Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
miihii
KHAL

2010.09.26. 23:18:38

Elép laposra sikeredett ez a futam,időnként majdnem beleszundítottam menet közben.
Elég szerencsétlen egy ütközés volt Webberrel,ez a nullázás nagyon nem jött jól Lewisnak (bár ez ugye mikor jön jól :wink: ),
Még azért van hátra néhány kanyar,uh nem írnám le teljesen Hamit.Még nem.Alonsot meg már nem írom le,bár nagyjából szezon elejétől fogva nem igen tűnt úgy,h számolni kell vele.Ez a két futam nagyon összerázta a mezőnyt,amely amúgy sem volt éppen szétszakadva :P
Kiélezett harc lesz még ezen a három futamon.

Kova nem volt piti a kigyulladt Lotussal. :shock: Szépen elautókázott azzal a tábortűzzel a nyakában :lol:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Fernando
Llegenda del Barça

2010.09.26. 20:32:36

Fernandooo ooo Alonso!

Ennyit tudok közölni, nem sok, de elég! 11 pont. Irány a 3. vb cím!

Webber kiegyensúlyozatlansága elég lehet. Nagy formában most Alonso. Zsinórban kettő, de a lényeg és a mérvadó az, hogy két homlokegyenest más pálya, más beállítások, más taktika, más viszonyok. Remélem marad az autó ilyen amilyen és akkor meglehet. Sok van még mindig hátra.

Ha nem Alonso nyeri (amire persze van sansz az elfogultsági szemüvegemen átnézve) akkor biztos vagyok benne, hogy Webber vagy Vettel. Inkább ők, mint más. (főleg utóbbi, bár nem igazán érdemelné meg, mert rettentően bután is tud menni).
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
ALEXDP
Capitá del Barça

2010.09.26. 17:29:47

gergo9 írta:
ALEXDP írta:
Persze,sőt!!!!

Ha mindenki félreállna,hogy szegény Hamilton el tudjon menni,akkor meg főleg nem lenne semmilyen baleset...

Azt hiszem ha valaki,akkor pont Ő nem panaszkodhat a bírák idei ténykedésére....!!!

Aki nem elfogult,az azért ezt látja...
Azért ez elég szomorú hogy nem sikerült értelmezni :cry:
Sőőt még te bélyegzel meg elfogultsággal az esetel kapcsolatban
:lol:

Te sem értesz,nem Téged,általánosságban írtam,nem kell magadra vedd!!

Attól még nem ez az első amikor hasonlót szankciók nélkül elengednek, megesik attól függetlenül az lett volna az igazságos ha ott Webber is befejezi a versenyt. :)
Látod, ebben meg teljesen 1et értek Veled!

Nincs vita,csak én szemszerint időszerűnek érzem,hogy nem nyalták ki ismét a s.e.ggét!!

Ja,ésmég annyi,hogy külső íven is elfért volna,volt hely,kiereszthette volna a gépet,de nem tette!

Ő is hibás.

PÍSZ:-)
gergo9
Director del Fútbol

2010.09.26. 17:17:35

ALEXDP írta:
Persze,sőt!!!!

Ha mindenki félreállna,hogy szegény Hamilton el tudjon menni,akkor meg főleg nem lenne semmilyen baleset...

Azt hiszem ha valaki,akkor pont Ő nem panaszkodhat a bírák idei ténykedésére....!!!

Azért ez elég szomorú hogy nem sikerült értelmezni :cry:
Sőőt még te bélyegzel meg elfogultsággal az esetel kapcsolatban
:lol:
Ha vki előzésnél ilyen mértékű előnyben van , jogosan feltételezte lezártnak az esetet sztem ettól függetlenül hogy egy picit tényleg optimista volt , eszébe juthatott volna kit akar megelőzni.
A "nemvolthely" típusú versenybalesetet azokra a szitukra szokták mondani amikor a két érintett közül egyik sincs jelentős előnyben a másikhoz képest vagyis én eddig csak ilyenekre halottam még.
Itt pedig egy keréknyi híjján egy egész kocsi előnyben volt.
Attól még nem ez az első amikor hasonlót szankciók nélkül elengednek, megesik attól függetlenül az lett volna az igazságos ha ott Webber is befejezi a versenyt. :)
ALEXDP
Capitá del Barça

