USA Sports - NBA, NHL, NFL és társaik

Minden ami nem foci, de sport

Melyik a kedvenc amerikai sportod (max. kettő választási lehetőség)?

NFL
31
42%
NHL
10
14%
NBA
30
41%
MLB
3
4%

Szavazatok száma: 74
Cumbee
Entrenador del Barça

2013.06.19. 07:27:24

HUHH. Ez nagyon durva volt... A 4. negyedre azért beállítottam a mentők számát gyorstárcsázóra, de szerencsére nem volt rá szükség. :D
PCsabi
aka Game90

2013.06.19. 06:40:46

Game90 írta: Na, ez el is ment
Kisebb jinx.

Ez hihetetlen volt, még mindig nem hiszem el.

Heat Pride!
:mrgreen:

Hosszabbításban is voltak érdekes dolgok, LBJ majdnem elchokerkedte, mondjuk a legnagyobb kérdés számomra az, hogy Wade minek emelte rá a végén? Szinte esélye sem volt. Amúgy csak zárójelben, de Ginobili-vel szemben szabálytalankodtak a végén (asszem Allen), amit nem fújtak be.

LBJ azért nagyon odatette a 4. negyedben, nélküle ez rég elment volna, mondjuk voltak hibái is, ami majdnem a meccsbe került (TO, homály, hosszabbításban róla ment ki a labda), amúgy egy tripla-duplát ma is összehozott. Wade felejtős, kár volt őt visszahozni, nélküle sokkal jobb volt a Heat offense, bár legalább védekezésben jó volt a meccs végén, Bosh golyói leszálltak, fontos offreb, majd 2 blokk, Miller hatalmasat melózott végig, Battier végre 3/4 tripla, Chalmers pedig ismét bizonyította, hogy Top5 PG.

Green végre kipukkadt, csak 1/5 tripla, Ginobili kevés volt, Parker és Leonard dicsérhető, viszont Duncan nagyon leolvadt, a 4. negyedben és az OT-ben nem dobott pontot.

Ja, classic Ray Allen:
http://youtu.be/tr6XsZVb-ZE

Kép
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
ozsimiki
Adminisztrátor

2013.06.19. 06:16:54

megnyerték!!! nah csak lesz 7.meccs

Pedig James a nagyon jó 4. negyed ellenére is elveszíthette volna a meccset a 4.végén is,meg a hosszabbításban is. Boshnak fényesre lehet nyalni azt hiszem, támadólepattanó Alen 3asa előtt, majd blokk a hosszabbítás legvégén,és abból a lasztiszerzés + legvégső blokk,de az már nem volt extra...

most nagyon nagyot röhögnék (nem örömömben) ha ezek után a 7.meccset simán 20-al nyerné a Spurs :D de csak nem...bár ez is benne van ebben a párharcban. Rem James is rájön,h olyan felfogásban kellene működnie mint a 4. negyedben,akkor talán nem jut addig a meccs,h 2-3szor is majdnem elment rajta az egész döntő a végén. persze a Miami visszajöveteléhez kb elengedhetetlen volt Lebron,de ahhoz is,h elhúzzon az ellenfél.

rem otthon behúzzák Bosh-ék (direkt írtam így :D )
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
ozsimiki
Adminisztrátor

2013.06.19. 05:52:06

4. negyedért úgy,ahogy megérte nézni a meccset.

mert addig nagyon idegesítő,h a világ legjobbja töketlenkedik,meg úgy az egész csapata is. 4.negyedben lekerült a fejpánt,a tökei meg előkerültek, hogy aztán a végén kisebb égést mutasson megint.

hozzáteszem ez a Spurs nem panaszkodhat, kb mindig minden összejött nekik a kritikus pillanatokban.

pedig jó kis sztori lehetett volna abból,h az egomán Lebronról lekerül a fejpánt és akkor támad fel, majd a 7.meccsen mondjuk így is kezdi,és nyeri meg...helyébe azért ősztől így kezdeném,és kezdeném felépíteni megint,h egy lapon említsenek Jordannel.

szerk: nah jinxeltem egy nagyot, Alen megmentette hosszabbításra :DD:D:D

szívesen Miami-sok :D
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
PCsabi
aka Game90

2013.06.19. 05:00:15

Nagy a baj, 3. negyed vége és -10...

