Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.08.27. 23:22:22

ozsimiki írta:Azért ez óriási túlzás,h Kimi annyira uralná azt a pályát, még mint sose senki semelyik másikat...Monte Carlo, Senna. Montreal, Schumacher. Csak kettő, de még van kismillió mindkettő klasszishoz, többi nagyágyúról nem is beszélve.
2002-ben a gyenge McLarennel majdnem megverte az időmérőn Schumachert. 2003-ba nem volt. 2004-be gyenge Mercivel nyert. 2005-be megint nyert. 2006-ba nem volt. 2007-be nyert megint. 2008-ba első helyről esett ki az utolsó előtti körbe. 2009-be gyenge Ferrarival győzelem. Persze mondjuk Senna-Monaco, Schumacher-Montreal statok se rosszak, de Kimit ezen a pályán még nem nagyon tudták elverni.

Jók az esélyek az esőre meg a Safety Carra, de azért voltak már tiszta versenyek is. Schuminak szerintem most pont egy tiszta jönne jól, majd Koreában vagy más Mercinek kevésébé fekvő pályán ráér esni. :P

http://www.youtube.com/watch?v=2GfvNTgs ... re=related Eddigi legkomolyabb belgiumi verseny összefoglalója. :D
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
gergo9
Director del Fútbol

2012.08.27. 23:11:15

Főleg hogy a jelenlegi mezőnyben Schumacher is pusztán 6szor nyert Belgiumban :D
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.08.27. 22:56:18

Alexander Mahone írta:
El fanático írta:Szombaton időmérő Spa-ból, ha a hosszúra nyúlt szünet után valaki nem lenne képben :)
Vagy ezen a hétvégén, vagy a következőn Monzában Schumi nyerni fog, érzem. :) Ez a két pálya nagyon fekszik a Mercinek és Schuminak is. Az egyetlen baj, hogy pályát jobban még nem uraltak, mint Raikkönen Spát, ráadásul az új Renault szintén jó lesz erre a gyors pályára. Na majd meglátjuk. :D
Azért ez óriási túlzás,h Kimi annyira uralná azt a pályát, még mint sose senki semelyik másikat...Monte Carlo, Senna. Montreal, Schumacher. Csak kettő, de még van kismillió mindkettő klasszishoz, többi nagyágyúról nem is beszélve.

Spa esetén is előbb jutna eszembe Schumi, mint Kimi.

Nah de persze ettől még jó lehet Raikönnen, de nagyon remélem,hogy igazad lesz,és vagy olaszban, vagy Spaban Schuminak végre összejön a nagy kámbek.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
El fanático
Entrenador del Barça

2012.08.27. 22:53:11

Spa-ban két dolog biztos: lesz eső és lesz Safety Car a futamon - ebből mondjuk a harmadik dolog a biztosra vehető: 90% hogy lesz baleset illetve kocsi - leamortizálás.
Alexander Mahone
Jugador d'estrella

2012.08.27. 22:41:29

El fanático írta:Szombaton időmérő Spa-ból, ha a hosszúra nyúlt szünet után valaki nem lenne képben :)
Vagy ezen a hétvégén, vagy a következőn Monzában Schumi nyerni fog, érzem. :) Ez a két pálya nagyon fekszik a Mercinek és Schuminak is. Az egyetlen baj, hogy pályát jobban még nem uraltak, mint Raikkönen Spát, ráadásul az új Renault szintén jó lesz erre a gyors pályára. Na majd meglátjuk. :D
"Akár azt gondolod képes vagy képtelen vagy rá, igazad van."
El fanático
Entrenador del Barça

2012.08.27. 22:16:41

Szombaton időmérő Spa-ból, ha a hosszúra nyúlt szünet után valaki nem lenne képben :)
MatyiG
Adminisztrátor

2012.07.31. 02:27:01

Alonsonak ez az 5. hely még így is belefért, tartja előnyét, sőt.

Haminak grt, megérdemelte a győzelmet.

Webber-Vettel-Hamilton-Raikonnen négyes nagyon szoros, picit leszakadva Alonsotól, de egy-két rosszabb verseny és máris elvesztette azt a 40 pontot, szóval okosan kell versenyezni tovább is.