2010.09.26. 17:01:23

gergo9 írta:
socio66 írta:
L.Messi 10 írta: Majd ha nem lesz ekkora pofája...
mekkora?
ne nevettesd már ki magad,ismered,beszélsz vele naponta?
egy épkézláb indokot nem hallottam még erre a nagyképűségre, max olyanokat amiken csak nevetni lehet.
pl. múltkor egy arc mikor mondta hogy nem adta meg a tiszteletet Alonso-nak első évében..jee.
de megadom neked is a lehetőséget,tessék mitől nagyképű?
lökd be.

Nem értem miért kell ilyen színvonalú hsz-okra reagálni :)

Hamilton-Webber
Hamilton jóval előrébb volt már mint Webber , Webber első kereke törte ki Hamilton hátsó kerekét.
Meg mi ez a marhaság hogy nem volt hely? Lehelet finoman elveszi a lábát a gázról, és mindjárt van egy egész pályányi. :)
Már bukott szituációban volt.
Pl Monzában hasonló szituban ahol nem is volt ennyivel előrébb massa és vlenül ő jár hasonlóan mint itt Hamilton arra is ráfogják hogy versenybaleset?
Webber-nek sokadik hasonló húzása volt ez.
Persze,sőt!!!!

L.Messi 10
Entrenador del Barça

2010.09.26. 16:54:23

Bob_Marley írta:
ozsimiki írta:
Nem akarok komoly vitába szállni,de ezen nagyon megakadt a szemem.

Úr Isten,egész idei évben (2-3futamot kivéve) abból éltek,hogy a többiek össze vissza hibáztak,főleg RedBulléknál. De még tuti fognak is,szóval élnek a reményeid. Csak fura volt ezt úgy olvasni annak tudatában,hogy eddig is ez jellemezte az évet.
Abszolút ez nem vita!
Azért az megfigyelhető, hogy a VB pontversenyben lévők hozzák magukat nagyjából 1-8ig helyig, az utóbbi hetekben!
S ha jól emlékszem csak Spa volt olyan, hogy nem a dobogón nem a 3 nagy csapat versenyzője lett volna!
Hamilton viszont Spa-t megnyerte, de 3 kiesés!
Erre írtam a hibázást!
A többiek legalább hozzák a pontokat!
Valaki írta, hogy Button "szürkén" megy idén, s ott van....pont emiatt!
Nem kockáztat, hozza szépen csöndben a pontokat!
Mostmár Alonsoékra is ráférne egy motor besülés :D
Szval az elmondható, hogy rá jár a rúd az angolra!
4 futam 25 pont, ez ebben a rendszerben édes kevés
Kíváncsi leszek jövőre változnak-e az erőviszonyok, és ha igen hogy.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.09.26. 16:51:42

ozsimiki írta:

Úr Isten,egész idei évben (2-3futamot kivéve) abból éltek,hogy a többiek össze vissza hibáztak,főleg RedBulléknál. De még tuti fognak is,szóval élnek a reményeid. Csak fura volt ezt úgy olvasni annak tudatában,hogy eddig is ez jellemezte az évet.
Abszolút ez nem vita!
Azért az megfigyelhető, hogy a VB pontversenyben lévők hozzák magukat nagyjából 1-8ig helyig, az utóbbi hetekben!
S ha jól emlékszem csak Spa volt olyan, hogy nem a dobogón nem a 3 nagy csapat versenyzője lett volna!
Hamilton viszont Spa-t megnyerte, de 3 kiesés!
Erre írtam a hibázást!
A többiek legalább hozzák a pontokat!
Valaki írta, hogy Button "szürkén" megy idén, s ott van....pont emiatt!
Nem kockáztat, hozza szépen csöndben a pontokat!
Mostmár Alonsoékra is ráférne egy motor besülés :D
Szval az elmondható, hogy rá jár a rúd az angolra!
4 futam 25 pont, ez ebben a rendszerben édes kevés
gergo9
Director del Fútbol

