Hazai és nemzetközi kézilabda

Minden ami nem foci, de sport
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.16. 10:31:29

La Pulga írta:37 - 36. Szégyen
Gyerekek, erről beszéltem, és megint nekem estek páran.
Németh Andrásnak most kell megköszönni értékelhetetlen, hozzá nem értő munkáját. Angola veri Magyarországot - ezt legsúlyosabb rémálmaimban sem gondoltam volna. A lányoknak nem sírni kell, mert "nem érdemes sírni, ha gyötör a bánat, csak kacagnak rajtad, hogyha sírni látnak". Kézilabdázni kellett volna, nem bőgni. Szégyellhetik magukat. Én szégyellem magamat.
Kép
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.16. 10:28:24

jelwaz: ajánlom figyelmedbe a mai NS 2. oldalán lévő glosszát Malonyai Péter tollából.
Attól még, hogy kritikus vagyok, és ezt a teljesítményt max. elégségesnek látom, attól még nem vagyok kisebb vagy kevesebb szurkoló, mint aki ajnározza őket, meg mellébeszél. A mellébeszélés ideje lejárt.
A német, román, orosz hármas meccsekből csak a románok ellen nyújtottunk KIEGYENSÚLYOZOTTABB teljesítményt. Ott is rosszul kezdtük a meccset, de az 1. félidő közepétől összekatuk magunkat, és úgy játszottunk, ahogy illik. A német és az orosz meccseken voltak jó periódusaink, majd jött a magyar betegség, és 2 perc alatt leadtuk a hatgólos előnyünket. Szerinted, ez normális, ez helyénvaló, ez így természetes? Szerintem, nem. És miért mindig velünk történik meg? Hogy lehet, hogy biztos előnyünk tudatában sorozatban adjuk el a labdákat, vezetjük szabálytalanul a labdát, kapkodunk, idegeskedünk. Én úgy gondolnám, hogy a biztos vezetés nyugtatólag kell, hogy hasson egy csapatra. De Börbiczék nem megnyugodnak, hanem összepisilik magukat, és leadják a meccset. És itt ugrik be az edző felelőssége. Na jó, NA alkalmatlan erre a pozícióra, az okokat már korábban leírtam, nem kívánom ismételni magamat.
Ha Mehlmann Ibolya olyan kiemelkedő tudású játékos, akkor hogy nyújthat ilyen lélektelen, értékelhetetlen teljesítményt? Elődje, Radulovics Bojana egy meccsen több gólt dogott, mint Ibi az egész VB-n - ez nem olyan hatalmas teljesítmény. Engem nem érdekel, hogy a dániai klubcsapatában hogyan játszik. Engem az érdekel, hogy a válogatottban közelítse meg Bojana teljesítményét. Akinek a sydney-i olimpiai ezüstérmet 75%-ban köszönhetjük.
Nem gondolom, hogy elvetettem volna sulykot (rövid 'o'), esetleg Görbicz esetében egy kicsit erősebben fogalmaztam. A többi játékos - Pálinger kivételével - messze elmaradt valós tudásától. A 7. hely pedig szégyen. Legalábbis, az én olvasatomban.
Kép
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.12.16. 10:20:04

Kikaptunk.

Ez hihetetlen...
La Pulga
Atomico
Kapcsolat:

2007.12.16. 10:19:50

37 - 36. Szégyen
Shark
Director del Fútbol
Kapcsolat:

2007.12.16. 10:19:36

Még a 7. hely sincs meg... :? :?
mademan
Capitá del Barça

2007.12.16. 10:19:04

úristen!!!!!!
kikaptunk angólától.......
Forca Barca!
Xavi a kedvenc, de MESSI a legjobb!!!
Mert nekem tényleg TÖBB MINT 1 KLUB!!!
jelwaz
Entrenador del Barça

