Hazai és nemzetközi kosárlabda

Minden ami nem foci, de sport
redmiller
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2009.01.07. 09:54:10

Messa írta:Még tegnapról:
Planet Leasing Dombóvár KC - Albacomp 79-87 (24-26, 19-23, 17-20, 19-18 )
Szááárnyalunk!! 8) :lol:
Simon 20-at szórt, de Hangára és Bellre sem lehetett panasz, Radovicról nem beszélve.
Végre ismét játszott Doyne, igaz csak csereként, és pont nélkül maradt, de örülök, hogy ismét pályán láttam.

Hajrá ALBA!
Volt szerencsém a helyszínen látni a meccset.
Hanga kitünő volt, de Bell sokáig nem találta magát. A 3. negyed vége fele aztán magára talált. Radovicsnak sok volt a játékidő! Látszott rajta, hogy már nem fiatal. Majdnem elcseszte a meccset, de végül megnyerte. Doyne inkább hátrányára volt a csapatnak, mint előnyére. Simont meg védték a bírók...
Amúgy megérdemelt Alba győzelem volt.
By red
http://hirosliga.gportal.hu
Hajrá kecskeméti kosár! Hajrá KTE!
Catalonia is not Spain!Visca el Barça!
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.01.05. 19:24:54

Még tegnapról:
Planet Leasing Dombóvár KC - Albacomp 79-87 (24-26, 19-23, 17-20, 19-18 )
Szááárnyalunk!! 8) :lol:
Simon 20-at szórt, de Hangára és Bellre sem lehetett panasz, Radovicról nem beszélve.
Végre ismét játszott Doyne, igaz csak csereként, és pont nélkül maradt, de örülök, hogy ismét pályán láttam.

Hajrá ALBA!
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2009.01.03. 16:19:52

Wilson szerződését felbontotta az Olaj, illetve Coleman távozásáról is tárgyalnak. Végre. Így még lehet esélyünk, ha jó embereket hozunk.

Szerk.:

Mint kiderült Jerome Coleman és Donald Wilson után Jamal Basitot is elküldte a szolnoki klub. Az új szerzemények közül Ronnie Ross már a ma délelőtti edzésen mieink között gyakorolt. A másik amerikai fiú Ken Tutt érkezése szerdán várható a Tiszaligetbe.

A hírek szerint nincs vége még az erősítési hullámnak, az ötös center posztjára újabb kosarast szerződtethet a szolnoki klub a napokban. Kell is az erősítés, mert nem áll jól az együttes szénája, ha megkapja a Körmend elleni két pontot — ebben kedden lehet döntés — akkor is csak öt győzelmet a jegyezhet. Ehhez az öthöz legalább kilenc győzelmet szerezniük az elkövetkező 14 fordulóban, ha az alapszakasz végén a legjobb nyolc közé akarnak jutni.

Na meglátjuk...
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.12.19. 22:58:28

Ronaldinho&Barca írta:Szerk.: Hát ahogy mondod. A centereteken láttam egyedül, hogy ő azért küzd a csapatért, voltak is szép megoldásai. De a másik kettő, azok a kilóméteres triplák, lehetne azért játszogatni nem ráküldeni. De persze itt jön elő a motiváció és a fantázia. Egy jó Kelley nagyon hiányzik szerintem. Jurkunsasban sem éreztem már a motivációt, vagy lehet csak egy gyenge meccse volt. Szabó Petit, szerintem ő volt, pedig hatalmas tehetség, talán őt lehet igazán kiemelni tőletek. Amúgy hogy hogy nem jöttél el? Elég sok szolnoki volt. :)
Osztom teljesen.