2010.09.26. 16:34:41

socio66 írta:
mekkora?
egy épkézláb indokot nem hallottam még erre a nagyképűségre, max olyanokat amiken csak nevetni lehet.
pl. múltkor egy arc mikor mondta hogy nem adta meg a tiszteletet Alonso-nak első évében..jee.
lökd be.

Nem értem miért kell ilyen színvonalú hsz-okra reagálni :)

Hamilton-Webber
Hamilton jóval előrébb volt már mint Webber , Webber első kereke törte ki Hamilton hátsó kerekét.
Meg mi ez a marhaság hogy nem volt hely? Lehelet finoman elveszi a lábát a gázról, és mindjárt van egy egész pályányi. :)
Már bukott szituációban volt.
Pl Monzában hasonló szituban ahol nem is volt ennyivel előrébb massa és vlenül ő jár hasonlóan mint itt Hamilton arra is ráfogják hogy versenybaleset?
Webber-nek sokadik hasonló húzása volt ez.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.09.26. 16:26:44

Okés, így kerek számomra is.

Csak máshogy jött le abból a hszből.

szerk: azért azt lehetett látni,hogy a Red Bull és a Ferrari boxban mennyire sajnálták Lewist :shock: nekem ugye nem a szívem csücske a meki,de azért ilyesmiket nem kellene. Az más,h ha egy sikeres előzésnél ennyire örülnek,de versenybalesetnek? ettől persze még ugyanúgy nem szeretem a mekit :D
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
socio66

2010.09.26. 16:24:34

ozsimiki írta:
socio66 írta:szánalmasan gyenge futam,ez a pálya arra jó hogy tíz percig gyönyörködjek benne,de onnantól unom az egészet.
kiszedni nem lehet a roncsokat,előzni szinte képtelenség,marha okos lehet a tervezője.
na közben ahogy írom Hamilton megint kiesik,hurrá.
áh,fos az egész.
Szerintem ha Hami van hátrébb és ő jön ki jól a manőverből belőle a végén, akkor a futam után olvashattuk volna tőled ismét,hogy de hát ez az F1, ő legalább odateszi magát,és erről kellene szólnia. Szóval ha ezt a vonalat követjük,akkor most Webberrel sincs gond ugye? csak mert most más hangvételűnek tűnik a hszed.
épp írtam egy hsz-t Bob Marley szavaira reagálva hogy bennem is felment a pumpa,de nem hibáztatom Webbert,ahogy az általad idézettben sem tettem utalást sem rá,mert Hamilton ugyanezt csinálta volna fordított szituban,igen.
aztán láttam megint ezt a nagyképűzést és arra írtam inkább mert rohadtul idegesít hogy mindenki ezzel dobálózik normális indok nélkül.
de visszatérve a szitura,sima versenybaleset volt,ha nagyon kielemeznénk akkor azért inkább Webber volt a hibás,mert ő volt hátrébb,ergo neki kellett volna visszább vennie,de ennyi belefér,ez az autóversenyzés.
bárkivel történik meg hasonló szitu,ugyanez a véleményem.
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.09.26. 16:21:46

Bob_Marley írta: Jön Japán, ott nem a McLaren az esélyes, de hátha elkezdenek a többiek is hibázgatni.......

