Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.03.27. 19:44:53

Vito ismét a Hondánál lyukadunk ki...én Megértelek,mert fordított esetben dühös lennék is,de ha ez szabályosnak ítélték előny nem származik belőlük neki,mivel ezek után bátran csinálhat a többi csapat is ilyet,mivel a Fia szabályosnak ítélte.... :wink:
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Los Banditos
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.03.27. 18:50:57

Az a szabályos amit szabályosnak ítélnek.Nincs ezen mit ragozni.Elkell viselni hogy a másik jobb csapat.
in to exile
Vito
Llegenda del Barça

2007.03.27. 17:32:08

Vito írta:
...kezdek kiábrándulni a Forma 1ből!
...
:evil:
FIA: szabályos a Ferrari és a BMW versenygépe is

Az FIA Formula-1-re vonatkozó Technikai- és Sportszabályzata előírja, hogy a csapatok milyen elemeket használhatnak, és milyeneket nem. Amíg megfelelnek az előírásoknak, addig a Nemzetközi Automobil Szövetsége nem szankciónál. A szabályok értelmezése több vitához vezetett az elmúlt években, és ez idén sincs másképp.

A McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis úgy véli, hogy 'egyes csapatok' rugalmas fenéklemezt szereltek autóikra, hogy magasabb végsebességet és a kanyarokban nagyobb stabilitást érjenek el.

A figyelmeztetés után az FIA Charlie Whiting felügyelete mellett alaposan szemügyre vette a gyanúba keveredett csapatok (a Ferrari és a BMW-Sauber) versenygépét, majd megállapították, hogy mindkét autó szabályos.

A Premiere televízió szakértője, Marc Surer elmondta: "Akik a leghangosabban tiltakoznak, azok általában maguk is kipróbálták a dolgot."
ez egyszerűen nevetséges!
szemmel látható, hogy a ferrarin és a bmw-n mozgó fenéklemez van, ami -mint minden autón lévő mozgó ballaszt- SZABÁLYTALAN!
ettől olyan marha jó a ferrari és a bmw.
a hab a tortán, hogy a FIA engedélyezi ezt.

hánynom kell.

és azt szeretném még megtudni, ha ilyen egyértelműen látható SZABÁLYTALANSÁG felett szemet huny a FIA, akkor az említett csapatok a nem látható részeken milyen módosítást eszközölnek?

a tavalyi flexi szárnyas balhé után -amit a FIA szintén nem gátolt meg- várható volt, hogy néhány jobbérzésű csapat ebbe az irányba mozdul el és pont ezért kellett volna ennek akkor gátat szabni.

mielőtt megkérdőjelezné valaki: van mozgó fenéklemez azemlített autók alatt és meglepő módon Melbourne-ben a ferrari el is takarta azautói alját, amikor trélerre tette (eddig ez nem volt így).

hogy mi ebben az undorító?
-emlékezhettek pár éve a Honda-t eltiltották pár versenyről , mert mozgó ballasztnak, mozgó tárgynak minősítették az autón lévő pótüzemanyag tartályt.
az üzemanyagtartály mozgó alkatrész, a flexi szárny és a mozgó fenéklemez pedig NEM mozgó alkatrész.

:evil:
Bodi
Director del Fútbol

2007.03.26. 20:14:56

Én is nagyon megnézném,ahogy nyúzzák egymást elöl,bár azt már nem szívesen,ahogy a kavicságyban kötnek ki.
Rengeteg fog múlni az időmérőkön.
Meg azért ennyire ne bízzuk el magunkat,nem biztos,hogy végig ilyen egyeduralma lesz a Ferrarinak!
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.03.26. 17:46:16

Hy Bodi!

