mezőnyből nem tudnék olyan versenyzői kvalitásokkal rendelkező pilótát mondani, aki megközelítené akár a francia, akár a német zseni szintjét. Talán még Fernando Alonso.
Tavaly vagy tavalyelőtt sem azért szorítottam Kiminek vagy Felipének, mert Ferraris lennék, hanem mert Hamiltont egy önző, tisztességtelen versenyzőnek gondolom, akinek semmi sem drága. Győzni bármi áron. Még ha a szabályokat át is hágjuk, még ha a versenyzőtársakat ki is lökjük, még ha a fair play-szellemét lábbal tiporjuk is, akkor is.

gergo9!

Ha figyelmesen olvastál volna, akkor megfigyelted volna: hsz-em első részében egy konkrét csapatra/versenyzőre gondoltam, a másik részében pedig úgy en block.

Azt pedig Ti sem hiszitek el, hogy Hamilton és a McLaren nem ismeri a szabályokat, remélem... :roll:
Kép
gergo9
Director del Fútbol

2009.04.02. 13:30:35

Varga Tamás írta:Szerintem, a McLarenre ráférne egy egyéves kizárás a Forma1-ből, mert amit évek óta művelnek az gerinctelen, ocsmány és tisztességtelen. Nincs egy tiszta, szabályos versenyük, ott tesznek keresztbe az ellenfeleiknek, ahol tudnak. Hamiltonról pedig ne beszéljünk, a sportoló fogalmát lábbal tiporja, a Fair Play-t pedig még hírből sem ismeri. Gerinctelen ember egy tisztességtelen csapatnál.
Hamiltonnak még nem volt egy tiszta versenye, amikor nem babrált volna ki valakivel, amikor ne gázolt volna keresztül valamelyik csapattársán. Aztán ha megbüntetik, még neki áll feljebb, és mélységesen fel vannak háborodva. Szánalmas bagázs, egy emberileg nulla pilótával.

Volt egyszer egy Forma-1, ahol pilóták viaskodtak egymással, ahol még úriemberek versenyeztek egymással. Akkor is megvoltak a csinóblik, de tisztelték egymást a versenyzők, a csapatok. Mára az emberség legminimálisabb szikrája is kiveszett a versenyből.
Jaj hagyjuk már...... Akkor a Ferrarira is bőven ráférne egy év. És én is egyetértek az előttem szólóval hogy végre van egy versenyző aki bevállalja a csatákat az előzéseket mint egy tutyimutyi rájkönnent aki a safety car-on kívül senkit sem képes megelőzni. Ez az ügy meg nem tisztázott Hamilton vszínüleg nem magától lassított. Ha nem lassít akkor övé a harmadik hely. Sztem itt 100% a csapat volt a hibás aki beszólt neki hogy lassítson.
mademan
Capitá del Barça

2009.04.02. 13:28:15

itt egy probléma volt: valami hülye a McLarennél, nem tudta a szabályokat

a leglogikusabb szerintem az lett volna ha visszadjak a Trullinak a 3. helyet és marad úgy minden ahogy befutottak!
Forca Barca!
Xavi a kedvenc, de MESSI a legjobb!!!
Mert nekem tényleg TÖBB MINT 1 KLUB!!!
mademan
Capitá del Barça

2009.04.02. 13:24:49

Én ezt nem vágom!!!
Tehát Trulli kicsúszott, Hamilton elment mellette!!! majd visszaengedte mert nem vágta mi van és a csapat is erre utasította!!!

majd a versenybíróság, szabálytalan előzésért megbünteti Trullit! aztán kitalálják hogy gáz van és kizárják hamiltont félrevezetésért!!!!

kit akartak félrevezetni!!!! Trulli előtt volt így is :roll: most akkor mi van???
tavaly belgiumban mikor elment raikonnen mellett akkor meg azért büntették meg!!! NEM ÉRTEM EZT AZ EGÉSZET!!!