Kép
robertfcb
Capitá del Barça

2010.09.26. 16:18:01

Ez teljességgel hihetetlen ! Nem vagyok Hamiltonos, mielőtt még rámfogná valaki :lol: de ez már nagyon durva. Már legalább másodszor löki ki ez az ausztrál és Vettelt is aki a saját csapattársa már megkóstolgatta. Teljesen vicc, hogy egyszer nem intik ki büntetésre, mintha ez volna a világ legtermészetesebb dolga, és vezeti a bajnokságot. Erősen bunda szagú ez a szezon, én még annak is jobban tudnék örülni, ha a Button gyerek lenne megint a bajnok.
Kimi 4EVER !
Kép
EuroBarça Tour 2009

Proxima estáció: Sagrera
Visça el Pinchos muronos!
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.09.26. 16:13:13

socio66 írta:szánalmasan gyenge futam,ez a pálya arra jó hogy tíz percig gyönyörködjek benne,de onnantól unom az egészet.
kiszedni nem lehet a roncsokat,előzni szinte képtelenség,marha okos lehet a tervezője.
na közben ahogy írom Hamilton megint kiesik,hurrá.
áh,fos az egész.
Szerintem ha Hami van hátrébb és ő jön ki jól a manőverből belőle a végén, akkor a futam után olvashattuk volna tőled ismét,hogy de hát ez az F1, ő legalább odateszi magát,és erről kellene szólnia. Szóval ha ezt a vonalat követjük,akkor most Webberrel sincs gond ugye? csak mert most más hangvételűnek tűnik a hszed.
Kép
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.09.26. 16:10:31

Mikaos, vmi ilyesmiről beszéltem én is :)
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.09.26. 16:09:46

:D

Wéber Gabival értek egyet a Hamis esetnél, versenybalesetnek tűnt nekem is. Am megköszönhetjük DiGrassi elmeroggyantságának.

Viszont Schumi sajnos tényleg büntit érdemelt volna,az más tészta volt.

A versenyt eldöntötte az a 0,060 időkülönbség ami kialakult az időmérőn Alonso és Vettel között, mivel mindketten hiba mentesen és tökéletesen letudták a versenyt.

Most úgy tűnik,hogy a Ferrari és a Red Bull teljesen azonos erőt képviselnek (Vettel is behúzta volna szerintem ha első helyről rajtol) a hasonló pályákon, Meki tré az ilyeneken, viszont a gyors pályákon a Ferrari marad elől és a Meki megelőzi a RedBullt.

Aminek örülök,hogy úgy ahogy Vettel is visszaszállt a harcba,de sajnos győzelmek kellenének folyamatosan.

Nah jó futam volt, bár az elején nagyon beálltak.

Zolitól elnézést kérek,de azt még mindig tátott szájjal nézem,hogy hogy a fenébe van még mindig Button csak 25pontra az első helytől, egyszerűen semmi extra hosszú versenyek óta :D De mind1, kellenek a hozzá hasonlóak is a pályára.
Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2010.09.26. 16:09:01

Amit Webber csinált Hamiltonnal, azt Massa is megtette 2 éve...de akkor az áthajtásos büntetés ért még. (Ma már csökkent az értéke a kilökésnek :D )
Schumacher esete pedig még nyilvánvalóbb volt.
Egy másik példa mutatja (Sutil vs Kubica), hogy abban a kanyarban el lehet fordulni a hátrébb lévő autónak.

De a legnagyobb baj az, hogy ez a Véber Márk szabadon garázdálkodhat a versenypályán. Az meg a plusz poén, hogy ő volt valaha a pilóták érdekvédelmi szövetségének elnöke, miközben ő okozza a legtöbb veszélyt versenytársaira nézve :)
Ebben az évben már 3 kilökésben volt benne, s egyiknél sem kapott büntetést!!!
Csak ne ez az anti-versenyző nyerje meg a VB-t, mert akkor hányingerem lesz az F1-től.
socio66

2010.09.26. 16:06:49

mekkora?
...
lökd be.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.09.26. 16:05:37

Alonso ettől függetlenül megérdemelte, de tartom magam ahhoz, hogy Webber gyakorlatilag így kiütötte Lewist a VB versenyből is!
Bár a remény hal meg utoljára!
Jön Japán, ott nem a McLaren az esélyes, de hátha elkezdenek a többiek is hibázgatni........Innentől nincs teher legalább, mert számolgatni nem kell csak menni előre, s lehetőleg 4ből 4et megnyerni
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2010.09.26. 16:01:20