Hát szntem ha úgy alakúl,hogy egymás mögött vannak,akkor találnak vmi köztes megoldást,azaz csatáznak is de közben mégis óvatosak vmilyen szinten...
Pl.: 10körön keresztűl ott van Massa Kimi seggében,és érezhetően sokkal gyorsabb,de megelőzni nem tudja,ezért zárkóznak fel rá pl Alonsoék,akkor egyiket kihívják boxba...azt én se hiszem,hogy mehetne az élen a bírkózás,pedig megnézném :)
Kép
Bodi
Director del Fútbol

2007.03.26. 15:36:13

ozsimiki írta:Aha,szerintem is 8)

Massa szntem még nem lesz hátvéd,kiváncsi leszek mire mennek egymással,ha más zűr nem adódik :roll:
Én arra leszek kíváncsi,hogy mennyire hagyják majd őket küzdeni egymással.Nem igazán láthattunk még olyat,hogy az első két helyen szó szerint csatázik egymással két csapattárs,mivel ebben elég nagy kockázat van.Nagyon meglepődnék,ha Massa és Raikonnen előzgetnék egymás az élen,kíváncsi vagyok mit talál ki a Ferrari.
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.03.24. 14:13:14

Aha,szerintem is 8)

Massa szntem még nem lesz hátvéd,kiváncsi leszek mire mennek egymással,ha más zűr nem adódik :roll:
Kép
Kralo
Entrenador del Barça

2007.03.24. 14:10:13

ozsimiki írta:
Kralo írta:
ozsimiki írta: Azt meg,hogy a mezőnyből ki nyomta volna úgy,mint Schumi a Ferrariban,Te,és Én,és Mindenki csak gondolHATJA,mert biztosra nem veheted ezeket...
Bármelyik jobb képességű versenyző nyomta volna úgy a Ferrariban.
Elég csak az utsó versenyről példát vennünk. Kimi bealudt közben..

Rossz szezon lesz ez, a Birodalom visszavág az elmúlt 2 évért.
Igen,ez egy verseny volt eddig,Schumi meg több éven át így nyomta :wink: Várjunk szóval még pár versenyt,hónapot,évet...
Várhatunk, de ha a Ferrari olyan jó lesz, mint Schumi alatt, és olyan hátszelet kap, akkor nem kérdéses. :wink:
Viszont ott van a HA... szóval eről kár vitatkozni.
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.03.24. 14:00:45

Kralo írta:
ozsimiki írta: Azt meg,hogy a mezőnyből ki nyomta volna úgy,mint Schumi a Ferrariban,Te,és Én,és Mindenki csak gondolHATJA,mert biztosra nem veheted ezeket...

Igen,ez egy verseny volt eddig,Schumi meg több éven át így nyomta :wink: Várjunk szóval még pár versenyt,hónapot,évet...
Kép
Kralo
Entrenador del Barça

2007.03.24. 13:53:55

ozsimiki
Adminisztrátor

2007.03.22. 17:46:14

Vito!

Massa vs. Schumi: gondolom végig követted az idényt,volt pár nagyon szép versenye Massának,el is ismertem,hogy ott akkor jobban ment Schuminál,ez volt kb 5 alkalommal,a többiben meg Schumi ment jobban :wink: Amúgy akik nem bírták,gondolom örültek,a Suzukai,és Brazil versenynek,mert mindkettőn győzelmet érdemelt volna..de nem fejezem be,mert túl rég nézek F1et ahhoz,hogy befejezzem...ez technikai sport...

Amúgy szerintem csodálatosan versenyzett ennyi idősen is,de azt észrevettem,hogy jöttek a hibák..amikor kicsit megingott,és ezáltal Alonso mögött találta magát,úgy h Massa nyert...szóval ha nehezen is,de megbékéltem vele,hogy visszavonult...

