2008.06.02. 13:20:40
Na, akkor egy kis beszámoló egy kecskeméti szurkoló és egyben bíró szemével (a sráccal nem vagyok jóban, de egy nagyon kritikus kosárrajongó, akinek sokszor igaza van!):
[quote="aratu az Index MNK topikjában""]egy kis objektív a tegnapi Körmend-Falcoról:
szerintem a tét, és egyébb körülmények (hőség, pici terem, KMD-SZHELY viszony) ellenére jó meccs volt, sajnálom, hogy nincs sokkal több ilyen a bajnokságban...
nem nagyon olvasgattam vissza, de gondolom pro és kontra mindkét fél "átkozza" a bírókat. szerintem is voltak hibák, de abban azt hiszem egyetérthetünk, hogy ebből a szempontból ez borzasztóan nehéz meccs volt. tényleg mindkét fél sorolhat itt egy csomó kárukra elkövetett hibát, de szerintem a Körmend se soroljon, mert nyert (pedig szerintem magukhoz képest igen gyengén játszottak), és a Falco se, mert ez a meccs mindenképpen nekik állt, és csak maguknak köszönhetik, hogy elbukták.
közvetlenül a Falco kispad mellett álltam (ahogy nagytudású Belfegor, azaz Belfera barátom éleslátását bizonyítandó meg is kérdezte: "mi van, próbajátékon vagy?"), és az ott látottak alapján nem értem Szekulovicsot, miért tajtékzott az öltözőfolyosón? bár persze pontosan értem, kedden is lesz meccs.... lehet, hogy nem emlékeznek a szemtanúk, az első félidőben, az X-edik kihagyott szombathelyi bünti után Szekulovics csúcsot futott a Valovics-Ádám-asztal háromszögben, mindenhol látványosan gesztikulálva, reklamállva, a palánk felé mutogatva. mi ott az ajtóban nem értettük, hogy mit mond, azt se, hogy mit akar.
aztán egy időkérés után rákérdeztem, hogy mi a baja a palánkkal?
csak kacsintott egyet, és mondta, hogy semmi, neki ez a dolga...
amikor Alekszejevre ráfújták az ötödiket, majd kiharcolta magának a technikait, akkor is volt annyira korrekt, hogy ne a faultot reklamálja (szvsz nem is lehetett, az ütközést kitakarta a fehérorosz háta, a bíró meg jól helyezkedett, mintegy másfél méterre volt...), hanem a játékosát sajnálja le, hogy ilyen osti.
ami az óvást illeti, teljesen blőd, mindenki tudja, hogy ez nem műhiba. egyébként szerintem az első hármas biztosan időn túl volt (ráadásul Fodor a vonalon volt), de én a másikat sem adtam volna meg. de mondom még egyszer, a Körmend ugyanilyen elánnak raklamálhatná a két Fodor ötödik faultjait, vagy Trummer visszajátszását.
szóval ezt hagyjuk is!
szvsz teljesen most már teljesen nyílt a párharc, tényleg 50-50 % az esély. ha a játékosokat nézzük, akkor a Falconak simán kellene nyernie, Csiricsnek vagy Kazlauskasnak a cipőjét sem vihetné senki a mezőnyben, de ez korántsem biztos, hogy elég lesz.
Ők ketten határozzák meg a Falcot, és persze Kálmánka Lászlócska, aki tényleg emblematikus figurája a magyar bajnokságnak, és nagyon jó, nagyon képzett játékos, de szvsz Ő nyerhet aranyat a Körmendnek.
szerintem Lacikácska eccerűen nem nyerő alkat, nem bírja el pszichésen az éles meccsek végét. én biztos Csirics kezébe adnám a csapatot az utolsó két percre, de persze tartok tőle, hogy Szekulovics egy-két pici fokkal többet tud erről a játékról nálam...
a Körmend borzasztó egységes, nagyon összeszedett, és még ami mellettük szól szerintem, hogy még egyszer nem fognak ilyen gyengén játszani otthon, ahogy a Falco sem fog mindig ilyen extrán dobni az mérkősés 3/4-ében, ahogy tegnap.
bár persze az is benne lehet, hogy ha nyer kedden a Falco, akkor felszabadultan behúzzák a negyediket Körmenden.
még tippelni sem mernék, de nem győzöm újra hangsúlyozni: a Falco idei mindkét vesztes PO meccsén ott voltam, tehát a szombathelyi vereség záloga vagyok. várom az ajánlatotkat mindkét tábortól, még vacilálok, hogy elmenjek-e kedden...[/quote]