Jurkunas azóta, hogy nyert egy bajnoki címet, semmit nem csinál. Védekezésben még úgy ahogy hozza magát, de támadásban, az is élményszámba megy, ha pontot szerez. Egyértelműen látszik, hogy nincs fantázia a játékban, se elképzelés. Itthon figyeltem meg a Pécs ellen, hogy sokszor van az, hogy 9 másodpercnél még a lába közt pattogtatja a labdát Coleman. Ezt nevezzük irányítónak? Kelley, igen ő kéne. Aki kihúzza a csapatot a gödörből, ha nem megy a meccsnek egy periódusában, aki mozgatná a csapatot. Coleman ezekben a tulajdonságokban csődött mondott. Basit eddig nem játszott körülbelül 5 percnél tovább egyfolytába, most legalább látszik, hogy azért ő hozza magát, ha tovább marad a pályán. Mindenesetre tényleg nagy átalakítás kell, mert így nem hogy playoff nem lesz meg, de... (nem folytatom...)

Jah nem voltam, ebbe a szakadó esőbe / hóba nem volt kedvem sehova se járkálni, nem hogy Szombathelyre. Legközelebb... :)
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.12.19. 22:41:15

kovinho írta:Tényleg, Kornél mit kapott? :)
Amúgy gratula Szhelyre.
Nem írnám ide le, mert kb. fele ki lenne cenzúrázva. :) De elég sokat kapott, amit ha én falcos szurkoló visszatekintek, azért megérdemelt. Nagyon nem esett jól neki, végén már eléggé duzzogott a padon. De Kornélkám, 13 percet kaptál, így milyen stat lesz ez? :? Nah de azért én drukkolok neki, mégis a mi fiúnk volt ( :lol: ) , talán lendíteni tud majd a Szolnokon, ha jobb formában lesz.

Szerk.: Hát ahogy mondod. A centereteken láttam egyedül, hogy ő azért küzd a csapatért, voltak is szép megoldásai. De a másik kettő, azok a kilóméteres triplák, lehetne azért játszogatni nem ráküldeni. De persze itt jön elő a motiváció és a fantázia. Egy jó Kelley nagyon hiányzik szerintem. Jurkunsasban sem éreztem már a motivációt, vagy lehet csak egy gyenge meccse volt. Szabó Petit, szerintem ő volt, pedig hatalmas tehetség, talán őt lehet igazán kiemelni tőletek. Amúgy hogy hogy nem jöttél el? Elég sok szolnoki volt. :)
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.12.19. 22:28:33

Tényleg, Kornél mit kapott? :)
Amúgy gratula Szhelyre.

Itt a probléma, mihaszna légiósok nélkül nem lehet alkotni semmit, ráadásul nulla motiváció. Wilson talán aki akar is valamennyire, de hát neki meg más hiányzik. Colemant meg hazáig zavarnám, el sem tudom képzelni, hogy kerülhetett ez ide. Basit meg akar, de hát ő meg ennyit tud.
Edzőt nem hibáztatnám, információim szerint hiába magyaráz nekik, nem értik meg, amit mond nekik. Talán, ha azt mondom, hogy a 3 közül a Basit (a center) a professzor, akkor megérted...

Másik dolog, egyes források szerint nem sok van már, hogy felbontsuk szerződésüket. Ez a meccs gondolom csak rásegít a dolgokra.

Akit mondasz, az a Szabó Peti, nagyon ügyes a gyerek, egyik kedvencem is a mostaniak közül, de hát egyedül kevés, ügye.
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.12.19. 22:26:45

Falco-SzoVa KC Szhely - Szolnoki Olaj 111-76

Háát.. elég egyértelmű egy meccs lett. Mondanám Kovi, hogy elején még szoros volt, de Szolnok játékába semmi igazán elképzelés nem volt. Elég sok sebből vérzik a csapat, azért mint nagy ellendrukker nem volt jó látni, lehetett volna egy kiélezettebb meccs is. :? Kornélka duzzogását mondjuk jobb volt... :)
Hudson elég komolyan kezdett ma ha jól emlékszem egymás után 4 trojka? Nem csúnya. :D Ciric meg ma más dimenzióba kosarazott, jó kis meccs volt. :) De azért nálunk is erősen megtudnék kérdőjelezni pár játékost, no de hosszú még a bajnokság. :)

U: CSAK AZ IMRE!!!

