Slither írta:Cumbee írta:
Popovich meg bőven megérdemli a büntetést. Majd akkor lázadjon a rendszer ellen, ha nem ebből él. Amíg a fizetését az NBA-ba befolyó pénzekből kapja, addig vonatkoznak rá a szabályok. A tavalyi év végi pihentetésekkel semmi bajom nem volt, az magyarázható volt azzal, hogy friss lábakat akart a PO-ra. Ennek viszont semmi értelme nem volt, a címvédő ellen játszottak, 2 meccses estén, TV-s meccset. Kb arra volt jó, hogy összemérjék Sternel, hogy kinek a hosszabb.
Lol, te tudod miről beszélsz? Épp az van hogy nem vétett semmit a szabályok ellen, mert erre vonatkozóan nincs semmilyen megkötés.
Az meg hogy semmi értelme... 5 nap alatt ez volt a 4. meccsük (6 idegenbeli meccs sok utazással). Az hogy most pihentetni akarta az öreg sztárjait, teljesen érthető volt (Green mondjuk kivétel, de nála mindegy is), ráadásul így a friss csereemberekkel jobban is játszottak, majdnem meg is lett a meccs.
Annak sem lett volna értelme, ha elutaznak a csapattal és végig a padon ülnek...
Meg azok akik most előjöttek és a játék integritására hivatkoznak, azok hol vannak amikor idény végén egy csomó csapat ugyanazt megteszi (csak nyilván behazudnak vmi kis kamu sérülést), meg amikor tankoló csapat ellen megy a pihentetés, nem is beszélve a tankoló csapatokról... De persze a kettős mérce az sehol se gáz...

Kezdő5.hu:
Az indoklásban az állt, hogy a Spurs megsértette az NBA 2010 áprilisában, a Board of Governors - tehát a tulajdonosok - által kialakított szabályzatát, olyan módon pihentették játékosaikat, amely a liga érdekei ellen dolgozott.
Nem ismerem részletesen az NBA szabályzatát, de nyilván csak úgy tudott büntetni, ha van olyan amire hivatkozhat. Egyébként nekem az év végi ültetés sem tetszik, de a csapatok nagy részénél érthető. A Spurs-nál azt is túlzásba viszik, de nem nagyon foglalkoztam vele, mert megértem az indokokat. Itt viszont nincs olyan szinten védhető indok mint ott. Mire pihentet? A 4 hónap múlva kezdődő rájátszásra? Na ne vicceljünk már... 5 nap alatt 4 meccs. A többieknek nincs? Vagy ők bírják? Milyen alapozásuk volt, ha már az első hónapban nem bírják az NBA menetrendjét. Ja hogy öregek? Ki? A 25 éved Green, vagy a 30 éves Parker? Szerintem össze tudnánk szedni minimum 20 33-34 év körüli játékost aki meccsenként 35 percet átlagol és nem hagy ki egy meccset sem. Ha pedig Ginobili és Duncan nem bírja az NBA tempóját, akkor vonuljanak vissza. Senki számára nem volt titok, hogy így van felépítve a szezon, aki vállalta játsszon. Egyébként meg a játékosok bírnák, csak Popovich agymenése ez, hogy hímes tojásként kell kezelni a játékosait.
Ajánlom mindenkinek a figyelmébe azt a tavalyi videót ahol Parker szó szerint könyörög Pop-nak, hogy ne cserélje le. Fél perc után Popovich reakiója az, hogy de akkor ma 32 percet játszol(Te jóó ég de durva) Erre Parker: Mester még csak 29 vagyok. Erről ennyit.
Egyébként ha tényleg a pihentetés lett volna a cél, akkor még ezzel sem foglalkoznék. (ahogy az év végi DNP-OLD-on is csak röhögtem.) A bajom ezzel, hogy ez egyértelműen arról szólt, hogy Popovich oda akart szúrni 1-et a ligának és megmutatni, hogy ő megteheti. Ha nagyon pihentetni akart volna, akkor a 3. meccsről veszi ki az embereket és csak dobóedzést tart nekik abban a 2 napban. Vagy 2 embert onnan, 2 embert innen. Vagy mindenki kap 15-15 percet a 3. és a 4. meccsen. De nem, ő bajnok ellen, TV-s meccsen hazaküldi! A teljes kezdőcsapatát és olyan naív, hogy eszébe sem jut, hogy ebből balhé lesz és mindenki erről fog beszélni. Na ne... Aki ezt elhiszi azzal nem vitatkozom, mert számukra nincs használható érvem.

Nem, Popovich üzent! Ezzel nekem egyébként semmi bajom nincs, én azt nem értem, akinek az a probléma, hogy Stern pedig válaszolt az üzenetre.