T. Varga Tamás!!!
én nem vagyok sem mekis sem ferraris de azért erősnek tartom amit írtál. pusztán a verseny miatt nézem az F-1-et, és én inkább nézek egy őrült brit gyereket aki megy mint a bolond, mint egy box utcai előzést... gondolom te a vörös tábort képviseled ezért vagy ennyire elfogult vele.
Forca Barca!
Xavi a kedvenc, de MESSI a legjobb!!!
Mert nekem tényleg TÖBB MINT 1 KLUB!!!
TZS
Capitá del Barça

2009.04.02. 13:14:25

Varga Tamás írta:Szerintem, a McLarenre ráférne egy egyéves kizárás a Forma1-ből, mert amit évek óta művelnek az gerinctelen, ocsmány és tisztességtelen. Nincs egy tiszta, szabályos versenyük, ott tesznek keresztbe az ellenfeleiknek, ahol tudnak. Hamiltonról pedig ne beszéljünk, a sportoló fogalmát lábbal tiporja, a Fair Play-t pedig még hírből sem ismeri. Gerinctelen ember egy tisztességtelen csapatnál.
Hamiltonnak még nem volt egy tiszta versenye, amikor nem babrált volna ki valakivel, amikor ne gázolt volna keresztül valamelyik csapattársán. Aztán ha megbüntetik, még neki áll feljebb, és mélységesen fel vannak háborodva. Szánalmas bagázs, egy emberileg nulla pilótával.

Volt egyszer egy Forma-1, ahol pilóták viaskodtak egymással, ahol még úriemberek versenyeztek egymással. Akkor is megvoltak a csinóblik, de tisztelték egymást a versenyzők, a csapatok. Mára az emberség legminimálisabb szikrája is kiveszett a versenyből.
Sajnos ebben nagy igazság van....
Undorító, hihetetlen amit a McLaren művel! :?
Kép
„’Ini’ mindig csinál valami olyat, amivel elkápráztatja mind a közönséget, mind minket.
Egyszerűen ő a legjobb játékos a világon!” - Eto'o
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.04.02. 12:28:58

Szerintem, a McLarenre ráférne egy egyéves kizárás a Forma1-ből, mert amit évek óta művelnek az gerinctelen, ocsmány és tisztességtelen. Nincs egy tiszta, szabályos versenyük, ott tesznek keresztbe az ellenfeleiknek, ahol tudnak. Hamiltonról pedig ne beszéljünk, a sportoló fogalmát lábbal tiporja, a Fair Play-t pedig még hírből sem ismeri. Gerinctelen ember egy tisztességtelen csapatnál.

Kép
albicelesteX
A Vadász

2009.04.02. 12:14:16

Hamiltont az egész versenyből kéne kizárni!Egy kis patkány!
Kép
cps46
Entrenador del Barça

2009.04.02. 11:57:56

Még néhány ilyen meghallgatás, és kiderül, hogy Buemi nyert.
Sőt, akár még én is lehetek pontszerző. :lol:
CPS46 - Régi tippjáték fan!!!

THE DOCTOR
Replay
Director del Fútbol

2009.04.02. 11:14:15

Kizárták Hamilton-t az ausztráliai futamból, igy Trulli a harmadik.

http://www.f1hirek.hu/hir/Trulli_es_Ham ... 0904030957

Szerk: Lécci javitsátok Räikkönen nevét a szavazásnál.
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.04.01. 19:35:48

Ennek ellenére nem fellebbezett a Toyota...ők tudják.

http://f1hirek.hu/hir/Alonso__Az_FC_Bar ... 0904011633

Csak a cím miatt :lol: De amúgy is érdemes elolvasni, remélem igaza lesz...
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
Stelios
Jugador del Barça

2009.03.30. 20:37:51

Kralo írta:http://f1vilag.hu/cikk/20090330/Hamilto ... le_Trullit

Így már más a leányzó fekvése.

Az FIA sajtósa délelőtt megerősítette, hogy várnak a Toyota fellebbezésére. :)
Szép volt McLaren! Ismét győzött a sportszerűség! =D> =D>
Kralo
Entrenador del Barça

2009.03.30. 19:53:44

http://f1vilag.hu/cikk/20090330/Hamilto ... le_Trullit

Így már más a leányzó fekvése.

Az FIA sajtósa délelőtt megerősítette, hogy várnak a Toyota fellebbezésére. :)
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.30. 18:01:58

Szerintem sem lesz gond ezzel az évvel, régebben is volt,h egy akkori viszonylatban kis csapatnak ment jól,és a nagyok kapartak,h befogják őt, őket. idén is így lesz, remélem Ferrarinak sikerül minél előbb. az is szintén üde színfolt,h sokan odaérhetnek,és középpontba kerülhetnek. nekem is jobban tetszene a nagyok harca kiegyenlített erőviszonyoknál, de így is bőven szerethető a szitu, és nem kizárt,h még a nagyok is egymásra találnak,és nem csak a dobogóért vagy pontokért, hanem a győzelemért, csak nem az évad legelején.