HAJRÁ FALCO!!! ;)

Szerk.: Kovi, a három amerikaitokat ki se emelném, talán így mindent elmondok. :? Volt egy fiatal ifitek, ő szerintem pár év múlva elég jó játékosa lesz e mezőnynek. Hiányzik egy jó kettes, és egy valaki aki a játékot irányítsa illetve fűszerezze. Ezért is írtam fent, hogy ez a Szolnok ezer sebből vérzik. :? Ha szezon végéig nem igazoltok illetve küldök el pár alibis négert, akkor a 8.ba bejutni szerintem hihetetlen nehéz lesz. :?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ronaldinho&Barca 2008.12.19. 22:33:10-kor.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.12.19. 22:23:04

R&B, látom fönn vagy, voltál kinn meccsen? Gondolom jó szórakozás lehetett.
Nekem nem annyira. :D

El kell zavarni az összes légióst, szégyen-gyalázat.
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.12.14. 18:22:14

Tegnap azért történt egy rossz dolog is velem, a Pécs a Tiszaligetben nyert simán. Amíg ezek a buta amerikaiak itt lesznek, nem várok csodát. Sajnálom. Kellei Tamás meg csúnyán elintézett minket.

Azért legalább a Barça jobb kedvre derített. :)
redmiller
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2008.12.07. 21:28:42

Megérdemelt körmendi győzelem! Egy félidőt aludtunk, főleg védekezésben... Második félidőre felálltunk, csak sok apró hiba miatt már nem sikerült fordítani.
By red
Krojf
Az Év Forumozója 2007 & 2008 :)

2008.12.07. 15:27:15

És gratulálok a Sopronnak a Pécs felett aratott győzelméhez!
Női rangadó volt ugyanis...!
K.
redmiller
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2008.12.07. 14:18:13

danko94 írta:
Varga Tamás írta:...
Grat a Falconak :!: :!: Biztos nagy meccs lehetett kár h nem nyertünk, de multkor nekünk is vt egy ilyen mákos meccsünk (asszem a Kecskemét v a SZolnok ellen) az uccsó másodperben egy félpályás Kelly triplával nyertünk...
Ellenünk biztos nem... Nem voltunk Pécset, viszont itthon csúnyán vertük a Pécset. Azon a meccsen cirkuszolt - túlságosan is! - Ivkovics. Akkor ült be a pálya közepére, miután megkapta a második technikait... Pécsi haverjaim is mondták, hogy felpörgetni akarta a csapatot, ehelyett magát pörgette túl.

Ma Körmend ellen kell nyerni a CSAPATnak. Szép sorozat lenne: nyertük Nyír1-en, vertük a Pécset, kiütöttük a kupából a címvédő Paksot, megvertük Szolnokon az Olajt és most a Körmend lehet a következő. :)

Bár a legnagyobb meccs dec. 17-én lesz! Univer vs. szurkolók! :P
By red
danko94
Entrenador del Barça

2008.12.06. 21:49:28

fifaorult írta:Azért Ivkovics amit lenyilatkozott :D by NSO :D
Holnap pedig megverjük a Kecskemétet :D
CSAK AZ MTE !
Röviden tömören...Mi nem óvunk :D
UI: 1000.HSZ
fifaorult
Barça B

2008.12.06. 21:49:05

McLovin írta:Körmend hol van? Afrikában? Tavalyi meccsen annyi csoki volt, hogy azt hittem a majmok jöttewk játszadozni! :lol:

Egybénként Hajrá Nyíregyháza! :twisted:

Felejthetetlen élmény: Szolnokot majdnem 50 ponttal megverni!!! :twisted: :twisted: És ott ülsz a meccsen és ordítod, hogy" Indul a vonat, parasztok indul a vonat!!!!" :twisted: Béke! :wink:

Körmend KÖRMENDEN VAN :D

CSAK AZ MTE!
fifaorult
Barça B

2008.12.06. 21:46:27

Azért Ivkovics amit lenyilatkozott :D by NSO :D
Holnap pedig megverjük a Kecskemétet :D
CSAK AZ MTE !
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.12.06. 21:41:13

