Hazai és nemzetközi kosárlabda

Minden ami nem foci, de sport
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.05.09. 20:58:31

Szolnoki Olaj KK - PVSK Expo-Center Pécs 74-76 (23-16, 13-17, 14-18, 14-13, 10-12)

Nem is tudom mit mondjak. Szenzációs meccs volt, megint honnan hoztuk vissza a meccset. Utána, ahogy várható volt, a hosszabításra felpörögtük. De innen is el lehet rontani.

A bírói hármas pedig most az aljasabbnál is aljasabb volt.
Nem találok szavakat.

Folytatás vasárnap Pécsett. Innentől már abszolút a PVSK a favorit.
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2008.05.09. 16:51:37

Gyerekek!!!
Mi ez itt??? Kocsma, vagy politikai sárdobálda???
Azért egy pirinyót vegyetek már vissza!!!
Semmi sem ér annyit, hogy az Eurobarca fóruma ezt megélje!!!
Iván szerdán tökéletesen és szépen képviselt minket a stúdióban,
erre ma ezt látom!!!
Fogjátok vissza magatokat!!!
Fejezi ki nemtetszését a Ti Krojf komátok.
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.05.09. 16:05:58

Na lassan kocogok ki a Tiszaligetbe. Szurkoljatok! :)
(Egyébként jókat mosolygok rajtatok.)
:D
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.05.08. 20:35:42

Hát, szergej, ennél nagyobb sikeretek ne legyen már ebben az idényben. A bajnoki cím egy picivel szebben mutat.
Tegnap pedig inkább a párnát és a takarót választottam. Tudod, vannak, akik dolgoznak, elfáradnak, és pihenniük kell. És vannak, akik a napot lopják, és beszólongatnak másoknak, ezzel töltik el az idejük nagy részét. :wink:
Kép
sergi1989
Capitá del Barça

2008.05.08. 20:29:28

szia Tomi pajti !
hát itt vagyok...igazad van lemosott minket az alba...
de tegnap este téged se nagyon lehetett itt látni... :)
amugy meg mi már elértünk vmit...
tudod Vas megye---> Szombathely----> Savária aréna----> Falco... :)

KUPA GYŐZTES !!!!!!!
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.05.08. 20:28:22

Paksban több erőt érzek ahhoz, hogy megállítsa a Falcot. Persze ilyen teljesítménnyel teljesen mindegy.
Kövi, azaz a 5. meccs hol lesz?
Fehérváron?

Holnap megyek ki a Tiszaligetbe, remélem sokkal többen leszünk, mint az előző héten. Nagyon nagy esélyt kaptunk akkor, most viszont sokkal magabiztosabban kell behúzni. Nem hiszem, hogy mégegyszer nyerni tudunk Pécsett. A pécsiek most kicsit össze lehetnek zuhanva, viszont Ivkovicot nem úgy ismerem, hogy csak úgy tálcán kínálná az elődöntőt...
Hajrá!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.05.08. 20:15:37

Paks - Albacomp 63-80.
Remélem, a hazai meccset is megnyerik a fehérváriak.
Szép volt Alba!
Hova tűnt sergi1989! :wink: Most nem jön nagy hanggal beírni a végeredményt?
Kép
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.05.07. 08:54:50

Háát.. azért a 2. félidőben azt a jó 20-pontos előnyünket pár perc alatt hogy adtuk el azt még most sem fogtam fel. De utána szépen küzdöttünk, és végül diadalmaskodtunk. De azért a Paks ellen sokkal több kell majd.
Azért a Nyiregyháza mindent megpróbált, bár szerintem kissé sok volt amit már ott színészkedtek... no mind1 ott vagyunk a négy között. :)

CSAK A FALCO!!!
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.05.06. 21:20:27

Varga Tamás írta:FALCO - Nyíregháza 101-98 :oops:
A második félidő elején már mentünk hússzal is, de a hírek szerint Savic ekkor elkapta a fonalat, és még a palánk mögül háttal állva is betalált. Meleg volt a pite. Ennél több kell. Sokkal több!
Azért, szép volt fiúk!
HAJRÁ FALCO! :?
Igen, én is hallottam, hogy nem volt egyszerű meccs.
Pedig mekkora lett volna, hogyha még egyszer át kellett volna menniük egész Magyarországon. Azt mondják, hogy elég nagy mákja volt a Falconak, na de ez is kell néha a győzelemhez...