Mihii: természet ajándéka :wink: :D és a fotós tehetsége 8-[
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Kralo
Entrenador del Barça

2009.03.30. 17:52:24

mindorokke_barca írta: Ettől függetlenül nem tudok elszakadni attól a meggyőződéstől, hogy szándékosan hívták be későn a safety cart. Még Palikéknak is feltűnt és az már nagy szó.
Palikék... a shell reklám mellé bejött a blikk is. Emellett jó lett volna eldöntenie, hogy melyik csapatban is ül Rosberg.

Az SC-s eseményt nem a korábbi évekhez kell hasonlítani, hanem majd az idény többi olyan sc-s esetéhez, amikor még boxkiállás van soron.
Szerintem nem volt semmi gond ezzel, legfeljebb egy Brawn (Miért írjátok néhányan Brawnt Brownnak?) dícsérettel kevesebb lett volna.
Elvárom, hogy legközelebb is így járjanak el, és ne okozzon kavarodást az SC, elvégre ezért az új szabály. :) Azt nem tudom, hogy a kormányon milyen visszajelzést kapnak pontosan baleset esetén.

Barrichello büntetésének hiánya valóban kérdőjel. :roll:

Trulli és Vettel sajnos hibáztak. :(

Továbbá, akik most szídják az F1-et, őket nem tudom megérteni. Nem most haladnak rossz ösvényen, hanem főként az elmúlt 10 évben haladtak ott. Most végre valami pozitív fejlődés indult meg. A privát csapatok (és ez nem csak a diffúzor ügy miatt van, nézzétek meg a Red Bullt) újra erőt képviselnek, és bővülhet a mezőny is.
miihii
KHAL

2009.03.30. 14:59:40

Varatrix írta:Csak idegesítő, hogy Hamiltonnak kedvez a rohadt nagy mák.
Aztán meg nagy a szája...
Jajj,hagyjuk már ezt!A tavalyi nótát kell fújni idén is?Miért nagy a szája?Mit mondott?Én nem olvastam arcoskodó nyilatkozatot tőle,uh légyszi linkeld már be,miről beszélsz...
Én ezt olvastam pölö:
Lewis Hamilton: "Sokkal több pontot szereztünk, mint amennyire reálisan számítottunk. Arra gondoltam, meg kell próbálnom szerezni egy pontot, ehelyett hatot kapni remek eredmény. Egyértelműen nem felejtettük el, hogyan kell nyerni, a taktikánk tökéletes volt, és a csapat fantasztikus munkát végzett. Ha figyelembe vesszük a jelenlegi csomagunkat, az utolsó lehelletnyi sebességet is kisajtoltam az autóból, és tényleg kivezettem a lelkemet is, szóval elégedett vagyok. Őszintén gratulálok Jensonnak, bámulatosan vezetett egész hétvégén, ő is és a csapata is megérdemlik ezt a sikert."
Neki IS ( :!: :idea: ) kedvezett ez a "rohadt nagy mák",mint ahogy rajta kívül még Glock,Alonso,Rosberg,Buemi és Bourdais-nak IS.Ők is több ponthoz jutottak így,illetve az utsó így kapott egyáltalán. :roll:
Erre a mákerezésre annyit,h egyszer fent-egyszer lent.
Miért is kellett a 18. helyről indulnia?Mert bekakált a technikája és visszasorolták eddig.Rohadt nagy mákja volt akkor is,igaz? :evil: :roll:
Egy dolog,h a vasárnapi futamon a többiek balesetei és szabálytalanságai miatt IS előrébb tudott kerülni,de ebben a sportban ez előfordul :wink:

