Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.05.07. 14:06:03

Vettel ott folytatja, ahol 3 hete abbahagyta, félelmetes gyors a német!Megint voltak érdekességek, izgalmak, jó kis időmérő volt!Heidfeld alig tudott bekapálni a q3ba, Massa enerváltsága, Rosberg 3ik helye!Schumacherék odadörgöltek a q2-ben, de megspólotak egy gumit a holnapi futamra!
Sajnos Hamilton még itt a végén megelőzhette volna Rosberget de pár századon múlott!
Nagyon jó kis futam elé nézünk holnap megint, s rengeteget érhet, hogy az RB spórolt egy szett gumit!De lesz holnap is tűzijáték, s remélhetőleg nyer Hamilton :lol:
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.05.07. 14:05:01

8)

1.Vettel
2.Webber
3.Rosberg
4.Hamilton
5.Alonso
6.Button
7.Petrov
8.Schumi
9.Heidfeld
10.Massa

Végre Webber is hozott egy jó időt, de Vettel ismét űridőt ment. Schumi 1körön továbbra sem találja magát, Rosberg kihozta a maxot, Ő nem hiszem.

Biztató azért a Merci előrelépése, talán versenyben lehetnek a Ferrarikkal,és Mekikkel is.

Red Bullok, Mercik, Ferrarik megspóroltak egy-egy friss lágyat, talán számíthat valamit.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2011.05.06. 18:50:15

Kép
Barca_10
Entrenador del Barça

2011.05.06. 15:10:51

Szintúgy, egyszerűen állandóan kimegy a fejemből :(
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Fecooo
Llegenda del Barça

2011.05.06. 14:52:33

nem tudom megszokni ezt a csüt esti határidőt, inkább megkíméllek a fáradozástól :(
El fanático
Entrenador del Barça

2011.05.06. 01:32:39

Bocsánat Modik, hogy két hsz-t írok egymás után / igaz, több nap eltéréssel / de kénytelen vagyok:

Nem jött tipp a következőktől:

Ozsi, Bob Marley, Kamaj, Fecooo, Leomessi14, Piton, LG, Barca10

Az első szabadedzés holnap reggel 9 órakkor kezdődik, így 8:59ig jöhetnek még a tippek.
Kép
El fanático
Entrenador del Barça

2011.05.01. 16:28:37

Lehet kezdeni tippekkel bombázni a vonatkozó e-mail címet, mert jövő héten szombaton Török nagydíj!

Határidő: május 5. csütörtök 23:59!
Kép
Vito
Llegenda del Barça

2011.04.18. 09:30:30

Kép

:lol: :lol:
gergo9
Director del Fútbol

2011.04.18. 00:09:32

http://idealisiv.blog.nepsport.hu/archi ... hy_-_Kina/

hatalmas.
A banánra már több esélyesünk is volt, de Sergio Perez nem érdemelte ki azzal, hogy (harmadik versenyén) kifarolt és nekicsúszott Sutilnak a célegyenes végén. Annál inkább Stefano Domenicali, a Ferrari stratégái ugyanis sokadszorra és látványosan tették tönkre pilótáik versenyét - ugye 2008 óta a Ferrari és a taktika szavak csak viccekben szerepelnek együtt (by Lido_Mamin). Most mégsem adtuk az eminens kinézetű böszme csapatvezetőnek, hiszen egyrészt erre még úgyis lesz alkalom, másrészt pedig Jenson Button boxkiállsánál akkora bráner volt, hogy rögtön lefoglalt magának tíz másodpercet a szilveszteri összefoglalóba. Kérdés, hogy ennyire szeretne átülni a szomszéd csapat autójába, a SuperShop kártyáját akarta levásárolni, vagy annyira bealudt Vettel előtt, hogy mindenképpen szüksége volt egy RedBullra?
:lol: :lol:

A versenyt csak ismétlésben néztem.
Hamiltonnak grat nagyot ment de a bikák inkább birkák voltak ma ill csak a Vettel részleg.
Igazából ezt várom is az idény további részében hogyha nincs meg az 1mp körönként tehát nő a nyomás akkor a RedBull-Vettel páros felváltva fogják elszabni a győzelmeiket mint tavaly.
De zárkózni kell tovább a Mclarennek.

