Egyéb Sportok

Minden ami nem foci, de sport
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.01.29. 14:26:33

ozsimiki írta:Öregedtem 5 évet.

Jön az 5.szett.

Uram Ég...

de nagyon ne örüljünk mi Rafa fanok, mivel az US Open döntőjénél, szintén volt egy nagyon fontos tie break, azt hittük, ha az megvan akkor Rafa fordít,mert Djoko kivolt mint a liba, ehelyett simán hozta az utána lévő szettet.

DE MOST AZ 5. SZETT JÖN! Ott kell folytatni Rafa ahol a 4.szett végjátékát!

VAMOS!!!
persze,korai még örülni,de jó volt végre látni Rafát így pörögni,és küzdeni.
Bármi lehet itt,minden benne van.

VAMOS NADAL :)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2012.01.29. 14:26:05

VAMOS!!!!!!!!!

Rafa feljavult, de az utolsó pár Game-ben megint vissza esett egy kicsit, de jobb, mint előtte volt. Azonban Djokovic kifejezetten egy nagyot lépet hátra és most a lélektani előny a spanyolnál van.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.01.29. 14:24:56

Küzd a spanyol,de Djoko sokat hibázik, s nagyon fontos szitukban!Kár keseregni, de az a 3 break labda....És most is 3 rontás volt kritikus szituban a tie-breakben, sajnos!
Pedig szinte semmi nem mtuatott arra itt 5ik szett lesz!
HAJRÁ DJOKO
Kép
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.01.29. 14:24:37

Öregedtem 5 évet.

Jön az 5.szett.

Uram Ég...

de nagyon ne örüljünk mi Rafa fanok, mivel az US Open döntőjénél, szintén volt egy nagyon fontos tie break, azt hittük, ha az megvan akkor Rafa fordít,mert Djoko kivolt mint a liba, ehelyett simán hozta az utána lévő szettet.

DE MOST AZ 5. SZETT JÖN! Ott kell folytatni Rafa ahol a 4.szett végjátékát!

VAMOS!!!
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.01.29. 14:17:35

nah ennek a szettnek a végén már majdnem úgy játszott Rafa ahogy tud.
A rövidítés meg nálam olyan,mint fociban a tizik,lutri. itt bármi lehet.

MEGVAN :D
már ezért megérte az egész,végre látni a küzdő Nadalt!
csak koncentráljon oda, talán most nála van a lélektani előny :)
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Replay
Director del Fútbol

2012.01.29. 13:57:02

ozsimiki írta: Nah Replay...jobban értesz Te ehhez ennél.

Nézd meg első szett Nadal játékát, milyen hosszan játszott, meg nézd meg azóta. Illetve nézd meg break lasztiknál miket ütött. Ez jellemezte őt mindig, de úgy tűnik Djokovic ellen csak akkor mer bátrabb lenni, ha vagy minden mind1, vagy még nincs nagy teher.

Megnéznék egy 2010es RAfát, egy 2011es Djokovic ellen, szerintem Nadal nyerné. Mivel ott és akkor folyamatosan hosszan tudott játszani bárki ellen, és fejben is erősebb volt, nem volt ennyi ki nem kényszerített hiba.

Az tény,h Djokovic sokat fejlődött, de ez abban mutatkozik meg,hogy fejben lett erősebb, ki tudja tolni 2-3-4 órára a teniszét ami eddig is megvolt neki. Ha ezen a döntőn Rafa is ki tudná, nem ilyen lenne ez a meccs.
VAMOS!!!
Erről beszéltem én is, hogy Djokovics mennyit változott és szerepe van abban, hogy Nadal ellene nem úgy játszik, pl. azért is mert az utóbbi meccseiket a szerb nyerte.

A teniszben sosem lehet egyik oldalra fogni, hogy miért alakul úgy egy meccs, ahogy.

Esőszünet előtt történt meg először az, amiről lentebb beszéltem, hogy Nadal-nak változtatnia kell. Csak nem mindig akkor, ha már nagy a baj.

De ebben szerintem jelentős szerepe van Toni Nadal-nak, hogy Rafa ugyanazzal a stilussal megy neki egy Djokovics elleni meccsnek, pedig ő Djokovics és nem Federer.