Szeptemberben jön a 2 kedvenc futamom, Spa és Monza. Mindkettő fekszik a Ferrarinak, mert gyors pályák. Elképzelhető, hogy ott 2 dobogó lesz, akár az is, h az egyiken nyer, jó lenne!

Jön egy kis pihi, aztán újra kezdődik a harc!

Vamos!
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.07.30. 00:01:38

Hamilton magabiztosan húzta be, grt.

Eddig aki ennyire magabiztosan vezet egy versenyen, általában győz, kivétel ugye Vettel, aki még ennél nagyobb fölénnyel uralta Valenciát, aztán elfüstölt...

Alonso szerintem még Hamiltonnál is nagyobb győztes, elképesztő, hogy neki rosszul nem igen tud alakulni idén verseny. Kb tökéletes volt neki a körülményekhez képest ez a befutó.

féltávnál vagyunk, év elején nagyon erősnek tűnt a Meki, majd volt 2-3 futam amikor az RB, szintén ennyin a Ferrari, Lotusnál Raikönnen zseniális idényt tol szerintem, elég megnézni,hogy honnan szokott még a győzelemért is partiban lenni, e mellé pedig nézzük meg Groesjeant mit tud csak kihozni a sokkal jobb rajthelyeiből.

Az egyértelmű,h eddig minden Alonso kezére játszott,és ő volt a legkiegyensúlyozottabb is -igaz nem is hátráltatták külső körülmények-. Akik valós veszélyt jelenthetnének rá, nagyon messze tőle mind, és elég strapabíró ez a Ferrari, mindjárt megdönti Schumi rekordját is vele (zsinórban célbaérkezés pontszerzéssel)...szóval csak apránként tudnának zárkózni a srácok, ha így marad.

5hét, ebből 2 hét tényleges szünet, gyárak offon, remélem a Bikák jobban fejlesztenek, esetleg még a Lotus-Meki kettős is a Ferrari elé ér,vagy ott marad, akkor izgalmas lehet még ez a szezon.

Az meg megint tetszett, hogy megpróbáltak a végén váltani, van tökük, amúgy meg teljesen ésszerű döntés volt, és eszükbe is jutott (nem olyan kis szó ez, látva több pocsék taktikát is mostanában), már nem először.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
El fanático
Entrenador del Barça

2012.07.29. 18:56:15

Szép volt Lewis! :D Már nagyon itt volt az ideje, hogy nyerjen egy futamot! :)

Schumi - :P ez van öreg! Volt, amikor minden a kezére játszott, még a bab is hús volt. Most be lett nyújtva számla :P Tényleg hihetetlen pech-széria sújtja.

McLaren: azért a box-kiállások gyakorlását még folytathatják, mert megint sikerült elbénázni Button-nak 1-2 pozíciót...

A kommentátorról - a Mezeiről - meg annyit, hogy Czollner is marha idegesítő volt, de EZ - ez a Mezei! :evil:

" Ez volt Hamilton 19. győzelme a Hungaroringen!" - heeee? Kép

Ráadásul ennél is lehet tudni, hogy ki - kik a kedvenckéi, nem is próbálja leplezni.
Örültem, hogy kirakták a lihegős Czollnert / néha olyan volt a közvetítés, mintha valami aberrált állat a futam közben rárántana a kommentátori szobában, hogy " Aaallooonnnsssoooo áááááhhh de jóóó vaaagggyyy áááhhhh" :D /
Nah, a Mezei az másképp idióta, de nem kevésbé idegesítő....
Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.29. 18:25:04

http://f1-live.hu/hirek/legfrissebb_hir ... nagydijon/

akkor csak nem pech?

Bob, az aláírásod széles :P
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.07.29. 16:31:40

Több, mint két év után végre sikerült nyerni a pole-ból, nagyon szép volt.
Kulcsfontosságú volt az első rajtkocka megszerzése, előzni nagyon nehéz volt, McLaren versenytempója nem emelkedett ki, Lotus viszont jóval gyorsabbnak tűnt. Kerékcserénél ismét baki, erre az sem mentség, hogy a Lotusnál is hibáztak.

Kimit a verseny előtt kifelejtettem a győzelemre esélyesek közül, nagy hiba volt, remekül teljesített.