Bob_Marley írta:
L.Messi 10 írta:
Majd ha nem lesz ekkora pofája...
1ébként meg helyes, nem helyes, a versenybíróságot nem fogják felülbírálni...
Csak a jó neveltetésem tart vissza, hogy csúnyát írják, erre a lekezelő stílusra!
Bocs, nem akartam indulatokat kihozni belőled...
Kép
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2010.09.26. 16:00:30

sjay írta:
Fernando írta:
L.Messi 10 írta:"Versenybalesetnek nyilvánították Hamilton és Webber esetét, így nincs szankció."
Ennyi...
És tök jogos, ellenben Schuminak megcsesztem volna a száját amit Heidfelddel csinált.
Mit csinált vele? :D nem néztem a futamot :S
"megböködte hátulról" :D
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.09.26. 15:59:42

L.Messi 10 írta:
Csak a jó neveltetésem tart vissza, hogy csúnyát írják, erre a lekezelő stílusra!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2010.09.26. 16:00:53-kor.
sjay
Entrenador del Barça

2010.09.26. 15:59:16

Fernando írta:
L.Messi 10 írta:"Versenybalesetnek nyilvánították Hamilton és Webber esetét, így nincs szankció."
Ennyi...
És tök jogos, ellenben Schuminak megcsesztem volna a száját amit Heidfelddel csinált.
Mit csinált vele? :D nem néztem a futamot :S
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2010.09.26. 15:55:39

Bob_Marley írta:
Ennyi...
Amit hoznak a versenybírák nem mindig helyes abból kiindulni blődség!
És idén Lewisnak is segítettek a tévedések!
De így a végén ez nagyon nem volt szép!
Lsd Buemi "elengedte" Kubicát, pedig hasonlóan berakhatta volna az orrát a kocsinak!
Picit visszaolvasva, hiába írok neked erről, mert "Fájin! Nigg@ off! " beállítottságú emberel mit lehet kezdeni!
Lehet valakit nem szeretni, de le Niggázni nem kellene!!!!!!!!!!!!!!
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2010.09.26. 15:53:14

bowlinggolyo írta:Ezúton szeretnék gratulálni a verseny bíráknak h ilyen szinten beleszólnak a világbajnokság állásába és nem hozták meg azt az szankciót,mint már régebben.Sajnos már nem emlékszem, hogy melyik futamon volt és kik közt.De viszont a lényeg, hogy egyik versenyző kiütötte a másikat és legalább bokszutca áthajtásost kapott a manőverért.Ezt min. Webber is megérdemelte volna.
Szerintem meg a Forma1-ben is át kellene venni azt a szellemiséget, ami jellemzi a WTCC-t, a DTM-et, a Rallycross-t, vagy a kamionversenyt. Ott nem nyavajog senki ha összeér a másikkal, vagy éppenséggel az előzés folytán valamelyikük kiesik. Meg régen a Forma 1-ben se volt sírás egy-egy keményebb szitu folytán. A versenyzők max veszekedtek egymással egyet, mint pl Senna Schumacherrel, de mégis sokkal jobb, élvezetesebb volt a sport. Ezt kellene visszahozni valahogy.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2010.09.26. 15:51:00

Ennyi...
Amit hoznak a versenybírák nem mindig helyes abból kiindulni blődség!
És idén Lewisnak is segítettek a tévedések!
De így a végén ez nagyon nem volt szép!
Lsd Buemi "elengedte" Kubicát, pedig hasonlóan berakhatta volna az orrát a kocsinak!
Picit visszaolvasva, hiába írok neked erről, mert "Fájin! Nigg@ off! " beállítottságú emberel mit lehet kezdeni!
Lehet valakit nem szeretni, de le Niggázni nem kellene!!!!!!!!!!!!!!
Válasz küldése