Huuu gyerekek.. ekkora kumma egy meccset, nem lehet leírni bizony szavakkal. Első félidőbe nem a mi csapatunk volt a pályán, közünk nem volt a játékhoz. De 2. félidőbe amit műveltünk, szerintem a szurkolás nagyon segített most a fiúknak. Sosem szabad feladni. Hudson ma bizonyított extra volt az amit ő nyújtott, de Denis nagyon gyenge volt. Kálmán, Ciro és Cece küzdését tudom kiemelni és még Perincicet. Hihetetlen egy meccs volt, és hogy honnan fordítottunk... Köszönöm a csapatnak, hogy átélhettem! :)

CSAK A FALCO!!!
MINDENKI SZOMBATHELYI!!!
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.12.06. 20:24:46

Gratulálok én is a Szombathelynek, nagyot küzdhettek.
Mi megint kikaptunk, de van egy olyan érzésem, hogy ezekkel a légiósoknak nevezett csoda-amerikaikkal az is nagy szám lenne, ha a playoffba jutnánk. El kell zavarni őket, addig nem lesz változás Szolnokon - sajnos.
danko94
Entrenador del Barça

2008.12.06. 20:15:06

Varga Tamás írta:...
Grat a Falconak :!: :!: Biztos nagy meccs lehetett kár h nem nyertünk, de multkor nekünk is vt egy ilyen mákos meccsünk (asszem a Kecskemét v a SZolnok ellen) az uccsó másodperben egy félpályás Kelly triplával nyertünk...
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2008.12.06. 20:09:24

Ma szemtanúja lehettem az idény legszínvonalasabb, legizgalmasabb meccsének Szombathelyen, melyen izgalmas végjáték után gyönyörű diadalt arattunk. Szekulovics a LEGNAGYOBB!

FALCO - PVSK-Panthers 86-85.

Úgy, hogy a 26. percben 40-61-re a Pécs vezetett, de onnan nem volt megállás. Perincsics, Hudson, Csirics, Kálmán vezérletével megfordítottuk a meccset, egy jól, taktikusan játszó Pécs ellen. 26 percig mintha a pályán se lettünk volna, a Pécsnek minden bejött, nekünk szinte semmi. Aztán Hudson dobott 2-3 triplát, Csirics is elkapta a fonalat, a Pécs meg állva maradt. A játékvezetés ma elérte azt a színvonalat ezen a meccsen, amit mindig hozniuk kellene. Igaz, ehhez kellett az egyetlen olyan bíró vezetése, aki mindig tisztességesen vezet: Bodnár Péter.

SZÉP VOLT FIÚK!
CSAK A FALCO, ALLÉ!
Kép
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.12.04. 14:27:59

Egyébként szerintem a Kecskemét is gyenge volt, az a baj, hogy még ezzel a rakat sz.r játékkal is partiban voltunk veletek 3 (?) negyeden át.

Colemant el kéne zavarni, egész egyszerűen hülye, mindent eldob ami a kezébe kerül, betörni nem tud, és hiába dob 10x pontot ha van 20 eladott labdája, meg 200x próbálkozik... Jurkunas is tényleg elmehetne, ha jól tudom 40 percet játszott és ez alatt 0 (!!!) pontot dobott! Wilson akar, de kevés nagyon, Cziczás játszhatott volna többet is, de ő se volt formában (gondoljunk csak arra, hogy valaki kipasszolta neki, és átment a lába közt a labda, [ilyet még én se csinálok kosarazás közben] ) Harazinnak semmi nem ment be, emellett semmi hasznosat nem csinált, nem értem hol volt Cseh Gyuri például. Szabó Peti és Gaál is gyenge volt, de őket azért még nem szidnám, főleg, hogy hány évesek... Basit meg akar, de nagyon gyenge szegény.

Annyira kilátástalan a helyzet, hogy hihetetlen. És nem Pór Petin múlik a dolog, egész egyszerűen hülye és gyenge a keret.