Alonsos esethez meg annyit hogy nemrég asszem Toro Rosso-t azért büntették meg mert elromlott a speed limiter a gépben és gyorsan hajtott a boxban. Vagy akkor váltó ill motorcseréért miért van büntetés hiszen az is technikai gond.
Vettel cikázása meg megint kétséges nyilvánvaló hogy a pozicíója megtartásért cikázott ezért meg bünti jár.
Gondolom nem csak a versenyszellem miatt tiltott ez hanem inkább a balesetek elkerülése érekében hozták.
Szvsz a FIA meg a stewardok lehúzhatják magukat a legközelebbeső budin az idei produkciójukért is.
El fanático
Entrenador del Barça

2011.04.17. 20:47:09

Tippverseny állása a 3. forduló után:

1. Miihii 47 pont
2. El fanático 44 pont
3. Game90 43 pont
4. Mogyi 42 pont
5. Ozsi - Xanthor 39 pont
6. Snide 26 pont
7. Bob Marley - FtcSikiHun 26 pont
8. Kamaj 24 pont
9. Fecooo - Leomessi14 15 pont
10. Piton 13 pont
11. gezu25 12 pont
12. LG 11 pont
13. Barca10 10 pont

A következő futam a Török Nagydíj: május 7. - 8.
A tippek leadási határideje: május 5. csütörtök 23:59!

Mivel a többség rendszeresen elfelejti leadni a tippjeit, így tanácsos lenne nem kivárni az utolsó pillanatot, a tippeket már ma le lehet adni!
Aki még így is fél, hogy elfelejti a határidőt, annak szívesen küldöl privát üzenetben figyelmeztetést vagy arra az e-mail címre, ahonnan a tippjeit küldi... Akinek van igénye erre, az jelezze!

A versenyről:

Végre megvan az első győzelmünk és Button is szép eredményt ért el, bár lehetett volna dobogós is.
Sajnos sem a boxtaktikánk, sem maga a boxban végzett munka nem valami jó - a taktika sokszor olyan elcseszett, hogy már a felniig kopnak a gumik és még akkor is megyünk 1 kört- 2 kört... Mentek el már ezen versenyek eddig is és látom a javulást - néha bejön a dolog, mint ma is, de hiába vagyok azóta McLarenes, amióta az eszemet tudom, akkor is inkább a körülmények kezünkre játszásának tudom be a mai eredményt, mint zseniális csapatmunkának. Hallani szeretném végre, hogy akármelyik versenymérnök azt mondja: gyere ki Lewis, dobunk egy friss szettet, nem pedig ezt a menj minél több kört, de óvd a gumikat dumát, aztán amikor már jelntős a lassulás és a pozícióvesztés, akkor kikullognak a szerelők! A szerelők, akiken elment Button versenye- nem csak a "nyalókás" ember, az Button sara egyértelműen - nem első eset, hogy együtt hajtunk be azzal, akivel pozícióharcot vívunk és a mi kocsink áll be elsőként, de mégis előbb végez az ellenfél és a boxutcában bukjuk a helyet!
Évek óta csóválom a fejem ilyenkor és mondom azt, hogy majd leközelebb! Aztán legközelebb ugyanúgy megszívat akár a Red Bull, akár a Ferrari vagy a Renault úgy takitai megoldások terén, mind a boxban végzett munka terén.

Oké, amíg az eredmények jönnek, addig ez csak egy rajongó baromságainak tűnik, de az F1ben ritka ha egy adott versenyen belül csak egy csapat hibázik - de nem lehet mások hibáira építeni, végre a saját gyengeségeinket illene kijavítani, ezáltal jobbá válni és nem csak lihegni a Red Bullok nyomában, hátha leesik egy kis morzsa néha...