2007.12.16. 10:11:34

Varga Tamás őszintén szólva nem értelek. Vagyis azt értem, hogy rosszul esik, meg csalódott vagy, de... Görbét én sem tartom olyan sokra, mint a közvélemény, de ha a válogatott tipikus magyar betegségben szenved, hát te is. ez annyira jellemző a magyarokra, hogy nem elég a jó, akkor már a legjobb kell. Bojana valamennyire egyedülálló volt, és átlövő, Görbicztől igenis nagyon jó a 8 gólos átlag, ahogy nagyon sok válogatott játékosnak is az lenne, ha elérné. Ráadásul Bojananának is megvoltak a maga hülyeségei, pl. a lövőszázaléka a legtöbbször nem volt világbajnok. És azt sem értem, hogy Mehlmannt miért kell egyből rakás szerencsétlenezned? Most nem jött neki össze, és? Szerintem nagyobb baj, hogy nincs cseréje. Mindenki játszott már rosszul, és Mehlmann nem véletlenül játszik Dániában. Nem értem miért kell vergődni, hogy ,,ennyit tudunk és ez édeskevés". Nem ennyit tudunk, mert akkor nem lennénk csalódottak. Másrészről , ha ennyit tudnánk, akkor az azt jelentené, hogy önmagunkhoz képest jól játszottunk, csak az ellenfelek jobbak voltak. Pedig ez nem igaz. Jól játszottunk Románia, Németország és Oroszország ellen is, mindhárom 4-ben van. Ne haragudj, de ha nem vagy hajlandó belátni, hogy elvetetted a súlykot, akkor ne járj ki válogatott meccsre, és ne hangoztasd nagyon a véleményed, mert pont ezektől a viszhangoktól lesznek mentálisan ennyire terhelve ezek a lányok.Ők a mi lányaink, és nem akarnak lebőgni, valójában ügyesek is, és ennél mindenképpen többre hivatottak, Mindegy, hogy 5. vagy 8. hely, az Olimpiára összekapjuk magunkat. Én bízom a lányokban, mert erre van szükségük, és mert bebizonyították, hogy meg is érdemlik.
Nem csak Pálingert kell dícsérni, meg Görbét meg Tóthot, vannak még akik kitettek magukért, mertpl. beálló nélkül nincs átlövő, így hát Szamoránsky is megérdemel minden dicséretete (Ill. Borbás is), és Szűcs Gabiról se feledkezzünk meg.
Grege
Capitá del Barça

2007.12.15. 20:32:20

varga tamás írta:
batinho írta:
varga tamás írta:Görbicz 25 perc alatt egy gólt lő, és őt nevezitek világklasszisnak. Egy elkényeztetett, felkapott kis fruska, akivel nagyon elszaladt a ló. .
Szerintem ebbe te se gondoltál bele h ilyen kijelentést tegyél. A magyar válogatott még a 8 között se lenne ha Görbicz nem hozza a meccsenkénti 8 gólját. És az hogy elfáradt a végére szerintem megbocsátható; úgy hogy kétszerannyit volt a pályán mint a többiek. A magyar válogatottnak a szövetségnek meg a szurkolóknak a lábai előtt kéne hevernie. Szerinted az csak vicc volt h szinte minden meccsen ő kapta a "meccs legjobbja " címet? Tiszteletben tartom a véleményed de ezen a hozzászóláson megakadt a szemem..sry
Bojana Radulovics túl a 30. életévén, meccsenként 10-12 gólos átlagot hozott, de nem láttam elfáradni sem a meccs végén, sem a sorozatterhelés egyetlen szakaszában sem.
És igen, Görbicz vezeti a góllövőlistát, és mire mentünk vele? Talán meglesz a 7. hely. Ami szégyen - legalábbis az én olvasatomban.
Radulovics más poszton játszott, és nem 55 kg volt... Görbicz ilyen adottságokkal nemcsak 8 gólt akasztott a meccseken, de adott majdnem kétszer ennyi gólpasszt, és a szerzett labdák tekintetében is első volt a csapatban. A mai kéziben elvileg a legtöbb gólt az átlövőknek kéne lőniük, hát nálunk nem így volt.
Ha első 4-5ben végeztünk volna, Görbe megkapta volna a VB legjobb játékosa címet, így is benne lesz sztm a top csapatban. Persze ez a válogatottnak keveset hoz tényleg, de ő nagyon megérdemli. Az utolsó meccsen azért a fáradtság mellett az is látszott rajta, h a csalódottság megbénította, de a legkevésbé rajta múlt.
PCsabi
aka Game90

2007.12.15. 20:25:09

Románokat rendesen lemosták a pályáról... :shock: Mi 15-tel többet lőttünk az oroszoknak, mint ők.