Már sírom vissza a tavalyi évet, akkor legalább csapatunk volt.
redmiller
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2008.12.04. 08:58:52

kovinho írta:
McLovin írta:Felejthetetlen élmény: Szolnokot majdnem 50 ponttal megverni!!! :twisted: :twisted: És ott ülsz a meccsen és ordítod, hogy" Indul a vonat, parasztok indul a vonat!!!!" :twisted: Béke! :wink:
Gratulálok.
(gondolom, amikor mi vertünk meg titeket, - mert volt rá elég példa - akkor nem ezt kiabáltad.)

Kikaptunk otthon a Kecskeméttől, valami botrányos volt, amit produkáltunk, a légiósok sz.rt sem érnek, ezt bármelyik 20 éves szolnoki srác megcsinálta volna, amit ezek előadtak kosárlabda néven. Nem is tudok mit mondani erről, talán majd Red elmondja, hogy mit látott, mert én csak kumma nagy tanácstalanságot és ökörséget szolnoki részről.

Hol van a csapatunk? :?
Mit mondjak? Gyenge meccsen, gyenge Olaj és egy 2. negyedben alaposan felforgatott Univernek sikerült lesüllyednie a szolnokiak mai teljesítményéhez. 10-0-ával kezdtük a meccset, majd Zsoldos szépen felforgatta a csapatot, amelyből Mike Dale nagyon hiányzott. Az amerikai hármasunk - csapatunk legjobbja - keresztszalag-szakadást szenvedett az ASE elleni Magyar Kupa meccsen. A gyűrű leszakítása nekünk jött jól, mivel rendeztük a sorainkat. Az utolsó negyed a szokásos volt, azaz bebiztosítottuk a győzelmet - ahogy Nyír1-en, a Pécs ellen, vagy a kupában az ASE elleni odavágón. Amiben jobbak voltunk, hogy nálunk CSAPAT van. Amúgy nem értem, hogy Cziczás miért játszott olyan keveset.... Talán ez volt az egyik szerencsénk, mivel sokszor ő hozta nektek a meccset. Egyébként én Colemant már rég elküldtem volna. Amikor kellene, akkor nem tud produkálni és kevés a meccsek eldöntéséhez. Kelley sokkal jobb játékos, mondjuk őt Horváth idén megette Kecskeméten. Wilsonnal talán lehet valamit kezdeni, Basit nagydarab, de nem túl jó dobó, főleg ha nincs igazi irányító, aki a keze alá dolgozzon... Jurkunast meg nem ártana nyugdíjazni! Már csak a múltjából él...Védekezni még tud, de egy Olajnak dobóemberre is szüksége van Csalódás volt Gaál játéka! Ő ennél többre képes és Szabó sem mutatta meg, miért tartják Szolnokon nagy tehetségnek. Harazin gyenge volt! Elképesztő milyen hibákat csinált. Eddig 3 meccseteket láttam a helyszínen, de se az Alba, se a Dombóvár ellen nem kellett arra figyelnetek, hogy hol lehet megverni az ellent, mert ezek a csapatok nem igazán védekeznek.
Szerencsére a mi védekezésünk egyre jobban összeáll. A CSAPAT motivált. Már a meccs előtt keményen felpörgetik magukat, ami Nyír1 óta tart. Haynes néha már egészen tűrhetően játszik. Horváth végre motivált! Eddigi 8 meccsünkön többször játszott jól, mint a tavaly egész szezonban. Szabó Zsolt egy állat! Élvezi a meccseket, az edzést. Hatalmasat lépett előre védekezésben, támadásban és főleg fontos kosarakat tud szerezni. Szolnokon is mind a három találata döntő volt. Először partiban tartotta a csapatot, majd a következő triplája, majd duplája volt az első lépés a győzelmünk felé. A lába elképesztő gyors, ahhoz képest, hogy 3-4-es játékos. Tóth Peti egyre többször mer betörni és kihasználni fantasztikus labdakezelését. Szolnokon is megmutatta, hogy idén végre kitörhet a szürke játékosok közül. Klaibernek fantasztikus rúgói vannak, de néha elképesztő tanácstalan. Ilyenkor gyermeteg hibákat képes elkövetni, ahogy azt Szolnokon is bemutatta... Danielson remek védekezésben, triplákra is képes, de Szolnokon most elég halovány volt...Viszont kihozta a hármason kívülre a magas embereiteket és ez sokat segített a „kicsik” pontszerzésében. Simpson kétarcú! Hol jó képet mutatat magáról, hol gyengébbet. Most az utóbbit sikerült neki. Szerintem Basit-nál képzettebb. Ő valszeg dec. 7 után - akkor jár le a szerződése - már nem lesz velünk. Nem rossz figura, de nekünk egy jó hármas kellene, aki pótolja az erős, jó lepattanózó, betörni mindig képes Dale-t.
Nézőtérről annyit, hogy kezd elfogyni a hazai b-közép… Ilyen gyenge szurkolásra rég nem emlékszem sem hazai, sem kecskeméti részről – bár tőlünk legalább 100 ember a szolnokiak közt volt elvegyülve kisebb csoportokban, mert ott kényelmesebb, mint a kakasülőn – az Olaj-Kecskemét derbiken az elmúlt 5 évből….
Remélem, megfelelően kifejtettem.
By red
sergi1989
Capitá del Barça

