Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.10. 15:21:07

Vito írta:vitatható szárny, értelmezhetetlen és használatra alkalmatlan kers, mutogatós, tenyérbemászó pilóta. nekem a redbulról ez jut eszembe. nagyon nagyon nem szeretem ezt a kombót:?
remélem nem sokáig kell őket néznem a mezőny elején..
Zoli! Sajnos annyira sok előítélettel rendelkezel csupán fizimiska alapján, hogy szörnyű :D Ilyen okok miatt tenyérbemászó valaki? Még ha úgy nyilatkozna,vagy nem lenne tisztelettudó, stb. Minden sportban ennyire számít számodra a kinézet? Furcsállom ezt, nem tehetek róla :D Amúgy meg rengeteg pilóta mutatja a kezével, ujjaival, pl hogy épp mennyi győzelemnél tart (Alotól kezdve Hamiig, bár Alo mást is szokott :D), azzal nincs gond, de hogy Vettel győzelmei után mutatja a mutatóját azzal igen. ejj, természetesen nem lehet elvárni senkitől,h bírjon x,y-nt, de ezek az okok... :D

Szárnyról: (talán az ő véleménye ,és nézőpontja többet mond mint enyém, vagy más egyéb átlagfórumeré :D )

Ross Brawn:

"Először is szögezzük le, hogy van egy szabály, amely előírja, hogy a karosszéria minden elemének merevnek kell lennie, de mi mindannyian pontosan tudjuk, hogy ez lehetetlen, mivel az F1-es autókon semmi sem teljesen merev, és minden folyton mozgásban van. A kérdés itt csupán a rugalmasság mértéken van tehát, és ez az, aminek a mérésére az FIA különféle teszteket talál ki, hogy kiszűrje azokat az elemeket, amelyek már túlzott mértékben mozognak. Amennyiben viszont egy csapat autója ezeken a teszteken átmegy, akkor mindannyiunknak el kell fogadnunk, hogy az az autó szabályos. Ezek a tesztek persze változhatnak és változnak is, ahogy idén télen is változtak, mivel az FIA igyekszik szigorítani az ellenőrzésein. A Red Bull autója azonban ezeken a szigorított teszteken is átment, és innentől kezdve aligha van miről tovább beszélnünk. Nekik van egy filozófiájuk, ami alapján megépítették az autójukat, és a többi csapatnak most csak azt kell mérlegelnie, hogy vajon ebből adódik-e a kiváló teljesítményük vagy sem, és vajon érdemes-e követni az általuk kitalált koncepciót, és egy hasonló megoldást kifejleszteni a saját autójukra vagy sem. Ne feledjük viszont, hogy itt az autó egész tervezési filozófiájáról van szó, ami az egész autót érinti, szóval nem olyan egyszerű lemásolni, amit a Red Bull csinált. Hogy őszinte legyek, a csapatok nagy része valószínűleg azt gondolta a télen, hogy a Red Bull tavalyihoz hasonló megoldása idén, a szigorított szárnyteszteken már nem fog átmenni, és ezért nem fejlesztettek ki egy hasonló alkatrészt. Aztán eljött az év eleje, a Red Bull első szárnya mégiscsak átment a teszten, és most már nincs mit tenni, mindannyiunknak el kell fogadnunk ezt a helyzetet, és megpróbálni kihozni a maximumot abból az autóból, amit mi építettünk magunknak. Ez van, ezt kell szeretni. "

http://f1gp.hu/hirek/2011-04-09/Egy-ker ... szarnyarol

Teljesen igaza van.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Mihu
Director del Fútbol