Oroszország - Norvégia döntő lesz. 3. helyért meg Románia - Németország.

Kökény Bea elég érdekes dolgokat mondott a magyar meccs után. Igaz, hogy nincsen túl sok fiatal tehetségünk, de a legjobb 6 csapatban simán bennevagyunk, ezek között pedig csak a napi forma ill. a szerencse dönt :roll:

Tamás!
Nem értem, hogy miért kell Görbiczet bszogatni... :roll:
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.15. 20:10:43

Los Banditos írta:Amikor a férfi válogatott a 12. helyért küzdött tavaly, akkor senki sem szidta őket... :roll: A csajokat meg pláne nem kéne szidni, főleg nem lefruskázni, lehülyézni, leqrvázni... :?
Nekem egy kérdésem lenne: ki qvázott itt? Én ilyet nem olvastam.
Kép
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.12.15. 20:08:42

Amikor a férfi válogatott a 12. helyért küzdött tavaly, akkor senki sem szidta őket... :roll: Ha a csajokat szidjátok, akkor legalább normálisan csináljátok, de nem hiszem, hogy lekéne őket hülyézni, fruskázni, qrvázni stb. :?
in to exile
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.12.15. 20:01:21

varga tamás írta: És igen, Görbicz vezeti a góllövőlistát, és mire mentünk vele? Talán meglesz a 7. hely. Ami szégyen - legalábbis az én olvasatomban.
De erről a legkevésbé Ő tehet, szóval nem kéne lefruskázni...
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.15. 19:56:54

batinho írta:
varga tamás írta:Görbicz 25 perc alatt egy gólt lő, és őt nevezitek világklasszisnak. Egy elkényeztetett, felkapott kis fruska, akivel nagyon elszaladt a ló. .
Szerintem ebbe te se gondoltál bele h ilyen kijelentést tegyél. A magyar válogatott még a 8 között se lenne ha Görbicz nem hozza a meccsenkénti 8 gólját. És az hogy elfáradt a végére szerintem megbocsátható; úgy hogy kétszerannyit volt a pályán mint a többiek. A magyar válogatottnak a szövetségnek meg a szurkolóknak a lábai előtt kéne hevernie. Szerinted az csak vicc volt h szinte minden meccsen ő kapta a "meccs legjobbja " címet? Tiszteletben tartom a véleményed de ezen a hozzászóláson megakadt a szemem..sry
Bojana Radulovics túl a 30. életévén, meccsenként 10-12 gólos átlagot hozott, de nem láttam elfáradni sem a meccs végén, sem a sorozatterhelés egyetlen szakaszában sem.
És igen, Görbicz vezeti a góllövőlistát, és mire mentünk vele? Talán meglesz a 7. hely. Ami szégyen - legalábbis az én olvasatomban.
Kép
albicelesteX
A Vadász

2007.12.15. 19:50:23

vicc az egész!görbicz pálinger tóth meg elvétve vérten ők négyen a legjobbak!!!a többiek közt is vannak akik akarnak!meg vannak akik azt hiszik a nevük miatt lettek válogatva melhmann!úgy zavartm volna haza hogy a lába nem éri a földet!nulla 20 sose tartottam semmire!!!!
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2007.12.15. 19:45:57

varga tamás írta:Egy elkényeztetett, felkapott kis fruska, akivel nagyon elszaladt a ló.
Igen, ezért vezeti a góllövőlistát... :roll:

Egyébként gyalázatos volt, de várható is egyben. Mentálisan tudjuk mennyire vagyunk felkészültek, nem is gondoltam, hogy erre a meccsre felkelnek a padlóról egy saját közönségük előtt játszó francia válogatott ellen.
Csúnya VB lett belőle, ki tudja, mennyi lett VOLNA a csapatban ha...
VIII.Henrik
Entrenador del Barça