2008.12.03. 21:55:01

amugy sztm kin voltam a meccsen a falcó idén is erős lessz.de idén mi meg albacomp kiemelkedünk a kecsó lehet a meglepetés sztm ,
de visszatérve a mecsre nem is értem a Horváth Zolit mérnem említted 6/5 tripla pakson 3 év alatt nem dobott 5 triplát..nagyon élt de Gulyást öse birta tartani..Kálmán meg nagyon jó de gusztustalan ma csak belecsípett meg lekönyökölte a Nicholst mert szabályosan szerelte...nagyon jó játékos de észre vehetné hogy ezért utálják mindenhol
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2008.12.03. 21:33:47

Huu Kovi, látom eléggé csúnyán kikaptatok. :? Sajnálom a Szolnokot, mert szimpatikus egy csapat, talán egy edzőváltás esetleg, vagy pár légiós lecserélése nem lenne jobb? :? Mondjuk majd Szombathelyi rangadó után többet tudok mondani, de így látatlanba ez jön le.. :?
Mi is kikaptunk, Pakson. :? Nagy meccsben voltunk, de ase idén brutál jó lett, sok sérültünk épült fel, szerintem Ocittit pont most kár volt elküldeni, sokat jelentett volna most. Hudson is egy nagy nulla volt, bár első meccse volt sérülés után, van idő bizonyítani, de ő messze felkészülés alatt se győzött meg engem. Cironak viszont parádés meccse volt.
Nah sebaj, bajnokság java még bőven hátravan, de azért fájóak a vereségek. :?

U: Szerintem lehet itt bekéssen is szurkolni, egy csapatot amit most az ág is húz 14 ponttal megverni nem nagy cucc. (50-ponttól azért messze volt. ;) )

CSAK A FALCO!!!
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.12.03. 20:45:00

McLovin írta:Felejthetetlen élmény: Szolnokot majdnem 50 ponttal megverni!!! :twisted: :twisted: És ott ülsz a meccsen és ordítod, hogy" Indul a vonat, parasztok indul a vonat!!!!" :twisted: Béke! :wink:
Gratulálok.
(gondolom, amikor mi vertünk meg titeket, - mert volt rá elég példa - akkor nem ezt kiabáltad.)

Kikaptunk otthon a Kecskeméttől, valami botrányos volt, amit produkáltunk, a légiósok sz.rt sem érnek, ezt bármelyik 20 éves szolnoki srác megcsinálta volna, amit ezek előadtak kosárlabda néven. Nem is tudok mit mondani erről, talán majd Red elmondja, hogy mit látott, mert én csak kumma nagy tanácstalanságot és ökörséget szolnoki részről.

Hol van a csapatunk? :?
Sanama
Llegenda del Barça

2008.12.03. 20:21:07

McLovin írta:És ott ülsz a meccsen és ordítod, hogy" Indul a vonat, parasztok indul a vonat!!!!" :twisted: Béke! :wink:
Ebbe csak az a szörnyű,hogy te erre büszke vagy :roll:
Válasz küldése