2011.04.10. 15:12:48

Tocy írta: Az viszont, hogy kinek milyen az arca, nem éppen elfogadható indok :) Most sokan utálják Sebet...de ez a név a RallyVB-n is jól hangzott, itt sem lesz ez másként :wink: És azért utálni, mert "irritál az arca" vagy mert nyer, baromság. Ez olyan, hogy azért utálom Messit, mert törpe.
Jól hangzik, viszont én utálom mindkét Seb-et :D Loeb-öt meg Ogier-t is :D Meg most Vettel-t is. Egyszerűen a stílusa nekem irritáló. Az a hiszti amiket levágott tavaly mikor nem úgy alakult valami ahogy ő eltervezte...mint valami dedós. Meg az is nagyon idegesített, amikor teljesen nyílvánvalóvá vált, hogy a RB-nál szent tehénként kezelik a kis Vettel-t, és utána még van pofájuk hangoztatni, hogy náluk bizony Webber ugyan olyan bánásmódban részesül mint a német. Idegesít az is ahogy ünnepli a győzelmeit. Ugyan ez idegesített Alonso-ban is anno a hápogással meg a különböző állatok utánzásával. Persze ott komoly előzmények is voltak ezen kívül. (19 évesen Schumi fotójának áthúzása, Schumacher who? póló, egyéb nagyképű, öntelt nyilatkozatok, stb stb.) Egyszerűen a stílusa nekem idegesítő. Ennyi. Nem azzal van a bajom ahogy kinéz, hanem ahogy viselkedik. Most hozzam fel ellenpéldának Ronaldinho-t? :D :D :D Hiába nem volt egy szépségkirály, mégis imádtam a srácot :D
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.10. 15:12:42

Kralo írta:
Röhej... ne előzz, ne védekezz. Ne legyenek kemény ütközetek. Legyenek száraz győzelmek, és kiszámítható lekörözésnek számító előzések.

Ez megint kicsit felbosszantott.
Alonso esetében értelek, főleg, hogy csak a saját versenyét tette tönkre, Hamilton nem ettől lassúlt be. + tényleg hirtelen lassult ott be Hami.

Viszont Hami esetében nem értek egyet. Ezzel a szabállyal is a támadásokat segítik, ahogy a Kers, és a hátsó szárny bevezetésével is, azaz a minél több előzést, akciót. Ha ezt a szabályt (nem válthat egynél többször irányt) hülyeségnek tartod és felhúz, akkor gondolom a KERS,és a hátsó szárnyas cucc is.

De szerintem Alonso büntetése zavar inkább, azt annyira én sem vágom.
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2011.04.10. 14:58:08

Büntetések, kezdődik megint... :D :D Szerencse hogy Alo ezzel pozíciót legalább nem vesztett.
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
Kralo
Entrenador del Barça

2011.04.10. 14:51:36

ozsimiki írta:
téényleg, ezúttal fel sem tűnt. Tavaly ugyanitt játszotta el ezt, akkor emlékszem páran kiakadtunk,h ezt szabad e, azóta szigorítottak a szabályokon, de úgy látszik ez sem hatotta meg Hamit. :D
Röhej... ne előzz, ne védekezz. Ne legyenek kemény ütközetek. Legyenek száraz győzelmek, és kiszámítható lekörözésnek számító előzések.

Ez megint kicsit felbosszantott.
Vito
Llegenda del Barça

2011.04.10. 14:41:16

samy85 írta:
ozsimiki írta:gergo! azért tavaly is kb ilyen különbségek voltak az idény során, szóval lenézheted felőlem a bikákat, Mekit meg fel, árny kérdésben ade ha már a szkkora király lett a meki is, majd gondolj bele mi lesz ha a bikák a Kers terén lesznek akkorák,mint most a Meki? :twisted: hm
azért a RB se lessz mindig ekkora istenkirály... ahogy a ferrari évei is "eltüntek" a Mclaren-Ferrari 2 visszafog kapaszkodni... jelenleg viszont a RB mindenki más elött vannak... de ahogy mulik az idő majd ugy változnak az erőviszonyok...akár rövid, akár hosszú távon...
kétlem. az rb és a kers szerintem nem téma idén, illetve nem úgy. én úgy gondolom, h most sem volt benne, vagy valami teljesen más, a többiek kerséhez nem hasonlítható czucc. webber autójából en bloc hiányzott, vettel pedig sztem csak a rajtnál használta. valami nagyon bűzlik a redbullnál ezzel kapcsolatban is. vitatható szárny, értelmezhetetlen és használatra alkalmatlan kers, mutogatós, tenyérbemászó pilóta. nekem a redbulról ez jut eszembe. nagyon nagyon nem szeretem ezt a kombót:?
remélem nem sokáig kell őket néznem a mezőny elején..