A Heat annyira figyel Green-ékre, hogy közben Duncan állatkodik a festékben, 13/16 FG és 30 pont.

Points in the paint: 16-40...

Ja, legalább Chalmers Top5 PG teljesítményt nyújt.

Ilyen impotens Heat támadójátékot nem láttam még.

3. negyed vége, -10, LBJ + Wade + Bosh = 34 pont, így azért nehéz.

LBJ gólpassz, Chalmers tripla, LBJ gólpassz, MM tripla. Ja, MM 1 db cipőben dobta a hármast, kicsit laza volt. -4.

Miller-nek respect, hatalmasat melózik.

Ilyet se lehet sokszor látni, LBJ fejpánt nélkül tolja! :D Egyébként monster, amit a 4. negyed első 6 percében tolt. +2.

Na, Wade is visszajött az utolsó 4 percre.

LBJ offensive foul, csak kicsit volt kamu.

Parker egymás után 5 pont, azokat a dobásokat szerintem ő sem hitte el. -2.

Na, ez el is ment, LBJ TO, LBJ homály.

LBJ tripla, csak 16 pontnál tart a 4. negyedben. -2, van még 20 másodperc.

Leonard kihagyta az 1. büntetőt. -3.

RAAAAAAY ALLLLEEEEEEEEEEN!!!!!!!! Nem hiszem el, hogy mit dobott be.

Parker nem volt clutch, jöhet a hosszabbítás.

Amúgy Wade-et kár volt visszahozni, nélküle jobban ment a támadójáték.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára PCsabi 2013.06.19. 05:58:14-kor.
varnagykrisztian
Entrenador del Barça

2013.06.18. 15:25:28

SPURS - MIAMI (5.GAME)

Sima kis meccs volt a Spurs részéről, Ginobili kezdőtagsága óriási húzás volt Popovic mestertől =D> na meg Parker és Green teljesítménye is megsüvegelendő.Heat oldalon Wade és LeBron "alapot" hozott és a padról Allen (4-4 tripla) is dobálgatott jószerivel de nekem az a furcsa hogy mióta Miller kezdő szinte nem is szerez pontot + már két meccs óta szépen elfelejtették Chris Andersen-t :-s Nem látom annak esélyét hogy a Miami hoz egymás után két mérkőzést, Green tuti kinyírja őket :mrgreen:

u.i.:Szerintem behúzza a Spurs hosszabbításban a 6. meccset......McGrady dobja a győztes kosarat triplából :lol:
VÁRNAGY HANNA BOGLÁRKA: 2014. MÁRCIUS 20. 07:22
PEP GUARDIOLA: 2008. JÚNIUS - 2012. MÁJUS
HÁZASSÁGKÖTÉS: 2011. SZEPTEMBER 26.
neobarca
Director del Fútbol

2013.06.17. 20:55:40

Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
PCsabi
aka Game90

2013.06.17. 14:33:21

neobarca írta:Nektek mi a véleményetek? 6 vagy 7 meccses lesz a döntő?
7.

114 kapott pont nagyon sok, a Spurs 60%-kal dobott, az embertelen. Wade-re az elmúlt 2 meccsen nem lehet panasz, kár, hogy ma a kiegészítő emberek használhatatlanok voltak Allen kivételével, Chalmers kuka, MM kuka, Haslem kuka, Battier kuka, Cole kuka. Andersen pedig el lett felejtve.

Amúgy nagyon magas színvonalú a döntő, de egy valamit sajnálok, hogy a végjátékok nem izgalmasak.

Egyébként ki lehet majd a Finals MVP? Zöld Dani?