A futamot illetően bejött az előzetes várakozásom,éreztem,h nem egyszerű verseny lesz ebből :wink: Az előzmények után a versenyen nem sok jóra számítottam Hamit illetően.Max a pontszerző helyek végét éreztem elérhetőnek,de aztán parádésan versenyzett és jó adag szerencse (illetve a riválisok balszerencséje..) is kellett ehhez a csodálatos helyezéshez.
Külön örömöm,h a ferkák nem értek célba. :twisted: Pedig nem lett volna tőlük rossz idénykezdés...Ahhoz mérten meg pláne,h nekik sem sikerült túl az első 2 nap.
A Brawn-ok hihetetlenül nagyot mentek,első futamukon 1/2-ben végezni :shock: Hozzáteszem,h ezek a vasak is MERCI motorral hajtanak,öhömm-öhömm 8)
Elsőre remek szórakozást nyújtott ez a futam.Soha rosszabb versenyt ne lássunk,én azt mondom.Voltak jó kis meccsek-drámák-fordulatok.Csak így tovább,F1 :D

Annyit még,h maximálisan egyetértek az alábbi Kollegákkal,a verseny közbeni büntetésről...
Erre kitalálhatnának vmi formulát,mert igen hülye szitu,amikor a verseny vége után még belenyúlnak a végeredménybe.És jelen esetben egy igen jól lekövethető,egyértelműsíthető dologgal,amit korábban is lereagálhattak volna. :?

OFF:
A Kollegákhoz külön egy-egy gondolat:
G-Jay :arrow: ment egy PÜ!
Miki :arrow: Jók az új melleid :lol: Sokba kerültek? :mrgreen:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Vito
Llegenda del Barça

2009.03.30. 14:48:29

persze, hogy támadható, csak furcsa pont brióst grál lovagnak beállítani..
az elmúlt években volt padlólemez, mozgó szárny, ballaszt botrány, akkor nem igazán hallottam, hogy a többi csapat egy emberként állt volna ki a sértett fél mellett. a renault is sokat köszönhetett a mislennek, abban a 2 évben szinte rájuk fejlesztettek. akkor sem láttam sztrájkoló briatore-t..:roll:
egyébként maga a felvetés is 'nevetséges'! elképzelem: Brawnék találnak egy kiskaput, erre felhívja a többi csapatot, akikkel egyébként vérre menő küzdelmet folytatnak, magyarán versenyeznek. nem azért dolgoznak, fejlesztenek titokban, hogy aztán a titkot megosszák az ellenféllel.

én nem hiszem, hogy a 2 elutasító döntés után változna a helyzet április 14-én. már azért is, mert éppen 5 új csapat kezdett új diffúzor fejlesztésbe.

az azonban tény, hogy a szabályok nem egyértelműek (ez régóta tudott) és
a szabályt vizsgálók sem következetesek (ez is régóta ismert). úgyhogy megértem 1-2 csapat és szurkoló elégedetlenkedését. van benne igazság, de most had örüljünk mi is egy kicsit
gekkodan
Director del Fútbol

2009.03.30. 14:31:14

Vito!

Annyiban teljesen igaza van, hogy ha közös érdekvédelmi szervezetet csinálnak és ezzel harcolnak a FIA és társai ellen, akkor igencsak javallott volna, ha az ilyen turpisságokra fény derül. Arról nem is beszélve, hogy most a Brown térfelén van a labda és Flavio anyázik.

De ez a helyzet megfordulhat, ha 2-3 hét múlva az egész diffúzoros bandát megbüntetik. Akkor majd elgondolkodhat a Toyota, Williams és Brown, hogy mennyivel jobb lett volna a szabály ilyen értelmezésére rávilágítani egy közös ülésen. Biztos, hogy közösen harcoltak volna, hogy a diffúzorok így lehessenek.

Brown 19-re lapot kért. Tipikus eset. Viszont nem féltem a nagyokat, hogy fel fogják venni a kesztyűt, ha pedig kiderül, hogy a Brownék hibáztak, akkor hamar elolvad majd az előny.

Nem féltem sem a BMW-t, sem a Mercit, sem a Ferrarit. A Renault-ot meg főleg nem, mert Alonsonál jobban gyakorlatilag nem sok pilóta tud hozzátenni a szezon közbeni zajló fejlesztésekhez.