2007.12.15. 14:52:58

Ez a vb valami borzasztó volt. A védekezésünkkel úgy állunk a női kézilabda világában, ahogyan az angol fociválogatott. A bajnokságban erőszakos védekezést a nemzetközi meccseken nem tolerálják. Esetünkben kicsit mégis más a helyzet, mert ezek a szabálytalanságok már kézilabdában is durvaságok. A "már" szót a kosárlabda "puhány" szabályaihoz viszonyítva írtam le.
Kevés a 2-3 meghatározó emberünk, ami inkább 2-re redukálódik (Pálinger, Görbicz), ám egy kapus. Nincs az mint régen, hogy volt 2 jó kapusunk, támadásban pedig Kökény, Farkas, Máté/ Bojana, és a szélsők is többször játékban volta (Siti, a fiatalabb Kirsner, Balogh).
Edző kérdés. Hát tényleg vérszegénynek tűnik, régen láttam (talán Fradi meccsen) kiabálni Némethet.
Karakteres, vehemens játékosok és edző kell.
A mai meccsről: Megint előjöttek (ráadsául a végén egyre több) a buta passzok, a lassú visszafutások, ám legalább mi nem adtuk el a labdák ezreit a kontráinkkal (mivel nem volt egy sem).[/b]
Én nem a munkámmal akarom a halhatatlanságot elérni. Azzal akarok halhatatlan lenni, hogy nem halok meg.
http://www.flickr.com/photos/8109059@N03/
Carte D'or: Rákóczi túrós, a világ 3. legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta. :)
Kép
fcbarcelonazsombi
Capitá del Barça

2007.12.15. 14:43:23

Grege írta:
fcbarcelonazsombi írta:Sajnos Farkas Áginak nagyon igaza volt a világ nagyon elhúzott tőlünk. Olimpiára nem sok esélyt nem láttok sajnos ez van fájdalmas.
Olimpián ott leszünk, ebben biztos vagyok, mert vagyunk annyira jók, h második helyet összeszedjük a 4 csapatból, DE az olimpián is csak ugyanez vár majd ránk, hacsak vki nem nő fel a 3 sztárjátékosunk mellé, amire jelenleg kevés esély látszik, akkor ugyanúgy 6-7. helyen fogunk végezni.
A franciák ma nem voltak jobbak, csak jobban akartak, de ez bőven elég volt ellenünk.
Németh Andrást ugyanakkor elküldeném, rossz időkérések, rossz emberek a keretben, rossz cserék, érthetetlen... A koreaiak elleni meccset pedig nagy részben az ő nyakába varrom...
Nem arra gondoltam, hogy nem leszünk ott az olimpián. De az nem elvárás, hogy ott legyünk az olimpián. Az érem már elvárás amire viszont nem láttok esélyt. Balkezes játékos nélkül nem lehet igazán jó csapat. Meg ilyen hozzá állással.
Grege
Capitá del Barça

2007.12.15. 14:33:53

fcbarcelonazsombi írta:Sajnos Farkas Áginak nagyon igaza volt a világ nagyon elhúzott tőlünk. Olimpiára nem sok esélyt nem láttok sajnos ez van fájdalmas.
Olimpián ott leszünk, ebben biztos vagyok, mert vagyunk annyira jók, h második helyet összeszedjük a 4 csapatból, DE az olimpián is csak ugyanez vár majd ránk, hacsak vki nem nő fel a 3 sztárjátékosunk mellé, amire jelenleg kevés esély látszik, akkor ugyanúgy 6-7. helyen fogunk végezni.
A franciák ma nem voltak jobbak, csak jobban akartak, de ez bőven elég volt ellenünk.
Németh Andrást ugyanakkor elküldeném, rossz időkérések, rossz emberek a keretben, rossz cserék, érthetetlen... A koreaiak elleni meccset pedig nagy részben az ő nyakába varrom...
batinho
Barça B

2007.12.15. 14:30:53

[quote="varga tamás"]Görbicz 25 perc alatt egy gólt lő, és őt nevezitek világklasszisnak. Egy elkényeztetett, felkapott kis fruska, akivel nagyon elszaladt a ló. .[/quote]
PCsabi
aka Game90

2007.12.15. 14:20:49

Ez a mai meccs gyalázatos volt... :? Igazából ma már nem is idegeskedtem a meccs miatt... ilyen játékkal Angolától is kikapunk holnap.