Ezzel együtt: Szép volt, Lewis nagyot harcolt és megérdemelten győzött, ezért öröm van meg 'bóóódddottáááágg!
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2011.04.17. 15:52:33

Nagyon jó futam volt, izgalmas, totál összekeveredések, Button muppet showja a boxban, minden, s a legszebb nyert végre Lewis! :lol: Tavaly Spa után újra :lol:
Mark Webber a másik győztes a versenyről!
Button viszont ma sajnos a citromdíjas!És a Mercedesek is feljöttek, jó szezon ez, az időmérőkön nem lehet megfogni a RB-kat, de versenyen bármi lehet, s az időmérőn is együtt vannak a srácok!
A szabálytalanságokba nem megyek bele, meghagyom ozsiéknak :lol: Az viszont nálam evidens, hogy rajtnál azért lehessen már normálisan védekezni, de ez a saját véleményem, nem tudom a pontos szabályokat!
Vettel lefékezése a végén, meg dörzsölt,rafkós volt, ennyi belefér szerintem, persze ha Lewis belemegy és kiesik idegbajt kaptam volna :lol:
Jó volt na, s Lewis is FASTER than Everybody :lol:

szerk: s mit írta pénteken, nem tippelek tuti Lewis nyer :lol: Murphy rohadjon meg :mrgreen:
Kép
Kép
Kép
Fernando
Llegenda del Barça

2011.04.17. 15:51:58

Elektronikai hiba volt Alonso hátsószárnyában, mielőtt valaki neki esne. nem kap büntetést.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Vito
Llegenda del Barça

2011.04.17. 15:37:39

azért nem értjük egymást Miki, mert nem akarod megérteni, h mik a problémáim és fenntartásaim. ehelyett mindig jössz egy-egy kiragadott mondatra vonatkozó -egyébként nagyrészt helyes- bizonyítékkal és onnantól kezdve elveszik a vitaalap lényege.
ahogy te, úgy a FIA és pl Brawn is mindig talál bizonyítékot, akár a flexibilis redbullra, akár a kétes -de mindenféleképpen- vitatható szabályértelmezésekre és büntetésekre. már megint olyan messze kerültünk az alapfelvetéstől, hogy pl button is szóba került, amikor idáig egyetlen postomban sem volt téma.(-talán annyira, h ma felettébb indiszponált volt).

te úgy gondolod, h nincs semmiféle alapja a rb rágalmazóknak, mert a teszten átmegy.
én azt mondom, h megcáfolhatatlanul csavarodik és mozog a redbull, márpedig a szabály arra vonatkozik, h nem mozoghat és nem arra, h milyen irányból és mekkora súlyt kell viselnie az első szárnynak.
innentől kezdve te is és én is hajtom a saját igazam.. bár alapvetően én nagyobb súlyúnak veszem a szabályt, mint a szabály helyes, vagy helytelen vizsgálatát.

ugyanez van a futamok közbeni büntetésekkel. malajziában alonso és hamilton, itt meg vettel és hamilton.
ismétlem, annak nem látom értelmét, h vitázzunk azon, h mennyire fogyott el az egyik gumija, vagy vajon van-e olyan hülye vettel, h a saját pozíciójában kockáztasson. nem ez a lényeg! hanem az, hogy mit veszünk feltartásnak, cikázásnak és és azt betartatjuk-e mindenkivel.

nade seráfütty!
miután a FIA és a forma 1 berkein belül sincs egyetértés ebben a kérdésben, így csak maximum utópia lenne a részemről, ha elhinném, h pont mi egyet tudnánk érteni ezekben a témákban :wink:
piton
Capitá del Barça

2011.04.17. 15:20:52

Remélem, hogy a Pirelli még fog fejleszteni a gumikon, mert ez a gyors kopás már túlságosan befolyásolja a versenyek kimenetelét. De a rengeteg gumitörmelék sem tesz jót a versenynek, ami a külső íveken cm-es vastagságban áll.
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.17. 15:02:12

Igen, egyértelmű.