Danny Green has an #NBAFinals record 25 threes made (25/38, 65.8%) for the series.
Elmebeteg.
neobarca
Director del Fútbol

2013.06.17. 09:19:13

Hát ez a tegnapi, elég sima volt. "The Old Guys are Back!" tábla nagyon adta. :lol:
DE tényleg félelmetes. Parker sérülten is klasszis, Duncan-ről nem is beszélve. Manu meg nagyon megrázta magát. Meghálálta a kezdőséget. És ott van Green gyerek, aki iszonyat természetesen szórja a triplákat mindenhonnan. Emellett a védekezés is nagyon korrekt. Én nem szeretem, a Spurs-t, sosem szerettem. Még Robinson érában sem. Még akkor sem amikor megtudtam, hogy jó cimborámat Hanga Ádit oda draftolták. Viszont elismerem az erejüket.
Pedig azt sem lehet mondani, hogy a raptorfejű nem csinál semmit. Azért az elmúlt 2 meccsen megrázta magát. Viszont a Wade-James páros iszonyat pocsék hatékonysággal dob. Pedig még Allen is néha néha a régi fényében tündököl.

Nem tudom, én úgy érzem, hogy ezt a döntőt behúzza a Spurs a következő meccsen. Nektek mi a véleményetek? 6 vagy 7 meccses lesz a döntő?
Barca Fanatics 1999-For Life!!!

"Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal" - /Oscar Wilde/
Boixos
Llegenda del Barça

2013.06.17. 06:48:02

öreg manu megrázta magát, le is esett a meccs.
na, minden okés, így már el lehet utazni floridába!
PUYOL-XAVI-INIESTA
Primitive
Entrenador del Barça

2013.06.17. 04:33:37

kanty írta: Egy újabb abszolút izgalommentes game volt.
És egy újabb izgalommentes game... :roll: :roll:

A Miami a fellángolása után megint elhitte, hogy mekkora királyok. A 3. negyedben feljöttek -2-re, onnantól meg kuka az egész. Jó meccs, csak kb. 1 negyeddel a vége előtt el lehetne menni aludni, mert addigra minden lényeges kérdés eldől.
Nem esnek a dobások, James meg elfelejtett büntetőzni is.

Amennyiben nekem egész nap Duncan és/vagy Allen fejét kellene néznem, tuti hogy öngyilkos lennék. :oops: :lol:
Allen fején az a méla undor, Duncan meg azzal a kifejezéstelen fejéve. Szivesen megcsapkodnám Őket 1-2 döglött vidrával, :lol:
"Non scholae sed vitae discimus"
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
kanty
Llegenda del Barça

2013.06.15. 20:21:10

Sikerült nekem is megnézni a meccset. Egy újabb abszolút izgalommentes game volt. Ahogy nyilvánvaló volt, hogy a Spursnek sem fognak mindig esni a triplái úgy most az is nyilvánvaló, hogy a Miami big3 sem fog még egyszer 80 pont felett dobni. A Spurs egyszerűen túl puhány volt, volt majdnem 20 eladott labdájuk, plusz festéken is kevesek voltak. Hagyták a betöréseket Jamesnek, aki élt is vele. Hozzá kell tenni, hogy LeBron kintről is jó volt, ilyen meccseket vár az ember kb. tőle. Wade szintén hozta az extrát - sajnos már egyre ritkábban tudja ezt produkálni - de öröm volt nézni. Közép távoliak is estek plusz ő is agresszíven támadta a gyűrűt.
Érdekes lesz a következő meccs, van egy olyan érzésem, hogy Popovich valamit kiagyal és a Spurs behúzza.

Amúgy nem véletlen, hogy a Spurs ennyi labdát eladott:
Kép

Ne csak a döntőről legyen szó, MJ megszólalt:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... Jq3LuMq6D0#!

Ezt meg csak simán nézzétek meg:
http://www.youtube.com/watch?v=adOM0gRJWpo
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
varnagykrisztian
Entrenador del Barça

2013.06.15. 13:00:07

Eazzy írta:
varnagykrisztian írta:Sziasztok.Mit jelent az a 3 másodperces szabály az NBA-ban :?: KÖSZI :mrgreen:
Semmiképpen nem bántásból akarom írni, de a google-be beírod, hogy NBA official rules, és ott minden le lesz írva tüzetesen, nem véletlenül szabálykönyv. Ha nem tudsz angolul szerintem akkor is megtalálható magyarul is.