a gumikezelés és a taktika eddig kiemelt szerepet kapott idén, ha mással nem, ezekkel a mesterséges versenyhelyzetekkel valamennyire izgalmasabbá tették a futamokat.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.10. 14:30:09

téényleg, ezúttal fel sem tűnt. Tavaly ugyanitt játszotta el ezt, akkor emlékszem páran kiakadtunk,h ezt szabad e, azóta szigorítottak a szabályokon, de úgy látszik ez sem hatotta meg Hamit. :D
Kép
Tocy
Director del Fútbol

2011.04.10. 14:16:48

Mihu írta:
ozsimiki írta:
kettős mérce, Schumi fanként gondolom végignézted 2000-2004ig is pl, eme 5 szezonban 2001,2002,2004 is hasonlóképp volt "izgalmas",sőt még ennél is "izgalmasabb" volt. Szóval az egy dolog,h most nem tetszik, de erősebb jelzőket ne használjunk szntem.
Nincs itt semmilyen kettős mérce. Mert ki mondta hogy Schumi idején nem voltak unalmas s..rok a futamok? Mert én nem. Nekem sem volt jó látni, hogy minden második futamon kört adott a 3. helyezettnek is. Sokkal jobb volt a 2006-os szezon. Viszont Schumi arcát el bírtam viselni, Vettel mutogatása meg képe egyszerűen olyan irritációt okoz számomra, hogy inkább addig nézem a tv melletti szekrényemet.
Az viszont, hogy kinek milyen az arca, nem éppen elfogadható indok :) Most sokan utálják Sebet...de ez a név a RallyVB-n is jól hangzott, itt sem lesz ez másként :wink: És azért utálni, mert "irritál az arca" vagy mert nyer, baromság. Ez olyan, hogy azért utálom Messit, mert törpe.
piton
Capitá del Barça

2011.04.10. 13:59:57

Na ez már egy jó verseny volt,izgalmakkal és előzésekkel tele. Vettel-ért is kellett kicsit izgulni, az 1. kerékcsere után úgy tűnt h Hamilton utolérheti, plusz a Kers is szarakodott a Red Bullban. Gumikkal úgy néz ki jól bánnak, a kocsi megbízható, motor kibírja (egyenlőre) a futamokat. Sokkal jobb idénykezdés mint tavaly, ha ilyen megbízhatóak lesznek végig a szezon során, és az autó gyorsasága nem csökken, akkor könnyebben összejöhet a VB cím idén. Mclarennel és a Ferrarival idén is nagyot fognak küzdeni, de beleszólhat még a csatákba a Renault is.

1 hét múlva jön is a következő futam, Kína. :D :wink:
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.04.10. 13:58:45

fanbarca írta:Akkor nem tud valaki egy jó torrentmegosztót, ahol már fennt van?
nCore-ra már felrakták simán, 720ban meg 1080ban is.
Kép
PCsabi
aka Game90

2011.04.10. 13:57:09

ozsimiki írta: 2. Button: egy óvszergyártó helyében felkérném reklámarcnak az biztos :D, komolyan mondom a neve hallatán szerintem a többségnek már a gumióvás jut eszébe, nem az,h világbajnok :lol:
Legnagyobb :lol:

Kicsivel jobb verseny volt, mint Ausztráliában, mondjuk azért néha bealudtam. Schumacher pontszerzésének örülök, Vettel fölénye eddig elképesztő...
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
fanbarca
Entrenador del Barça

2011.04.10. 13:50:04

Akkor nem tud valaki egy jó torrentmegosztót, ahol már fennt van?
més que un club
Messithebest
Director del Fútbol

2011.04.10. 13:48:31

fanbarca írta:
ozsimiki írta:
fanbarca írta:Sziasztok! Nem mutatja semmi sem vissza a mai futamot?
Sportklub, 20.00, google, port.hu, stb,stb
Kicsit részletesebben ha lehet. Nincs sportklubom, más?
Más nem. Csak ha letöltöd...
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
fanbarca
Entrenador del Barça