És az bosszant,h okuk sem volt rá, mivel már előttük volt így is. Mind1, remélem tanulnak belőle, és jobban odafigyelnek.

szerk: az ideális ív is teljesen jól leírta:

"Hogy őszinte legyek úgy érzem, Sebastian Vettel ezt a versenyt is simán megnyerhette volna, az első kiállásokat követően a két McLaren elé kerülve neki állt a zászló. A Red Bull valószínűleg túl nagyot akart húzni a kétkiállásos taktikával, ami egyértelműen felesleges kockázat volt. Azt sosem fogjuk megtudni, mi vezette őket erre a döntésre – a Red Bull nyilatkozatainak valóságtartalma rendre a Star Trekével verseng –, azt nem hiszem, hogy Rosberg legyőzése volt a cél, hiszen egyrészt őt erőből is meg kellett volna tudnia Vettelnek azonos taktikán, másrészt egy a bajnoki versenyfutás szempontjából érdektelen versenyző mögötti második helyet talán a szezon korai szakaszában sem érdemes kockáztatni. "
.
.
"A világ nem dőlt össze, továbbra is a címvédő a szezon toronymagas esélyese, de annyit azért tanulhat a Red Bull az esetből, hogy nyerő pozícióban álló autóval nem kell taktikai finomságokkal kísérletezni."

http://idealisiv.blog.nepsport.hu/archi ... zefoglalo/
Kép
piton
Capitá del Barça

2011.04.17. 14:59:58

ozsimiki írta:Atya Isten...Horner...

mit nézett ez? ne fokozzák már az amúgy is elcseszett taktikát:

"Ha a három kerékcsere mellett döntünk úgy, hogy Vettel a két McLaren mögött van, talán mögöttük is maradt volna. Ezért úgy határoztunk, megpróbálunk valami mást, amivel sikerült is legyőzni őket..."

http://f1gp.hu/hirek/2011-04-17/Horner- ... erekcseren

Azért vagyok ezen kiakadva,mert amikor Button és Hamilton kiállt a 2. kerékcserére VETTEL MÖGÖTT VOLTAK MÁR. Azaz ha a következő körben Vettelt is hozzák, simán előttük marad, és maradhat a 3 kiállás.

Azért jó,hogy a csapatvezető nincs tisztában a verseny eseményeivel :D
Vettel ezt a futamot is megnyerhette volna, ha nem vállalják be ezt a 2 kerékcserés taktikát, ezt megint Hornerék rontották el, van még mit tanulniuk ebből a szempontból. Ezt elszúrták sajnos. Úgy nem lehet kihasználni a kocsi előnyét, hogy állandóan a gumikat kell óvni. Egyértelmű, h a gyorsabb pályákon a több kerékcsere a nyerő, és az időmérő nem annyira fontos.
Kép
Hattrick: Ádáz Pitonok
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.17. 14:03:02

Atya Isten...Horner...

mit nézett ez? ne fokozzák már az amúgy is elcseszett taktikát:

"Ha a három kerékcsere mellett döntünk úgy, hogy Vettel a két McLaren mögött van, talán mögöttük is maradt volna. Ezért úgy határoztunk, megpróbálunk valami mást, amivel sikerült is legyőzni őket..."

http://f1gp.hu/hirek/2011-04-17/Horner- ... erekcseren

Azért vagyok ezen kiakadva,mert amikor Button és Hamilton kiállt a 2. kerékcserére VETTEL MÖGÖTT VOLTAK MÁR. Azaz ha a következő körben Vettelt is hozzák, simán előttük marad, és maradhat a 3 kiállás.