A 3 mp-s szabály egyébként a festékben való tartózkodásra vonatkozik. NBA-ben sem a támadó, sem a védő járékos nem tartózkodhat 3 mp-nél többet a festékben. Ha támadó vét ez ellen, akkor a védőké a laszti, ha a védő vét ez ellen, akkor büntetőt dobhat a támadó csapat, és még náluk is marad a laszti. Azért ez egy elég rugalmasan használt szabály, alapból kevésbé büntetik a védőket, de pl kifelé tartó játékosnak is elnézik ha 1-2 mp-vel tovább tart elhagyni a területet. Sokszor szoktak amúgy az edzők emiatt ordibálni, mert látják, hogy 5 mp-e benn van valaki, de hát Ők nyilván direkt ezt figyelik.
Köszi, nem sértődtem meg :lol: , csak lusta voltam de egyébként utánna néztem én is.

Tegnap este sikerült bepótolnom a Spurs - Heat 4. meccsét.Végre láthattuk az igazi LeBron-t aki számos alkalommal betört a palánk alá és olykor emberrel együtt szerzett kosarat, és dobálta a középtávoli pontokat is, de a mérkőzés fénypontja nálam egyértelműen Dwyane Wade =D> Mondjuk érdekes volt számomra hogy Miller kezdőként 21 perc alatt nem szerzett kosarat :-s és Bosh végre összeszedte magát :mrgreen: Hazai oldalon Green és Neal megint jól dobálta a triplákat de a BIG3-ból Ginobili teljesítménye értékelhetetlen volt :| Ha a Spurs izgalmassá szeretné tenni a párharcot mindenképp nyernie kelleme a soron következő utolsó hazai mérkőzését :roll:
kezdő5.hu írta:Az előző egy nap legnagyobb vihart kavart híre, hogy Chris Broussard (ESPN) információi szerint Dwight Howard és Chris Paul az utóbbi időben sokat beszélgetnek arról, hogy szeretnének egy csapatban játszani a nyártól. Broussard egyik forrása szerint ha valaki megteremti erre a lehetőséget, akkor örömmel élnének vele. A két játékos jelenlegi csapatának, a Los Angeles Lakersnek és a Los Angeles Clippersnek nincs arra lehetősége, hogy leigazolja a másik sztárt, miközben megtartja sajátját. Az aranysárga-lilák lehetetlen pozícióban vannak gyakorlatilag, a Clippersnek pedig cserélnie kellene a centerért, az egyik forrás szerint az Eric Bledsoe - Blake Griffin páros működhetne érte. Több forrás is megerősítette azonban, hogy Griffin érinthetetlen, nélküle viszont valószínűleg nem lesz tranzakció.

Három csapatnak, a Houston Rocketsnek, a Dallas Mavericksnek és az Atlanta Hawksnak lesz a nyáron komoly sapka alatti helye, de további cserék nélkül csak az Atlanta tud mindkét kosarasnak maximum közeli szerződést adni majd, a másik két együttesnek egyelőre egy-egy maximumnyi vagy ahhoz közeli helye van. Úgy tűnt azonban ezidáig, hogy Howard nem nagyon szeretne szülővárosában játszani, úgyhogy az Atlantának sem olyan egyszerű a dolog - tekintve hogy ha ők bukják az egyiket, valószínűleg a másikat is. Paul és Howard egyébként mindketten először lesznek szabadügynökök pályafutásuk során.
Hát ha ez az én kis csapatomnak sikerülne milyen BIG3-unk lehetne:Dwight Howard, Chris Paul, JAMES HARDEN, komolyra fordítva a szót én nem hiszem hogy ez összejöhet :?
Eazzy
Entrenador del Barça

2013.06.15. 12:45:19

varnagykrisztian írta:Sziasztok.Mit jelent az a 3 másodperces szabály az NBA-ban :?: KÖSZI :mrgreen:
Semmiképpen nem bántásból akarom írni, de a google-be beírod, hogy NBA official rules, és ott minden le lesz írva tüzetesen, nem véletlenül szabálykönyv. Ha nem tudsz angolul szerintem akkor is megtalálható magyarul is.