Azt meg,hogy a mezőnyből ki nyomta volna úgy,mint Schumi a Ferrariban,Te,és Én,és Mindenki csak gondolHATJA,mert biztosra nem veheted ezeket...
Kép
PCsabi
aka Game90

2007.03.22. 17:41:37

A legutóbbi öt évben a McLaren-Mercedest erősítő Kimi Räikkönen maga számára is meglepetést okozott azzal, hogy megnyerte az 58. Formula-1-es világbajnokság első futamát, a melbourne-i Ausztrál Nagydíjat. A vasárnap nagy fölénnyel diadalmaskodó finn sztár majdnem úgy járt, mint Ayrton Senna 1988-ban a Monacói nagydíjon, amikor ellankadt a figyelme, és odacsapta a McLarenjét a kikötői alagút előtt a korlátnak. A Jégember bevallotta: tíz körrel a leintés előtt majdnem elaludt a Ferrariban.
http://www.nemzetisport.hu/cikk.php?cikk=136929
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.03.22. 17:41:03

Vito írta:
ozsimiki írta:Miért olyan nehéz elhinni,hogy olyat választottak,aki megdöntött rengeteg mindent a szeretett Csapatukkal,és Történelmet írt velük,ezáltal ismét magas fokra helyezve a Ferrarit.. :roll:
akkor úgy mondom Neked, hogy a mai mezőnyben IS van olyan pilóta, aki azzal a Ferrarival megcsinálná ezt.

annyi gerinctelenséget csinált Sumi a pályafutása alatt, ami indokolja, hogy rengetegen utálják őt.[/quote]

Még a sok ronda húzása előtt a kedvencem volt,azokat is átéltem Schumi szurkolóként, kaptam is rendesen a haveroktól,és nem bántam meg!

Annyi zseniális versenyt futott,és stb...ami indokolja hogy rengetegen imádják :!: :twisted:
Kép
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.03.22. 14:10:50

De ez nem a Ferrari, hanem a sportág hibája, mindenhol ez megy már. Van első és második számú pilóta...
Vito
Llegenda del Barça

2007.03.22. 13:15:59

na ez az, amit nem fogok megtenni.
Senna-t, vagy Prostot elismerem, ők nagyok voltak!
tudod miért?
mert annak idején ők ketten voltak kimondva is a legjobbak és a legjobb autóban ültek anno. de volt mindkettőjükben és a csapatvezetésben is annyi sportszerűség, versenyszellem, hogy be merték ültetni őket egymás mellé és vérremenő csatákat vívtak egymással. felváltva nyerték a versenyeket. -na az autóverseny volt. ugyanazzal a technikával győzték le egymást.

Sumi meg?
benettonban az igen izmos Lehtot, Verstappent és Herbertet kellett elvernie.
majd Barrit tették be mellé a fullos Frekába évekig :!: róla meg tudjuk, amit tudni kell.
az utolsó Massa-s évben pedig a szép búcsúért alárendelt mindent a csapat.
az utolsó versenyén az összes kapcsoló maxra volt feltekerve, ahol bizony nagyon szépet futott elismerem, de Massa tavaly az első éves nem verhette volna el a visszavonuló Sumit :!:
grecki
Hí­rhozó-cikkíró

2007.03.22. 13:06:13

Lehet őt szeretni, nem szeretni, de azt el kell ismerni, hogy ő minden idők legnagyobb versenyzője...
Vito
Llegenda del Barça

2007.03.22. 12:58:09

ozsimiki írta:Miért olyan nehéz elhinni,hogy olyat választottak,aki megdöntött rengeteg mindent a szeretett Csapatukkal,és Történelmet írt velük,ezáltal ismét magas fokra helyezve a Ferrarit.. :roll:
akkor úgy mondom Neked, hogy a mai mezőnyben IS van olyan pilóta, aki azzal a Ferrarival megcsinálná ezt.

annyi gerinctelenséget csinált Sumi a pályafutása alatt, ami indokolja, hogy rengetegen utálják őt.
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.03.22. 12:43:59

Vito írta:a gazetta enyhén elfogult.
Sumit rengetegen utálják az tuti, Senna is megosztó személyiség volt anno a stílusa miatt.
az én kedvencem Prost volt. :D
Schumit rengetegen utálják,de hidd el legalább annyian favorizálják,favorizálták..sőőőőt 8) :wink:

Miért olyan nehéz elhinni,hogy olyat választottak,aki megdöntött rengeteg mindent a szeretett Csapatukkal,és Történelmet írt velük,ezáltal ismét magas fokra helyezve a Ferrarit.. :roll:
Kép
Boixos
Llegenda del Barça

2007.03.22. 11:14:46

Michael Schumacher minden idők legkedveltebb Ferrari-pilótája
Boixos írta:persze a gazzetta azt a 17ezer embert csak maranelloban és annak a környékén kérdezte meg, így asszem nem volt kétséges a végeredmény.
ja, és természetesen a legnépszerűbbek kizárólag ferka pilóták lehetnek
(a helyezett brigád kivétel nélkül ott nyomta :D ).
na, milyen jó,h a "legkedveltebb Ferrari-pilótája" rész, vhogy kimaradt az életemből... :oops: :D
így talán nem is olyan véletlen, h mindegyik sofőr a ferrarinál volt. :lol: :lol:
PUYOL-XAVI-INIESTA
Boixos
Llegenda del Barça

2007.03.22. 09:07:30

persze a gazzetta azt a 17ezer embert csak maranelloban és annak a környékén kérdezte meg, így asszem nem volt kétséges a végeredmény.
ja, és természetesen a legnépszerűbbek kizárólag ferka pilóták lehetnek
(a helyezett brigád kivétel nélkül ott nyomta :D ).
PUYOL-XAVI-INIESTA
Vito
Llegenda del Barça

2007.03.22. 08:58:09

a gazetta enyhén elfogult.
Sumit rengetegen utálják az tuti, Senna is megosztó személyiség volt anno a stílusa miatt.
az én kedvencem Prost volt. :D
Kovi
Az EuroBarca Utánpótlása

2007.03.22. 08:28:06

Érdekes vagyis én kissé furcsálom hogy nincs ott Senna a legkedveltebbek közt...... :roll: . Sztem szimpatikus lehetett! :roll:
PCsabi
aka Game90

2007.03.21. 22:45:18

A tavalyi idény után visszavonult, hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher minden idők legkedveltebb Ferrari-pilótája - derült ki a Gazzetta dello Sport című olasz napilap közvélemény-kutatásából.
A felmérésben részt vett mintegy 17 ezer olvasó 49 százaléka, azaz majdnem fele voksolt a német sztárra.
A képzeletbeli dobogó második foka a 25 éve elhunyt kanadai Gilles Villeneuve-nek jutott (22,6 százalék), akit a francia Jean Alesi (10,8 ), az angol Nigel Mansell (6), az osztrák Niki Lauda (3,8 ) és az élők sorából hat éve távozott olasz Michele Alboreto (3,7) követ a népszerűségi rangsorban.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
el fuero
Entrenador del Barça

2007.03.21. 17:15:09

Minden évben ez van a Toyotánál.......
Néha van 1-2 "jó" futamuk, de ennyi :? :D :cry: :P
Forza Lazio!
ozsimiki
Adminisztrátor

2007.03.21. 13:43:39

"A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon újfent kiderült, hogy a Toyotára ismét egy nagyon nehéz évad vár. Ralf Schumacher azonban próbál optimista maradni, amit megerősíthet benne, hogy ő pontot szerzett, csapattársa Trulli pedig kilencedik lett."

http://www.f1hirek.hu/?t=article&id=16739

Szerintem felesleges optimistának lennie :roll:
Abban igaza van,hogy teljesen nulláról kezdte ez az istálló,de azért ennyi év alatt,és ennyi pénzből,ilyen szakemberekkel már illett volna komolyabb erőt képviselniük!
Minden évben egyszer-egyszer feltámadnak,bíztatóan teljesítenek,majd jönnek olyan versenyek amikor épphogy pontot szereznek,meg hasonló...
Kép
Válasz küldése