Első szettben azért nagyon látszott még, hogy Djokovics nem érte el az üzemi fokozatot.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.01.29. 13:51:00

Replay írta:
P.U.Y.O.L. írta:Nadalnak nem lenne szüksége arra, hogy változtasson a játékán. Szimplán JÓL kellene játszania azt, amit tud. Eddig pocsék. A legtöbb labdája alig jut el a T vonalig, ami meg átjut rajta az a nézők közt vágódik le először. (kis túlzással)
Igen, de ebben Djokovics-nak nagy szerepe van. Mióta játszik, legtöbb meccsét láttam Nadal-nak és nem látok nagy különbséget a játékában. Egyszerüen nem elég ez már Djokovics ellen (Djokovics viszont, amióta az első GS-ét nyerte, hihetetlen sokat fejlődött).

Csak nem véletlen, hogy ez már a 7. meccsük lenne zsinórban, ahol a szerb nyer.
Nah Replay...jobban értesz Te ehhez ennél.

Nézd meg első szett Nadal játékát, milyen hosszan játszott, meg nézd meg azóta. Illetve nézd meg break lasztiknál miket ütött. Ez jellemezte őt mindig, de úgy tűnik Djokovic ellen csak akkor mer bátrabb lenni, ha vagy minden mind1, vagy még nincs nagy teher.

Megnéznék egy 2010es RAfát, egy 2011es Djokovic ellen, szerintem Nadal nyerné. Mivel ott és akkor folyamatosan hosszan tudott játszani bárki ellen, és fejben is erősebb volt, nem volt ennyi ki nem kényszerített hiba.

Az tény,h Djokovic sokat fejlődött, de ez abban mutatkozik meg,hogy fejben lett erősebb, ki tudja tolni 2-3-4 órára a teniszét ami eddig is megvolt neki. Ha ezen a döntőn Rafa is ki tudná, nem ilyen lenne ez a meccs.

szerbnek áll ez a meccs még mindig, főleg az eső szünet jött neki nagyon jól (lol Melbournben eső szünet, ez jellemzi a szerb tavaly óta tartó "passz"-át)

VAMOS!!!
Kép
Replay
Director del Fútbol

2012.01.29. 13:50:50

Ha már Azarenka...végre egy olyan no.1., aki tud GS-t nyerni.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2012.01.29. 13:48:12

csababarca írta:Nah ez volt Nadal. először kb a meccs folyamán úgy játszott,ahogy tud.
Hát igen...
Ez ellen a játék ellen nincs ellenszer. Se Djokonak, se senkinek. Csak éppen eddig ez sehol sem volt.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2012.01.29. 13:46:14

Hihetetlen peche van Nadalnak. Nagyon rosszkor jött az eső. Ez a pár perc szünet mindenképp a szerbnek tesz jót.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.01.29. 13:45:49

Nah ez volt Nadal. először kb a meccs folyamán úgy játszott,ahogy tud.

Ez az eső kérdéses kinek jön jól,lehet megtöri Nadal lendületét,de nem lehet tudni.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.01.29. 13:43:43

3 break labda ment el :? Remélem ez nem töri meg Nole-t!S még eső os
Kép
Kép
Kép
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2012.01.29. 13:27:36

Replay írta: (Djokovics viszont, amióta az első GS-ét nyerte, hihetetlen sokat fejlődött).

Ez így van. Viszont ha Nadal is a legjobbját tudná nyújtani, akkor nem hiszem, hogy így nézne ki a meccs...
Replay
Director del Fútbol

2012.01.29. 13:23:42

Most van meg az utolsó esélye Nadal-nak, hogy forditson.
Replay
Director del Fútbol

2012.01.29. 13:16:57

P.U.Y.O.L. írta:Nadalnak nem lenne szüksége arra, hogy változtasson a játékán. Szimplán JÓL kellene játszania azt, amit tud. Eddig pocsék. A legtöbb labdája alig jut el a T vonalig, ami meg átjut rajta az a nézők közt vágódik le először. (kis túlzással)
Igen, de ebben Djokovics-nak nagy szerepe van. Mióta játszik, legtöbb meccsét láttam Nadal-nak és nem látok nagy különbséget a játékában. Egyszerüen nem elég ez már Djokovics ellen (Djokovics viszont, amióta az első GS-ét nyerte, hihetetlen sokat fejlődött).

P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2012.01.29. 13:13:35

Replay írta:Djokovic uralja most a játékot, folyamatosan próbálja elkerülni, hogy Nadal megüsse a csak általa ismert tenyeresét.

Nagyon igaza van abban Sz. Gábornak, hogy Nadal képtelen változtatni a játékán, nem tud mást játszani adott szituációtól függően.

Mentális oldalt tekintve az utóbbi 1 év alapján ugyancsak Djokovics-nál van az előny.