A 3 mp-s szabály egyébként a festékben való tartózkodásra vonatkozik. NBA-ben sem a támadó, sem a védő járékos nem tartózkodhat 3 mp-nél többet a festékben. Ha támadó vét ez ellen, akkor a védőké a laszti, ha a védő vét ez ellen, akkor büntetőt dobhat a támadó csapat, és még náluk is marad a laszti. Azért ez egy elég rugalmasan használt szabály, alapból kevésbé büntetik a védőket, de pl kifelé tartó játékosnak is elnézik ha 1-2 mp-vel tovább tart elhagyni a területet. Sokszor szoktak amúgy az edzők emiatt ordibálni, mert látják, hogy 5 mp-e benn van valaki, de hát Ők nyilván direkt ezt figyelik.
Tocy
Director del Fútbol

2013.06.15. 10:52:37

varnagykrisztian írta:
Primitive írta:Mekkora különbség van a tegnap előtti, és a mai Heat között. Mintha vért ittak volna meccs előtt.
Ezek nem vért ittak......nem tudom mit......valami mást :lol: LeBron és Wade 30+ felett dobált, Bosh szórt 20-at.Nem jött be a tippem :oops: én már leírtam a Miami-t az előző meccs után, de hát ilyet is tud a tavalyi bajnok :mrgreen: Miller kiszorította Haslem-et vagy Udonis csak sérült volt :?: Chris Andersen miért nem játszott :?: :?: Mondjuk én kitartok az mellett hogy most Parker-ék robbantanak egyet, ez a Heat sem semmi, egyik nap kikapnak 30-al, a másikon meg viszonylag sima győzelem :-k Jár a =D>
Splitter védekezésben nagyon fontos a Spursnek, és ha stabilan egy magassal játszunk, akkor nem tartható pályán, mert nem ér semmit a tripladobók ellen, illetve így több helyünk van. Pop az első percben le is cserélte a brazilt :D
Boixos
Llegenda del Barça

2013.06.14. 15:20:22

igen, mondjuk voltak olyan gondolataim, h lehet, h még texasban lerendezi a bugit a SAS, dehát ennyit erről...
innentől részemről nulla forgatókönyv, jöjjön aminek jönnie kell.
az ötödiket azért még be kellene húzni otthon...
PUYOL-XAVI-INIESTA
Primitive
Entrenador del Barça

2013.06.14. 14:57:15

8) 8) 8)

Nagyon jó meccs volt. Voltak benne fordulatok is, de összességében a Heat teljesen megérdemelten vette vissza a pályaelőnyét.

A BIG3 most igazán odatette magát. 85 pontot dobtak. :shock: Wade végre elkezdtett a tudásához méltan pattogtatni, ennek 32 pont lett az eredménye. Védekezésben sokat javult a Miami, támadásban meg... :oops:

2-1 után azt hittem, hogy a SAS ezt akár könnyedén is lerendezheti. A hajnali meccs most meg azt mondatja velem, hogy a Heat fog nyerni. Érdekes 5. meccsnek nézünk elébe. Aki ott nyer, annak már csak 1 mérkőzés kell a gyűrűig.

Ha a BIG3 a mai teljesítmény 80%-át hozza az elkövetkezőben, akkor nagyon jó esélyük van. (most azért a pad nem sokat tett hozzá) 24 pont jött "csak" a padról. Ettől azért majd több kell, mert szerintem nem fogják tudni tartani ezt a 85 pontot James-ék. Miller 0 pont... :roll:

Ami elképesztő adat, hogy 18 TO SAS oldalon. Baromi sok!

Jöhet az 5. gém. Már alig várom! 8)
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
varnagykrisztian
Entrenador del Barça

2013.06.14. 06:59:23

Primitive írta:Mekkora különbség van a tegnap előtti, és a mai Heat között. Mintha vért ittak volna meccs előtt.
Ezek nem vért ittak......nem tudom mit......valami mást :lol: LeBron és Wade 30+ felett dobált, Bosh szórt 20-at.Nem jött be a tippem :oops: én már leírtam a Miami-t az előző meccs után, de hát ilyet is tud a tavalyi bajnok :mrgreen: Miller kiszorította Haslem-et vagy Udonis csak sérült volt :?: Chris Andersen miért nem játszott :?: :?: Mondjuk én kitartok az mellett hogy most Parker-ék robbantanak egyet, ez a Heat sem semmi, egyik nap kikapnak 30-al, a másikon meg viszonylag sima győzelem :-k Jár a =D>
Primitive
Entrenador del Barça

2013.06.14. 04:05:32

Na mi van, mindenki a TV előtt punnyad, csak én szenvedek a streamekkel?! :twisted: :roll: :lol:

15-5-nél azt hittem megint az lesz, mint az előző meccsen. Utána viszont jött egy szép Miami széria.