Ha én alkalmazott vagyok, akkor nem harapok abba a kézbe, ami etet. Márpedig lehet itt bohóckodni, de ha ez a liga rosszabbul működik akkor a játékosok és az edzők is kevesebbet keresnek majd, azt meg gondolom nem akarják. Jöhet Popovich azzal, hogy erőltetett a menet és kiszipolyozzák a játékosaikat, de ezek az emberek vállalják ezt ahogy jelentkeznek a draftra. Kíváncsi vagyok hány játékos írná alá azt, hogy 20%-al kevesebb meccset kellene játszania, de cserébe a fizetését is csökkentenék 20%-al gyanítom nem tolonganának. Ma egyébként 12 csapatnak lesz back-to-back meccse. Ha ma mind a 12 csapat kivenne 4 kezdőt, akkor szerinted ki nézné a meccseket? Ha ezt megtennék, holnap pedig mind a 12 csapat büntetést kapna, akkor is Stern lenne a hibás? Az NBA üzlet, már régen nem a játék miatt működik. (Valszeg sosem működött tisztán csak az miatt) Ebből az üzletből pedig bőven kaszálnak a játékosok és az edzők is. Szóval, ha valakinek nem tetszik, az nyugodtan adja vissza a szerződését, a fizetését és úgy lázadjon. Amíg a pénzt felveszi, de áskálódni próbál addig én nem fogok neki igazat adni. (Pl: Ha én egy nagy vállalatot vezetek és megtudom, hogy az egyik alkalmazottam megpróbálja tönkretenni a céget akkor mit teszek? Meg büntetem, kirúgom és ha olyan dolog történt, akkor még lehet fel is jelentem. Miben más a mostani szitu?) Ennek ellenére megértem azt is és el is ismerem jó érvként, hogy ha valaki azt mondja, hogy az ő csapata, úgy rakja össze ahogy akarja. Csak ezt a dolgot messzebbről kell nézni. Tehát én azt mondom, hogy Pop megtehette amit tett, nincs ezzel semmi gond, de ha Stern úgy gondolja, hogy az ő üzletének ezzel kárt okoztak, akkor a büntetés is jogos. Ezért mondtam, hogy mindketten üzentek a másiknak, összemérték amijük van, mindketten megkapták amit szerettek volna. Kezet foghatnak, mi pedig várhatjuk a 2. fordulót, mert abban is biztos lehet mindenki, hogy nem az volt Popovich-nak az utolsó ilyen húzása idén, a következő ilyen pedig talán még a mostaninál is látványosabb lesz és abban is, hogy Stern azt sem fogja szó nélkül hagyni.
Boston témához nem akarok sokat írni, így sem foga már senki sem végig olvasni ezt a kommentet.

Előttem a többiek kb leírták amivel bajom van. Az Allen ügy nekem már alapból nagyon visszataszító volt. Ha én egy barátommal ilyet csinálok, akkor egy patkány vagyok. Ha pedig nem a barátom, csak úgy tettem eddig, mintha az lenne, akkor képmutató. Nem tudom elképzelni, hogy egy játék miatt valaki ennyire semmibe vegyen egy emberi kapcsolatot. A pályán lehet keménynek lenni, elenfélnek tekinteni, de a pályán kívül semmibe venni, azt nem. Hadjáratot folytatni ellene meg végképp nem.
Rondo: Elképesztő számomra, hogy hogy juthat valaki a világ legönzetlenebb játékosai közé az egyik legönzőbb teljesítménnyel. Szidjátok itt folyamatosan Anthony-t és Kobe-t az önzősége miatt, amikor a szezon legönzőbb embere díjat eddig idén torony magasan elviszi Rondo. Isteni szerencse a csapatnak, hogy dobni nem tud, passzolni viszont annál jobban, mert ha dobni tudna ilyen szinten akkor tőle senki nem kapna labdát az biztos. Az, hogy valaki ennyire a csapat fölé helyezi magát engem nagyon felháborít. (Üres ziccert passzol le, csak hogy assistot szerezzen, 3 méteres körzetben nincs senki, de nem dob, hogy assistot szerezzen...) Az meg, hogy Doc ehhez aszisztál, sőt a helyett, hogy a nem túl olajozottan működő csapatot próbálná összerakni, még támogatja is Rondo egyénieskedését, nagyon elszomorít.
Bunyó: Azon a napon Rondo volt a világ leghülyébb embere, Garnet a legalattomosabb és PP-t sem kellett félteni. Tetszik az a kép, amikor Humphries fekszik a földön, 3 Celtics-es meg rajta. (PP-nek nem tudom hány métert kellett sprintelnie, hogy még a tömeg előtt rá tudjon vetődni a földön fekvő és kb semmit nem csináló Humphries-ra.) Na mind1, nem hiszem, hogy nagyot bukik a csapat azon, hogy bukták a szimpátiámat, de azért elkeserítő amikor az ember a mondjuk TOP5 legkedveltebb csapatainak egyikénél azt veszi észre, hogy a TOP5 legkevésbé kedvelt csapatok közé süllyedt.
Just for the record: Popovich és Doc Rivers a 2 kedvenc edzőm, nagyon jó szakembernek tartom őket. A véleményemet ennek ismeretében tessék feldolgozni, magyarán nem érzem, hogy elfogult lennék bármelyik esetben is. (A Spurs ügyben tuti nem, mert Stern-ért meg nem igazán rajongok.

)