Most a britteknél van a labda, de ez hamar fordulhat...
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
Vito
Llegenda del Barça

2009.03.30. 14:04:51

gekkodan írta:http://www.formula.hu/f1/briatore-nehez ... 25817.html

1000000%-ig egyetértek. Flavio ismét megmondta!
o, igen!
megmondta.
de miért pont ross brawnra neheztel? a toyota és a williams?
ja, hogy nem ők nyertek.. savanyú a szőlő :wink:

Kép
gekkodan
Director del Fútbol

2009.03.30. 13:51:22

http://www.formula.hu/f1/briatore-nehez ... 25817.html

1000000%-ig egyetértek. Flavio ismét megmondta!
Ne használd a kepfeltoltes.hu-t!

Yaya Touré - a szikla.

SOM LA COPA, SOM LA LLIGA, SOM LA CHAMPIONS, SOM UN !!!
ozsimiki
Adminisztrátor

2009.03.30. 13:30:56

G-Jay írta:
Az nem baj ha megbüntetik Trullit mert szabálytalan volt, csak mondjuk ezt a futamon kellett volna megtenni. Az ember felállhat a pódiumra és vala örül nagyon, egyszerűen ezt nem vehetik el valakitől. Az is egy hiba volt hogy ezt futamon nem vették észre, és nem ott büntették, ezért nincs szankció a nagyságos FIA felé? Ha vége egy versenynek, akkor legyen vége. Ne alakuljon még máshogy, ne kelljen már egy hétig várni a hivatalos végeredményre, mert mindenki perel mindenkit.

El kéne gondolkodni...
Teljesen egyetértek! Azért vannak ott azok az emberek,h észrevegyék az ilyen dolgokat, csak abban az esetben érthető a későbbi szankcionálás, ha annyira a futam végén történt,h magán a futamon már nem tudják büntetni, minden más esetben, ha nem veszik észre, az csak is az ő hibájuk, szerezzenek oda több embert, állítsanak egyet egyet egy versenyzőre és akkor tuti mindent látnak.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Leomessi14
Entrenador del Barça

2009.03.29. 21:47:47

Saviola írta:Sutil nyeri a VB-t,ez miért kérdés ? :)
En ra fogadtam ev elejen es sajnos vesztettem :x :cry: :cry: :cry:
Saviola
Júdás 2, az áruló

2009.03.29. 21:39:50

Sutil nyeri a VB-t,ez miért kérdés ? :)
,,Azt hitted, hogy mi történt."
G-Jay
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2009.03.29. 20:58:56

Ömm nem biztos hogy ez jött le, de én nem Hamiltont hibáztattam, cak viccesnek tartom, hogy odakerült a dobogóra, holott kb a 8-10ik hely volt a realitás. Ellenben valóban elismerhető, hogy briliánsan vezetett, csak lassú a verda...

Az nem baj ha megbüntetik Trullit mert szabálytalan volt, csak mondjuk ezt a futamon kellett volna megtenni. Az ember felállhat a pódiumra és vala örül nagyon, egyszerűen ezt nem vehetik el valakitől. Az is egy hiba volt hogy ezt futamon nem vették észre, és nem ott büntették, ezért nincs szankció a nagyságos FIA felé? Ha vége egy versenynek, akkor legyen vége. Ne alakuljon még máshogy, ne kelljen már egy hétig várni a hivatalos végeredményre, mert mindenki perel mindenkit.

Vagy ha már annyira büntetni akarták Trullit, mért nem kapott mondjuk 5 rajthelyes büntit a kövi futamon vagy akármi. Szóval azt akarom mondani, hogy hibáztak a bírák azzal, hogy nem látták a Trulli féle esetet és nem büntették azonnal, de a fociban amikor a bíró megad egy lesgólt, nem döntenek a végén úgy, hogy akkor töröljük az eredményt, és a másik csapat nyert. Ez a legnagyobb baromság amit tehetnek. Vagy büntessék meg a futamon, vagy kushadjanak legalább, ugyanis ők hibáztak így is! Rendkívül mérges vagyok, mert ha megnézzük a tavalyi és azelőtti vb-t, 1 pontok döntenek, Hami pedig itt kapott most egyet ajándékba Glockkal és Alonsoval, Buemivel, Burdais-al együtt!!!

El kéne gondolkodni...
¡Visca El Barça! ¡Visca Cataluna! Més Que Un Club...
California Love
BLAUGRANA.HU! Minden ami Barca, minden ami történelem!
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2009.03.29. 20:14:44

Ehh, ki volt még rajtam kivül a két vakmerő aki Vettelre szavazott? :)
Válasz küldése