Mekkora különbség van a tegnap előtti, és a mai Heat között. Mintha vért ittak volna meccs előtt. James meg elkezdett kosarazni, meg is van az eredménye. Jönnek a betörések, aztán vagy pontok, vagy falt, vagy jön a passz. Wade is jó idáig. Duncantől kapott egy rúgást, már azt hittem megint a térde. Az kellett volna még... :roll:

Egyébént ennyit arról a Parker sérülésről, jó kis színház volt az egész. :roll:

Csak így tovább! Kell a 2-2, és a minél több mérkőzés. :)
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
kanty
Llegenda del Barça

2013.06.13. 21:30:57

socio66 írta:
itt a két szárnysegédnek kellene előlépni, mert rendben van, hogy a vezér ne a döntőben teljesítsen alul, de az igazság az, hogy nélküle sehol nem lenne a csapat.
ahhoz képest, hogy eredetileg három franchise player állt össze azonos anyagi feltételekkel, a három év alatt szinte mindig az volt a helyzet, hogy vagy James meghúzza a szekeret, vagy nem lesz semmi.
a legviccesebb, hogy ha most esetleg Wade-nek kiszaladna egy nagy meccs, akkor ő lenne a hős, aki megmentette a choker seggét. :)
Azért nem olyan egyszerű előlépni sem. Azt most hagyom, hogy Wade sérült, leszállóágban van, Bosh pedig simán kevés ehhez. James ennek a csapatnak a húzóembere, most is neki kellene vinni a szekeret. Mentálisan sem olyan egyszerű, hogy valaki most csak úgy előrelépjen. Mindenkinek le van tisztázva a szerepe a csapatban és többek között ettől jó ez a Heat. Emlékszem az elején, amikor még az erőviszonyok nem voltak letisztázva, Wade és James kb. ugyanazokat a számokat hozta, de a csapatnak nem ment. Nem mondom, hogy kizárólag emiatt, de az biztos, hogy ez is közrejátszott. Mindig kell legyen egy domináns, ez egy ilyen sport, s a dominánsnak pedig az a dolga, hogy húzza a csapatot.
Amúgy nem mindig az volt, hogy James vitte a csapatot. Persze az esetek túlnyomó részében ez volt, de elég csak a 2011-es döntőre gondolni, amikor abszolút Wade vitte a Heatet. Most annyi a különbség, hogy DW már kevés ehhez. Az alapszakasz pedig számomra ilyen szempontból nem érdekes. Ott eljátszadoznak a csapatok, de ennyi.

Érdekes amúgy. Év közben, amikor James hozza a monster statjait, akkor mindenki kezdi összehasonlítani Jordannel, aztán ilyenkor meg mindenki húzza le a francba. Boixossal és Eazzyvel nagyjából egyetértek. Szép dolog, hogy jönnek a statok, az MVP címek - teljes joggal, de az emberek a rájátszásra, s főleg a döntőkre emlékeznek. Közhely, de ilyenkor születnek hősök, legendák. James pedig főleg vezetői képességekben, fejben marad el sokkal az én szememben Jordantől.