Azért jó,hogy a csapatvezető nincs tisztában a verseny eseményeivel :D
Kép
ab1daL
Director del Fútbol

2011.04.17. 13:53:39

gergo9 írta:Nah azért most kváncsi leszek hogy ezért lesz e bünti
http://www.youtube.com/watch?v=at0GSTZeEs4
Ezzel nemtudom mennyit nyert a kanyarban, de ismerve a FIA-t, megbüntetik...
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
gergo9
Director del Fútbol

2011.04.17. 13:49:07

Nah azért most kváncsi leszek hogy ezért lesz e bünti
http://www.youtube.com/watch?v=at0GSTZeEs4
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.17. 13:18:13

Vito írta:
ozsimiki írta:Azért nem jár bünti,h Button rossz boxba állt be? vagy hogy a nyalókás ember nem jelezte neki, ezáltal könnyen hátrányt is okozhatott volna bármelyik más csapatnak, főleg, hogy közvetlen mögötte jött Vettel is. Azt sem vizsgálták :lol:
nem tudom, nem ismerem a szabálykönyvet. ha szabálytalan, akkor meg kell büntetni.
vagy ne büntessenek senkit, vagy legyenek következetesek és kapjon mindenki.
malajziában hamilton kapott büntit, mert a stewardok szerint nem gyorsított ki, ilyet ezen a futamon is láttunk szankció nélkül...
az a baj, hogy a rengeteg szabályváltoztatással, gumigyártó cserével, kerssel, drs-se (és annak szabályzott használatával) mesterségesen nyúlnak bele a versenyekbe. ehhez jönnek a különböző értékelésű futam közbeni szabály(talanság)ok. egy technikai sport ugyanolyan szubjektív módszerekkel van irányítva, mint pl a foci. nekem ez nem tetszik.
Annyi a különbség, hogy én nem hoztam volna fel Button esetét. Amúgy m_b magyarázata kicsit sem érdekel téged?

Hamilton Malájziában? Idén? Idén a cikázásért kapta, amikor csak 1 autó volt mögötte. Szerintem rajtnál kicsit más a helyzet, de majd biztos olvasunk erről még valamit a napokban. Arról nem is beszélve,h nem jelentett előnyt ez Vettelnek, mint akkor Hamiltonnak. (maga mögött tartotta Alonsot ott és akkor)

de írom még egyszer, nézzük végig a rajtrácsot, akár most, akár előző futamon, és számoljátok meg mennyien viselkednek máshogy, mint ha csak 1 autó van mögötte,és az próbálja előzni.
"vagy ne büntessenek senkit"
Senki sem kapott büntit a rajtnál. Fehér csíknál sem. Azaz nem volt következetlen senki.

de végülis nem akarom elvenni senkitől az összeesküvés elméletes álmait, úgyhogy mostantól majd a Török nagydíjjal szeretnék foglalkozni.

Ott tavaly is közel voltak a mekik, szerintem idén is izgalmas lesz. 3hét, ennyi elég lesz talán,h mindkét RedBullban elejétől a végéig! hibátlanul működjön a KERS. Mert ha ez megtörténik, nem hiszem,h legyőzik őket még.
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.17. 13:10:48

Messithebest írta:
ozsimiki írta: Azért nem jár bünti,h Button rossz boxba állt be? vagy hogy a nyalókás ember nem jelezte neki, ezáltal könnyen hátrányt is okozhatott volna bármelyik más csapatnak, főleg, hogy közvetlen mögötte jött Vettel is. Azt sem vizsgálták :lol:
Azért nem jár bünti, hogy Vettel cikázott a rajtnál? Azért nem jár bünti, hogy ráment a vonalra? Azért nem jár, hogy direkt belassított Hamilton előtt, hogy letörje a szárnyat? Ne legyünk már elfogultak....
Te elolvastad az előzményeket is,vagy csak kényszerűséget éreztél,h írj valamit? Ugyanis eléggé azokról beszéltünk. És épp azok felhozatal miatt írtam, amit.