Dombóvár 69
Körmend 65
40. min

Az sem lehetett gyenge meccs, így azt hiszem ott 2-1 a párharc állása a Körmendnek. Jobban örülnék nekik, jóban is vagyunk, ellenük jobbak is vagyunk, ráadásul jó lenne egy pályaelőnnyel neki futni a döntőnek.

De még a Pécset sem szabad leírni, de pénteken meglesz a továbbjutás!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.05.06. 21:09:56

FALCO - Nyíregháza 101-98 :oops:
A második félidő elején már mentünk hússzal is, de a hírek szerint Savic ekkor elkapta a fonalat, és még a palánk mögül háttal állva is betalált. Meleg volt a pite. Ennél több kell. Sokkal több!
Azért, szép volt fiúk!
HAJRÁ FALCO! :?
Kép
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.05.06. 19:46:09

PVSK-E. Center Pécs 79
Szolnoki Olaj 104
40. min

Kezdjük azzal, hogy:

"...szolnoki oldalon viszont Sabaliauskas dobókezének könyöke sérült meg, játszani ugyan valószínűleg fog, de dobást tőle aligha lehet várni."

Ehhez képest 25 pontot rámolt a srác, 7 hármast dobott. Hihetetlen.

Megérdemltük a sikert, nagyon nagyott játszottunk. Mekkorát fordult a Világ, szombaton a 3. negyed tájékán még esélyt sem láttam arra, hogy továbbjussunk, és most pénteken mehetünk a négybe. Pénteken pokol lesz!

Nem szabad temetni ezt a bajnokot, párszor bebizonyította már, hogy oda kell rá figyelni, erről ti, szombathelyi kollégák tudnátok mesélni. :)

HAJRÁ OLAJBÁNYÁSZ!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.05.06. 18:54:44

kovinho írta:Tamás, ma játszotok igaz?
Nem mész / mentél?

PVSK-E. Center Pécs 42
Szolnoki Olaj 49
20. min

Szerk.: Csak nehogy az legyen, mint itt Szolnokon, csak fordítva...
Igen, ma játszunk. Sajnos, nem tudtam kimenni. Fél hatkor értem haza, fürdés, evés, 6 óra, meg egy kicsit fáradt is vagyok. Nélkülem is nyernek a fiúk!
HAJRÁ FALCO!
Nektek meg győzelmet, A Pécset és Ivkovicsot ki nem állhatom.
Kép
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.05.06. 18:48:33

Tamás, ma játszotok igaz?
Nem mész / mentél?

PVSK-E. Center Pécs 42
Szolnoki Olaj 49
20. min

Szerk.: Csak nehogy az legyen, mint itt Szolnokon, csak fordítva...
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.05.03. 22:01:53

Nah ez a Falco meccs nemvolt laza azthiszem, én rádióban követtem figyelemmel, hihetetlenül izgalmas volt, azthiszem ma nemkis meccset és önbizalmat nyertünk. 2:0 és valószínüleg ottvagyunk a 4-között.:)

Kovi, gratulálok az olajnak, ahogy olvasom nemkis hajrát vágtak le, gratula nekik.:)

Jah és a jó kis statisztikát hoznám... Pankár Tibi 3 tripla (ebben az évben 4 dobása volt és az mind tripla:) ), Arnas 3. negyedben lazán 4 tripla, Ciro és Kálmán hihetetlen amit műveltek és végül de nem utolsó sorban Borszéki Csabi ismét játszott egy szépet, grat az egész csapatnak, nagy meccsünk volt!! :)

CSAK A FALCO ÁLÉÉ!!!
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.05.03. 22:00:55