Persze még Jamest sem kell temetni. Még van hátra ebből a döntőből azért, de az tény, hogy eddig csalódás.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
socio66

2013.06.13. 21:03:39

James-től már az első meccs után is mindenki várta az őrült meccset, aztán csak nem jött, szerintem három meccsből már lehet látni, hogy kitől mit várhatunk a párharcban, így igencsak meglepő lenne egy erőtől duzzadó, magabiztos James, aki egymás után csinálja a 2+1-eket, és a demoralizáló play-eket.
itt a két szárnysegédnek kellene előlépni, mert rendben van, hogy a vezér ne a döntőben teljesítsen alul, de az igazság az, hogy nélküle sehol nem lenne a csapat.
ahhoz képest, hogy eredetileg három franchise player állt össze azonos anyagi feltételekkel, a három év alatt szinte mindig az volt a helyzet, hogy vagy James meghúzza a szekeret, vagy nem lesz semmi.
a legviccesebb, hogy ha most esetleg Wade-nek kiszaladna egy nagy meccs, akkor ő lenne a hős, aki megmentette a choker seggét. :)
no mindegy, ma én is a Heat-nek szorítok, legyen minél hosszabb a széria, 3-1 után nem maradna sok kérdés.
egyébként beszéltek Csabiék az egyik meccs közben Leonard-ról, nekem is szimpatikus, rokonszenves gyerek, de ezt a jövőbeli fp-dolgot nagyon erőltetettnek érzem.
játékstílusa, mentalitása pontosan azt a szerepet predesztinálja neki, amit most betölt, egy átlagon felüli atléta, elit védő, aki képes aládolgozni a többieknek, és úgy tud a csapat egyik leghasznosabb játékosa lenni, hogy nem igényli a labdát.
viszont mint konzisztens, 20-25 pontos franchise player, mint team leader?
ezt én abszolút nem látom benne, de még csak a szikráját sem.
Primitive
Entrenador del Barça

2013.06.13. 20:33:29

Az előző meccset figyelembe véve kíváncsi leszek, hogy Spoelstráék mit tudnak újítani. Az bizonyos, hogy a Heat minden értelemben szétesett az előző meccsen. :roll: :roll: Amit nem is csodálok... Neal és Green csak akkor nem szerzett pontot, ha nem dobott rá. Minden dobás beakadt.

Kíváncsi vagyok, hogy Parker pályára lép e, illeve mennyit. Nem tartom kizárnak, hogy nincs az ég világon semmi baja.

Szerintem a Heat most meg fogja szorongatni a SAS-t, hova tovább, talán nyernek is. Kétszer zsinórban nem játszhatnak ilyen pocsékul. Meg ugye a Neal+Green duó sem fog minden meccsen így szárnyalni. Arról nem is beszélve, ha ezt behúzzák Parkerék akkor 3-1... Onnan pedig ezt rutinból letudják. Ma szerintem az életéért küzd a Heat.

Jamestől ideje lenne látni egy kis életjelet, mondjuk úgy 25-30 ponttal. A többiek is szedhetik a lábukat, hiszen Wade és Bosh sem muzsikál valami fényesen. Amennyiben hozzák a pontokat hárman, és melléjük beszáll Miller mondjuk egy olyan produkcióval, mint az ez előtti meccsen, akkor nyerhetnek is.

Egyik csapat sem a szívem csücske, viszont jó nézni a meccseket, ezért most egy Heat győzelemnek örülnék, hogy tovább tartson a csata. 8)

Ti mit vártok a meccstől?
"Primum nil nocere"
"Lege artis medicinae"
varnagykrisztian
Entrenador del Barça

2013.06.13. 19:52:05

Sziasztok.Mit jelent az a 3 másodperces szabály az NBA-ban :?: KÖSZI :mrgreen:
Boixos
Llegenda del Barça