Viszont utóbbi meg nagyon el tud kényelmesedni, amit Nadal sosem csinál.
Nadalnak nem lenne szüksége arra, hogy változtasson a játékán. Szimplán JÓL kellene játszania azt, amit tud. Eddig pocsék. A legtöbb labdája alig jut el a T vonalig, ami meg átjut rajta az a nézők közt vágódik le először. (kis túlzással)
Replay
Director del Fútbol

2012.01.29. 12:59:19

Djokovic uralja most a játékot, folyamatosan próbálja elkerülni, hogy Nadal megüsse a csak általa ismert tenyeresét.

Nagyon igaza van abban Sz. Gábornak, hogy Nadal képtelen változtatni a játékán, nem tud mást játszani adott szituációtól függően.

Mentális oldalt tekintve az utóbbi 1 év alapján ugyancsak Djokovics-nál van az előny.

Viszont utóbbi meg nagyon el tud kényelmesedni, amit Nadal sosem csinál.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.01.29. 12:57:02

Na ez a 3ik szett nagyon jó volt a szerbtől!
Folyamatosan kemény hosszú labdák, olykor fifikás rövidítés!
Ez így nagyszerű szett volt összességében!
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.01.29. 12:44:36

ozsimiki írta:Nadal szerváin múlik minden...már az elsők is döcögnek, de a 2.ok folyamatosan nagyon gyengék, bár az utóbbi 6-7 évben is azok voltak.

ki merem jelenteni,hogy senki nem nyert még 5 GS-t sem, ilyen gyenge szervákkal, de főleg ilyen gyenge 2.szervával.

Nadal 10nél tart.
Ezen már én is gondolkoztam,hogy hol tarthatna,ha még szerválni is tudna? mert azok kb nullák. főleg tényleg ha az elsők nem jönnek be.

ez a set is elúszni látszik,kár érte.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.01.29. 12:42:38

Nadal szerváin múlik minden...már az elsők is döcögnek, de a 2.ok folyamatosan nagyon gyengék, bár az utóbbi 6-7 évben is azok voltak.

ki merem jelenteni,hogy senki nem nyert még 5 GS-t sem, ilyen gyenge szervákkal, de főleg ilyen gyenge 2.szervával.

Nadal 10nél tart.

nah jó, nem csak azon,de tisztán látszik,h ha az elsők nem jönnek, kb olyan mintha feladná Djokonak a labdát a 2.al.

+ röviden kezdett játszani, fogalmam sincs mi gátolja meg abban,h úgy üsse meg a lasztikat, mint az első szettben. Mert amikor "csak" ütik egymásnak a lasztit,akkor is röviden játszik. (természetesen akkor érthető, amikor a szerb fölényben van az adott lasztimenetben)
Kép
Replay
Director del Fútbol

2012.01.29. 12:23:30

csababarca írta:bocs,nem akartalak megsérteni,én így gondolom. számomra dög unalmas teniszt játszik. nem csak ma,mindig. de ez az én véleményem,amit megosztottam.

VAMOS RAFA!!!
Egyáltalán nem sértettél meg, semmi gondom nincs azzal, hogy unalmasnak tartod Djokovic játékát, csak ne ilyen stilusban oszd meg ezt.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.01.29. 12:22:17

Replay írta: @csababarca: semmi szükség nincs a topik minőségének süllyesztésére.
bocs,nem akartalak megsérteni,én így gondolom. számomra dög unalmas teniszt játszik. nem csak ma,mindig. de ez az én véleményem,amit megosztottam.

VAMOS RAFA!!!
Replay
Director del Fútbol

2012.01.29. 12:15:18

P.U.Y.O.L. írta:Huh...hát ezért kár volt. Ezt a Game-et egyértelműen Rafa veszítette el, meg lehetett volna oldani, mert Djoko nem csinált gyakorlatilag semmi különöset. A Challange betett úgy látszik...
5-2-ről ezt Djokovic vesztette volna el.

Djokovic-nak leginkább magával kell megküzdenie, főleg a pénteki 5 órás meccsből kifolyólag. Ha Djokovics tudja játszani a saját játékát, megfelelő sebességgel, akkor nyerhet.

@csababarca: semmi szükség nincs a topik minőségének süllyesztésére.
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.01.29. 12:13:55

Egyszerű ez...

Első szett = tavaly előtti Rafa

2.szett = tavalyi Rafa.

remélem 3. és 4. szettben ismét az előbbi képlet lesz.

VAMOS!!!
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.01.29. 12:13:11

megnyerette ezt a szettet a robottal.pfúj. nem tudom mit lehet szeretni a szerben, semmi extra nincs a játékában.
Nah mindegy, úgy látszik Nadalnak az lesz a szerb, mint ő volt Federernek.
Válasz küldése