Ezt a vb-t a Dél-Koreától elszenvedett vereség miatt buktuk el. Amúgy hatalmas csalódás ez a vb :(

http://index.hu/sport/nemetha1214/
Figyelmeztető jel, hogy a sportágban halványul a belső verseny, egy-két poszton nem jönnek a dinamikus fiatalok, akik helyet parancsolnak maguknak, nincsenek potenciális utódok. A csapatnak ezek a fiatalok pár éve nyomást adtak. A fiatalok érkezése felpörgette a többieket, most viszont hiányérzetem van. Az oroszok elleni meccset követően kérdeztem a lányoktól, hogy a jobb átlövő posztján kit kellene szerepeltetnem. Mehlmann ugyanis elmaradt a várakozásoktól, nem tudta tehermentesíteni a többieket, ezért "behazudtuk" ezt a posztot, kényszerből játszott Görbicz és Tóth is balkezes helyen. Az volt a válaszuk, ugyan kit kellett volna meghívnom? Nincs helyette jobb.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
fcbarcelonazsombi
Capitá del Barça

2007.12.15. 14:15:43

Sajnos Farkas Áginak nagyon igaza volt a világ nagyon elhúzott tőlünk. Olimpiára nem sok esélyt nem láttok sajnos ez van fájdalmas.
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.15. 14:13:59

HAnonymus írta:Abba gondolj bele hogy 1 gólon múlott hogy nem vagyunk a világ 4 legjobb csapata között (((papíron...))). Egyébként ezt tényleg gyorsan el kell felejteni amit ezen a vbn bemutattunk. Nem tudom elhinni hogy nincs ebben az országban 1nél több használható átlövő... :?
De van ,csak sajnos eljárt felette az idő, és visszavonult. Bojana csak egy volt, hozzá hasonló csillag mostanában nem fog megszületni.
Az meg, hogy hány gólon múlott, lényegtelen. Az egy többszörösen megnyert meccs volt, amit a lányok sikeresen leadtak. Ill. megbosszulta magát a dél-koreaiak elleni alibizés, leadott végeredmény. Magunknak köszönhetjük a csúfos kudarccal végződött VB-t. Csak az a probléma, hogy ezt nagyon sokan látjuk, csak akinek látnia kéne, az nagyon megvan elégedve.
Kép
HAnonymus
Entrenador del Barça

2007.12.15. 14:10:47

Abba gondolj bele hogy 1 gólon múlott hogy nem vagyunk a világ 4 legjobb csapata között (((papíron...))). Egyébként ezt tényleg gyorsan el kell felejteni amit ezen a vbn bemutattunk. Nem tudom elhinni hogy nincs ebben az országban 1nél több használható átlövő... :?
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2007.12.15. 13:51:03

Az elmúlt 10-12 év leggyengébb, legszínvonaltalanabb magyar női válogatottja. Akaraterő nulla, küzdenitudás langyos, az edző alkalmatlan, csak áll, mint a f@x a lakodalomban. Görbicz 25 perc alatt egy gólt lő, és őt nevezitek világklasszisnak. Egy elkényeztetett, felkapott kis fruska, akivel nagyon elszaladt a ló. Mehlmann egy rakás szerencsétlenség, Tóth Tímeának volt egy jó meccse. Így nem lehet, ill. lehet, csak akkor Angolától is kikapunk holnap. És úgy nem lehet egy világversenyen jó eredményt elérni, hogy egy csapatnak van egy jó meccse, meg egy jó félideje, a többi meccsen pedig csak ugatja a kézilabdát. Ennyit tudunk, és ez édeskevés.
Kép
Melkor
Entrenador del Barça

2007.12.15. 13:09:44

Perrero írta:mi a retkes f.szom van Pálingerrel :?: :?: :?: ezeket máskor simán fogja... :?
Ezt meg hogy képzeled??
Ha lehet maradéktalanul dícsérni valakit ezen a VB-n a magyar csapatból, az Pálinger Kati. Lehet, hogy az 1. 10 percben nem ment neki a védés, de utána azt hiszem kellően bemelegedett...
MELKOR 4 - Hungarian F.C. Barcelona
Válasz küldése