3as

szerk: bizonyítsa valaki,h direkt lelassított, kockáztatva -az általad vélt szárnyletörés esetén- a defektet :D vezető helyről. sanszos :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ozsimiki 2011.04.17. 13:20:04-kor.
Kép
Messithebest
Director del Fútbol

2011.04.17. 12:04:25

ozsimiki írta: Azért nem jár bünti,h Button rossz boxba állt be? vagy hogy a nyalókás ember nem jelezte neki, ezáltal könnyen hátrányt is okozhatott volna bármelyik más csapatnak, főleg, hogy közvetlen mögötte jött Vettel is. Azt sem vizsgálták :lol:
Azért nem jár bünti, hogy Vettel cikázott a rajtnál? Azért nem jár bünti, hogy ráment a vonalra? Azért nem jár, hogy direkt belassított Hamilton előtt, hogy letörje a szárnyat? Ne legyünk már elfogultak....
Kép
"I don't know, why the man above gives me the hardest road, but... the man above don't put you in situations that you can't handle." - LeBron James
Vito
Llegenda del Barça

2011.04.17. 12:01:30

ozsimiki írta:Azért nem jár bünti,h Button rossz boxba állt be? vagy hogy a nyalókás ember nem jelezte neki, ezáltal könnyen hátrányt is okozhatott volna bármelyik más csapatnak, főleg, hogy közvetlen mögötte jött Vettel is. Azt sem vizsgálták :lol:
nem tudom, nem ismerem a szabálykönyvet. ha szabálytalan, akkor meg kell büntetni.
vagy ne büntessenek senkit, vagy legyenek következetesek és kapjon mindenki.
malajziában hamilton kapott büntit, mert a stewardok szerint nem gyorsított ki, ilyet ezen a futamon is láttunk szankció nélkül...
az a baj, hogy a rengeteg szabályváltoztatással, gumigyártó cserével, kerssel, drs-se (és annak szabályzott használatával) mesterségesen nyúlnak bele a versenyekbe. ehhez jönnek a különböző értékelésű futam közbeni szabály(talanság)ok. egy technikai sport ugyanolyan szubjektív módszerekkel van irányítva, mint pl a foci. nekem ez nem tetszik.
ozsimiki
Adminisztrátor

2011.04.17. 11:48:26

Vito írta:rámentek a csíkra? igen
engedi a szabály? nem
jelen valamit,hogy massa, vettel, vagy di resta az elkövető? nem
Mindörökké Barca már írt,de én is:

akkor nem lenne következetes ebben az esetben a FIA, ha Massát bünteti, Vettelt nem. HA nem lett volna két csík is ugye, amiről írt M_B.

Így ugyanolyan feltétel volt mindenki számára:D

Azért nem jár bünti,h Button rossz boxba állt be? vagy hogy a nyalókás ember nem jelezte neki, ezáltal könnyen hátrányt is okozhatott volna bármelyik más csapatnak, főleg, hogy közvetlen mögötte jött Vettel is. Azt sem vizsgálták :lol:
Kép
mindorokke_barca
Entrenador del Barça

2011.04.17. 11:44:37

és a fehér vonal többszöri átlépése sem hozott büntetést, sőt még vizsgálatot sem, ami továbbra is a következetesség hiányát jelenti a fia esetében.. de ezt már megszoktuk.
Már írtam korábban. A boxkijáratnál két vonal volt ezen a pályán. A belső vonalat nem szabad átlépni, ilyen már előfordult más versenyeken is korábban.
Ez a szabály arra van, hogy ne veszélyeztessék a pályán haladókat. De ahova ők átléptek az egy holt tér. Ahogy összeszűkült a rész 1 csikká ott belül maradtak, nézzétek vissza, ha nem hiszitek :) Nem voltak szabálytalanok.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára mindorokke_barca 2011.04.17. 11:50:10-kor.
Válasz küldése