Varga Tamás írta:
kovinho írta:Tényleg, elnéztem, illetve nem jól számoltam. Na mindegy, így könnyebb dolgunk lenne. De ahhoz még kell egy bravúr Pécsett.
Már, hogy érted: a Falco ellen könnyebb lenne? Nehogy azt hidd.
Nem, úgy lenne könnyebb dolgunk, hogyha továbbmennénk, mivel akkor a Körmend - Dombesz párharc győztesével játszanánk.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.05.03. 21:59:00

kovinho írta:Tényleg, elnéztem, illetve nem jól számoltam. Na mindegy, így könnyebb dolgunk lenne. De ahhoz még kell egy bravúr Pécsett.
Már, hogy érted: a Falco ellen könnyebb lenne? Nehogy azt hidd.
Kép
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.05.03. 21:57:02

Tényleg, elnéztem, illetve nem jól számoltam. Na mindegy, így könnyebb dolgunk lenne. De ahhoz még kell egy bravúr Pécsett.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.05.03. 21:55:11

kovinho írta:
Varga Tamás írta:Nyíregyháza - FALCO 93-97, így 2-0-ra vezetünk, és vszl. ott vagyunk az elődöntőben.

Kovi!
Én belenéztem a meccsetekbe, és a 4. negyed elején 49-63-nál egy fabatkát sem adtam volna a győzelmetekért. Azért a végén Alekszicsnek egy üveg pezsgőt vehettetek volna ajándékba. Izgalmas kis meccs volt. Gratulálok!
Én is gratulálok Nektek!

Ne is mond, csak néztem magam elé, mondom nem hiszem el, hogy ennyik vagyunk. Utána a 4. negyedben vmit megéreztem, már az első támadásnál érezhető volt, hogy sokkal motiváltabbak vagyunk. Na de hogy fordítunk is? Fergeteges. Az egész negyedet végigugrálta az egész csarnok, hatalmas hangulatot teremtve.

Az jó öreg Ivkovic megint csinálta a délutáni showt, de tőle többet nem is vártam. Alexicset örökre a szívembe zártam, egyébként nem voltam képes végignézni a büntetőit, hátatfordítottam, amikor meghallottam az ordibálást... :D

Ha az utolsó negyed küzdeni tudását produkáljuk jövőhét kedden, akkor megtudjuk csinálni. Elődöntőben találkozhatnánk... :)
Az elődöntő kizárt, hiszen ti a hatodik helyen végeztetek, tehát a Körmend-Dombóvár meccs győztesével kerülhettek össze. Ránk meg - nagy valószínűséggel - a Paks vár. Tőlük tartok, az alapszakasz végére megizmosodtak. Igaz, Csirics és Pankár felépültek, tehát a kispadon már 3-4 bevethető játékos ül, nem pedig 1.
Kép
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.05.03. 21:52:05

Varga Tamás írta:Nyíregyháza - FALCO 93-97, így 2-0-ra vezetünk, és vszl. ott vagyunk az elődöntőben.

Kovi!
Én belenéztem a meccsetekbe, és a 4. negyed elején 49-63-nál egy fabatkát sem adtam volna a győzelmetekért. Azért a végén Alekszicsnek egy üveg pezsgőt vehettetek volna ajándékba. Izgalmas kis meccs volt. Gratulálok!
Én is gratulálok Nektek!

Ne is mond, csak néztem magam elé, mondom nem hiszem el, hogy ennyik vagyunk. Utána a 4. negyedben vmit megéreztem, már az első támadásnál érezhető volt, hogy sokkal motiváltabbak vagyunk. Na de hogy fordítunk is? Fergeteges. Az egész negyedet végigugrálta az egész csarnok, hatalmas hangulatot teremtve.

Az jó öreg Ivkovic megint csinálta a délutáni showt, de tőle többet nem is vártam. Alexicset örökre a szívembe zártam, egyébként nem voltam képes végignézni a büntetőit, hátatfordítottam, amikor meghallottam az ordibálást... :D

Ha az utolsó negyed küzdeni tudását produkáljuk jövőhét kedden, akkor megtudjuk csinálni. Elődöntőben találkozhatnánk... :)
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.05.03. 21:41:57

Nyíregyháza - FALCO 93-97, így 2-0-ra vezetünk, és vszl. ott vagyunk az elődöntőben.

