maki írta:Sanama írta:magyarázzátok már el,hogy miért is no1 Djoko hétfőtől?
Igaz,hogy Nadal fan vagyok, talán ezért is értem ezt meg nehezebben,de Párizsban (is) Rafa nyert, vasárnap meg döntős, Djoko meg 1.? Ez hogy?
Djokovicnak nagyon jól sikerült az év eleje, akkor megközelítette Nadalt és lehetett már sejteni, hogy meg fogja előzni. Rafa tavaly nyerte a Garrost és Wimbledont is, így ő nem növelhette a pontjait, sőt ha kikap vasárnap akkor még csökken is, ezzel szemben Djokovic tavaly csak negyeddöntős volt a Garroson és elődöntős Wimbledonban, idén mindkettőn javított.
Most ez valószínűleg maradni is fog egy darabig, Nadal nyerte tavaly a US Opent is, World Tour Finalsben is döntős volt, elég sok pontot kell védenie, talán jövőre az Australian Open után szerezheti vissza valamikor az első helyet.
Igazából a GS-t mint okokat ki lehet venni nyugodtan ebből, nem a GSeken mutatott forma miatt előzte be, hanem azért,mert az RG előtt megnyerte az összes tornáját,és ezzel sokkal több pontot gyűjtött, mint tavaly ilyenkor, míg Rafa 3 alkalommal sem tudta megvédeni tavalyi sikereit 1000es tornákon. GS-en eddig ugyanúgy szerepel Rafa, mint tavaly Djoko magához képest még ott is jobban, de nem emiatt előz, hanem a temérdek 1000es verseny győzelmek miatt. Ott zárkózott fel teljesen Rafa mögé, és tudható volt,hogy ha még Rafa meg is védi a GS-eket, előzni fog Djoko, hiszen elég ahhoz magát felülmúlni ezeken a GS-eken, ezzel növeli pontjait, míg Rafa max tartja azokat. Ez történt.
Sajnos nincs elég nagy különbség GS és 1000es között, ezért lehetséges ez. Persze ha Djoko nyer holnap,akkor szerintem megérdemli teljesen, viszont HA nem, akkor az az abszurd helyzet fog előállni,hogy Rafa az utolsó 6 GS-ből 5öt megnyert, és mégse világelső

ha veszít, könnyebben emészthető, mert akkor 6ből 4 lesz nála, Djokonál meg 6ból 2.+több 1000es. (persze még így is érdekes)
De nem kell aggódni, szinte kizárt,hogy jövő év ilyenkor is Djoko vezessen,de már szerintem RG előtt 1hónappal is Nadal lesz az élen, ha nincs sérülés.
Ha meg sikerül megvédeni Djokonak azt a temérdek tornagyőzelmet,és mutatót jövőre, akkor nem lehet elvitatni az elsőségét majd.
Nah de ez még messze van, ma HAJRÁ MARIJA!
Holnap VAMOS RAFA!!!