Grosjean most is sok apróbb hibát követett el, többet is ki tudott volna hozni, de legalább a dobogója megvan.

Alonsónak így is jó ez a végeredmény, még növelte is az előnyét, eddig minden a kezére játszik.

Buttonnak most eltaktikázták, nála ritkábban fordul elő ilyen.

Schumacher balszerencséhez: ha jól emlékszem azt mondták, hogy ő állította le a motort, mert félreértett valamilyen jelzést, boxban is ő hibázott amikor átlépte a megengedett sebességet, így ezeket nem sorolnám a pech kategóriába, de kétségkívül a szezonját igen (akkora nagy hátrányt nem szenvedett, talán ha 1-2 pont összejött volna, de szerintem annyi sem). Egyébként említettem, hogy másnak is volt már hasonlóan peches szezonja, pontokban pl. Hamilton vagy Vettel idén többet bukott, mint Schumacher...
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
miihii
KHAL

2012.07.29. 15:59:13

LE-WIS HA-MIL-TON,SÁLÁLÁLÁLÁÁÁÁ 8)

Óriási hétvégét produkált a kisgyerek,parádés győzelem.Végre az utóbbi futamokon megint visszajöttünk a versenybe,nem is jön jókor a nagyszünet :)

A múltkori kérésem majdnem maradéktalanul teljesült,Hami elöl,Alo,Vettel 4-5nél nem végez előrébb 8) Jövünk fel,mint a talajvíííííz :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.29. 15:53:18

Magnificent job :D
VÉGREEEEEEE összejött egy hétvége, nagyon kellett ez már így sikerrel lehet menni a szünetre, kicsit feltöltődve neki lehet indulni a maradék versenyekre.Nem igazán McLaren pályák jönnek, de most ki kell élvezni ezt a sikert, egész hétvégén jó volt Lewis, s szerencsére a gumik is bírták.2 Lotus a dobogón ez is örömteli, bár Raikkonent annyira nem csípem de a franciának nagyon örülök.Buttonnak nem igazán volt szerencséje beragadt emg a tempó sem volt annyira meg sajnos :? Senna is ott van megint pontszerzőnek soha rosszabb hétvégét.
Kép
Kép
Kép
miihii
KHAL

2012.07.29. 14:43:38

Érdekes,h mennyire más taktikán van a két RB. Vettel kétszer lágyon,Webber kétszer keményebben megy eddig. A többieknél amennyire figyeltem,ugyanaz a taktika a két versenyzőnél.

Grosjean félelmetes tempót diktál,csullankodik.Bár a gumikülönbség itt is szerepet játszhat,mivel Hami keményebben van,Roman meg másodszor is lágyat kapott. Uh tartania kell magát a kisgyereknek,aztán az utolsó cseréknél lágyon megint odapirítani 8)
Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.29. 14:41:39

Mihu írta:
Sanama írta:igazából semmit nem említettél, csak a balszerencsét. csak gondoltam leírom, hogy azért ne a balszerencsének tudjuk már be azt az áthajtásos büntetést.

Mclaren hozta a formáját, oh yeah, 4.2 kerékcsere...jol van vissza is kapta legalább
És az nem balszerencse, hogy leáll a motor a felvezetőkör után, a rajtrácson állva?
Mondtam én hogy nem? :D
Csak már a kommentátor is mondta,hogy jaj szegény Michael... még át is kell hajtania a box utcán, mikor az baromira nem szerencse-balszerencse kérdése.
Mihu
Director del Fútbol

2012.07.29. 14:40:00

Sanama írta:igazából semmit nem említettél, csak a balszerencsét. csak gondoltam leírom, hogy azért ne a balszerencsének tudjuk már be azt az áthajtásos büntetést.

Mclaren hozta a formáját, oh yeah, 4.2 kerékcsere...jol van vissza is kapta legalább
És az nem balszerencse, hogy leáll a motor a felvezetőkör után, a rajtrácson állva?
Kép
miihii
KHAL

2012.07.29. 14:36:12

Köszi Lotus,h visszaadtátok :P Ez most mák volt,így belefért a kis boxhiba,de nem kéne megint remegni ott bent :?
Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.29. 14:33:32

igazából semmit nem említettél, csak a balszerencsét. csak gondoltam leírom, hogy azért ne a balszerencsének tudjuk már be azt az áthajtásos büntetést.