2011.04.10. 13:41:38

ozsimiki írta:
Kicsit részletesebben ha lehet. Nincs sportklubom, más?
més que un club
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.10. 13:41:01

Kép
fanbarca
Entrenador del Barça

2011.04.10. 13:38:49

Sziasztok! Nem mutatja semmi sem vissza a mai futamot?
més que un club
Messithebest
Director del Fútbol

2011.04.10. 13:36:21

samy85 írta: amugy a Drs szabályról van egy kérdésem.. mondjuk ha 3 autó van -egymáshoz 1mp-en belül, akkor (mai szituból) pl: Petrov-Schumi-Webber...
Ugye akkor a Schumi támadja a Petrovot Használhatja a DRS-t, De ha a Webber támadja Schumit akkor a német nem használhatná!... ilyenkor mi van???
De használhatja. Ha 3 vannak 1 mp-n belül akkor a hátsó 2 használhatja az előtte levő megelőzésére. Tehát Petrov nem, Schumi azért h megelőzze Petrovot, Webber pedig, hogy megelőzze Schumit.
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Fernando
Llegenda del Barça

2011.04.10. 13:28:49

Nem volt sokkal jobb futam, mint az ausztrál, de most legalább kijött a hátsó szárny+KERS különbség. Voltak szép előzések, főleg Kobayasitól. Kár, hogy Alonso egy elég ritkán láthatót hibázott a végén, meglehetett volna a dobogó utolsó két fok valamelyike. Nem baj, örülök, hogy legalább végig ment.

Jó lenne már legyapni a Red Bullt. Grat Vettelnek azért.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Mihu
Director del Fútbol

2011.04.10. 13:22:38

ozsimiki írta:
kettős mérce, Schumi fanként gondolom végignézted 2000-2004ig is pl, eme 5 szezonban 2001,2002,2004 is hasonlóképp volt "izgalmas",sőt még ennél is "izgalmasabb" volt. Szóval az egy dolog,h most nem tetszik, de erősebb jelzőket ne használjunk szntem.
Nincs itt semmilyen kettős mérce. Mert ki mondta hogy Schumi idején nem voltak unalmas s..rok a futamok? Mert én nem. Nekem sem volt jó látni, hogy minden második futamon kört adott a 3. helyezettnek is. Sokkal jobb volt a 2006-os szezon. Viszont Schumi arcát el bírtam viselni, Vettel mutogatása meg képe egyszerűen olyan irritációt okoz számomra, hogy inkább addig nézem a tv melletti szekrényemet.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.10. 13:14:59

Socio!

Egyeduralmak már pedig jellemzik az F1et, mindig is voltak időszakok, lásd pl 09 első felét, akkor a Brawn-t unták sokan. Azelőtt a Ferrarit 4-5 évig, most lehet 1-2 évig a RedBullt. na bumm. Ez a szezon így is jobb lesz még mint a 2000es évek első felében látottak, izgalmak terén, ez biztos.

Nem olyan nagy előny ez, azért fura azért haragudni valakire, mert olyan kocsit épít, ami meghatározó. F1ről beszélünk könyörgöm. Mekiknek is volt lenyűgöző korszakuk, max az irigyeik haragudtak emiatt rájuk, a többiek elismerték szimplán.

Nem kell aggódni, az első helyekért is lesz még csata bőven idén is, a többi helyezésért folytatott harcokon pedig szerintem eddig sem unatkozhattunk.

samy!

De használhatná, csak az nem használhatja, aki előtt senki sincs 1mp-en belül az adott szakaszon (ugye legtöbbször a célegyenes jelenti majd ezt az idény során, bár ki tudja), egyszerű.
Kép
socio66

2011.04.10. 13:09:12

ozsimiki írta:nem baj, Schumit is sokan utálták/ják, Vettel is kibírja valahogy :D (bár utóbbi még annyi okot sem adott erre, mint Schumi anno sajnos)
legalább Te elégedett vagy,ha már szinte mindenki másnak szúrja a szemét a gyerek. :)
engem legfőképp nem is ő,hanem a fölénye és az ezáltal érdektelenné váló versenyek zavarnak. egy időmérőt gyakorlatilag már fölösleges megnézni,a versenyen pedig szintén csak az eső,vagy a technika ördöge 'győzheti le'.
ez még inkább így lesz,ha webber sem lesz képes felzárkózni mögé,mert tavaly legalább volt egy kis feszültség köztük,kölcsönösen frusztrálták egymást,ezzel pedig lehetőséget adtak a többieknek.
és én nem mondom hogy csalnak,vagy akármi,de egyszerűen baromi nehéz elfogadni eleve ezt az egyeduralmat és főleg ettől a csapattól.
samy85
Capitá del Barça