Kovi!
Kép
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.05.03. 17:36:56

Nem tudom ki látta az M1-en a meccset, de sajnálhatja, aki nem tette meg. Én kinnt voltam, és hihetetlen volt. 14 pont volt asszem a hátrányunk az uccsó negyedben, onnan kapaszkodtunk vissza! (Más kérdés, hogy előtte bűnrosszul toltuk...)

De honnan jöttünk vissza... :)

Soha ne becsüld le egy bajnok csapat szívét!
Hajrá Olajbányász!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.05.03. 13:39:27

Okés, red!
Tegyük fel, dr. Vígh korrekt módon vezette a meccset. Akkor miért háborogtak a nézők. Szombathelyen is, ha a bírókon múlt a vereség, akkor lázongtak ellene. De volt számos vereségünk, amit a nézők - én is - teljes nyugalommal, beletörődve vettünk tudomásul, és saját játékosainkat/edzőnket hibáztattuk.
A jv. beírása érdekes, és felvet egy komoly kérdést.
Azt írja az utolsó mondatban, hogy az újrajátszást sem tartja elképzelhetetlennek. Namármost, ha korrekt módon fújtak, akkor újrajátszást a szövetség nem rendelhet el. Újrajátszást - ennél a szitunál maradva - akkor szoktak elrendelni, ha műhiba történt, vagy olyan ítéletet hoztak a sporik, amely súlyosan befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. Azaz: az én olvasatomban az újrajátszás elrendelése egyenlő lenne a bírói hármas trágya működésének a beismerésével. Lehet, hogy rosszul okoskodom, nyugodtan javíts ki.
dr. Vígh korrektségéről engem nem tudsz meggyőzni. Nem láttam őt Szombathelyen tisztességesen vezetni.
Kép
redmiller
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2008.05.03. 13:27:04

Azért függetlenként másképpen látja az ember, ahogy én is, hiszen nem voltam érdekelt azon a meecsen. (Nem játszott a csapatom.)
Szerintem vannak nála gázosabb bírók is...
Amúgy ezt érdemes elolvasni, illetve az Index forumán, a Magyar és Nemzetközi Kosárlabda topikban az ő hozzászólásait elolvasni:
kosarlabda az Index MNK topikban írta:Néha szoktam olvasni a fórumot, de hozzá még nem szóltam.

Bevallom a másik oldalon állok, azaz jv. vagyok.

Most nem tudom megállni hozzászólás nélkül.

Szerintem nagyon rossz irányba mennek a dolgok.

Most éppen dr Vígh vonul vissza, pedig Ő az egyik legjobb (szerintetek sem a legrosszabb). A vége az lesz, hogy aki nem függ sem anyagilag sem pszichikálisan a játékvezetéstől az mind visszavonul és maradnak azok akik rászorulnak. Az utánpótlás nagy részének, még a "B" csoportos meccsek is komoly kihívást jelentenek. Persze jöhetnek a külföldi jv-k, de Ők sem jobbak (lásd női euroliga) és legalább 2x annyiba kerülnek. A csapatok a mostani jv díjakat sem akarták elfogadni, mert sokallták.

(Olvasom, hogy eltúlozta dr Vígh a dolgot. Gondoljatok bele, hogy több százan anyázzák, köpködik, fenyegetik, néhányan bántalmazzák, órákig nem tudja elhagyni a csarnokot és erre ráment a napja, ahelyett, hogy otthon lenne a családjával. Hát nem tudom...)

más

Szerintetek miért lenne elfogult egy jv. bármelyik irányba is? Pénzt kap? Akkor a Ti csapatotok is néha fizet?!

Belső körökben köztudott, hogy nem "bírót" kell megvenni, hanem az ellenfelet. Az alapszakaszban általában megy simán megegyezéssel, adok - kapok formájában. A rájátszásban (meg ha nem megy a megállapodás) pedig játékost v. játékosokat kell megvenni. Ezt rendszerint a légiósok lerendezik egymás közt, ők általában úgy sincsenek már itt jövőre.

Jv.-t megvenni veszélyes lenne, mert bármikor, akár évek múlva is visszaüthet. Egy- két közszájon forgó történet is azon alapul, hogy vmelyik csapat képviselő elment máshova és utána teliszájjal terjesztette, hogy hogy vették meg XY-t. Ezzel együtt összesen néhány sztori van az elmúlt 10 évben.