Mihu
Director del Fútbol

2012.07.29. 14:28:14

Sanama írta:
Mihu írta:Történelemkönyvekbe illő balszerencse sorozat, ami Schumachert végigkíséri a szezon alatt... :roll: :evil: :evil: :evil: Nem Vettel meg Hamilton érdemelné meg, hogy a szerencse melléjük álljon, hanem Schumacher...ember még ennyit nem szívott egy szezon alatt, mint Ő...

Egyébként csak engem idegesít, de rohadtul, hogy állandóan behallatszik Wéberék mikrofonjába az autók hangja, mikor elmennek a célegyenesben?
Jó mondjuk az nem szerencse kérdése, hogy gyorsabban megy mint a megengedett sebesség, nem?! :twisted:
Ki beszélt itt erről?
Kép
Sanama
Llegenda del Barça

2012.07.29. 14:26:26

Mihu írta:Történelemkönyvekbe illő balszerencse sorozat, ami Schumachert végigkíséri a szezon alatt... :roll: :evil: :evil: :evil: Nem Vettel meg Hamilton érdemelné meg, hogy a szerencse melléjük álljon, hanem Schumacher...ember még ennyit nem szívott egy szezon alatt, mint Ő...

Egyébként csak engem idegesít, de rohadtul, hogy állandóan behallatszik Wéberék mikrofonjába az autók hangja, mikor elmennek a célegyenesben?
Jó mondjuk az nem szerencse kérdése, hogy gyorsabban megy mint a megengedett sebesség, nem?! :twisted:
Mihu
Director del Fútbol

2012.07.29. 14:11:49

Történelemkönyvekbe illő balszerencse sorozat, ami Schumachert végigkíséri a szezon alatt... :roll: :evil: :evil: :evil: Nem Vettel meg Hamilton érdemelné meg, hogy a szerencse melléjük álljon, hanem Schumacher...ember még ennyit nem szívott egy szezon alatt, mint Ő...

Kép
miihii
KHAL

2012.07.29. 14:08:58

Remek rajt!Hami tisztán eljött elsőként,Button megette Vettelt 8)
Intsük le,moooost :P
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.07.29. 14:02:37

Na kezdődjön :D Nagyon kellene ma egy jó eredmény, GO LEWIS
Kép
Kép
Kép
Scooby Bent Bwoy
Capitá del Barça

2012.07.29. 10:18:34

Castiel írta:
Scooby Bent Bwoy írta:...McLareneknek láthattuk kifejezetten nem fekszenek ezek a körülmények, így most kivételesen nem örülnék esőnek.
pedig a meteorológiai előrejelzések esőt jeleznek kora délutánra sajna... Hajrá Alonso! :)
Tudom, ezért is írtam.

GP3 elég jó futam volt, Tamás remekül kapta el a rajtot, 14.-ről a 4.-re jött fel, a verseny elején leggyorsabb köröket futott, de az élmezőnyből egyedül kijött slickekért (középmezőnyből sokan), és ez jó döntésnek bizonyult, a végén feljött a 2. helyre, de pár kanyarral a vége előtt megelőzték, így is összejött a dobogó, remek teljesítmény (akik nem jöttek ki előtte alig értek be pontszerző helyen). Végül az első futamot megnyerő da Costa végzett az élen itt is, az éllovas Evansnek sajnos nem volt túl jó futama, már az elején megpördült, igaz az utolsó körben megfutotta a verseny leggyorsabb körét.
"Olyan sok a sötét itt, hogy elvakít a fény,
de tesó vissza nincsen út, előre sose félj!
Tudod az élet ilyen, hogy mindig valami fáj
előre menni kell amíg van talaj amin állj."
Castiel
Capitá del Barça

2012.07.29. 09:40:17

Scooby Bent Bwoy írta:...McLareneknek láthattuk kifejezetten nem fekszenek ezek a körülmények, így most kivételesen nem örülnék esőnek.
pedig a meteorológiai előrejelzések esőt jeleznek kora délutánra sajna... Hajrá Alonso! :)
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Válasz küldése