2011.04.10. 12:37:23

ozsimiki írta:Amit írtál az pedig egyértelmű, a korszakok váltakoznak, ezért nem a jövőről fogok írni, hanem a jelenről. Mert felesleges arról elkezdeni vitázni, hogy mi lesz 2év múlva, és mikor lesz ismét csak Ferrari-Meki párharc.
én igazából arra gondoltam hogy most elment 2 verseny... annyi biztos a 2 bika idén is erős nagyon.. ezen kívül semmi lényeges nem derült ki a "hosszú"szezonra
Teszem azt mivan ha a Mercik elöbb találnak olyan fejlesztéseket amik előrébb jutatják/repítik őket -akár 1-2 mp-el is- mint a Rb.ok a KERS terén.. vagy bármi más... sok minden borulhat.. persze ez csak megint találgatás és sok ismeretlen tényezős intervallum.... de itt ebben a sportágban soka találgatás....
amugy a Drs szabályról van egy kérdésem.. mondjuk ha 3 autó van -egymáshoz 1mp-en belül, akkor (mai szituból) pl: Petrov-Schumi-Webber...
Ugye akkor a Schumi támadja a Petrovot Használhatja a DRS-t, De ha a Webber támadja Schumit akkor a német nem használhatná!... ilyenkor mi van???
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.04.10. 12:35:43

Annak aki szeretné még látni Petrov "szárnyalását":
http://www.youtube.com/watch?v=ggJaNN9Ysd0 :lol:
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.10. 12:29:31

samy85 írta:
ozsimiki írta:gergo! azért tavaly is kb ilyen különbségek voltak az idény során, szóval lenézheted felőlem a bikákat, Mekit meg fel, de ha már a szárny kérdésben akkora király lett a meki is, majd gondolj bele mi lesz ha a bikák a Kers terén lesznek akkorák,mint most a Meki? :twisted: hm
azért a RB se lessz mindig ekkora istenkirály... ahogy a ferrari évei is "eltüntek" a Mclaren-Ferrari 2 visszafog kapaszkodni... jelenleg viszont a RB mindenki más elött vannak... de ahogy mulik az idő majd ugy változnak az erőviszonyok...akár rövid, akár hosszú távon...
Jelenről beszélünk továbbra is. Továbbá azért írtam gergonek, hogy a jelenlegi különbség (bár csökkent az előző futamhoz képest) szerintem bőven megfelelne nekik továbbra is. Tavaly év során is kb ennyin múlt 1-1 verseny. Nem voltak agyonverések.

Amit írtál az pedig egyértelmű, a korszakok váltakoznak, ezért nem a jövőről fogok írni, hanem a jelenről. Mert felesleges arról elkezdeni vitázni, hogy mi lesz 2év múlva, és mikor lesz ismét csak Ferrari-Meki párharc.

Messithebest:

nem baj, Schumit is sokan utálták/ják, Vettel is kibírja valahogy :D (bár utóbbi még annyi okot sem adott erre, mint Schumi anno sajnos)
Kép
samy85
Capitá del Barça

2011.04.10. 12:25:27

ozsimiki írta:gergo! azért tavaly is kb ilyen különbségek voltak az idény során, szóval lenézheted felőlem a bikákat, Mekit meg fel, de ha már a szárny kérdésben akkora király lett a meki is, majd gondolj bele mi lesz ha a bikák a Kers terén lesznek akkorák,mint most a Meki? :twisted: hm
Kép
Nincs nappalom, de kárpótol ezeregy éjszaka!
"Foglalkoztat a jövőm, mivel hátralévő napjaimat ott szeretném eltölteni."
Válasz küldése