Sajnos úgy érzem, hogy egyre kevesebb az olyan vesztett meccs ahol ne a jv. tehetne róla, tudom ez valahol természetes, mert ez a legegyszerűbb magyarázat, de nincs semmi következmény. Ha belegondoltok a Váradis eset óta egy végrehajtott büntetés sincs.

Várom a mostani döntést, de az se lepne meg, ha újrajátszást rendelnének el. :)

További sportszerű szurkolást!
By red
http://hirosliga.gportal.hu
Hajrá kecskeméti kosár! Hajrá KTE!
Catalonia is not Spain!Visca el Barça!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.05.03. 10:10:16

redmiller írta:
Varga Tamás írta:Na, a szerdai Albacomp-Paks meccs után annyira sikerült megverni a fehérvári huligánoknak dr. Vígh Péter játékvezetőt, hogy bejelentette: befejzi a játékvezetést. Nagy öröm ez számomra. Az egyik leggerinctelenebb, legaljasabb spori tűnik el a mezőnyből. Már csak a Hartyáninak meg dr. Valovicsnak kellene elrendezni a sorsát.
1. fehérvári meccsen nem voltak huligánok!
2. a meccset Vígh és társai korrektül vezették,
3. Ha minden meccsen ilyen történne, akkor nem lesznek bírók, nem lesz kosárlabda,
4. Víghnél rosszabb bírók fognak jönni...
5. erőszak nem a sportpályákra való,
6. a fehérváriak végig feszültek voltak, amit - sajnos - nem vezettek át időben szurkolásba....

Ott voltam a meccsen semleges nézőként, mivel mi nem vagyunk nyolcba és tétmeccset is szerettem volna látni.
dr. Vígh-től én még nem láttam korrekt játékvezetést, pedig párszor már fújta a sípot itt, Szombathelyen is. Egy gerinctelen, sunyi alak.
A bíróknak pedig meg kellene közelíteni a kosárlabda színvonalát. Amióta 3 spori van még rosszabbul fújnak, mint előtte. Abban igazd van, hogy a fiatal játékvezetők rutintalanságukból kifolyólag össze-vissza fütyörésznek. Ők felkészületlenek, az öregek meg csalnak. Szépen, csendben, fű alatt. Váradi kolléga hány meg hány meccset "csalt el" anno az Albacompnak. Aztán mikor Körmenden megverték, megjött a jobbik esze, és a legkorrektebb játékvezető kerekedett belőle. Lehet, hogy Vígh dr. is így járna, ha folytatná.
A bíróverést én sem tartom megoldásnak, de a túlfűtött szurkolókat meg tudom érteni. Lehet hibázni, egyszer, kétszer, de sorozatosan, és ugyanannak a csapatnak a rovására már nem. Azt én csalásnak hívom.
Kép
redmiller
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2008.05.02. 23:27:15

Varga Tamás írta:Na, a szerdai Albacomp-Paks meccs után annyira sikerült megverni a fehérvári huligánoknak dr. Vígh Péter játékvezetőt, hogy bejelentette: befejzi a játékvezetést. Nagy öröm ez számomra. Az egyik leggerinctelenebb, legaljasabb spori tűnik el a mezőnyből. Már csak a Hartyáninak meg dr. Valovicsnak kellene elrendezni a sorsát.
1. fehérvári meccsen nem voltak huligánok!
2. a meccset Vígh és társai korrektül vezették,
3. Ha minden meccsen ilyen történne, akkor nem lesznek bírók, nem lesz kosárlabda,
4. Víghnél rosszabb bírók fognak jönni...
5. erőszak nem a sportpályákra való,
6. a fehérváriak végig feszültek voltak, amit - sajnos - nem vezettek át időben szurkolásba....

Ott voltam a meccsen semleges nézőként, mivel mi nem vagyunk nyolcba és tétmeccset is szerettem volna látni.
By red
http://hirosliga.gportal.hu
Hajrá kecskeméti kosár! Hajrá KTE!
Catalonia is not Spain!Visca el Barça!
Válasz küldése