2013.06.13. 12:13:20

socio66 írta:
Boixos írta:...
azért nem kell túlzásokba sem esni, James van olyan domináns játékos jelenleg, hogy adja magát az összehasonlítás kettejük közt.
Jordan ki lett kiáltva minden idők legjobbjának, nyilván nem véletlenül, a statisztikái, címei magukért beszélnek, de a legtöbben nem követték végig a karrierjét, nem látják azt objektíven, a videók ugyebár csak a nagy pillanatokat rögzítették.
nem mondom, hogy bármilyen mértékű dicsőítés jogtalan irányába, de az egyértelmű, hogy a körülötte kialakult kultusz is nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az emberek olyan szintű túlzásokba essenek, mint most Te is, holott nem látták estéről estére a parketten.
egyébként én alapvetően nem értem a rengeteg James ellen irányuló támadást, miért kell ezt az embert utálni, miért kell ellene szurkolnia szinte az összes csapat táborának, miért szeretné mindenki bukni látni?
csak én látom benne a végletekig alázatos, intelligens embert, akit látszólag az ellenfelei is kedvelnek, és aki szó nélkül tűri egész pályafutása alatt a kritikákat?
tényleg nem értem hol rontotta el, mikor, és mivel vált célponttá.
az a helyzet, h különböző csatornákon keresztül lényegesen többször láttam jordant játszani anno, mint most jamest és nem is rácsodálkozó nagycsoportos koromban, hanem felnőttként (hadd ne mondjam meg, h mennyi van a nyugdíjig). megdöbbentő különbség volt közte és az akkori sztárok között, pedig a többiek sem voltak kispályások, akikkel együtt nyomta. ég és föld volt a különbség akkor, amikor pályán volt és akkor, amikor nélküle ment a bugi. egy igazi vezér volt, nagyon összeszedetten játszott minden meccsén, nagyjából ugyanazon a szinten. egy kezemen meg tudnám számolni a szr meccseit, bár azokból biztos több volt, mint amiket én láttam, dehát mindegyiken nem lehettem "ott". páran oszthatták a véleményemet kint, mert viccből nem tesznek ki szobrot élő emberekről még chicagoban sem. ennyit jordanról.

nem tudom, h miért gallyazzák annyian jamest, mert tény, h nagyszerű, sőt, kiemelkedő játékos. az ekkora sztároknak mindig meg lesz az ellentáboruk is, jordannak is boooo-ztak keményen anno, amikor a lakers-szel döntőztek '90ben v 91ben asszem. sokan irigységből nyomják, sokan egyszerűen mert ez is egy divat, mittudomén...
részemről annyi a történet, h irritálnak az olyan összehasonlítások, amikor egy már befejezett karriert vetnek össze egy még (talán) a zenitjén sem levővel. ezért nem szeretem a "második torghelle sanyi" stb címeket sem. csinálja végig james is a dolgait, utána majd lehet hasonlítgatni.
PUYOL-XAVI-INIESTA
PCsabi
aka Game90

2013.06.13. 11:51:48

Draft beharangozó podcast:
http://www.nba1.hu/index.php?lap=blogroll2&uin=436

PER (1): Danny Green (30.2), Chris Bosh (22.3), Kawhi Leonard (21.4), LeBron James (21.2), Gary Neal (20.0), Tim Duncan (17.4)
PER (pt. 2): Ray Allen (19.3), Dwyane Wade (16.9), Tony Parker (15.2), Manu Ginobili (9.9), Mario Chalmers (6.9)

San Antonio Spurs point guard Tony Parker hopes to be ready for Thursday's Game 4 against the Miami Heat after MRI results revealed a strained right hamstring on Wednesday, Marc J. Spears of Yahoo! Sports reports.

Kép
socio66 írta:
egyébként én alapvetően nem értem a rengeteg James ellen irányuló támadást, miért kell ezt az embert utálni, miért kell ellene szurkolnia szinte az összes csapat táborának, miért szeretné mindenki bukni látni?
csak én látom benne a végletekig alázatos, intelligens embert, akit látszólag az ellenfelei is kedvelnek, és aki szó nélkül tűri egész pályafutása alatt a kritikákat?
tényleg nem értem hol rontotta el, mikor, és mivel vált célponttá.
1. Mert jelenleg ő a legjobb játékos.
2. Nem, én is így látom.
3. Decision.

Amúgy ha LBJ 4-ből 3 döntőt bukna, akkor felesleges lenne akárcsak egy mondatban is emlegetni őt Jordan-nel.

2009. 12. 02. A mai meccs előtt ekkor fordult elő utoljára, hogy LeBron James egy teljes meccsen át nem dobott büntetőt.
Illetve 3 meccs alatt összesen 6 büntetőt dobhatott...

How the Spurs stifled LeBron James:
https://www.sbnation.com/nba/2013/6/12/ ... inals-2013

Kép

Kép
Válasz küldése